Pollena-Malwa, Studio Gloria, maska do wlosow suchych, zniszczonych i farbowanych - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 13:11   #931
Cogata
Rozeznanie

Dot.: Pollena-Malwa, Studio Gloria, maska do wlosow suchych, zniszczonych i farbowany

już wypowiadałam się w innym wątku, ale tutaj też skomentuję szukałam jej z miesiąc, aż w końcu dorwałam w kolejnym auchan, zachwycona, że w końcu mam to cudo, które każdy tak wychwala, nałożyłam na włosy, zawinęłam w ręcznik i dostałam uczulenia, w postaci czerwonego rumienia na czole (przy nakładaniu włosy dotykały czoła) byłam wręcz przerazona. naszczescie po kilkudziesięciu minutach wszystko zeszło. co do efektów, to srednio, tak jak napisałam w watku ze zbiorami kosm. do pielęgnacji włosów, zdecydowanie wolę swoją maskę, jest droższa, ale efekt jest już po 1 nałożeniu.
tak czy inaczej zuzyje glorie do konca, bo moze wlasnie efekty godne pozazdroszczenia beda po miesiacu, mam tylko nadzieje, ze mi nie zaszkodzi.
Cogata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 16:12   #932
Joskelyn
Zadomowienie

Dot.: Pollena-Malwa, Studio Gloria, maska do wlosow suchych, zniszczonych i farbowany

ja wlasnie zakupilam Glorie i dzis zamierzam pierwszy raz jej uzyc. Czy trzymacie ją tak jak pisze na opakowaniu 5-8 minut czy tez dłuzej?

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 16:26   #933
Cogata
Rozeznanie

Mieszam z WAXem i trzymam pod ręcznikiem godzinę albo i więcej
Stary 2010-04-29, 17:55   #934
Joskelyn
Zadomowienie

O rany, jestem po pierwszym użyciu i wrazenia baaardzo pozytywne. Mam wrazenie jakby wlosow było z trzy razy wiecej niz jest w rzeczywistosci, co mnie zdumiało, bo po niczym innym tak nie miałam , są miękkie, nawilżone i takie ułożone, w sensie, ze nie stercza koncowki na wszystkie strony jak siano (co u mnie jest normalką). Chyba przeszla ta Gloria moje oczekiwania -wyprawa w godzinahc szczytu do Auchana sie oplacila... Moja przygoda z Glorią rozpoczyan się bardzo obiecująco

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 19:04   #935
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cogata Pokaż wiadomość
już wypowiadałam się w innym wątku, ale tutaj też skomentuję szukałam jej z miesiąc, aż w końcu dorwałam w kolejnym auchan, zachwycona, że w końcu mam to cudo, które każdy tak wychwala, nałożyłam na włosy, zawinęłam w ręcznik i dostałam uczulenia, w postaci czerwonego rumienia na czole (przy nakładaniu włosy dotykały czoła) byłam wręcz przerazona. naszczescie po kilkudziesięciu minutach wszystko zeszło. co do efektów, to srednio, tak jak napisałam w watku ze zbiorami kosm. do pielęgnacji włosów, zdecydowanie wolę swoją maskę, jest droższa, ale efekt jest już po 1 nałożeniu.
tak czy inaczej zuzyje glorie do konca, bo moze wlasnie efekty godne pozazdroszczenia beda po miesiacu, mam tylko nadzieje, ze mi nie zaszkodzi.
pewnie tamta maska lepiej Ci pasuje, bo ma silikony Dlatego po pierwszym zużyciu są ładne. A Gloria ich nie ma.

Ja jakoś zapomniałam o Glorii, jednak od 2 tygodni non stop daję ja jako odżywkę i włosy już są milutkie w dotyku
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 15:35   #936
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszam z WAXem i trzymam pod ręcznikiem godzinę albo i więcej

i jakie efekty ? nie "gryza sie"?
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 09:49   #937
Earl_Grey
Raczkowanie

Ktoś mi powie gdzie w Gdańsku mogę dostać tę maskę? Bo zwiedziłam już chyba wszystkie markety, łącznie z Auchan - gdzie tej maski nie było, może to był chwilowy brak, nie wiem.
Earl_Grey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-04, 10:54   #938
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Earl_Grey Pokaż wiadomość
Ktoś mi powie gdzie w Gdańsku mogę dostać tę maskę? Bo zwiedziłam już chyba wszystkie markety, łącznie z Auchan - gdzie tej maski nie było, może to był chwilowy brak, nie wiem.
chyba zostaje ci tylko auchan w rumii
Stary 2010-05-09, 09:26   #939
Kachula82
Zakorzenienie

Pytanie do użytkowniczek Glorii. Jak z wypadaniem włosów? Jak ją nakładam jest ok ale po spłukaniu mam dość szorstkie włosy, ciężko mi sie rozczesują i nawet gdy ją spłukuję zauważyłam, że więcej mi kłaczków wychodzi po niej niż po szamponie... Może to tylko przypadek ale to już nie pierwszy raz. Do tego plączą się włoski jak są suche i to strasznie. Jedyne co mi najbardziej się podoba to mniejsze przetłuszczanie się włosów. Nie muszę martwić się teraz o częste mycie

Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce...

