Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 13:03   #1801
Bylin
Przyczajenie

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

ja ostatnio mój domowy wymieniłem na ten:
http://www.euro.com.pl/okapy/electrolux-efp6411x.bhtml

euro agd ma teraz fajne promocje na okapy wiec warto zobaczyć
Bylin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 14:45   #1802
charliss
Zadomowienie

dzieki tylko ten jest niestety teleskopowy a ja mam juz zabudowe kuchenna
charliss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-03, 12:42   #1803
eibhlin87
Zakorzenienie

Co myślicie o pralkach Beko?
Chciałam bosha lub elektroluxa (bosh- korzystałam z wielu modeli i były ok, elektrolux-mają moi i tż rodzice i nic się z nimi nie dzieje i nie wyglądają na zużyte i starsze niż w zreczywistości jak to któraś wizażanka wspomniała niedawno), ale beko ma mniejszy wymiar na którym mi zależy (40cm głębokości) a przy tym jest dość tania 1100zł. Niby moja siostra ma od ponad 2 lat beko i nic się z nią nie stało, druga siostra też właśnie kupiła beko (ze względu na głębokość) i mówi, że pierze świetnie i nie ma co dopłacać za markę kilkaset złotych. Ale dwie dobre opinie to dla mnie za mało
Stary 2014-11-03, 13:15   #1804
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jantrzeci Pokaż wiadomość
Jako że akurat remontuję sobie kuchnię i widzę, że toczy się rozmowa o lodówkach, pokaże Wam co ja zamierzam kupić: http://www.lg.com/pl/lodowki/lg-GBB530NSQXE

Co sądzicie? Bardzo energooszczędna i 10 lat gwarancji na kompresor
Fajna lodówka - energooszczędna, duża pojemność chłodziarki, bezkolizyjne otwieranie drzwi i lepszy kompresor. Uważam, że warta zainteresowania.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-03, 18:27   #1805
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Chciałam bosha lub elektroluxa (bosh- korzystałam z wielu modeli i były ok, elektrolux-mają moi i tż rodzice i nic się z nimi nie dzieje i nie wyglądają na zużyte i starsze niż w zreczywistości jak to któraś wizażanka wspomniała niedawno), ale beko ma mniejszy wymiar na którym mi zależy (40cm głębokości) a przy tym jest dość tania 1100zł. Niby moja siostra ma od ponad 2 lat beko i nic się z nią nie stało, druga siostra też właśnie kupiła beko (ze względu na głębokość) i mówi, że pierze świetnie i nie ma co dopłacać za markę kilkaset złotych. Ale dwie dobre opinie to dla mnie za mało
Marka jak marka, ale cudów nie ma. Średnia półka, nie ma się co czarować. Jakby Beko się w ogóle nie reklamowało, to można by powiedzieć "są tańsi, bo nie wydają na reklamę". Ale wydają, a że są ileś tam zł tańsi, to musi być jakaś różnica w jakości. Natomiast z drugiej strony zastanów się na ile lat kupujesz pralkę. Ja np. na ok. 5 lat (przeciętny czas przedłużonej gwarancji), to myślę że Beko spełni oczekiwania. Jeżeli jednak spodziewasz się, że pralka wytrzyma maksimum (przy dobrych wiatrach koło dekady), to jednak by przemyślała sprawę. Zależy również do czego porównujesz, bo jeżeli miałabyś wybierać coś tylko nieznacznie lepszego jakościowo, a miała dopłacić kilka stów, to masz rację, że lepiej Beko.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-11-03 o 18:31
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-03, 20:50   #1806
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Marka jak marka, ale cudów nie ma. Średnia półka, nie ma się co czarować. Jakby Beko się w ogóle nie reklamowało, to można by powiedzieć "są tańsi, bo nie wydają na reklamę". Ale wydają, a że są ileś tam zł tańsi, to musi być jakaś różnica w jakości. Natomiast z drugiej strony zastanów się na ile lat kupujesz pralkę. Ja np. na ok. 5 lat (przeciętny czas przedłużonej gwarancji), to myślę że Beko spełni oczekiwania. Jeżeli jednak spodziewasz się, że pralka wytrzyma maksimum (przy dobrych wiatrach koło dekady), to jednak by przemyślała sprawę. Zależy również do czego porównujesz, bo jeżeli miałabyś wybierać coś tylko nieznacznie lepszego jakościowo, a miała dopłacić kilka stów, to masz rację, że lepiej Beko.
Dzięki za opinię, z beko jednak zrezygnowałam, w tej samej cenie jest amica (tzn. nie w tej samej bo sprzedawca obniżył cenę pralki żeby gwarancja na 5 lat była tańsza, czyli za pralkę+gwarancję wyjdzie tylko 60zł drożej niż beko) z prawie tymi samymi funkcjami a do tego z wymiennymi łożyskami, pan z serwisu polecał brać amicę i zostaliśmy przy amice.
Stary 2014-11-03, 21:05   #1807
Bylin
Przyczajenie

