![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Garnitur do ślubu
pozostałe kolekcje z http://www.suknieagnes.pl
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Jaki garnitur do sylwetki??
Czesc
![]() Szukam takiej onformacji, ale ciężko ją znaleźć!! Chciałabym, żeby garnitur mojego narzeczonego pasował jak ulał, ale ciężko coś dobrać: krój, kolor czy wzór ewentualnie. Proszę o rady ![]() Narzeczony jest niewysokiego wzrostu, troszkę przy kości, blondyn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki garnitur do sylwetki??
Zapewne jak pójdziesz do salonu, sklepu z garniturami tam sprzedawca zmierzy odpowiednio Twojego partnera i kierując się Jego pomiarami, kolorem Twojej sukni itp dobierze odpowiedni krój i barwę garnituru.
![]() wątek łączę z istniejącym ![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Doradźcie co dla faceta z brzuszkiem?? hmmm z dość znacznym, dodam tylko że facet duży (186cm), duże ramiona i wogóle wielki, rosły. Nie mam pojęcie czy znajdziemy coś na tę okazję w czym będzie wyglądał szczupło i ładnie. A przeraża mnie perspektywa szukania, bo on to by brał pierwszy lepszy i nie lubi nic przymierzać ani robi zakupów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Przyczajenie
|
Dot.: facet do slubu
Mam pytanie, jaki garnitur (krój, kolor) wybrać dla niskiego mężczyzny, blondyn z jasną karnacją. Ja będę mieć sukienkę ecru ze srebrnym więc może grafit na kamizelkę, bo chyba wolała bym czarny garnittur. Sama nie wiem:/ POMOCY!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
moj tż bedzie mial garnitur w kolorze cappucino albo ciemnego beżu, a na drugi dzien czarny w paski, a jest blondynem o jasnej karnacji
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Moj TZ jest blondynem, raz ciemnym, raz bardzo jasnym . włosy mu jaśnieją pod wpływem słońca, poza tym opala mu się buźka na czerwono.
Jak myślicie jaki garnitur najlepiej by pasował do jego typu urody. Klasyczny ciemny? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
a mi sie strasznie podobaja smokingi z krawatem bez pasa, jak te np.
![]() wiecie jaka jest cena takiego stroju? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jednak ma tendencje do czerwonej buźki non-stop... to wstrzymałabym się od kontrastowej czerni. I koniecznie nie biel. Czyli zostałabym przy beżach i brązach - kolorach cieplejszych. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam co najbardziej pasowałoby dla mężczyzny dobrze zbudowanego (szerokie barki, rozbudowana klatka piersiowa): krawat, musznik, muszka etc. Chciałabym mojego TŻ trochę wydłużyć i wyszczuplić, optycznie oczywiście bo pasuje mi taki jaki jest
![]() No i co z tą kamizelką...? Musi być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Soffera - kamizelka doda twojemu mężczyźnie kolejnych cm. Owszem, kamizelki są ładne, ale... brak kamizelki wcale nie oznacza mniejszego uroku.
Mój Tż (178cm, więc nie najwyższy, i szczupły) zrezygnował z kamizelki, ze względu na sierpniowy upał. Do tego miał zwykły krawat, a nie musznik, który często jest strasznie mocno nagufrowany pod szyją, jest szeroki i krótki, więc optycznie skraca szyję. Krawat jako wyraźna pionowa linia, nie zasłonięta kamizelką, pięknie wydłuża ![]() Do tego koniecznie garnitur w drobne pionowe paseczki.
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Dziś byliśmy na poszukiwaniach garnituru dla TŻ.
Znaleźliśmy jeden bardzo ładny model tylko mam pewne wątpliwości. Garnitur jest dopasowany, ponieważ TŻ jest wysoki i szczupły, zapinany na 1 guzik, czarny z bardzo delikatnym prążkiem. Do tego mierzyliśmy kamizelkę ecru ze zdecydowanymi złotymi wzorami. Moja sukienka będzie ecru plus złote dodatki. Tak się jednak zastanawiam czy taki dopasowany krój nie będzie zbyt wydłużał mojego wysokiego TŻ ![]() Czy może wiecie gdzie w Warszawie można znaleźć salony z garniturami stricte ślubnymi? (oprócz Dyplomaty i New Man). Niestety salony firmowe w centrach handlowych pozostawiają wiele do życzenia pod wzgl. obsługi, chyba, że my tak pechowo trafialiśmy ![]() Będę wdzięczna za info. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny a ja mam troszke nietypowe pytanie... jaki kolor butow waszym zdaniem bedzie pasowal do tego surdutu ? szary czy czarny ? jak myslicie?
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś nie jestem przekonana co do Nadarzyna. Byłam tam szukać sukienki na wesele dla mojej siostry i niestety nic nie znalazłyśmy. Ceny powalające a jakość ubrań naprawdę kiepska, no i ta odległość.... ale dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Wiesz... Akurat dla mnie Jakość New Men`a, Wilvorst i Wólczanki w porownaniu do ceny jest straszna... Osobiscie wybralismy z TŻ garnitury z Pawis, (http://pawis.pl/) komplet dla mezczyzny ze wszyskim wyniesie nas 1000 zl (granitur, koszula, buty, skarpetki, spinki do mankietu, pasek) i moj TŻ ma to czego na prawde szukal....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Daget szczerze mówiąc ta sumka jest odpowiednia. Niedługo będę z partnerem kupowała garniaka, akurat w moim mieście jest ten salon to na pewno się przejdziemy.
![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
m.a.r.t.a jak zobaczylam garnitur Wilvorst w cenie 1700 zl, i tylko w dwoch rzeczach rózniący się od Pawis, na korzyść Pawis... nie zastanawialam sie dlugo nad wyborem... W dodatku ten blysk w oczach TZ... normalnie, nie sadzilam ze facet tak sie napali na ten gajerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
My na szczęście jesteśmy już po zakupach.... ufffff
Jakoś tak wyszło, że szukaliśmy czegoś innego i coś innego kupiliśmy ![]() ![]() Bardzo się cieszę, że mamy już to za sobą. Jeszcze tylko koszula, pas i muszka, a no i buty, ale tu mam nadzieję, że bedzie z górki ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
granatowy garnitur dla faceta do slubu
pasuje kolor granatowy? dziewczyny moj facet tak wybrzydza ze kosztuje mnie to duz stresu...prosze o jakies zdjecia panow w granacie ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: granatowy garnitur dla faceta do slubu
martyna_martyna wszystko zależy jakiej karnacji jest Twój partner, w czym lepiej się czuje, jaką masz suknię, dodatki itp. Jeśli Twój partner kręci nosem na granat to może grafit?
![]() Przejrzyj ten wątek dokładnie, już w pierwszym poście masz przykładowy garnitur.
![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
moj facet jest blondynem,ale ciemnym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Skarb nie cierpi garnituru, nie znosi kamizelek i krawatów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
a dziewczyny czy ta chusteczka przy marynarce(kieszonce)jest konieczna? gdzie ja kupic? pewnie jest ona w zestawie z kamizelka i musznikiem,ale moj narzeczony bedzie mial krawat,a kamizelki brak.jak to jest z ta chuteczka,a i jak sie mocuje butonierke bo sie boje ze w dniu slubu wpadniemy w panike
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
daget,dziekuje ci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Alez prosze.... Czasami sadzimy, ze to eleganckie miec i chusteczke i butonierke a to juz jest niestety przesyt.
widze ze 30 sierpien jest popularny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
hm... ale przeciez butonierka to ta dziurka w klapie marynarki i do niej mozna cos wpiac (np. kwiatka).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zgadza sie to dziurka w klapie marynarki i wskazuje na miejsce przypiecia kwiatowej butonierki ... dziurka jest jednak przeznaczona na pojedynczego kwiatka... I nie zawsze wspolgra ten maly kwiatowy bukiecik z chusteczka w kieszeni... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
tak, tak z tym sie zgadzam i tez uwazam, ze albo jedno, albo drugie. tylko powyzej czytalam cos o przypieciu butonierki do kolnierzyka i takie tam, wiec napisalam co wg mnie oznacza slowo "butonierka".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.