Kachula82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 10:06   #940
green apple
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kachula82 Pokaż wiadomość
Pytanie do użytkowniczek Glorii. Jak z wypadaniem włosów? Jak ją nakładam jest ok ale po spłukaniu mam dość szorstkie włosy, ciężko mi sie rozczesują i nawet gdy ją spłukuję zauważyłam, że więcej mi kłaczków wychodzi po niej niż po szamponie... Może to tylko przypadek ale to już nie pierwszy raz. Do tego plączą się włoski jak są suche i to strasznie. Jedyne co mi najbardziej się podoba to mniejsze przetłuszczanie się włosów. Nie muszę martwić się teraz o częste mycie
Nic takiego nie zauważyłam, włosów wypada tyle co zawsze, może szkodzi Ci jakiś składnik? A co do rozczesywania to nie mam problemów, bo zawsze nakładam od połowy w dół odżywkę bez spłukiwania(bez silikonów) Może i Ty wypróbuj, a jeśli nie poskutkuje to widocznie Gloria nie jest Ci przeznaczona

green apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 10:31   #941
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość

Ja jakoś zapomniałam o Glorii, jednak od 2 tygodni non stop daję ja jako odżywkę i włosy już są milutkie w dotyku
Używasz jej po każdym myciu? Jak długo trzymasz na włosach i jak często je myjesz? Nie obciąża?
Stary 2010-05-09, 10:45   #942
malina19
Zakorzenienie

a mi ostatnio gloria zrobiła psikusa, nie dość że używam ą raz na jakiś czas to po ostatnim uzyciu mialam mega szorstkie i napuszone włosy
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 11:21   #943
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego plączą się włoski jak są suche i to strasznie. Jedyne co mi najbardziej się podoba to mniejsze przetłuszczanie się włosów. Nie muszę martwić się teraz o częste mycie
Myślę, że może potrzebujesz czegoś z silikonami, zważywszy na historię Twojego farbowania Może sprawdzi się pielęgnacja Gloria + odżywka silikonowa bez spłukiwania, albo po prostu trzeba będzie na razie odstawić Glorię (do czasu, gdy włosy będą w lepszym stanie) i zacząć stosować coś, co pozostawi na włosach ochronny film (np. Kallos Latte albo jakaś maska zawierająca silikony). Gloria jest super maską, ale do bardzo osłabionych włosów to jednak nie wystarcza

Co do wypadania- myślę, że pod tym względem Gloria działa trochę tak, jak i inne kosmetyki wzmacniające cebulki i najpierw eliminuje te włosy, które już się ledwo trzymają głowy. Ale tutaj mogę się mylić
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-09, 11:26   #944
Kachula82
Zakorzenienie

Ech tak myślałam, ż mam za bardzo zniszczone włosy i to może być przyczyna "szkodliwości". Na grzywkę która jest już tylko z naturalnych trochę farbowanych działa ok...

Stary 2010-05-09, 13:31   #945
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ech tak myślałam, ż mam za bardzo zniszczone włosy i to może być przyczyna "szkodliwości". Na grzywkę która jest już tylko z naturalnych trochę farbowanych działa ok...
Ja bym, na Twoim miejscu, odstawiła na razie Glorię i poszukała czegoś z silikonami. A dla regeneracji najlepej oleje (np. kokosowy, oliwa z oliwek, amla) i np. psikadło keratynowe (przepis na pewno znajduje się w jakimś innym wątku). A jak się poprawi stan włosów, to warto znowu spróbować Glorii Albo używać jej na zmianę z silikonowymi maskami. Albo może warto by było wypróbować Kallosa Latte.
Stary 2010-05-10, 12:42   #946
Earl_Grey
Raczkowanie