Ejj a może polecicie jakąś fajna pralkę parową?
Bylin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-03, 22:49   #1808
kalussek
Przyczajenie

Dużo podstron w wątku i przyznam, że nie czytałam, ale może poleci ktoś fajny niedrogi ekspress do kawy? Taki "kolbowy", żadne automaty i kapsułki. Zasmakowałam
Stary 2014-11-04, 04:24   #1809
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Mam pralke beko od bodajze 4 lat, mona mama chyba od 6. Oba egzemplarze poi co bezawaryjne i bezproblemowe. Ja moją bardzoubie
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 06:35   #1810
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalussek Pokaż wiadomość
Dużo podstron w wątku i przyznam, że nie czytałam, ale może poleci ktoś fajny niedrogi ekspress do kawy? Taki "kolbowy", żadne automaty i kapsułki. Zasmakowałam
Ile zł oznacza "niedrogi"?
Stary 2014-11-04, 08:35   #1811
kalussek
Przyczajenie

Tak do około 400 zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 09:31   #1812
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do około 400 zł.
Mam taki: http://www.ceneo.pl/58382 sprawuje się dobrze od ponad roku, moja siostra ma identyczny od ponad trzech i nadal bez żadnej awarii. Kawę robi dobrą, dobrze spienia mleko.
Stary 2014-11-04, 09:43   #1813
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bylin Pokaż wiadomość
Ejj a może polecicie jakąś fajna pralkę parową?
Ejj???

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
W sumie dołączę się do pytania. Już kiedyś chciałam kupić coś fajnego, ale albo przelewowe, albo kapsułki, albo mega drogie.
Stary 2014-11-04, 10:11   #1814
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Mam pralke beko od bodajze 4 lat, mona mama chyba od 6. Oba egzemplarze poi co bezawaryjne i bezproblemowe. Ja moją bardzoubie
Poprzednia pralka, którą mieliśmy była z Beko i miała standardowy wsad 6 kg. Targaliśmy ją po stancjach, zanim kupiliśmy dom i w sumie wytrzymała z 11 lat, później oddałam ją siostrze na stancję (ale już głośno chodziła) i jej posłużyła jeszcze ze dwa lata. My natomiast, kupując kolejną znowu zdecydowaliśmy się na Beko, bo chcieliśmy pralkę z dużym wsadem i tylko ta była tak duża (9kg) i w rozsądnej cenie. Kupiliśmy ją w necie na stronie ze sprzętem. Jestem z niej bardzo zadowolona, zmniejszyły mi się rachunki za prąd, bo mam mniej pralek w tygodniu.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 10:24   #1815
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Poprzednia pralka, którą mieliśmy była z Beko i miała standardowy wsad 6 kg. Targaliśmy ją po stancjach, zanim kupiliśmy dom i w sumie wytrzymała z 11 lat, później oddałam ją siostrze na stancję (ale już głośno chodziła) i jej posłużyła jeszcze ze dwa lata. My natomiast, kupując kolejną znowu zdecydowaliśmy się na Beko, bo chcieliśmy pralkę z dużym wsadem i tylko ta była tak duża (9kg) i w rozsądnej cenie. Kupiliśmy ją w necie na stronie ze sprzętem. Jestem z niej bardzo zadowolona, zmniejszyły mi się rachunki za prąd, bo mam mniej pralek w tygodniu.
Ja kupowałam pralkę jakoś w lipcu i w kilku sklepach polecali między innymi Beko, że ostatnimi czasy ich jakoś się poprawiła - w przeciwieństwie do Boscha. Beko nie kupiłam ostatecznie ale to zapamietałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 10:32   #1816
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja kupowałam pralkę jakoś w lipcu i w kilku sklepach polecali między innymi Beko, że ostatnimi czasy ich jakoś się poprawiła - w przeciwieństwie do Boscha. Beko nie kupiłam ostatecznie ale to zapamietałam.
My natomiast mamy z Boscha starą zmywarkę (special Edition). jejku, ona ma już chyba z 14 lat, a chodzi bez zarzutu. Jeśli kiedykolwiek bym zmieniała to pewnie znowu na Boscha. Jestem chyba wierna markom i jak mam sprawdzony sprzęt to jak wymieniam na nowy model to bardzo często z tej samej firmy. Telefon- zawsze Samsung itd.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 11:58   #1817
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
My natomiast mamy z Boscha starą zmywarkę (special Edition). jejku, ona ma już chyba z 14 lat, a chodzi bez zarzutu. Jeśli kiedykolwiek bym zmieniała to pewnie znowu na Boscha. Jestem chyba wierna markom i jak mam sprawdzony sprzęt to jak wymieniam na nowy model to bardzo często z tej samej firmy. Telefon- zawsze Samsung itd.
O zmywarkach nie rozmawiałam, więc nie wiem. Ja mam hotpointa i nie narzekam. No, może jedynie na to że mogłaby być większa (mam 45;p).

Mówił, że Bosch się popsuł na przestrzeni ostatnich dwóch lat.

Ale moje zdanie jest takie, ze każda firma a dobre modele w swojej ofercie jak i u każdej znajdzie się jakis bubel
Stary 2014-11-04, 12:08   #1818
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Tak do około 400 zł.
Popatrzyłam nieco i warto (moim zdaniem) zwrócić uwagę na te modele:
www.ceneo.pl/7846485 - minusy: więcej miejsca, plusy: wybór dwóch metod plus większa ilość kawy na wypadek wizyty gości
www.ceneo.pl/17909391 - kompaktowy, niewiele miejsca, marka solidna (wykupili niedawno Saeco) ale sorry nie zauważyłam wcześniej, że on jest na saszetki!
www.ceneo.pl/20036659 - estetyczny
(o tych dwóch ostatnich poczytałam na zagranicznych portalach, bo właśnie szukamy ekspresu do pracy)

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-11-04 o 19:43
Stary 2014-11-04, 21:33   #1819
lilla77a
Raczkowanie

Jeśli chodzi o AGD, to mam dobre doświadczenia z LG (mam pralkę, lodówkę -i są świetne),Whirlpoolem i Boschem. Kiepskie mam za to z beko, kupilam ich płytę gazową i po kilku miesiącach używania wygląda tragicznie, kurki się zacinają :/
lilla77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 18:29   #1820
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Nie wierzę Zamieszkaliśmy w mieszkaniu, które wykańczane było jakieś 6 lat temu. Nie było zmywarki, bo dziadkom nie była potrzebna, było jednak przewidziane na nią miejsce. Jest odpowiednie kolanko przy zlewie, szafka obok zlewu ma poziomo zamontowany uchwyt, gniazdko w ścianie jest no cud malina...
Nikt nie sprawdzał czy wszystko jest aby na pewno ok (wiem błąd) a tu się okazało, że miejsce na zmywarkę ma plecy z litej płyty, która biegnie po całej zabudowie. Trzeba będzie wycinać w najgorszym wypadku pewno całe plecy, w najlepszym tylko otwory na kable i rury
A miało być tak pięknie
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 15:54   #1821
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Tragedia to by była jakby tam nic nie było a wycięcie płyty to przecież nie problem.
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 18:50   #1822
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Tragedia to by była jakby tam nic nie było a wycięcie płyty to przecież nie problem.
Jeśli demontaż szafki z zabudowy (szafki na której opiera się blat) nie jest problemem, to ja nie wiem co nim mogłoby być
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 20:57   #1823
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Jeśli demontaż szafki z zabudowy (szafki na której opiera się blat) nie jest problemem, to ja nie wiem co nim mogłoby być
Chyba nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi.
Wychodzę z założenia, że skoro plecy szafki (czyli to co dotyka ściany) są z płyty (tylko też nie wiem czemu z "litej" i co masz na myśli pisząc "lita", bo plecy robią zazwyczaj z takiego cienkiego paździerza) to wystarczy przecinarką/wyrzynarką je wyciąć (wsadzając ręce z narzędziem do jej środka) i już masz ścianę na wierzchu.
Tylko z drugiej strony po co Ci ściana? Może chodzi o wycięcie otworu miedzy szafkami, żeby przeciągnąć rurę do odpływu i kabel do gniazdka?
Stary 2014-11-10, 08:21   #1824
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Chyba nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi.
Wychodzę z założenia, że skoro plecy szafki (czyli to co dotyka ściany) są z płyty (tylko też nie wiem czemu z "litej" i co masz na myśli pisząc "lita", bo plecy robią zazwyczaj z takiego cienkiego paździerza) to wystarczy przecinarką/wyrzynarką je wyciąć (wsadzając ręce z narzędziem do jej środka) i już masz ścianę na wierzchu.
Tylko z drugiej strony po co Ci ściana? Może chodzi o wycięcie otworu miedzy szafkami, żeby przeciągnąć rurę do odpływu i kabel do gniazdka?
Chodzi i o plecy (które nie są cienkie, a mają ponad 1 cm grubości) oraz o ścianki boczne, które też jak się okazało zdjąć trzeba. One mają 1,5 cm.
Stary 2014-11-10, 19:00   #1825
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Chodzi i o plecy (które nie są cienkie, a mają ponad 1 cm grubości) oraz o ścianki boczne, które też jak się okazało zdjąć trzeba. One mają 1,5 cm.
Czyli szafkę źle zrobili, ale wycięcie to naprawdę nie problem
Stary 2014-11-20, 11:38   #1826
mama001
Raczkowanie

Kiedyś fajnie mi doradziłyście jaką lodówkę kupić - padło na lg. Zastanawiam się czy robią też dobre pralki - ma któraś z Was ten sprzęt? Przydałoby się wymienić moją
mama001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-20, 21:38   #1827
lilla77a
Raczkowanie

Pralki też robią dobre , sama mam. To była dla mnie duża zmiana po przerzuceniu się ze starej, która najkrótszy program miała 2 godzinny
lilla77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 08:33   #1828
mama001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilla77a Pokaż wiadomość
Pralki też robią dobre , sama mam. To była dla mnie duża zmiana po przerzuceniu się ze starej, która najkrótszy program miała 2 godzinny

A powiedz mi, masz w niej jakieś fajne, oryginalne programy albo inne bajery? Co cię przekonało? Jest taki duży wybór pralek, że nie mogę się zdecydować.
mama001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 08:53   #1829
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama001 Pokaż wiadomość
A powiedz mi, masz w niej jakieś fajne, oryginalne programy albo inne bajery? Co cię przekonało? Jest taki duży wybór pralek, że nie mogę się zdecydować.
z reguly im mniej bajerow tym lepsza pralka ja mam chyba z 10 programow, piore na 2-3
charliss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:28   #1830
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
z reguly im mniej bajerow tym lepsza pralka ja mam chyba z 10 programow, piore na 2-3
Tak mało? To na jakich pierzesz? Bo ja tak regularnie używam więcej:
- krótki na 15 minut (głównie latem)
- bawełna 90 stopni lub 60 stopni (pościel, ręczniki, ścierki, czyszczenie pralki)
- sztuczne 40 stopni (polarowe koce, dywanik łazienkowy)
- białe
- jasne
- ciemne
- mieszane 40 stopni
i jeszcze nie wiem czy nie zacznę używać programu eko

Więc używam 8-9 programów, a "dostępnych" mam chyba z 15.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości