|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIOR - kolorówka
Cytat:
TU o nim pisałam i wkleiłam fotkę Ja jestem zadowolona, w szczególnosci z białego paska, którym można ładnie rozśwelic oko i szczyty kości |
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Tymenko, faktycznie kiedys czytałam twoja wypowiedź i bardzo mi się Twój zestaw podobał dlatego zwróciłam uwage na te róże. Tylko ze Ty masz limitowankę kolor 04 od białego do koralu natomiast w tym zestawie o który pytam najjasniejszy kolor to słaby róż az do ciemnego bordo i troszke sie tego zestawu boję. Nie mam teraz okazji go naocznie "pobadac" i stad mój problem, a kusi mnie na tej Truskawce oj kusi.
|
|
|
|
#153 |
|
BAN stały
|
A mi się te kolory podobają
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm..., tego koloru nie testowałam, w tej kwestii nie pomogę Na oko wygląda, że jest raczej w chłodnej tonacji (porównując do 002). W moim zestawie te ciemniejsze kolory są znacznie twardsze od jaśniejszych, takze trudno zrobić sobie nimi krzywdę
|
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm... Zainspirowałaś mnie tym różem... ![]() Ja chorowałam na ten, który kupiłam dwa tygodnie temu (zamieszczam zdjęcie - zresztą już drugi raz na tym wątku), a teraz chyba rozpoczęłam kolejną chorobę. Jest ciekawy...
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy wśród 5 Diora znajdę beżo-brązy? Takie porządne, prawdziwe, dobrze nasycone brązy.
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękna kolekcja! Ale tak naprawdę to chciałam zapytać o kolor podkładu Diorskin Forever 033 - czy on jest podobny do DiorSculpta 030?? Jak wogóle oceniasz jeden i drugi. Ja mam DiorSculpta właśnie 030 ale jestem ciekawa jak się ma do niego ten DF, jaką ma trwałość i czy dla suchej cery byłby ok? Używałaś może kiedyś sypanego Diora? No i ostatnie pytanie: jak oceniasz DiorBlush Sunkissed Cinnamon?? Właśnie taki zamówiłam na Truskawce i jestem ciekawa co z tego będzie ?Dzięki! |
|
|
|
|
#160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Zaopatrzyłam się dzisiaj w Diorshow- pomalowałam się na razie raz i... jestem bardzo zadowolona!
![]() Przyznam szczerze, że na początku ta słynna "wielka szczota" mnie trochę przeraziła, ale naprawdę można się nią fajnie umalować. Myślę, że jak dojdę do wprawy z tą szczotką to efekt będzie super ![]() Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady i opinie
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To puder rozświetlający,limitowank a z zeszłego roku
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczyny,
miło czytać Wasze fachowe wypowiedzi, dlatego pozwalam sobie zadać pytanie na temat podkładu Diorskin Icone. jakie są wasze opinie? Będę wdzięczna za podpowiedzi |
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Mam nadzieję, że jeszcze są w sprzedaży w perfumerii, bo dzisiaj będę w okolicach Sephory, więc wejdę i go obejrzę. |
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
A zadowolona jesteś? Ale ten to taki typowy rozświetlacz?
Ostatnio mam ochotę na jakiegoś sypańca Diora ale w Polsce (w Łodzi w Sephorze i w Douglasie dostałam taką inf) ponoć niedostępne... Muszę poczekać do świąt - przjedzie moja eksbratowa z Francji więc ją napadnę bo ona używa od lat kosmetyków Diora - sypanego pudru też .
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar sie go pozbyć,ponieważ daje dość mocne rozświetlenie i baaardzo żadko go używam.Ogólnie jest to bardzo dobry jakościowo puder,drobniutko zmielony
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor podkladu forever rozni sie od sculpa.Jest bardziej brazowy,konsystencja lzejsza i latwiej sie go naklada.Sculp jest troche ciezki w porownaniu do Forever ale lubie oba.Trwalosc gigantyczna.Utrzymuje sie caly dzien.Mam cere mieszana i u mnie sprawuje sie dobrze.ladnie nawilza skore,srednio kryje. Mialam Diorskin loose powder .w sumie puderek ok,drobno zmielony,otulal twarz ladna mgielka,troche rozswietlal twarz.ostatecznie podarowalam go mamie bo lepiej sie czuje w pudrach prasowanych niz sypkich. Tym rozem jestem zachwycona.kolorek super.ladnie podkresla policzki.nie mozna przesadzic z iloscia.Fajna opcja matu i blysku.Jak na moje oko to kolorek brudnego koralu-rozu.utrzymuje sie caly dzien. |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moje dwa nowe skarby.
Cienie 060 Silver Goodess-bardzo dlugo ich szukalam az w koncu znalazlam i jestem teraz szczesliwa Diorskin Forever Compact 040-Fajny kompakcik ale ja uzywam go do poprawek w ciagu dnia a nie jako podklad |
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Podbijam pytanie, o Wasze odczucia i opinie na temat fluidu Diorskin Icone.
Dzięki za podpowiedzi
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
magsch - śliczna paletka, sama mam na nią ochotę
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny prośba,
podpowiedzcie coś na temat Icone fluid |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobry kremowo musowy podklad,ladnie stapia sie z cera,ujednolica ja,twarz wyglada jak z okladki,matuje ale tylko na jakies 4-5h.ja jestem z niego zadowolona.Latwo sie go aplikuje.mam kolor 030.podczas ciazy nie moglam go uzywac bo zchodzil z twarzy i robil plamy ale teraz wszystko jest ok.nie wysusza ale twarz musi byc dobrze nawilzona przed polozeniem podkladu bo czasami podkreslal mi suche skorki.Aha jest lekki i nie tworzy maski.trwalosc w normie ok 8-10 h. |
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Magsch,
bardzo Ci dziękuje za podpowiedź. Ja mam niestety skórę mieszaną. Poszukuję idealnego podkładu, bowiem wszystkie dotychczasowe - a sporo ich było, schodzą mi z twarzy, uwidaczniają pory i ważą się. Poproszę dziś o próbkę. Spojrzałam ostatnio na ofertę kolorystyczna i 30 chyba będzie dla mnie zbyt ciemna ;-( Jaki kolor doradzasz do jasnej cery? Dzięki jeszcze raz |
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknij na 20
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Contax,
a jest taki kolor jak 022? 20 zapisuje juz na kartce, na dzisiejsze oględziny ;-) |
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad tą linią Forever, tylko nie wiem, czy zdecydować się na podkład, czy kompakt...
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podklad z tej samej serii Diorskin Forever Fluid.uwazam ze compakt jest dobrym uzupelnieniem do podkladu a jak przyjdzie lato to pewnie przerzuce sie na compact bo lzejszy. |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=switezianka;6717104]Magsch,
bardzo Ci dziękuje za podpowiedź. Ja mam niestety skórę mieszaną. Poszukuję idealnego podkładu, bowiem wszystkie dotychczasowe - a sporo ich było, schodzą mi z twarzy, uwidaczniają pory i ważą się. Poproszę dziś o próbkę. Spojrzałam ostatnio na ofertę kolorystyczna i 30 chyba będzie dla mnie zbyt ciemna ;-( Jaki kolor doradzasz do jasnej cery? Dzięki jeszcze raz[/quot ja mam dosc ciemna karnacje i 030 jest prawie idealny ale musze go troche przyciemnic brazerem.milalm probke 020 i dla mnie byl zbyt rozowy. |
|
|
|
#180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam pytanie odnośnie cieni Night Dust, czy kolory są perłowe czy matowe, czy są nasycone czy raczej blade rozmyte na powiece, czy są w tonacji chłodnej czy ciepłej i ogólne czy warto je kupić? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Ja jestem zadowolona, w szczególnosci z białego paska, którym można ładnie rozśwelic oko i szczyty kości 
Na oko wygląda, że jest raczej w chłodnej tonacji (porównując do 002). W moim zestawie te ciemniejsze kolory są znacznie twardsze od jaśniejszych, takze trudno zrobić sobie nimi krzywdę