Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-08, 10:43   #661
phelania
Raczkowanie

Grecja -Problemy z powrotem do Polski-Strajki!!!

Kochane wizażanki, mam pytanie ...czy któras z was juz byla w okresie strajków w grecji?Mialam dylemat co do majorki i grecji ale ,po waszych wypowiedziach chyba raczej bedzie GrecjaJak wyglada to ze strony praktycznej czy miala któras z was problem z powrotem do Polski?Słyszalam w TV ze juz pare wycieczek koczuje na lotniskach-nie wiem czy wykupic wycieczke a planuje wyjazd 23lipcaco sadzice o tej calej sprawie

85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55

DUŻO RUCHU I MŻ!!!

phelania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 11:47   #662
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Dot.: Grecja -Problemy z powrotem do Polski-Strajki!!!

Dziś słyszałam w radiu, że ludzie nie mogą polecieć na wykupione wakacje w Grecji, bo zaczął się strajk obsługi lotnisk[a?-dokładnie się nie przysłuchiwałam]. Ja bym brała tę Majorkę [byłam tam-polecam ] i spokojnie poleciała na te wakacje, bez stresu, że nagle się okaże, że nie wylecę z Pl, no chyba, że chcesz autokarem

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2010-07-08 o 11:49
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 13:03   #663
OliwiaAnita
Raczkowanie

Grecki rząd pokrywa koszty gdyby przez strajki miał ktoś nie wylecieć z Grecji i musiał zostać na noc

I jeszcze jedno nasze media przesadzają ze strajkami w Grecji... robią dużo szumu strasznie... wczoraj słyszałam w TV ze taki strajk w GR dnia wczorajszego , że nic nie działa , żadna komunikacja ani telewizja.... oczywiście stek bzdur :-/

Edytowane przez OliwiaAnita
Czas edycji: 2010-07-09 o 13:05
OliwiaAnita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 13:37   #664
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Grecki rząd pokrywa koszty gdyby przez strajki miał ktoś nie wylecieć z Grecji i musiał zostać na noc

I jeszcze jedno nasze media przesadzają ze strajkami w Grecji... robią dużo szumu strasznie... wczoraj słyszałam w TV ze taki strajk w GR dnia wczorajszego , że nic nie działa , żadna komunikacja ani telewizja.... oczywiście stek bzdur :-/
nie bądź taka pewna, że to stek bzdur - wiem jak to jest w Grecji w czasie strajków: i faktycznie jak jest strajk generalny to ani komunikacja, ani obsługa lotnisk, ani dziennikarze w mediach nie pracują. wiem to nie z relacji polskich tv, czy nawet innych państw ale z relacji Greków i autopsji.
Stary 2010-07-09, 19:17   #665
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emanko Pokaż wiadomość
nie bądź taka pewna, że to stek bzdur - wiem jak to jest w Grecji w czasie strajków: i faktycznie jak jest strajk generalny to ani komunikacja, ani obsługa lotnisk, ani dziennikarze w mediach nie pracują. wiem to nie z relacji polskich tv, czy nawet innych państw ale z relacji Greków i autopsji.

Będę pewna Słyszę w TV co się dzieje to dzwonię do rodziny w GR i co ?? jakoś tego nie potwierdzają , co nie zmienia faktu że w GR fakt faktem są strajki ale nie przesadzajmy że trwają nie wiadomo ile też

Edytowane przez OliwiaAnita
Czas edycji: 2010-07-09 o 19:18
OliwiaAnita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 22:17   #666
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Będę pewna Słyszę w TV co się dzieje to dzwonię do rodziny w GR i co ?? jakoś tego nie potwierdzają , co nie zmienia faktu że w GR fakt faktem są strajki ale nie przesadzajmy że trwają nie wiadomo ile też
a czy ja mowię, ze trwają niewiadomo ile?? zazwycaj trwają określony dzien - jeden - dwa. plus...zależy też o której częsci Gr mowimy
no ale jedno jest pewne - i może się z tym zgodzisz - troche nasza tv koloryzuje
Stary 2010-07-15, 19:24   #667
mala_mi77
Raczkowanie

Nie wiem jak sytuacja ma się na lądzie, ale ja dziś rano wróciłam z Krety i ani widu ani słychu żadnych strajków.. nawet strefa bezcłowa o 4 w nocy była otwarta stek bzdur, strajki to może jeszcze są faktycznie ale jeśli już to w Atenach i ew. w Thessalonikach. Moim zdaniem - bez obaw
mala_mi77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 21:59   #668
majasn
Zakorzenienie

grecja->Chalkidiki-Aristoteles Beach, pomóżcie

Witajcie, Jeśli takowy wątek już jest to proszę o przekierowanie, bo gubię się w tej wyszukiwarce..
do rzeczy..zamierzam wykupić wczasy w Grecji( Chalkidiki) w hotelu Aristoteles Beach..czy któraś/któryś z Was może tam był i może coś więcej na jego temat powiedzieć? chodzi mi głównie o to jak wygląda opcja all inclusive, czy pokoje są ładne i czyste, czy jest co zwiedzać i gdzie chodzić? ponadto chciałabym żeby ktoś mi powiedział jak to jest z napiwkami..czy jeśli mam opcję all in to i tak powinnam kelnerom dawać napiwki? polecacie jakieś inne, konkretne miejsce? wiem, że to może głupie pytania, ale dla mnie bardzo istotne, bo pierwszy raz się wybieram w taką podróż..
i jeszcze jedno pytanie..czy ktoś korzystał z ofert na stronie traveligo.pl? czy można liczyć na jej rzetelność i uczciwość?

wszystkim z góry wielkie dzięki za odpowiedzi..liczę na Was
majasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 15:21   #669
ilonkaa2
Przyczajenie

Dot.: grecja->Chalkidiki-Aristoteles Beach, pomóżcie

Hej,
byłam w tym hotelu dwa lata temu w czerwcu. Wycieczkę miałam wykupioną z Triady, 2 tygodnie. Jeśli chodzi o pokoje, to były skromne, ale nie było w nich brudno. Jedzenie było bardzo smaczne, dużo lepsze niż w Tunezji czy Egipcie - oceniam na podstawie mojego doświadczenia i znajomych. Opcja all - oprócz podstawowych posiłków, w ciągu dnia podawali ciasto itp., ale tak szybko się rozchodziło więc ani razu nie zdążyłam spróbować ;p W barze można było dostać wodę, piwo, sok lub drinka. Obsługa miła, kelnerzy troszkę podrywają, ale kulturalnie Jeśli chodzi o napiwki, to nikt nie karze Ci ich dawać, ale wypadałoby raz na jakiś czas dać, szczególnie wtedy gdy kelner przynosi Ci drinka kiedy Ty wylegujesz się nad basenem W pobliżu nie ma praktycznie żadnych sklepów i restauracji. Niedaleko jest położone miasteczko, do którego trzeba dojechać czymś... Chyba kursują tam autobusy czy busy, nie pamiętam. My jeździliśmy samochodem wynajętym z wypożyczalni. Plaża jest niedaleko hotelu, czysta, bar na plaży dodatkowo płatny, leżaki chyba też. A co do imprez to Grecy organizowali na terenie hotelu coś w rodzaju greckich wieczorków, a jeśli chodzi o kluby to nic o nich nie słyszałam.
Podsumowując: obsługa i jedzenie na +, pokoje czyste ale bez luksusów, plaża czysta, okolica bardzo spokojna, jeśli ktoś jedzie na 2 tygodnie i nie wykupuje wycieczek to może się troszkę nudzić, bo żeby coś zwiedzić trzeba wsiąść w autobus albo w samochód i pojechać troszkę dalej
ilonkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 21:25   #670
majasn
Zakorzenienie

Dot.: grecja->Chalkidiki-Aristoteles Beach, pomóżcie

dzięki wielkie za odpowiedź a mogłabyś mi powiedzieć jaki jest koszt wypożyczenia samochodu? bo właśnie tak chcemy zorganizować transport
majasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 23:17   #671
Orchide
Raczkowanie

Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

A ja mam takie pytanie:p
Czy któraś z wizażanek wybiera się może we wrześniu (ok. 9-tego) do Aten AUTEM w dwie osoby, ma dwa wolne miejsca i chętnie przygarnie stopowiczów, którzy dołożą się do benzyny?:p
Stary 2010-08-28, 12:17   #672
admirable
Zakorzenienie

Grecja- rejony :)

Wizażanki, który z rejonów Grecjo możecie polecić na pierwszą wycieczkę tam? Czytałam wiele opinii o różnych rejonach i nie potrafię się teraz zdecydować Chcieliśmy z TŻ jechać na wakacje do Egiptu ale teraz dowiedzieliśmy,że trzeba mieć paszport ważny o 6 miesięcy dłużej od daty przyjazdu więc odpada a nowych nie zdążymy wyrobić zostaje na nastę0pny rok
Także polujemy na jakiś last minute w Grecji Liczę na waszą pomoc i z góry dziękuję
Jeśli macie jakieś uwagi o czym warto pomyśleć jadąc tam chętnie poczytam
admirable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 22:11   #673
Nanusia76
Zadomowienie

Dot.: Grecja- rejony :)

Na kontynencie jeszcze niestety nie byłam ale napewno się kiedyś wybiorę . Jeżeli interesują cię wyspy to z całego serca polecam Kretę, byłam w tym roku i wróciłam zakochana na zabój . Porównując Egipt (byłam w Hurghadzie i Szarmie) a Kretę to bardziej podoba mi się Kreta, Egipt oczywiście też ma swój urok i jest taniej niz na Krecie ale ludzie zupełnie inni, inny klimat i czujesz się wolna bo możesz wypożyczyć samochód i zwiedzać sama. W Egipcie nie odważyłabym się zwiedzać "na własna rękę"chociaz tez czułam się tam bezpiecznie.
Jeżeli interesuja cię wiadomości na temat Krety to służę uprzejmie
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 23:21   #674
tenebrosa
Wtajemniczenie

Skoro to pierwsza Twoja wycieczka do Grecji, to myślę, ze warto wybrać się na kontynent i trochę pozwiedzać, doświadczyć tego starożytnego ducha.

Ja byłam 3 lata temu na Riwierze Olimpijskiej i polecam kontynent chociażby ze względu na możliwość zwiedzenia takich miejsc jak klasztory Meteora, Ateny by night i Akropol, wyroczni w Delfach, stadionu olimpijskiego czy popłynięcia w rejs na urocza wysepkę Skiathos. Byłam w Grecji tylko raz, mieliśmy pobyt zaledwie siedmiodniowy, więc chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej "perełek" Grecji starożytnej czy też miejsc, których w Grecji "nie można nie zobaczyć" i udało nam się to. Co prawda w swojej miejscowości spędziliśmy tylko 2 dni, ale coś za coś, my zawsze wolimy zwiedzać niż plażować. Byliśmy zachwyceni, a Ateny i Delfy to jak istna podróż w czasie!
Stary 2010-08-29, 12:28   #675
admirable
Zakorzenienie

chyba wybierzemy jednak kontynent, chcielibyśmy jak najwiecej tam zobaczyć i pozwiedzać jak na pierwszy raz myślę, że to najodpowiedniejsza opcja chyba nie będziemy polować w takim razie na all inclusive bo w takim wypadku zbyt często w hotelu to nas nie będzie
zastanawiam się czy wycieczki fakultatywne warto jest wykupić tu w Polsce czy lepiej na miejscu? Czy na własną rękę starać się zwiedzać? I też pytanie odnoście cen takich wycieczek, bardzo drogo wychodzą? I co polecacie najbardziej zwiedzić, chcemy jechać na 7 dn więc czasu też wiele nie będzie
I jak jest z ubezpieczeniem warto wykupić jakieś dodatkowe?

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

i jeszcze pytanie odnośnie wypożyczania samochodu orientujecie się jakie ceny i czy to opłacalne w porównaniu do wycieczek fakultatywnych?
Stary 2010-08-29, 12:47   #676
edz95
Raczkowanie

ja bylam w Grecji w malym miasteczku - Paralia. zwiedzilam Ateny i Akropol to oczywiste. + rejs statkiem na wyspe Skiathos, przesliczne widoki, cudowna zabawa na statku, plazowanie na najpiekniejszej plazy w Grecji
edz95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 13:33   #677
ans22
Raczkowanie

Jeżeli jest to pierwsza Twoja podróż do Grecji to Riwiera jest o tyle wskazana, że jadąc ponownie w inny zakątek tego kraju stwierdzasz, że pobyt na kontynencie był nieporozumieniem. Jest to najbardziej "nie grecka część Grecji", bardzo zurbanizowana, niezbyt widokowa, nie licząc Meteorów, Aten-podróż strasznie męcząca, Olimp, wysepka Skiathos itp.
Ja w tym roku byłam na greckiej wyspie Thassos - cudo gaje oliwne, drzewa figowe, złoty piasek, mozliwość wypożyczenia samochodu, bądź podrózowanie świetną komunikacją miejską, zwiedzanie miejsc w których wydobywany jest marmur, typowych greckich wiosek, czego na kontynencie nie użyczysz, nie zobaczysz życia codziennego typowego Greka, ich greckich Kafenionów, procesu tłoczenia oliwy, domków zawieszonych w górach, wąskich uliczek, białych domków i niebieskich okiennic - nieocenione i niezapomniane. Ale wybór należy do każdego z osobna bo ile ludzi tyle opinii

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

A co do wypożyczenia samochodu na kontynencie to raczej nie jest to zbyt opłacalne, ponieważ raczej nim nie dotrzesz na Meteory, Skiathos i do Aten bo to bardzo daleko, jedynie na Olimp, ale myślę że to bez sensu, zwłaszcza że wykupując fakultety masz zagwarantowany przejazd, opiekę pilota i opłaconego przewodnika a to najważniejsze
ans22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-30, 11:54   #678
admirable
Zakorzenienie

już sami nie wiemy gdzie powinniśmy jechać w środę wybierzemy się do biur podróży i przejrzymy oferty last minute i wtedy zdecydujemy sprawdzałam ceny wypożyczalni samochodów i rzeczywiście bardziej opłaci się już wykupić wycieczki fakultatywne ale już chyba na miejscu? przynajmniej nie trzeba się wtedy nioczmym martwić

a macie jeszcze może jakieś wskazówki co należy ze sobą zabrać lub o czym pamiętać , niektóre rzeczy choć oczywiste czasami do główki nie przychodzą
Stary 2010-08-30, 12:13   #679
tenebrosa
Wtajemniczenie

My w Grecji wykupowaliśmy wycieczki fakultatywne u rezydentki, wyszło nam chyba z 200 euro za Skiathos, Ateny, Delfy, Meteory.

Natomiast rok później, będąc w Turcji, korzystaliśmy z ofert lokalnych biur podróży i tam wycieczki były o połowę tańsze niż u rezydenta, więc polecam taką opcję. Tylko przed wyjazdem najlepiej zorientować się czy w tej miejscowości są jakieś biura oferujące wycieczki fakultatywne. Jeśli nie, to pozostają opcje u rezydenta, ale i tak warto.
Stary 2010-08-31, 13:08   #680
magda1302
Zadomowienie

ja mieszkam w Atenach i oczywiscie jest to ciekawe miasto, ale wyspy są dużo duuużo piękniejsze! więc tym bardziej na pierwszy wyjazd polecam którąs z wysp.
magda1302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 13:43   #681
admirable
Zakorzenienie

wybraliśmy w końcu Kretę i już jutro lecimy do hotelu Golden Sun, mam nadzieję, że dokonaliśmy trafnego wyboru
Stary 2010-09-23, 19:01   #682
kasiulka
Zakorzenienie

wyciągam watek coby nie umarł
wklejajcie foty z Waszych tegorocznych greckich wypadów

ja w tym roku Kreta i Rethymnon (4-ty raz ), to moje miejsce na ziemi
załączam pare fotek, m. innymi spalony las palmowy Preveli , smutny widok....

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 11:44   #683
JennyAniolek
Zakorzenienie

odświeżam wątek

Czy była któraś z Was na Rodos w hotelu Evi ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-19, 23:52   #684
Nanusia76
Zadomowienie

Właśnie dostałam nowy katalog na 2011 z Grecosa i szperam, szperam, szperam a nuż coś wybiorę Grecja to moja Miłość więc na pewno coś wybiorę Tylko jest jeden problem mój TŻ - kalkuluje, rachuje itp.
A ja chcę do Grecji- nie ważna cena, hotel, termin
Stary 2010-12-20, 11:02   #685
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam nowy katalog na 2011 z Grecosa i szperam, szperam, szperam a nuż coś wybiorę Grecja to moja Miłość więc na pewno coś wybiorę Tylko jest jeden problem mój TŻ - kalkuluje, rachuje itp.
A ja chcę do Grecji- nie ważna cena, hotel, termin
mają ciekawą ofertę a miałam coś zarezerwować ale jednak nie mogę jechać a też bardzo kocham Grecję.Ja polecam hotele AquisGrecos ma ich dużo w ofercie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 19:54   #686
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mają ciekawą ofertę a miałam coś zarezerwować ale jednak nie mogę jechać a też bardzo kocham Grecję.Ja polecam hotele AquisGrecos ma ich dużo w ofercie
Sprawdziłam te hotele Aquis i są super . Fajne ceny mają w Grecosie przy wcześniejszej rezerwacji. Robię zakusy na termin 01.05 ale raczej nici bo TŻ ma w pracy kocioł i już został poinformowany że w okresie wiosenno-letnio- jesiennym ma sobie wybić z głowy urlop. Pracuję cały czas nad nim i może dogada się jakoś abyśmy mogli chociaż na tydzień pojechać.
Dziękuję ci bardzo za radę
Stary 2011-01-02, 21:20   #687
mandy36
Przyczajenie

Polecam wyspę Zakynthos byłam tam w sierpniu 2010, żałuję że tylko tydzień:-( Wyspa piękna, a zatoka wraku cud natury, byłam z Itaką w hotelu Admiral, polecam z czystym sumieniem
mandy36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 10:37   #688
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam te hotele Aquis i są super . Fajne ceny mają w Grecosie przy wcześniejszej rezerwacji. Robię zakusy na termin 01.05 ale raczej nici bo TŻ ma w pracy kocioł i już został poinformowany że w okresie wiosenno-letnio- jesiennym ma sobie wybić z głowy urlop. Pracuję cały czas nad nim i może dogada się jakoś abyśmy mogli chociaż na tydzień pojechać.
Dziękuję ci bardzo za radę
nie ma sprawy cieszę się że mogłam pomóc
Stary 2011-01-03, 13:24   #689
Mell_xx
Wtajemniczenie

Chciałam Was zapytac czy wiecie moze czy są jakies zniżki w hotelach dla dwulatka?
Stary 2011-01-03, 13:39   #690
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Chciałam Was zapytac czy wiecie moze czy są jakies zniżki w hotelach dla dwulatka?
to zależy od biura
2 latek musi mieć swoje miejsce w samolocie nie może lecieć u rodzica na kolanach.Myślę że zniżka powinna być ok 50%.
za dwulatka płaci się za
przelot, transfery, ubezpieczenie, opieka rezydenta
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości