ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 06:26   #1081
Sarrai
Wtajemniczenie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hehe to calkiem podobnie jak my u nas pod stolikiem na polce zawsze stoi kartonik z chusteczkami z gumka po wszystkim malo romantycznie jest jak dla mnie zabija to caly urok stosunku jak szybko facet musi wyjsc zeby ja sciagnac poza tym sam stosunek jak dla mnie nie jest fajny ale jak juz wspomnialam kwestia gustu jak dla mnie samo wyplywanie tez nie jest jakas tragedia nauczylam sie sobie z tym radzic ;]

eee tam, ja jakoś zupełnie nie widzę problemu z tym wypływaniem? :P
no wiadomo, jak się człowiek porusza, to owszem, ale to przeciez nie jest tak, ze po nogach Ci leci
Co do żeli.... lubrykantów... Dla mnie to jest cholerstwo, śmierdzą te żele, lepią się, wszystko potem uwalone :P
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 11:23   #1082
anoxa
Zakorzenienie

odnosnie alkoholu to nie wplywa on na dzialanie tabletek anty jak juz ktos wspomnial uwazaj tylko na ewentualne wymioty po pozdrawiam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 20:27   #1083
Natti_2007
Przyczajenie

nie, nie pije az tyle zeby wymiotowac spokojna moja glowa juz
Natti_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 21:12   #1084
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natti_2007 Pokaż wiadomość
nie, nie pije az tyle zeby wymiotowac spokojna moja glowa juz
Tylko nie popijaj tabletki alkoholem jako tako, bo to tez nie dobrze ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 21:35   #1085
Natti_2007
Przyczajenie

o wlasnie o to mi chodzilo, dzieki neciak89.
troche dziwne mi sie wydaje ze alkohol nie oslabia ich dzialania, tak czuje sie niepewnie z tym
Stary 2009-09-15, 07:20   #1086
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
o wlasnie o to mi chodzilo, dzieki neciak89.
troche dziwne mi sie wydaje ze alkohol nie oslabia ich dzialania, tak czuje sie niepewnie z tym
nie martw się, nie masz powodu by czuć się niepewnie. gdyby alkohol sam w sobie osłabiał działanie tabsów to bym juz gromadkę miała
Stary 2009-09-15, 07:26   #1087
201608251020
Konto usunięte

