Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 20:19   #361
aneczka85
Przyczajenie

Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Cześć!!!
Był ktos może na Chalkidiki, Kasandrze lub na Thassos?????
prosze pomozcie jak tam jest? co najlepiej wybrac? Chce troche poszalec a niewiem czy tam sa jakies dyskoteki i czy tanie jest tam jedzenie.
Napiszcie prosze
aneczka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 22:18   #362
Oluskka
Raczkowanie

Hej !! Wybieram się z koloni z jas-mosu do Paralii od 5 do 16 sierpnia i szukam osob które też jadą z tej koloni, bo nikogo nie znam kto tam jedzie i bardzo chetnie przed wyjazdem bym z kims popisała ;pp i z góry dzięki XD.

słonecznych wakacji ;***
Oluskka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 23:44   #363
aneczka85
Przyczajenie

Hej!!
był ktos na Chalkidiki - Kasandra a dokladniej w Sivirii??? jak tam jest ??
Mam do wyboru albo to miejsce albo Leptokaria
Prosze napiszcie gdzie jest ladniej. Wiem ze Paralia słynie od życia nocnego a jak jest w Leptokarii? mozna tam poimprezowac, i tam sa chyba plaże żwirowe? czy lepiej na Chalkidiki, bo tam jest chyba ładniej tylko niewiem czy tez sa tam jakieś dyskoteki
Prosze napiszcie jesli ktos cos wie o tych miejscach
Stary 2009-04-07, 01:02   #364
maudy
Wtajemniczenie

hej jesli chodzi o Grecje to bylam tam jak mialam jakies 13 lat na wakacjach i mi sie bardzo podobalo . Teraz wroce tam do pracy , a dokladniej wracam na Krete do hotelu Sunshine Vacation Club. Z tego co czytalam w internecie to hotel ma pozytywny opinie, ale moze ktos tutaj sie znajdzie , kto by mi mogl prau wskazowek udzielic na temat albo tego hotelu, albo samej Krety ( bardzije by mi chodzilo wlasnie o taki dluzszy pobyt niz wczasowy, i wiem ze moze moje pytania sie gupie , ale chce byc jak najlepiej przygotowana , po za tym zaczynam juz troche wariowac :P )
maudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 15:41   #365
natulka
Przyczajenie

GG do natulka
Wink Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Grecja jest cudownaJa w tym roku po raz drugi do Nei PoriJedzie ktos w czerwcu?
natulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 16:07   #366
wertus19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oluskka Pokaż wiadomość
Hej !! Wybieram się z koloni z jas-mosu do Paralii od 5 do 16 sierpnia i szukam osob które też jadą z tej koloni, bo nikogo nie znam kto tam jedzie i bardzo chetnie przed wyjazdem bym z kims popisała ;pp i z góry dzięki XD.

słonecznych wakacji ;***
podasz linka?
wertus19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 18:14   #367
kasiulka
Zakorzenienie

a moze ktos podzieli sie wrazeniami z Zakhyntos? Wybieram sie w tym roku i chetnie bym poczytała co warto zobaczyc a co sobie odpuscic.... w zamian chetnie napisze moje spostrzezenia z 3 pobytów na Krecie (zjechałam całą) i z Rodos

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 18:24   #368
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
a moze ktos podzieli sie wrazeniami z Zakhyntos? Wybieram sie w tym roku i chetnie bym poczytała co warto zobaczyc a co sobie odpuscic.... w zamian chetnie napisze moje spostrzezenia z 3 pobytów na Krecie (zjechałam całą) i z Rodos
Zakyntos to pełnia życia, na pewno odwrotność podobnej wielkością i popularnej również Thassos. Wydawało mi się że wołami by mnie tam nie zaciągnęli po tym jak się wynudziłam na Thassos właśnie, a rodzice rok temu zaryzykowali i mówią że tętni życiem równie mocno jak i Kreta czy Rodos. Generalnie zwiedzać tam nie ma co, ot kilka kamieni jak to bywa w Grecji. Myślę, że więcej informacji niż na tej stronie http://www.zorbas.pl/zakynthos/ nie znajdziesz nigdzie i nikt nie udzieli ci tak wyczerpujących odpowiedzi na wszystkie pytania

jeszcze jeden ciekawy moim zdaniem link http://zakynthos.blog.onet.pl/

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2009-04-11 o 18:25
side85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 14:37   #369
Oluskka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wertus19 Pokaż wiadomość
podasz linka?
Kolonie < - kliknij

tam są wszystkie oferty. a co, wybierasz sie? ;>
Oluskka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 18:57   #370
wertus19
Raczkowanie

na pewno do Grecji, ale konkretnie to nie wiem ;D i raczej na poczatku sierpnia
Stary 2009-04-13, 01:04   #371
anda_79
Przyczajenie

A ja mam juz bilecik... 1 lipca bede z wtedy juz moim mezem w podrozy poslubnej na Korfu... sama wybierałam, mam nadzieje ze dobrze
anda_79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 23:08   #372
Nikola101
Przyczajenie

Talking Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Cześć. Wybiera się ktoś może na obóz w Grecji z Gro Tour'a? xDD
Nikola101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 09:42   #373
wertus19
Raczkowanie

a z Buta to Grecji? ;>
Stary 2009-04-18, 18:26   #374
aneczka85
Przyczajenie

Hej!!!
Był ktoś z was na Chalkidiki a dokładnie w Pefkochori??? napiszcie jak tam jest bo wybieram sie z mężem w lipcu, można tam gdzies poimprezować i co warto zwiedzić??? pozdrawiam
Stary 2009-04-27, 13:09   #375
zanetkka
Przyczajenie

Zapraszam wszystkich kochających Grecję i grecką muzykę na forum

www.grecja.o12.pl

zanetkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 00:10   #376
maudy
Wtajemniczenie

hej ja mam taki pytanie moze troche gupie :P jak to jest z kinami w grecji? bo teraz jade tam do pracy na 4 mioesiace a maja grac w kinach film na ktory jak nie pojde to bede zalowac : P. Bo wydaje mi sie za na krecie powinny byc jakies kina . A jesli juz puszczaja tam filmy to z dubblingiem czy sa poprstu napisy po gracku ??
Stary 2009-04-29, 15:25   #377
Malaika85
Zadomowienie

Dziewczyny szukam porad, w jakich miejscowosciach sie zatrzymac w Grecji -
jedziemy na 2 tygodnie motorem z moim TZ do Grecji. Bedziemy spac albo pod namiotem (jesli sie zmiesci na motorze),a lbow kwaterach prywatnych lub pensjonatach. Moje pytanie brzmi - czy latwo jest w ogole znalezc tanie kwatery p[rywatne/noclegi. Tak max 15 euro za dobe?

Bedziemy jechac od polnocnego wybrzeza w dol. Zaliczymy moze jakas wyspe.

CO poleacacie?

PS> Jedziemy 1 polowa czerwca.
Stary 2009-05-02, 17:06   #378
tompol
Przyczajenie

Jedziemy w tym roku do Paralii ,czy można tam dostac w knajpach poskie jedzenie (jedziemy z dziecmi,które nie jedzą orientalnego jedzenia)?Proszę o jakiekolwiek wskazówki i z góry dziękuje i pozdrawiam
tompol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 23:50   #379
Madziaska
Rozeznanie

hej
ja w tym roku wybieram sie do Grecji z rodzcami, myslimy o Olimpic Beach albo Stavros ( Chalkidiki) , bo cenia nie jest wysoka, zna ktos moze jakies tanie biuro, zeby jechac autokarem i zmiescic sie w 1000 zl za osobe z chociaz 1 posilkiem? bo ja znalazlam wlasnie te dwa a moze ktos tez jedzie na wakacje w lipcu do Grecji? bo chetnie bym kogos poznala, bo z rodzicami caly czas to lipa ja znalazlam wycieczke za 800 zl - przejazd i hotel i oplaty, bez wyzywienia, wiec tanio pisac czy ktos tez moze jedzie bedzie weselej jak cos to mam prawie 21 lat

ciuszki :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304934

kosmetyki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=274523

Edytowane przez Madziaska
Czas edycji: 2009-05-06 o 23:52
Madziaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 00:17   #380
maudy
Wtajemniczenie

ja bylam w Olimpic Beach jakies 8 lat temu i z tego co pamietam to bardzo mi sie podobalo cieplutko, woda tez cieplutka tylko duzo jezozwierzakow bylo . A o to ze jedziesz z rodzicami to sie nie martw , ja kiedys tez bylam z rodzicami ale w Polsce na wakacjach i na brak rozrywek i powrotow pozno w nocy do domu nie narzekalam
Za to ja mam inny problem, jade do Grecjio do pracy na 4 miesiace i poradzcie mi co mam ze soba zabarac. Wiem ze to samo co na taki normalny wyjazd tylko wiecej, ale wlasnie ja nie chce tez przesadzic z ta iloscia rzeczy , bo moge max tylko 20 kilo. A tez chce miec jakas liste bo jak w domu zaczna sie u mnie rzeczy zwiazane z pakowaniem to bede miala istny armagedon w domu
Stary 2009-05-07, 09:15   #381
evebeve88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maudy Pokaż wiadomość
jade do Grecjio do pracy na 4 miesiace
Hej ja rowniez zastanawialam sie, zeby jechac tam do pracy. Czy mozesz mi powiedziec jak znalazlas prace? Tzn znajomi czy przez oferty?

'Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest (...) By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałam żyć'
evebeve88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 14:18   #382
maudy
Wtajemniczenie

ja znalazlam przez posrednika pracy. Jest to w sumie program praktyk, ale mam juz umowy z nimi i z tego co widze to nie ma zadnych niescislosci czy czegos co by mnie zniechecilo do wyjazdu
Stary 2009-05-07, 15:03   #383
evebeve88
Raczkowanie

Cytat:
ja znalazlam przez posrednika pracy. Jest to w sumie program praktyk, ale mam juz umowy z nimi i z tego co widze to nie ma zadnych niescislosci czy czegos co by mnie zniechecilo do wyjazdu
Gratuluje odwagi, ja tez bym bardzo chciala pojechac tam do pracy.. ale jestem za duzy cykor

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziaska Pokaż wiadomość
a moze ktos tez jedzie na wakacje w lipcu do Grecji? bo chetnie bym kogos poznala, bo z rodzicami caly czas to lipa
Nie boj sie Madziaska, na 100 poznasz fajnych gosci, ktorzy zabiora Cie z lask rodzicow

'Chcę żyć pełnią życia, chcę wyssać wszystkie soki życia, by zgromić wszystko to, co życiem nie jest (...) By nie odkryć tuż przed śmiercią, że nie umiałam żyć'
Stary 2009-05-07, 15:12   #384
maudy
Wtajemniczenie

ja tez sie boje ale jeszcze jestem spokojna chociaz przed wyjazdem to zapewne nie bedzie mozna ze mna wytrzymac jade tam w pewnym celu i mam nadzieje ze mi sie go uda osiagnac
Stary 2009-05-07, 15:43   #385
evebeve88
Raczkowanie

Cytat:
ja tez sie boje ale jeszcze jestem spokojna chociaz przed wyjazdem to zapewne nie bedzie mozna ze mna wytrzymac jade tam w pewnym celu i mam nadzieje ze mi sie go uda osiagnac
Kochana 3mam za Ciebie kciuki i chociaz sie nie znamy to mam nadzieje, ze wrocisz z dobrymi wspomnieniami

Stary 2009-05-07, 15:47   #386
Madziaska
Rozeznanie

Cytat:
ja bylam w Olimpic Beach jakies 8 lat temu i z tego co pamietam to bardzo mi sie podobalo cieplutko, woda tez cieplutka tylko duzo jezozwierzakow bylo . A o to ze jedziesz z rodzicami to sie nie martw , ja kiedys tez bylam z rodzicami ale w Polsce na wakacjach i na brak rozrywek i powrotow pozno w nocy do domu nie narzekalam
Za to ja mam inny problem, jade do Grecjio do pracy na 4 miesiace i poradzcie mi co mam ze soba zabarac. Wiem ze to samo co na taki normalny wyjazd tylko wiecej, ale wlasnie ja nie chce tez przesadzic z ta iloscia rzeczy , bo moge max tylko 20 kilo. A tez chce miec jakas liste bo jak w domu zaczna sie u mnie rzeczy zwiazane z pakowaniem to bede miala istny armagedon w domu

No mam nadzieje, ale jak ja mam tych ludzi poznac? mam sama lazic po miescie czy kogos zaczepic? pierwszy raz jade na takie wakacje

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez evebeve88 Pokaż wiadomość
Gratuluje odwagi, ja tez bym bardzo chciala pojechac tam do pracy.. ale jestem za duzy cykor

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Nie boj sie Madziaska, na 100 poznasz fajnych gosci, ktorzy zabiora Cie z lask rodzicow
zobaczymy mam taka nadzieje, bo jade na 10 dni i nie mam zamiaru sie przez czas z rodzicami szwedac a powiedzcie mi czy tak jest duzo ludzi w lipcu? bo nie lubie tloku

ciuszki :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304934

kosmetyki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=274523
Madziaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 17:03   #387
evebeve88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziaska Pokaż wiadomość
No mam nadzieje, ale jak ja mam tych ludzi poznac? mam sama lazic po miescie czy kogos zaczepic? pierwszy raz jade na takie wakacje

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

zobaczymy mam taka nadzieje, bo jade na 10 dni i nie mam zamiaru sie przez czas z rodzicami szwedac a powiedzcie mi czy tak jest duzo ludzi w lipcu? bo nie lubie tloku
Mysle, ze tam jest zawsze duzo ludzi przez 340dni w roku, wiec obawiam sie, ze bez tloku sie nie obedziesz Ale zycze Ci udanych wakacji, a napewno takimi beda

Pozdrawiam

Stary 2009-05-07, 17:26   #388
kamila31031993
Przyczajenie

GG do kamila31031993

Madziaska
Polecam ci wejść na strone www.apartamentywgrecji.pl
Dzięki tym pośrednikom będziesz miała pewnośc udanych wakacji. Pozdrawiam.

kamila31031993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 19:53   #389
maudy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evebeve88 Pokaż wiadomość
Kochana 3mam za Ciebie kciuki i chociaz sie nie znamy to mam nadzieje, ze wrocisz z dobrymi wspomnieniami
nie dziekuje aby nie zapeszyc ale mam nadzieje taka malutka zeby wlasnie to byly same dobre wspomnienia

Madziaska ja zawsze jak dzies sama jechalam to wychodzilo tak ze albo ja zagadywalam do ludzi , albo oni do mnie tak na spontanie i potem bardzo fajnie sie razem czas spedzalo

Edytowane przez maudy
Czas edycji: 2009-05-07 o 19:54
Stary 2009-05-13, 19:07   #390
tolrys
Raczkowanie

Kto był w tym roku już w Grecji a konkretnie w ok Ouranopoli. lecimy z Triadą na 7/7 hotel Akti. Jakie są ceny w roku 2009 i tak ogólnie wszystko o pobycie, fakultetach z pominięciem BP czyli miejscowe, jak z wypożyczeniem motorówki i jak jest w tawernach czyli o wszystkim. Wylatujemy 18 bm z Katowic
tolrys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości