|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
zbyt duza ilosc proszku albo za duzo ubran wlozonych do pralki - nie daje rady wyplukac...
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
JA także noszę się z zamiarem kupna kuchenki i wiem napewno ze bedzie to firma AMICA, bo osobicie firma ta zdała egamin w sprzetach które są w moim domu. Teraz wybieram nowy piekarnik prosze doradżcie jaki?????
http://www.feni.pl/291,Kuchnie,8456,..._AMICA_EBG7522 czy http://www.feni.pl/291,Kuchnie,8465,..._AMICA_EBP7422 Ja także polecam firme AMICA- od wielu lat sprzety z tej firmy sprawdzaja sie w moim domu teraz wymienienia piekarnik doradzcie który??? http://www.feni.pl/291,Kuchnie,8465,..._AMICA_EBP7422 czy http://www.feni.pl/291,Kuchnie,8456,..._AMICA_EBG7522 Witam serdecznie. Robię remont w kuchni i mam problem z wyborem lodówki. Znalazłam brdzo fajna oferte, ale jak myślicie zy fimrma MASTERCOOK jest godna polecenia??? A to mój wybór, ma ktos moze cos takiego i moze sie wypowiedziec?? http://www.feni.pl/261,Lodowko_zamra...COOK_LCL618AZX Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2008-04-26 o 13:08 Powód: PROSZE KORZYSTAć Z FUNKCJI "EDYTUJ POST" I NIE SPAMOWAć FORUM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Administrator
|
Cytat:
Ja przed praniem czarnych ubran, wyjmuje szufladke od proszku i myje ja dokladnie z resztek proszku, potem uzywam tylko plynu do prania czarnych ubran ( mala ilosc). Mozna tez od razu po praniu wlaczyc dodatkowo "szybkie pranie 30 minut", czujniki w pralce wykryja srodki piorace i zamiast prania wlaczy sie samo plukanie. Nie zmienia to jednak faktu, ze pomysl umieszczenia szufladek do srodkow pioracych w drzwiczkach pralki nie byl najlepszym pomyslem, jesli proszek nie dokladnie sie wyplukuje, a potem "zastyga" na sciankach pojemnika, ktory aby umyc trzeba wyjac calkowicie. Pralka ma jedna wielka zalete - strasznie prosta w obsludze ![]() ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o sklep internetowy to moim zdaniem takie zakupy są opłacalne, ja kupiłam w agito.pl kilka sprzętów AGD i zaoszczedziłam na tym około tysiąca zł. Z poczatku wiadomo bałam się jak każdy, ale opłaciło się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Ja także na agito kupowałam i potwierdzam, że wszystko ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie są funkcję bardzo przydatne, a bez których można się obejś? Myślałam o Amice. Jakie są wasze opinie na temat nowszych modeli produkowanych przez Amicę? bo że kuchenki produkowane przed kilkoma laty były dobre to wiem. Co do różnych "bajerów" - Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z katalizą? Czy tylko w piekarnikach z emalią katalityczną nie nagrzewają się drzwiczki, czy chodzi o to że na boki też nie oddaje ciepła. Mi najbardziej zależy na drzwiczkach. Boki mi nie robią że tak powiem, bo i tak trzymam tam garnki. Czy ze względu na drzwiczki powinnam zwrócić uwagę na te emalię katalityczną czy mogę sobie darować. Jakie drzwiczki nie nagrzewają się bardzo? Jaka powierzchnia jest najłatwiejsza w utrzymaniu w czystości inox czy szkło? Mam na myśli głównie płytę na której umieszczone są palniki. Z góry dziękuję za wszystkie opinie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
sylwia-zuza
http://www.amica.com.pl/pl,produkty,...0110-0901.html tangerynka http://www.amica.com.pl/pl,produkty,...2642,0110-0901 Podana cena jest firmową nie przestraszcie się w sklepach czy w internecie mżna kupić dużo taniej. ![]()
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co sądzicie o pralko-suszarkach?
Szukam takiej ladowanej od gory... warto? Macie jakies propozycje? Co warto kupic? Totalnie sie na tym nie znam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze by było żeby wypowiedział się ktoś jeszcze bo może tylko ta moja suszarka tak gniotła.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ktora... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie polecę Ci żadnej. Miałam indesita i po trzech latach się rozwalił programator, znajomi mieli dokładnie ten sam model i też im się rozwalił.
![]() |
#254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już kupiłam tę kuchenkę: http://www.amica.com.pl/pl,produkty,...2985,0110-0901 Zdecydowało że nie nagrzewa się z zewnątrz. Cena faktycznie jest zabójcza ![]() ![]() Ja za moją zapłaciłam około 1400 z transportem. Teraz poszukuję opinii o prostych (tanich) okapach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
BAN stały
|
A ja mam taki problem ze zmywarką....
mam zmywarkę BEKO od ok 4 mies, na początku byłam zachwycona szklanki na połysk i wogóle rewelacja ale ostatnio jedynie co myje to naczynia ze szkła kolorowego, kubki a na szkle widać naloty i to takie konkretne jakbym umyła szklankę bez płynu - pod światło jest cała w takich matowych plamach i tak ze wszystkim - talerzami etc.. Myślałam , że filtr się zabrudził więc go umyłam ale nadal jest tak samo. Umyłam wszystko co się dało tak jak piszą w instrukcji- czyli ten koszyk , zmywarkę w środku i dysze (ale i tak były wcześniej czyste) i nic cały czas to samo... Dodam że cały czas uzywam tego samego programu i tych samych kostek 3w1 Somat. Kupiłam Nawet kostki 10 w 1 Calgonit bo są podobno o niebo lepsze ale jest tak samo.... ![]() Zmywarka jest marki BEKO i jest na gwarancji ale nie wiem czy z czymś takim mam się zgłaszaćmoże ida się samemu rozwiązać sprawę, jakoś nie chce mi się wierzyć że tak szybko by się posuła |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Niuniaczek może zadzwoń do serwisu, no bo jak na początku dobrze zmywała to nie jest w takim razie wina tabletek tylko zmywarki, a w serwisie może będą wiedzieli co może być przyczyną robienia się takich plam.
![]() |
#257 |
BAN stały
|
TŻ ma jeszcze pogrzebać przy rurach bo moze coś się zapchało...? a jak to nie pomoże to dzwonię do serwisu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Podróżniczka
|
Macie jakies doswiadczenie z firmami Ardo i Gorenje ? Szukam malych, wymiarowych sprzetow do kuchni i lazienki i znalazlam lodowke Ardo i kuchenke Gorenje. Sa dosc tanie i wymiarami pasuja, ale nie wiem czy warto kupic ? I jeszcze jedno pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
A nad jaką lodówką Ardo się zastanawiasz ? Bo pamiętam, że kiedy kupowałam swoją wybierałam wólaśnie między Ardo a Liebherr, i wyszło mi że Liebherr ma mniejsze zużycie energii, i kupiłam taką właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Troche buszowalam w internecie i na agito znalazlam jeszcze bardzo tania Beko http://www.agito.pl/lodowki/beko_csa...87.324068.html . Moj budzet na lodowke to 1700 zl. wiec szalec nie moge ![]() A jaki model Liebherr masz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa widzisz, ja mam Liebherr bez zamrażarki, bo zamrażarkę kupowałam osobno (robię zawsze duże zakupy), a Ty widzę szukasz z zamrażarką. Dziewczyny wcześniej pisały o Beko w wątku i miały jakieś zastrzeżenia, więc może nad tą formą się jeszcze zastanów. Liebherr jest drogi niestety, właśnie przez te tajemnicze systemy oszczędności energii, ![]() ![]() Tutaj masz zestawienie: KLIK ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Podróżniczka
|
Niestety, potrzebuje chlodziarko-zamrazalki ze wzgledu na ograniczona powierzchnie kuchni
![]() ![]() Znalazlam taka Liebherr do 1700 zl - http://www.euro.com.pl/lodowki/opis-...-comfort.bhtml tylko obawiam sie, ze bedzie za gleboka. Musze zmiescic sie w glebokosci do 60 cm ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
W tej lodówce Ardo Classic nie podoba mi się że ma jedne drzwi do lodówki i zamrażarki, to raczej nie jest oszczędne co chwilę otwierać przestrzeń zamrażarki i wygrzewać ją powietrzem z zewnątrz, a już nie ma co mówić o tym że szron też będzie się szybciej osadzał, wiec trzeba częściej rozmrażać.
Raczej nie uda Ci się znaleźć lodówki z zamrażarką na dole o głębokości do 60cm, bo szuflady na dole mają jedynie duże lodówki. A dlaczego nie możesz mieć większej lodówki, jak nie jest pod zabudowę to raczej nie powinno razić, że wystaje przed linię szafek (ja tak mam, bo a lodówką jest kaloryfer).
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
madziaS, ja tez mam lodówke Liebherra i jestem z niej baaardzo zadowolona, ale to inny model niz ty poszukujesz (ja mam 3 szuflady zamrażalnika i jest pod zabudowę).
Moja mama teraz tez jest na etapie kupna lodówki i prosiła mnie o sprawdzenie opinii w internecie. Jesli chodzi o firmy (o gabarytach sie nie wypowiem) to o BEKO opinie są raczej niepochlebne - niby tanie, ale awaryjne, mało estetyczne wykonanie. LIEBHERR - super, ale za drogi dla mojej mamy, więc wybór padł na ELEKTROLUX. Nie spotkałam się chyba ze złą opinią o Elektroluksie. głębokośc 60.4 - http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p...x_erd_24304_w8 głębokość 60 - http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p...x_erb_19000_w8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
magdziaS widzę że przeglądasz oferty w euro, z tego co pamiętam to maja tam stosunkowo wysokie ceny, może lepiej zdecyduj się na sklep internetowy, będziesz mogła wybrać w tych samych granicach cenowych lepszy model.
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: przejrzyj sklepy internetowe, bo naprawdę jest taniej, a w sklepach stacjonarnych taniej można kupić te same modele lae z wystawy - często nic im nie jest technicznie, tylko wizualnie są np. brudne od paluchów, a tańsze są często o 400 - 500 zł (w Media Markt można negocjować rabat). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Podróżniczka
|
Lodowka bedzie stala w roku kolo drzwi wejsciowych do jadalni. To jedyne miejsce w kuchni, gdzie moze stanac, jesli nie chce sobie ograniczac przestrzeni roboczej na drugiej scianie, gdzie bedzie ciag szafek i kuchenka. Od sciany do drzwi jest 56 cm. Wiec wszytsko wieksze niz 60 cm. bedzie dosc sporo wystawac. Wklejam rysunek [ nie jest za bardzo wymiarowy ] chcialam, zeby bylo widac, gdzie bedzie stala lodowka.
Wszytskie lodowki o wysokosci 180 cm i wyzsze maja glebokosc 63.5 cm. Szukam wiec czegos mniejszego. Ostatecznie zostanie mi kupienie glebszej lodowki i pal licho niech wystaje, albo zabranie miejsca z "ciagu" blatow na lodowke. Co do lodowki Ardo Classic masz bardzo duzo racji, nie jest funkcjonalna, nie mniej jednak podoba mi sie ![]() Szugarbejb, Ela, Asiulkaa bardzo dziekuje za porady. Zdecydowanie chce zrobic zakupy przez internet. Kuchenke i pralke kupie z agito.pl. I chetnie wybiore sie do Media, poszukam lodowki ![]() EDIT : Chyba jednak zdecyduje sie na wiekszego Electroluxa i niestety bedzie mi wystawal. Cenowo sa atrakcyjne i jak pisze Ela nie ma raczej o Electroluxie zlych opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Podróżniczka
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;8146105]
głębokośc 60.4 - http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p...x_erd_24304_w8 głębokość 60 - http://www.maximedia.pl/?c=lodowki&p...x_erb_19000_w8[/QUOTE] Elu, bardzo dziekuje za te dwa linki ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: przepraszam za posta pod postem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze szczerze mówiąc sie nie orientowałam dokładnie co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zdac relację z zakupów na agito.
![]() Jestem mega zadowolona ![]() Zaoszczędziłam sporo kaski. Byłam bardzo zdziwiona roznicami w cenie pomiędzy media a agito. Na samej lodowce zaoszczczędzilam 600 zl. Można powiedzieć że okurzacz i zelazko dostałam w gratisie ![]() Wszystkie sprzęty dotarly do mnie po tygodniu. Oczywiscie zostałam uprzedzona meilowo o terminie a w dzien dostarczenia przesyłki zadzwonił do mnie kurier z potwierdzeniem przyjazdu. Pomógł TZ wniesć wszystko do domu. Sprzęty byly nienaruszone. Wszyscy zachwycaja sie moją lodowką elektroluxa a jak im mowię ile za nią zapłaciłam są w szoku ![]() Zelazko tefala ktore zakupiłam, w media kosztuje 260 zł, a na agito 160 zł ![]() Dla mnie to są porażające różnice. Kupiłam pralkę amici. Sprawuje sie super. Jest cicha co mnie bardzo cieszy więc moge robić wieczorne pranie bez obawy najazdu sąsiadow ![]() Ja już wiem ze wszelkie sprzety RTV i AGD bedę zawsze kupowała na agito ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.