Dziewczyny, już piszę to na każdym wątku na jakim mogę (tak tak paranoja), więc napiszę i tutaj... Mam problem...
Jestem po niedzielnym stosunku a sytuacja była eeeee... kłopotliwa
Od roku zażywam tabletki na PCO. Ostatnie dwa mies. zmienił mi lekarz dawkę na mniejszą i zamiast swojej Syndi-35 dostałam Jeanine. Potem miałam przerwę 10 dni (na okres i 3 dni, bo nie miałam już tabletek, a mój gin przyjmuje tylko w środy). Od czwartku znów zaczęłam brać Syndi-35. W niedzielę nad ranem wzięłam tabletkę, a potem kochałam się z moim TŻem i... no cóż, byliśmy napaleni, nie trwało to 3 min. jak wysunął się ze mnie i mi pokazuje... a tu na główce już białe... Wypalił na moje podbrzusze i wzgórek łonowy a potem uciekł do łazienki... Twierdzi że nie doszedł we mnie absolutnie. Ja pobiegłam do łazienki, wytarłam się papierem toaletowym a potem umyłam pod prysznicem mydłem tam... Przypomniało mi się o yuzpe że te 4 tabletki można wziąć, więc wzięłam, choć wiem że Syndi nie ma w tej liście tych, które można brać... Potem czułam się fatalnie, więc po 12 h już nie wzięłam drugiej dawki... Na ulotce wyczytałam że jak jest 7dniowa przerwa to się nie zajdzie w ciążę... A ja zrobiłam 10 dni! I wydaje mi się że to tak jakbym brała od początku!!! I że przy pierwszym braniu przez pierwsze 7 dni trzeba stosować inną antykoncepcję też... Ja brałam dopiero 4 dzień... Jestem przerażona bo mój TŻ okazał się kompletnie nieodpowiedzialny w takiej sytuacji Nie dość że nie miał czasu by ze mną jechać do lekarza dziś, to jeszcze potem napisał że ma 15 zł na koncie i nie ma jak kupić mi escapelle i zapłacić za wizytę (ja tym bardziej nie miałam ). I w ogóle "odłóżmy to na jutro"... Myślałam że mnie trafi. W końcu wkurzyłam się, zadzwoniłam do lekarki, do której miałam jechać i pogadałam z nią przez telefon... z tego co mi powiedziała, to raczej nie powinnam zajść w ciążę, choć fakt że ochrona antykoncepcyjna była niska... Ale to że wzięłam te 4 to bomba hormonalna i nie powinnam tak robić, bo mogłabym dostać zakrzepicy i dobrze że kolejnej dawki nie wzięłam, mam kupić sobie Acard by rozrzedzić krew, bo to nie było mądre... i że nie wiadomo czy teraz mogłaby mi wypisać escapelle, bo i tak wzięłam dużo hormonów... Suma sumarum powiedziała że ma związane ręce, ale jak spytałam czy za tydzień mam robić test to powiedziała "nieeee... poczekaj po prostu do następnego krwawienia...". Czyli co, wynika że nie powinnam być w ciąży? Chciałabym JUŻ zrobić test bo nie przeżyję normalnie, jestem ciężko przerażona... Wiem, że teraz test nic nie wykryje, nawet jeśli będę... Ale po prostu boję się tego wyroku za 2 tyg. Dodam, że wciąż biorę tabletki anty, bo lekarka mi powiedziała że nie widzi przeciwskazań... Już sama nie wiem co robić
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 08:39   #1088
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Dziewczyno nie pisz tego wszędzie tylko czekaj na okres...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 16:25   #1089
hammie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
hahah. jak sie nie umie "pozbierac" to jest uwalone ;p ;d my zawsze mamy pod reka papier i nie ma problemu ;p
ja jednak wole gumke, poprostu ja zdejmuje i tyle, a i tak jestesmy w takim wieku ze nie mieszkamy razem i jak sie kochamy to w dzien i raczej pozniej nie mamy czasu na wielkie mycia ani nie zasypiamy razem (dla nas czy z gumka czy nie to i tak jest pewien romantyzm), ja sie podmywam, chlopak sciaga gumke i sie myje i po krzyku, nie bede potem caly dzien chodzic i czuc jak sie ze mnie wylewa.. nie ma anwet takiej opcji.
hammie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 22:31   #1090
Natti_2007
Przyczajenie

Sarrai dzieki bardzo za wsparcie chociaz ja to wogole jestem dziwna a moj ginekolog mi mowi ze w ogole mnie nie rozumie bo mam chlopaka od 3 lat a jest ode mnie o 11 lat starszy ja dziewica a on doswiadczony. mam 20 lat i nie chce wspolzyc tylko dlatego ze okrutnie nie chcem miec dzieci i straznie sie tego boje mimo ze biore tabletki a chlopaka mam odpowiedzialnego. :/
Stary 2009-09-16, 06:47   #1091
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Sarrai dzieki bardzo za wsparcie chociaz ja to wogole jestem dziwna a moj ginekolog mi mowi ze w ogole mnie nie rozumie bo mam chlopaka od 3 lat a jest ode mnie o 11 lat starszy ja dziewica a on doswiadczony. mam 20 lat i nie chce wspolzyc tylko dlatego ze okrutnie nie chcem miec dzieci i straznie sie tego boje mimo ze biore tabletki a chlopaka mam odpowiedzialnego. :/
Ja Ci powiem, że podobnie miałam jak Ty. Też duzo wody upłynęło zanim się zdecydowałam Dopiero jak zmieniłam chłopaka ot się przemogłam. Musisz dojrzeć do seksu, uwierz mi, nie ma nic gorszego niż ciągłe schizy... Zabijesz w sobie całą radość z seksu i zrazisz się na przyszłość Tylko po co w takim razie bierzesz tabletki, skoro nie masz ochoty współżyć? Wiesz przecież sama, że to silnie oddziałujące na organizm 'specyfiki'.

ps. Co do tego alkoholu i popijania tabletki...wstyd się przyznać, jednakże niejednokrotnie mi się to zdarzało w ciąży nie jestem

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2009-09-16 o 06:49
Stary 2009-09-16, 10:06   #1092
Natti_2007
Przyczajenie

jakos nie mam zamiaru zmieniac chlopaka ale dopiero zaczelam je brac jestem w trakcie trzeciego opakowania a zaczelam brac ze wzgledu na oboz sportowy zeby uniknac miesiaczki no a teraz juz kontynuuje
Stary 2009-09-17, 07:27   #1093
ichuarraquax
Przyczajenie

Witam
Tabletki antykoncepcyjne zaczęłam brać z powodu regulacji miesiączki (bez tabletek przerwa pomiędzy miesiączkami była od 2-6 miesięcy). Zaczęłam od Regulonu po którym przytyłam sporo, ok rok temu zmieniłam na novynette i waga wróciła do normy. na wakacje uznałyśmy z Gin że warto odstawić żeby zobaczyć czy wszystko jest już ok. Okres nie pojawił się, więc gin zrobiła usg, badania na wcześniej już stwierdzoną nadrzerkę i zapisała mi Syndi. Powiedziała żeby nie na miesiączkę bo po usg było widać że takowa nie ma zamiaru nastąpić i wziąć lek odrazu. Zaniepokoiła mnie też trochę stwierdzeniem że "jak będziemy chciały mieć dzidziusia to się zaczniemy leczyć, bo moje pęcherzyki wszystkie dojrzewaja, ale żaden nie chce być ten pierwszy który ma sie oderwać".
Przyznam że w czasie brania tabletek cel ich stosowania rozszerzył się i nie ograniczał juz tylko do regulacji.
Teraz skończyłam pirwsze opakowanie Syndi i w czasie 7 dniowej przerwy nie mam krwawienia. Dziś powinnam przyjąć pierwszą tabletkę z drugiego opakowania i nie do końca wiem co zrobić.
Zastanawia mnie też jak sie ma antylkoncepcja takich tabletek jeśli pierwsza nie zostanie przyjęta w pierwszy dzień krwawienia? I od której tabletki w takiej sytuacji można uznać się za bezpieczną?
pozdrawiam
ichuarraquax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 07:34   #1094
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ichuarraquax Pokaż wiadomość
Witam
Tabletki antykoncepcyjne zaczęłam brać z powodu regulacji miesiączki (bez tabletek przerwa pomiędzy miesiączkami była od 2-6 miesięcy). Zaczęłam od Regulonu po którym przytyłam sporo, ok rok temu zmieniłam na novynette i waga wróciła do normy. na wakacje uznałyśmy z Gin że warto odstawić żeby zobaczyć czy wszystko jest już ok. Okres nie pojawił się, więc gin zrobiła usg, badania na wcześniej już stwierdzoną nadrzerkę i zapisała mi Syndi. Powiedziała żeby nie na miesiączkę bo po usg było widać że takowa nie ma zamiaru nastąpić i wziąć lek odrazu. Zaniepokoiła mnie też trochę stwierdzeniem że "jak będziemy chciały mieć dzidziusia to się zaczniemy leczyć, bo moje pęcherzyki wszystkie dojrzewaja, ale żaden nie chce być ten pierwszy który ma sie oderwać".
Przyznam że w czasie brania tabletek cel ich stosowania rozszerzył się i nie ograniczał juz tylko do regulacji.
Teraz skończyłam pirwsze opakowanie Syndi i w czasie 7 dniowej przerwy nie mam krwawienia. Dziś powinnam przyjąć pierwszą tabletkę z drugiego opakowania i nie do końca wiem co zrobić.
Zastanawia mnie też jak sie ma antylkoncepcja takich tabletek jeśli pierwsza nie zostanie przyjęta w pierwszy dzień krwawienia? I od której tabletki w takiej sytuacji można uznać się za bezpieczną?
pozdrawiam

O Matko
A czy ze swoją gin 'nie przeczytałyście' ulotki dołączonej do opakowania? Jak nie przyjmiesz pierwszej pigułki w pierwszy dzien krwawienia, to musisz się zabezpieczać dodatkowo przez 7 dni.
Zrób test sobie i zacznij kolejne opakowanie, jesli wyjdzie Ci negatywny. No i idz do gina
Stary 2009-09-17, 07:39   #1095
ichuarraquax
Przyczajenie

Przewidziałam taką sytuację i współżyłam dopiero w ostatnim trzecim tygodniu przyjmowania tabletek. Ulotkę także czytałam i pytałam o to Gin ale ona powiedziała że nie ma na co czekać bo można się nie doczekać i kazała przyjąć.
ichuarraquax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 08:05   #1096
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Przewidziałam taką sytuację i współżyłam dopiero w ostatnim trzecim tygodniu przyjmowania tabletek. Ulotkę także czytałam i pytałam o to Gin ale ona powiedziała że nie ma na co czekać bo można się nie doczekać i kazała przyjąć.
Acha, no to w takim razie, w ciązy nie jestes wiesz, miałaś przerwę na wakacje od brania tabsów, to teraz jest tak, jakbyś zaczynała swoje pierwsze opakowanie. weic mozesz nie miec krwawien przez 3 miesiące nawet.. ale ja bym na twoim miejscu zwrócila sie do ginekolożki...
Stary 2009-09-17, 09:41   #1097
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
O Matko
A czy ze swoją gin 'nie przeczytałyście' ulotki dołączonej do opakowania? Jak nie przyjmiesz pierwszej pigułki w pierwszy dzien krwawienia, to musisz się zabezpieczać dodatkowo przez 7 dni.
Zrób test sobie i zacznij kolejne opakowanie, jesli wyjdzie Ci negatywny. No i idz do gina
Nie prawda. Jeśli przyjmie w 2-5 dniu cyklu to po 7 dniach jest zabezpieczona ale jeśli przyjmie pozniej to caly miesiac musi się zabezpieczac.

Cytat:
Możesz byc w ciąży. W ulotce jest to jasno napisane.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-17, 21:02   #1098
milenka22
Rozeznanie

Witam, zjadlam dzisiaj pozna kolacje, dosc obfita i chcialabym wypic herbatke odchudzajaca o dzialaniu delikatnie przeczyszczajacym. Czy nie wplynie ona na wchlanianie tabletek antykoncepcyjnych?
Stary 2009-09-18, 07:50   #1099
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
Witam, zjadlam dzisiaj pozna kolacje, dosc obfita i chcialabym wypic herbatke odchudzajaca o dzialaniu delikatnie przeczyszczajacym. Czy nie wplynie ona na wchlanianie tabletek antykoncepcyjnych?

musisz pisać w każdym wątku? napisz w jednym i cierpliwie czekaj na odpowiedź.

jeśli ma działanie przeczyszczajace to wg mnie może wpłynąć na wchłanianie tabletki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 08:08   #1100
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość

jesli po wypiciu tej herbatki wezmiesz tab a za godzine bedziesz w kibelku to oczywiscie ze wplynie. tabletka wchlania sie do 4h zatem zaleca sie picie takich produktow 4h po wzieciu tab aby po prostu miec pewnosc.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 10:20   #1101
milenka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
musisz pisać w każdym wątku? napisz w jednym i cierpliwie czekaj na odpowiedź.

jeśli ma działanie przeczyszczajace to wg mnie może wpłynąć na wchłanianie tabletki.
Wlasnie dostalam za to kartke:/ napisalam w kilku watkach bo mialam nadzieje, ze ktos mi wczoraj odpisze ale i tak dopiero dzisiaj rano sie doczekalam odpowiedzi, no nic dzieki
Stary 2009-11-13, 13:25   #1102
stokithefirst
Przyczajenie

Cytat:
Tylko nie popijaj tabletki alkoholem jako tako, bo to tez nie dobrze ;p
A w jaki sposób to wpływa na skuteczność? Nie chodzi mi o to, że biorę tablete i popijam ją wódką, ale zdarzyło mi się kilka razy brać tabletkę podczas babskiego wieczorku kiedy piłam wino.
Nigdy nie słyszałam, żeby alkohol miał jakiś wpływ (poza ewentualnymi wymiotami oczywiście).
stokithefirst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 16:36   #1103
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokithefirst Pokaż wiadomość
A w jaki sposób to wpływa na skuteczność? Nie chodzi mi o to, że biorę tablete i popijam ją wódką, ale zdarzyło mi się kilka razy brać tabletkę podczas babskiego wieczorku kiedy piłam wino.
Nigdy nie słyszałam, żeby alkohol miał jakiś wpływ (poza ewentualnymi wymiotami oczywiście).
Chodziło mi o to, że anty to też leki, więc popijanie leku alkoholem nie jest dobre. Ja zazwyczaj mam między tabletką a alkoholem jakąś tam niewielką przerwę, ale nigdy nie odważyłam się tabletki popić, tym bardziej wódką

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 19:32   #1104
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Chodziło mi o to, że anty to też leki, więc popijanie leku alkoholem nie jest dobre. Ja zazwyczaj mam między tabletką a alkoholem jakąś tam niewielką przerwę, ale nigdy nie odważyłam się tabletki popić, tym bardziej wódką
popijanie tabletki wódką to już chyba wersja hard dla alkoholików

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-11-14, 15:51   #1105
belldrim
Przyczajenie

Czesc. Piszę bo nie wiem już gdzie pytać. Nie mogę sie dodzwonić do swojego lekarza.
Sytuacja następująca: w srode skonczylam pierwsze w zyciu opakowanie tabletek anty (Diane35). Teraz mam 7dniową przerwę. Moja ginekolog mówiła ze w przerwie powinien pojawić się okres, ale go nie ma :/
Przed rozpoczeciem kuracji zawsze miałam co ok.30 dni okres (zawsze był to 20. lub 21. dzień miesiąca).

Odkąd zaczelam brac tabletki kochałam sie z chłopakiem kilka razy, ale nie skończył we mnie ani raz (dopiero zaczynam z anty, wiec jeszcze się bałam tak iść na całość).

Czy to zle, ze jeszcze sie ten okres nie pojawił?? w srode zaczynam brac drugie opakowanie.
Zeby wykluczyc ciążę to kiedy mogę zrobić test??

Pomóżcie...
belldrim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 15:57   #1106
Neciak89
Zakorzenienie

Krwawienie ma sie pojawic w tej przerwie, nie jest powiedziane ktorego dnia, masz czas do czwartku.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2009-11-14, 16:28   #1107
Trista
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belldrim Pokaż wiadomość
Czesc. Piszę bo nie wiem już gdzie pytać. Nie mogę sie dodzwonić do swojego lekarza.
Sytuacja następująca: w srode skonczylam pierwsze w zyciu opakowanie tabletek anty (Diane35). Teraz mam 7dniową przerwę. Moja ginekolog mówiła ze w przerwie powinien pojawić się okres, ale go nie ma :/
Przed rozpoczeciem kuracji zawsze miałam co ok.30 dni okres (zawsze był to 20. lub 21. dzień miesiąca).

Odkąd zaczelam brac tabletki kochałam sie z chłopakiem kilka razy, ale nie skończył we mnie ani raz (dopiero zaczynam z anty, wiec jeszcze się bałam tak iść na całość).

Czy to zle, ze jeszcze sie ten okres nie pojawił?? w srode zaczynam brac drugie opakowanie.
Zeby wykluczyc ciążę to kiedy mogę zrobić test??

Pomóżcie...
nie masz sie co martwic. po pierwsze to twoje pierwsze opakowanie wiec roznie moze byc, a poza tym, ja np dostaje okres w jeden dzien przed rozpoczeciem kolejnego opakowania, czyli w Twoim wypadku dostalabym dopiero we wtorek
Stary 2009-11-15, 16:15   #1108
belldrim
Przyczajenie

Dziewczyny plamienia wciąż nie ma do środy tylko dwa dni ;/ w srode mam zacząć drugie opakowanie...
Jeśli sie ten okres nie pojawi to zacząć brać to opakowanie? A może zrobić ten test?
belldrim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 16:20   #1109
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
odnosnie alkoholu to nie wplywa on na dzialanie tabletek anty jak juz ktos wspomnial uwazaj tylko na ewentualne wymioty po pozdrawiam
a włąsnie, że może mieć.... wszystko co ma wpływ na wątrobę więc i alkohol.... tak samo jak tabletki odchudzające czy antybiotyki..... minimalny i trzeba mieć wyjątkowego pecha ale można mieć wpadkę przez to....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 16:22   #1110
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez belldrim Pokaż wiadomość
Dziewczyny plamienia wciąż nie ma do środy tylko dwa dni ;/ w srode mam zacząć drugie opakowanie...
Jeśli sie ten okres nie pojawi to zacząć brać to opakowanie? A może zrobić ten test?
jka bedziesz sie tak nakrecac to na pewno nie dostaniesz...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości