![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wydepilowac cala strefe intymna?
a ten krem veet faktycznie nadaje sie do tych mniejsc? tzn czy pomaga bo maszynki mam doscyc juz i te podraznienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Wczoraj pierwszy raz w życiu byłam na depilacji woskiem. Kosmetyczka bardzo sprawnie sobie poradziła, jestem pod wrażeniem. Ból nie był aż tak koszmarny jak się spodziewałam
![]() No i mam nadzieję, że wreszcie starczy na dłużej niż maszynka czy pianka. Depilatorem nie sposób wszytkiego potraktować. Co do Veeta stosowałam z powodzeniem, tylko to starcza na 1-2 dni, potem drapię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
ja okolice pochwy i sromu golę maszynką, a resztę kremem do depilacjii nóg takim zwykłym po 5zł, po którym nie mam zadnych chrostek ani nic innego; czasami golę maszynką a poźniej uzywam zasypki i jakiego tłustego kremu; robię to co jakies 2-3 tygodnie od paru lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
kurczę może zadaję błahe pytania,ale jeszcze się całkowicie nie goliłam, aby skracałam itp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
ja dzis kupuje ten veet bo zwykly nie dziala na mnie nawet na nogi ;/;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Jak wydepilowac cala strefe intymna?
Cytat:
znaczy jak czesto musisz powtarzac zabiego?? i jak dlugo skora jest gladka bez widoku nowo wyrastajacych wloskow?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
u mnie 20 zł. za depilację bikini.
Starcza ponć na 3 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! dla wytrzymalych mam naprawde sposob, mianowicie wosk Joanna-super latwy w uzywaniu, wosk jak wosk-u mnie niemalze jak po wizycie u kosmetyczki, a spokojnie mozna zrobic bikini z 3-4-5 razy (w zaleznosci czy calosc, jesli ktos wytrzyma, czy sama linie bikini), a sam wosk kosztuje ok 10-11zl, trzeba poza tym zainwestowac w kubek goracej wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Mnie nie wychodzi samodzielna depilacja plastrami. Plastry Joanna w ogóle sie u mnie nie sprawdziły, lepsze są, wg mnie, Veet.
Ale całości się nie umiem sama wykonać. Szybciej i mniej stresowo robi to kosmetyczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
>Szybciej i mniej stresowo robi to kosmetyczka
Nooo, zależy dla kogo. Większość z Was jest po 20-stce a ja mam 5 lat mniej XDDD Pływam, mam chłopaka, jak jest mi gorąco to chodzę po domu w kusych majteczkach - po prostu żyję, jak Wy - i sorry, ale wydepilowanie całej strefy bikini to już konieczność, a nie wiem co zrobiłaby kosmetyczka, jakbym jej się uwaliła na fotelu i powiedziała "goli pani" XDDD Na dodatek jestem jakimś pomieszaniem z poplątaniem - bardzo ciemne włosy, grube, mocne, ciemna oprawa oczu i ust ale cera już jak kość słoniowa. Przez to moje problemy z depilacją, skóra bardzo delikatna, ciężko się goi, a włosy jak stalowe druty XD Ale przynajmniej nie wrastają, a jak jakiemuś się zdarzy, to mam na niego sposoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
a jakie są bezbolesne i tanie sposoby?
![]() też jestem poniżej 20...:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
ja gole maszynka co 2 dni regularnie, ale az tak galdkiej skory jak na tym zdjeciu na 2 czy 3 str jeszcze nie mialam
![]() musze chyba zastosowac jakims krem albo oliwke po, moze bedzie lepiej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Super temat!!
Poczytałam, dowiedziałam się czegoś nowego ![]() Ja golę maszynką i dogalam depilatorem. Ale niestety wrastają włoski i po ok.2 dniach strasznie drapie. Nieba uchylę komuś, kto wymyśli sposób na włosy ![]() Pod pachami golę depilatorem, już zdąrzyłam sie przyzwyczaić, włoski nie wrastają i paszki pięknie wyglądają ![]() ![]() Pozdrawiam b. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to najlepiej samemu poeksperymentować z różnymi metodami. Ja próbowałam wielu rzeczy (golenia, depilacji depilatoterem, skubania pęsetką, plastrów z woskiem, kremu do depilacji) - i to mi akurat najbardziej odpowiada. Ale wiadomo każdy jest inny:)) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
da się przeżyć;)
wyrywanie z cebulką ma tę zaletę, że włosy odrastają po nim delikatniejsze i nie ma takiego drapania przy odrastaniu;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i ten sposob naprawde polecam, bo nie dosc, ze duzo tanszy, to mozna na kilka "rat" podzielic caly zabieg na dluzszy czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Mia22 : zrób tak jak napisałam wyżej -najpierw krem a poźniej dogolić sie maszynką tylko nie pod włos czasem, a bedziesz głaciutka jak pupcia niemowlaczka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
silk prosze powiedz gdzie byles u kosmetyczki . W jakiej miejscowosci chociaz . Poszukuje kosmetyczki niedrogiej a dobrej . Pozdrawiam
![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Musisz poszukać. Ja poszłam na chybił trafił i byłam zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
Chcodziło mi Silk w jakiej miejscowosci bylas u kosmetyczki
![]() ![]()
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja chodziłam na depilację woskową do kosmetyczki, ale za bardzo mnie bolało, no i po 2 tygodniach zaczęło się wrastanie włoskó, włącznie z zapaleniem mieszka włosowego.
Depilowałam kremem do depilacji bikinii, ale niestety krostki też się pojawiały, a kolejene depilacji powodowały rany, bąbelki itp. Od 2 lat golę się maszynką MACH3 tą dla mężczyzn ![]() Krostki pojawiają się bardzo sporadycznie. Niestety włosy rosną mi także poza bielizną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
![]()
Nareszcie dotarła do końca wątku
![]() Na początek kilka uwag. Wydaje mi się, iż włoski na miejscach intymnych to chroniły kobiety zanim wynaleziono majtki. Teraz zachowanie podstawowej higieny i codzienna zmiana bielizny to ochrona. Poza tym wytłumaczcie mi jak, za przeproszeniem, 6 włosków na odbycie ma mnie chronić przed bakteriami i drobnoustrojami. Chyba, że to "magiczne" włoski:p. Sama całą operację de-włoskowania robię za pomocą depilatora, wosku i maszynki. Zostawiam jedynie wąski pasek, jak sporo wizażanek. Dużo bym dała by w moim mieście ktoś wykonywał depilację intymną w gabinecie. Waliłabym drzwiami i oknami. Nie widzę w tym nic niemoralnego i infantylnego. Jest po prostu estetycznie wygodnie i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Ja do depilacji całości używałam raz depilatora... Nie chciałam się poddać i łzy mi leciały, ręce mi się trzesły.. Nigdy więcej. Często golę się maszynką ale jestem bardzo niezadowolona bo podrażnia. A Veet i wszystkie produkty tego typu nie są dla mnie: Plastry i Wosk nie działały... (uzywałam dobrze bo na ręce mojego taty zadziałało hihi) a z kolei pianka... Jak ją nałożyłam na nogę to z cebulek poleciała mi krew... Wybieram się teraz do kosmetyczki i mam nadzieje ze podejmie się całkowitej eksterminacji włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.