W końcu udało mi się zdobyć Glorię, używałam jej po trzech kolejnych myciach i w sumie nie wiem... dziś po umyciu wypadło mi więcej włosów niż normalnie, a teraz lekko mrowi mnie głowa Zastanawiam się czy to Gloria, bo włosy generalnie mam po niej mięciutkie, ale to wypadanie... A może to po prostu przypadek? Albo coś innego, tyle że niczego nowego oprócz Glorii nie używam, szampon ten sam - z tym że dodałam do niego dziś trochę olejku rycynowego, którego zresztą używałam już wcześniej, ale może przereagował z czymś z szamponu i nie służy to moim włosom? Od 1,5 miesiąca używam też lotionu Seboradin, ale nigdy nie miałam po nim mrowienia. Jak przy następnym myciu sytuacja się powtórzy, to odstawię najpierw szampon z olejkiem rycynowym - bo on jest głównym podejrzanym, bo dziś użyłam go pierwszy raz, a jak nie poskutkuje- to wina jest Glorii
Earl_Grey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 15:53   #947
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Earl_Grey Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się zdobyć Glorię, używałam jej po trzech kolejnych myciach i w sumie nie wiem... dziś po umyciu wypadło mi więcej włosów niż normalnie, a teraz lekko mrowi mnie głowa Zastanawiam się czy to Gloria, bo włosy generalnie mam po niej mięciutkie, ale to wypadanie... A może to po prostu przypadek? Albo coś innego, tyle że niczego nowego oprócz Glorii nie używam, szampon ten sam - z tym że dodałam do niego dziś trochę olejku rycynowego, którego zresztą używałam już wcześniej, ale może przereagował z czymś z szamponu i nie służy to moim włosom? Od 1,5 miesiąca używam też lotionu Seboradin, ale nigdy nie miałam po nim mrowienia. Jak przy następnym myciu sytuacja się powtórzy, to odstawię najpierw szampon z olejkiem rycynowym - bo on jest głównym podejrzanym, bo dziś użyłam go pierwszy raz, a jak nie poskutkuje- to wina jest Glorii
No właśnie mi też po niej wychodzą włoski bardziej niż zwykle. Ale fakt włoski mięciutkie po niej są i mniej się przetłuszczają ale to wypadanie i mnie martwi.

Stary 2010-05-10, 16:12   #948
Cogata
Rozeznanie

właśnie ja też zauważyłam większą ilość wypadających włosów po glorii ;/
Stary 2010-05-10, 20:56   #949
Kachula82
Zakorzenienie

Jak tak dalej pójdzie kupię sobie maskę Timotei do zniszczonych (ta z awokado) bo mam szampon i działa cuda! A Gloria najwyżej raz na tydzień. Dodam, że ja krótko ją trzymam bo 5min to dla mnie i tak rekord a jak tutaj piszecie, że i po półgodziny to nie wiem ile by włosów w ręku mi zostało po spłukaniu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 21:07   #950
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tak dalej pójdzie kupię sobie maskę Timotei do zniszczonych (ta z awokado) bo mam szampon i działa cuda! A Gloria najwyżej raz na tydzień. Dodam, że ja krótko ją trzymam bo 5min to dla mnie i tak rekord a jak tutaj piszecie, że i po półgodziny to nie wiem ile by włosów w ręku mi zostało po spłukaniu...
moze uczulona jestes na jakis skladnik?
masujesz skalp? (mogą wtedy wypadać slabsze wlosy, ktore i tak mają wypaść). Ja stosuje glorię od dawna, klade nawet na pare godzin i nie zauwazylam zeby wypadalo mi wiecej wlosow.
windbag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 21:32   #951
Kachula82
Zakorzenienie

Może i uczulona jestem ale zazwyczaj dużo moje włosy mogą znieść. Jedyne co to są poniszczone rozjaśnianiem i farbowaniem a przecież ta maska jest właśnie dla takich włosów... Może na wypadanie ma wpływ ciąża? Hormony te sprawy. Ale widzę że nie tylko mi wychodzą. Może jednak za często ją używam (do każdego mycia)? Na razie lekko ją odstawię i raz na tydzień ją będę używać i porównam czy wychodzić będą więcej czy mniej.

Stary 2010-05-10, 21:38   #952
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Może i uczulona jestem ale zazwyczaj dużo moje włosy mogą znieść. Jedyne co to są poniszczone rozjaśnianiem i farbowaniem a przecież ta maska jest właśnie dla takich włosów... Może na wypadanie ma wpływ ciąża? Hormony te sprawy. Ale widzę że nie tylko mi wychodzą. Może jednak za często ją używam (do każdego mycia)? Na razie lekko ją odstawię i raz na tydzień ją będę używać i porównam czy wychodzić będą więcej czy mniej.
generalnie nie wierzę by jakaś maseczka była w stanie zregenerować bardzo zniszczone włosy, ale nie wiem jakie są Twoje.
Ciąża może mieć wpływ na wypadanie włosów, chociaż spotkałam się z opiniami, że w czasie ciąży wypada mniej włosów, ale za to po wypadają w ogromnych ilościach. Myślę, że częstotliwość nakladania Glorii nie ma wpływu na wypadanie włosów, chyba, ze wlasnie masz uczulenie. Wlosy mogą duzo zniesc, owszem, ale moze dotychczas nie narazilas je na kontakt ze skladnikiem, na ktory masz uczulenie.

Fakt, chyba najlepiej bedzie ostawic glorie i zobaczyc czy dalej będą tak bardzo wypadać.
windbag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 22:58   #953
snowhitee
Zakorzenienie

Ja także jestem zadowolona z maski Gloria
Użyłam jej dziś pierwszy raz, trzymałam 8min i spłukałam, włosy po wysuszeniu są miękkie, gładkie, w słoneczku lśnią Jestem nawet trochę zaskoczona bo myślałam, że jak użyję maski bez silikonów to ona odkryje prawdziwe oblicze moich włosów i aby zobaczyć jakiś efekt będę musiała używać jej przynajmniej ze 2tyg a tu proszę po jednym razie już coś widać
Dotychczas używałam maski Loreala Matrix do farbowanych, która jak wiadomo ma mnóstwo silikonów i mogę szczerze powiedzieć, że włosy po Glorii wyglądają tak samo dobrze jak po Matrixie a nawet są mniej obciążone
Także polecam bo cena aż sama się prosi o kupno

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 23:01   #954
Kachula82
Zakorzenienie

Wiem, że podczas ciąży zazwyczaj odżywają bo tak miałam w pierwszej. Ale po nie mogłam schudnąć i hormony mi szalały więc podejrzewam, że teraz przy drugiej ciąży dużo mi się stabilizuje pod wpływem hormonów i teraz dopadła mnie ta klątwa wypadania włosów... A jeśli to nie to, to kurka nie wiem, który składnik mi nie pasuje. Zobaczę po czasie i najwyżej napisze Wam czy to rzeczywiście wina Glorii czy nie.

Stary 2010-05-11, 09:27   #955
weegirl
Zakorzenienie

Zawsze możesz nie nakładać Glorii na skórę głowy, tylko np. od wysokości ucha w dół. Wtedy nie będzie miała wpływu na wypadanie włosów.
Stary 2010-05-11, 10:14   #956
Cogata
Rozeznanie

ja po samej glorii miałam szorstkie, napuszone i suche włosy. mieszam z Waxem i jest ok. ale też czytając pozytywne wypowiedzi na wizazu, odnosnie Glorii, wierze, ze po mimo tych arnych efektow w pojedynke, ogolnie dobrze dziala na wlosy

rowniez uzywam szamponu Timotei, czy zdziałał cuda, nie jestem w stanie stwierdzic. ale odzywke, a moze jest rowniez i maska, z checia bym wyprobowala.

a silikony, ktore sa w innych kosmetykach do wlosow, sa bardzo szkodliwe?

Edytowane przez Cogata
Czas edycji: 2010-05-11 o 10:23
Stary 2010-05-11, 13:33   #957
Kachula82
Zakorzenienie

No i dziś myłam bez glorii. Wypadło mi a właściwie wypadł jeden włos... No ale włosy szorstkie są bez niej Ale to może wina mycia samym szamponem bo niestety nie mam innej odżywki i muszę kupić. Dokupię sobie tą z Timotei.

Stary 2010-05-11, 17:10   #958
Kingulina2901
Raczkowanie

Myślę że Gloria działa tak jak ktoś już też wyżej mówił, że wypadają po niej te całkiem zniszczone i osłabione włosy a odrastają nowe i wzmacnia się reszta... Nie wiem nie mam tak naprawdę pojęcia, ale też zauważyłam wzmocnione wypadanie po niej. I bardzo mnie to smuci bo włosy po niej wyglądają ślicznie.

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 19:19   #959
Cogata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
i jakie efekty ? nie "gryza sie"?
nie zauważyłam Twojego pytania. nie, nie gryzą się, w połączeniu dają jeszcze lepsze efekty. ja samej glorii używać nie mogę, bo tak jak pisałam, mam po niej włosy szorstkie i napuszone :/

to jak czy ktoś mi odpowie na moje pytanie dot. silikonów? dlaczego są aż tak szkodliwe?
Stary 2010-05-11, 19:32   #960
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
to jak czy ktoś mi odpowie na moje pytanie dot. silikonów? dlaczego są aż tak szkodliwe?
Rozmowy na temat silikonów toczą się już w innych wątkach, po co niepotrzebnie zaśmiecać ten? Lepiej poczytać np. wątek o kosmetykach bez silikonów i wyrobić sobie zdanie na temat tych substancji. Silikony mają swoje zalety, ale także i wady. Jakie- o tym można przeczytać w innych wątkach.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości