|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak wydepilowac cala strefe intymna?
Ja znam już 2 takich panów
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeszcze odnośnie podrażnien i wrastających włosków. Ostatnio zaczęłam stosować krem pilarix firmy lefrosch. Zawiera mocznik zmiękczający skórę i złuszczający kwas salicylowy. Ja z efektów jego działania jestem zadowolona. Kosztował niecałe 15 zł za 50 ml. |
|
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
a ja polecam ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-w-kremie.html teoretycznie nie jest przeznaczony do bikini, ale ja używam i nic się złego nie dzieje
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Też spotkałam się z opinią facetów, którzy uważają, że kobieta powinna tam być trochę zarośnięta i że niby faceci, którzy lubią jak dziewczyna jest ogolona na zero to mają jakies pedofilskie skłonności. Ja uważam ekhm.. GÓWNO PRAWDA
Oczywiście golę się tylko dlatego, że lepiej się czuję. I wiece co, najchętniej wydepilowałabym całe ciało od szyi do stóp ...oczywiście laserem.. żeby mieć spokój raz na zawsze.. ahhh pomarzyć zawsze można a póki co nogi ręce pachy bikini i nie tylko wszytskimi możliwymi sposobami depiluje i NIGDY nie jestem zadowolona w 100% z efektu bo mam wrażliwą skórę więc sobie wyobraźcie.... ahh life sucksno ale cóż buźka girls |
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
tak se kurna przeczytałam to co napisałam i jessssu, ja się wysławiać poprawnie nie umiem
|
|
|
|
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdarza mi się kochać nieogolonej bo nie zawsze mam na to czas: studia, praca, mnóstwo nauki. Mój tż mówi że kocha moje "włoski" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma za co Lalaith
Ja już się tez nauczyłam, żeby zawsze mieć coś łagodzącego na te okolice. Szczęście, że z czasem skóra się uodparnia i podrażnień jest mniej.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Ja od pięciu lat chodzę na wosk do kosmetyczki i depiluję się na "zero",akurat to czy jestem z kimś w związku czy nie-nie ma dla mnie znaczenia,po prostu nie cierpię być obrośnięta(gdziekolwiek). Kiedyś goliłam maszynką,teraz ten wosk,ale powoli zastanawiam się nad laserem
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak wyglada taka depilacja na zero u kosmetyczki? nie potrafie sobie tego wyobrazic, nawet nie mozna tego porownac do wizyty u ginekologa bo tam przeciez idzie sie ogolona itd a do kosmetyczki trzeba byc zarosnieta prawda |
|
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Świetna sprawa i super wygoda
![]() Normalnie, ściagasz bieliznę i jazda... Na szczęscie pozycja do tego typów zabiegu nie jest tak orientalna jak u ginekologa, tak że napewno czujesz sie bardziej komfortowo. Edytowane przez DevilInside Czas edycji: 2009-01-28 o 01:06 |
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a z tyłu depilujecie bądź golicie się same czy u kosmetyczki? A jak same to macie na to jakiś sposób, bo przecież tam się samemu nie widać..
|
|
|
|
|
#674 |
|
Przyczajenie
|
jutro mam zabieg depilacji glebokiego bikinii, specjalistka mi powiedziala zebym zostawila paseczek jesli chce (chce) a reszte wygolila maszynka, i pytanie jak szeroki ma byc taki paseczek zeby dobrze wygladalo to?0,5 czy 1cm czy wiecej? ma on siegac do lechtaczki czy tylko na wzgorku czy jak? zabieg tuz tuz a ja jeszcze nieprzygotowana
i jeszcze pytanie czy depilacja gleboka obejmuje od linii majtek pare cm wzdluz wewnetrznej strony ud? jesli tak to ile mam tam wygolic? kiedys cos nieprawidlowo uzywalam depilatora i mam gdzieniegdzie kepki ciemniejsze wloskow (max 8cm od linii majtek odleglosc) i nie wiem czy ich sie pozbyc tylko w poszczegolnych miejscach tych ciemniejszych czy przejechac maszynka po calej linii rowniez po jasnych? (boje sie ze sie wcmocnia a jeszcze nie zostana zakwalifikowane do zabiegu i bedzie problem) prosze o szybka odpowiedz!! |
|
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
czy wszystkim dziewczynom rosną włosy między pośladkami?
|
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do niedawna myślałam, że tylko ja jestem takim dziwolągiem
|
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja natomist zastanawiam się jak koleżanki radza sobie z takim problemem. Proszę o rozwinięcie pytania zapuszczam włosy! ule bulee.... ![]() 31.01.09- ponad 2cm odrostu |
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
A zna ktoś dobry salon we Wrocławiu godny polecenia? I Ile w nim to kosztuje?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
I słyszałam,że takie wydepilowanie na "zero" jest czasami kłopotliwe przy...hmmm...nie będę owijać...sikaniu, że podobno wszystko się rozbryzguje bo mocz nie ścieka po włoskach. Czy to prawda?
|
|
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#683 |
|
Przyczajenie
|
Depilacja - bikini brazylijskie- dla wprawnej kosmetyczki to 20-30 min. Proponowałabym nie eksperymentować : ja usuwam woskiem całe bikini (oprócz 2cm paseczka) od kilku lat. Moje włosy już tak się przyzwyczaiły, że ból jest znikomy- ale nie mówię, że jest to przyjemne. Raz trafiłam "w zastępstwie" do innej kosmetyczki (urlop) i niestety nie wspominam tego miło. Wprawa przy takiej depilacji jest najważniejsza! U mnie używa wosku nakładanego szpatułką i zrywa paskami. Robi też pastą cukrową, ale u mnie nie trzeba, bo włoski już dobrze wychodzą po takim czasie- a cukier jest chyba dwukrotnie droższy.
|
|
|
|
|
#684 |
|
Przyczajenie
|
A i płacę w Wa-wie 70 zł.
|
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Za zwykła depilację 70 złotych?!
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki a może któras poleci mi jakis zaufany salon w gdańsku /sopocie , chcialabym depilacje brazylijska
`Mój wymiankowy Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Fandorinka Czas edycji: 2011-01-01 o 12:59 |
|
|
|
|
#688 |
|
Przyczajenie
|
Emilyy nie wiem co miałaś na myśli- mi chodzi o bikini BRAZYLIJSKIE- może w Warszawie jest po prostu drożej niż we Wrocławiu !
|
|
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki powiedzcie mi czy depilacja brazylijska woskiem u kosmetyczki AZ TAK BARDZO boli?? wosk uzywam tylko na nogach i rekach i jest to fajna sprawa dlatego chcialabym tez tam a nie ciagle maszynka ktora tylko podraznia itd, przezyje czy nie przezyje?
![]()
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż jeśli ma to być Twój pierwszy raz w okolicach intymnych to wybrałabym raczej wosk twardy. Powodzenia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

a póki co nogi ręce pachy bikini i nie tylko wszytskimi możliwymi sposobami depiluje
i NIGDY nie jestem zadowolona w 100% z efektu bo mam wrażliwą skórę więc sobie wyobraźcie.... ahh life sucks
Kiedys wybrałam się do kosmetyczki na depilację bikini ale było mi trochę głupio... Jak wygląda taka depilacja do zera? Leżycie z nogami rozłożonymi jak u ginekologa a kosmetyczka siedzi z głową między nimi i smaruje wam woskiem krocze? Chciałabym usunąć te włosy laserem...i mieć raz na zawsze święty spokój, bo nie mam czasu dbać o gładką skórę między nogami tak często jak jest to potrzebne... Teraz nie mam chłopaka więc nikt nie ogląda mnie bez majtek

Ja już się tez nauczyłam, żeby zawsze mieć coś łagodzącego na te okolice. Szczęście, że z czasem skóra się uodparnia i podrażnień jest mniej.