![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: futerko
juz kiedys pisalam na ten temat...jestem wege i cos takiego jest dla mnie po prostu tragedia! mi odbiera dech jak widze przejechane zwierzaki na ulicy a co dopiero cos takiego...
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Podciągam temat. Obejrzyjcie te zdjęcia zanim kupicie futro! Sztuczne są równie ładne i o wiele tańsze, a żadne zwierzę nie straciło przez nie życia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...a w jakim celu jeśli można spytać...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Boże,patrzysz i nic nie robisz.... poryczałam się jak nie wiem co.Nie dotrwałam do samego końca.Tych ludzi powinno spotkać to samo co te zwierzęta.Nie wyobrażam sobie że moja ukochana fretka mogłaby skończyć tak samo ;(
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Dot.: Futro - jaki krój?
A mnie się wcale nie podoba ten pomysł z futrem. Wiesz jakie piekło przeżyły te biedne zwierzęta?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Jakbym dostała futro w prezencie to najprawdopodobniej oddałabym do palenia nim w piecu. futra są obrzydliwe. Może ludzie noszacy futra myśla, ze sa zwierzetami:? bo Futro jest w końcu dla zwierząt.
Nie mówiąc już, że ktoś kiedyś zdarł je jakiemuś zwierzakowi z pleców:/ ja bym nie mogła nosic na sobie sladów zabójstwa. Pewnie ktoś mi napisze, że przesadzam ale takie jest moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Martek88-przepraszam a czy ludzie pijacy mleko mysla ze sa krowami? Albo ludzie chodzacy w butach skorzanych-czy mysla ze sa zwierzetami? Albo ludzie jedzacy jajka-czy mysla ze sa kurami? Szlag mnie trafia jak czytam takie posty. Tak sie sklada, ze od podszewki wiem jak wyglada cala sprawa z futrami-moj tato mial swgo czasu ferme lisow, szczorow i tchorzofretek.
A co do sladow zabojstwa-rozumie ze nie jesz miesa, ryb, owocow morza, nie kupujesz skorzanych paskow, butow, torebek, nie spisz w puchowej poscieli, nie masz puchowej kurtki ...itd, itd... Madzia007-kto ci takich bredni o obdzieraniu zywcem naopowiadal? Az mi cisnienie skoczylo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70192
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
mojego kolegi rodzice tez prowadzą ferme lisów i nie są obdzierane żywcem
![]() z tego co wiem tyczy się to tylko krokodyli ![]() a co do futra wersty to przeciesz je dostała już nie uratuje życia tych zwierzaków i nie napedza całego tego biznesu co dzieje się gdy kupujemy futro w sklepie-podaż i popyt to futro jest i będzie... zgadzam się troche z logest dlaczego wszyscy tak gwałtownie reagują na futra a już na buty ze skóry nie?? zawsze mnie to dziwiło
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Myslę, ze rozmowa na temat, czy zabijanie zwierząt dla futer jest dobre, czy nie, nie ma tu sensu.
Jak ktoś sprzeciwia sie temu procederowi, to chwała mu za to. Jeżeli ktoś lubi naturalne futra, to trudno, widocznie ma los tych zwierząt w nosie i żadne argumenty go nie przekonają. Gusta i opinie są jak d***, każdy ma swoją. A Wersta czeka na odpowiedź na swoje pytanie.
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Longest jem mieso ale nie jadam wieprzowiny, wołowiny, cieleciny, dziczyzny, itp
Ograniczam sie do drobiu i ryb. Nie nosze puchowych kurtek ani skórzanych butów a widzisz żyje... napisałam, ze nie ma potrzeby noszenia futra jest XXI w i nie żyjemy w epoce lodowcowej. Mamy do wyboru wiele ładnych ,modnych kurtek których wytworzenie nie polegało na zabiciu jakiejś istoty aby druga mogła ja na sobie nosic. Dla mnie ludzie w futrach upodobniaja sie do zwierzat. Mnie szlag trafia jak czytam Takie posty "czy ludzie pijacy mleko mysla ze sa krowami? Albo ludzie chodzacy w butach skorzanych-czy mysla ze sa zwierzetami? Albo ludzie jedzacy jajka-czy mysla ze sa kurami? " O ile mieso jeśc podobno dla zdrowia. Futra nosic nie musisz bo usprawiedliwienie, ze tylko futro chroni przed zimnem jest smieszne. No chyba, że jest sie jaskiniowcem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Pfff, jak zobaczyłam wczoraj ten wątek od razu pomyślałam, że zrobi się ciekawie
![]() Tak nawiasem mówiąc podobny wątek był niedawno na plotkowym i został zamknięty, więc może warto nie zbaczać z tematu. I nie emocjonujcie się tak tymi filmikami, wiadomo, że to okrutne, ale takie przypadki to WYJĄTKI, a nie reguła, no ale kogo interesowałby jakiś rzetelny reportaż z porządnej i legalnej hodowli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Trynosz jeść musimy. A futra nosi sie wyłącznie dla luksusu:/
Ciekawe czy gdyby W MODZIE były ludzkie skóry to też niektórzy by je nosili? Czytając niektóre posty wychodze z takiego założenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
szanuję wasze poglądy, ale to forum moda, a nie o greenpeace.
![]() zatrzymanie zmian klimatycznych ochrona lasów ochrona oceanów powstrzymanie wielorybnictwa sprzeciw wobec wykorzystywania energii atomowej eliminacja z użycia toksycznych związków chemicznych wspieranie uczciwego handlu tak dla informacji pozdrawiam wszystkich ludzi mających serce tam gdzie potrzeba,jak ktoś chce nosić trupa ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za uściślenie, właśnie to było główne moje pytanie, gdy zakładałam ten wątek. boshee.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php
jeżeli po obejrzeniu całego filmu, który załączyła jakaś dobra istota nadal ktoś chce nosić "modne futerko" to luzzzzzz ![]() dziękuję za uściślenie, właśnie to było główne moje pytanie, gdy zakładałam ten wątek. boshee.... no tak,przepraszam, co do kroju, to najlepiej taki co by twarz zakrył-oto moja propozycja.-moje zdanie pozdrawiam wszystkich LUDZI
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Takie mi się piękne komentarze nasuwają, że aż poważnie zastanawiałam się, czy nie zaryzykować dla nich bana. TAK, jestem potworem i on właśnie ze mnie wychodzi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obejzałam film czy nie widzisz że to na 100% nielegalne??? zobacz warunki!! u nas w Polsce jest to niedopuszczalne jeśli ktoś prowadzi zarejstrowaną działalność a jesli kupujesz futo mozesz sprawdziwc z kąd pochodzi można zobaczyć jak okrutnie się odcina konczyny biednym zwierzaczką ![]() własnie rozmawiałam z kumplem i był bardzo zdziwiony takim postepowaniem z jedego powodu futro od krwi nadaje się do wyrzucenia!!! nasuwa się na myśl czy to filmik by wyłaczne postraszyć ludzi???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Bana dla mnie, bo jak widzę takie wypowiedzi wojujących wegetarian, mam ochotę być złośliwa bardziej niż zezwala na to regulamin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Watek byl chyba o kroj futra nie? A nie jak zwykle jakies debaty sie zaczynaja... ech
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zwykle ![]() my o chlebie wy o niebie................
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
przestańcie się kłucić!
jak niechceie odpowiadać na pytanie to dlaczego tu wchodzicie?? ![]() co ta dziewczyna ma zrobic ![]() zastanówcie się takim poziomem który reprezentujecie nie zmienicie toku myślenia innych ludzi!!! a chyba o to wam chodzi... choć czytając niektóre posty widze jedynie chęć wykrzyczenia czegoś bez ładu i składu
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.