Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 21:16   #811
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez killerzin Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno, konkretniejsze pytanie - czy można prowadzić wypożyczony samochód na polskim prawie jazdy, czy koniecznym jest wyrobienie sobie międzynarodowego?
Polskie prawo jazy jest honorowane we wszystkich krajach UE, nie trzeba mieć międzynarodowego.

Czasem są jakie wymagania typu właśnie m.in. 21 lat i prawko od roku, albo dopłata dla kierowcy poniżej 25r.ż.. Warto dokładnie przeczytać warunki umowy wynajmu. Czasem jest tak, że mają wykupione AC, czy się chwalą, a w umowie napisane, że w razie wypadku szkody do np. 750E [!] opłaca klient.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2011-03-18 o 21:21
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 10:56   #812
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Jeśli nie masz upatrzonego konkretnego hotelu to czekaj na lasta.

Ja w zeszłym roku miałam upatrzony hotel [termin na środek września, w Turcji] i zamiast kupić normalnie miesiąc przed wylotem [więc nie żaden tam first minute] to czekałam do ostatniej chwili i w końcu zapłaciłam więcej we wrześniu, niż jakbym tę samą wycieczkę wykupiła w sierpniu
Ja niestety miałam podobnie . Kupowałam na tydzień przed wylotem i zapłaciłam "jak za zboże" dlatego w tym roku wycieczkę kupowałam już w lutym.

Cytat:
witajcie
wątek przeglądałam już od dawna, Grecja zawsze mnie fascynowała, ale dopiero w tym roku zyskałam okazję zobaczenia jej na własne oczy - spędzę ponad 3miesiące na Krecie, a dokładnie w Agii Pelagii niedaleko Heraklionu. najczęściej jest tutaj poruszany temat innych wysp, dlatego jeśli ktoś był w tych rejonach, niech będzie tak miły i udzieli mi kilku rad, czego mogę się spodziewać!
będę pracowała (w hotelu Panorama), odnośnie pogody wiem czego się spodziewać. ale interesują mnie szczegóły np. co warto w okolicy zobaczyć w wolnym czasie, ile kosztuje bilet do Heraklionu, jak wygląda to miasto (czy jest co zwiedzać, gdzie imprezować), jak prezentują się ceny itd. może jakieś rady, o których ja, jako nowicjuszka bym w życiu nie pomyślała?
i jeszcze jedno, konkretniejsze pytanie - czy można prowadzić wypożyczony samochód na polskim prawie jazdy, czy koniecznym jest wyrobienie sobie międzynarodowego?

z góry dzięki za wszelkie odp! pozdrawiam gorąco i mam nadzieję, że włączę się do rozmowy na temat boskiej Grecji
EDIT. jeszcze mam pytanie odnośnie wycieczki promem/wodolotem na Santorini z Heraklionu jak wygląda taki transport, co warto zobaczyć na wyspie i mniej więcej ile czasu to zajmuje.
Nie musisz mieć międzynarodowego prawa jazdy wystarczy polskie . Ważne jest aby dokładnie sprawdzić umowę aby było pełne ubezpieczenie. Warto też wszelkie wgniecenia i zarysowania na samochodzie sfotografować żeby później nie wmawiano ci że to ty zrobiłaś. Dokładnie obejrzyj samochód. Jeżeli będziesz jechała z innymi osobami które też będą chciały prowadzić samochód to umowę muszą podpisać też te osoby bo gdyby (odpukać) coś się wydarzyło a prowadziłaby samochód inna osoba niż ta która podpisała umowę to będą kłopoty z ubezpieczeniem i odszkodowaniem.

Santorini jest cudowne My kupiliśmy wycieczkę u rezydenta za ok 147 euro. Wiem że można samemu wykupić bilet na wodolot czy prom w Heraklionie i samemu zrobić sobie wycieczkę, czytałam gdzieś o tym w necie, ale niestety nie pamiętam gdzie. Poszukaj w forach podróżniczych. Poza tym myślę że możesz pogadać z rezydentem z hotelu w którym będziesz i na pewno ci doradzi jak najkorzystniej wybrać się na Santorini.
My płynęliśmy wodolotem jakieś 3-4 godziny to w dużej mierze zależy od warunków panujących na morzu. Droga powrotna zajęła nam sporo dłużej bo akurat trafiliśmy na mały sztormik i bujało tak że wytłukło całą zastawę . Jeżeli jedzie się z biurem to zaliczasz tylko Oię i Firę . Dowożą cię na miejsce i masz czas wolny, możesz robić co chcesz o umówionej godzinie zbiórka i do następnego miasteczka, znowu czas wolny i powrót do portu Athinios. W tym czasie jest możliwość wykupienia dodatkowej wycieczki statkiem wokół wulkanu. My nie chcieliśmy tej wycieczki bo woleliśmy połazić po wąskich uliczkach i pozwiedzać miasto.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 15:58   #813
slave_of_rock
Raczkowanie

Cytat:
EDIT. jeszcze mam pytanie odnośnie wycieczki promem/wodolotem na Santorini z Heraklionu jak wygląda taki transport, co warto zobaczyć na wyspie i mniej więcej ile czasu to zajmuje.
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Santorini jest cudowne My kupiliśmy wycieczkę u rezydenta za ok 147 euro. Wiem że można samemu wykupić bilet na wodolot czy prom w Heraklionie i samemu zrobić sobie wycieczkę, czytałam gdzieś o tym w necie, ale niestety nie pamiętam gdzie. Poszukaj w forach podróżniczych. Poza tym myślę że możesz pogadać z rezydentem z hotelu w którym będziesz i na pewno ci doradzi jak najkorzystniej wybrać się na Santorini.
My płynęliśmy wodolotem jakieś 3-4 godziny to w dużej mierze zależy od warunków panujących na morzu. Droga powrotna zajęła nam sporo dłużej bo akurat trafiliśmy na mały sztormik i bujało tak że wytłukło całą zastawę . Jeżeli jedzie się z biurem to zaliczasz tylko Oię i Firę . Dowożą cię na miejsce i masz czas wolny, możesz robić co chcesz o umówionej godzinie zbiórka i do następnego miasteczka, znowu czas wolny i powrót do portu Athinios. W tym czasie jest możliwość wykupienia dodatkowej wycieczki statkiem wokół wulkanu. My nie chcieliśmy tej wycieczki bo woleliśmy połazić po wąskich uliczkach i pozwiedzać miasto.
Witajcie, chętnie doradzę wszystkich szczegółów jeśli chodzi o Santorini moje kochane. Pracowałam na tej wyspie 3,5 miesiąca w 2009 roku.

Przede wszystkim jeśli chodzi o sezon - doradzam jechać we wrześniu (z 5 letnim dzieckiem to nie problem), ponieważ przez cała wakacje są tam prawdziwe"dzikie tłumy" i ceny są również odpowiednio dużo wyższe (Santorini, w opinii Greków, to najdroższe miejsce w ich kraju). Pogoda we wrześniu jest również typowo letnia, tzn. około 30 st. praktycznie bez ryzyka opadu.

Miejsca typowo turystyczne to oczywiście Fira (niestety bardzo komercyjna, polecam wjazd/zjazd do Starego Portu na ośle) i Oia (urokliwe miejsce, niestety również skomercjalizowane, fantastyczne do obejrzenia zachodu słońca). Polecam obejrzeć również słynne Czerwone Plaże na południu wyspy. Można tam dojechać autobusem (które niestety w sezonie bywają do tego stopnia przepełnione, że nie są w stanie zabrać wszystkich oczekujacych) w kierunku Akrotiri (wykopaliska). Pasjonatom historii polecam również Profitis Elias (klasztory), czyli najwyższe wzniesienie (dojazd tylko własnym środkiem transportu/autokarem) i wykopaliska starożytnego miasta Thera (z małym dzieckiem może być problem - praktycznie brak cienia). W Firze znajdują się również dwa muzea z przedmiotami tam znalezionymi. Do wylegiwania się na plaży polecam Kamari, wspomniane Red Beaches, Vlichadę (najspokojniejsza ze wszystkich), Perissę i Perivolos. Miłośnikom niekończących sie imprez polacam beach bary w tych dwóch ostatnich. Prawdziwym globtrotterom polecam dogłębną eksplorację wyspy - napewno nie pożałują. Miejsca warte zobaczenia to maleńka plaża Plaka u stóp klifu (na płd od Athinios, dojście z góry stromą ścieżką), sąsiadująca z nią A'Thermi (również dojście z góry z okolic Megalochori), latarnię Faros, bardzo liczne kapliczki na wyspie (ulokowane w dziwnych, nietypowych miejscach), zachód słońca z klifu w okolicach Megalochori(moim zdaniem najładniejszy na wyspie).

W wielu miejscach (hotele, muzea, czasem restauracje) można otrzymać darmowe bardzo szczegółowe przewodniki w języku angielskim i greckim po wyspie. Polecam spróbować również słynnych białych win z Santorini (np. z winiarni Boutari, Santo Wines) i greckich przysmaków (fantastyczna choć nieco ciężka moussaka czy pastisio, fasolakia, czy moja ukochana, choć bardzo słodka baklava lub kadaifi).

Według mnie jeden dzień na Satorini to za mało, choć większość biur podróży jest w stanie zrobić taki maraton.
and i'm nothing more than a line in your book"

slave_of_rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 18:12   #814
killerzin
Zadomowienie

dzieki wielkie za pomocne odpowiedzi!

już od kilku dni tylko siedzę i wertuję plany podróży, aby wybrać co chcę zobaczyć np. na Santorini najatrakcyjniejsza chyba dla mnie jest Oia, a także 'czarna' plaża w Perissie i to właśnie tam mam zamiar jakoś dojechać autobusami, czy nawet jeśli nie znajdziemy - to taksówką. jednak czas jest sporo ograniczony (będę miała niestety tylko 1dzień wolnego, więc nie ma szans na nocleg na Santorini, ale zobaczyć trzeba ).
niepokoi mnie trochę samo zakupienie biletu na MegaJet w Heraklionie - orientujecie się, gdzie są kasy? i czy da się tam jakoś dogadać - angielski, na migi?

poza tym na pewno jeszcze będę musiała zobaczyć Lagunę Balos po drodze jest Chania, więc do niej też się zawita. zastanawiam się, czy Rethymnon także nie zwiedzić... jest tam coś wartego uwagi?
killerzin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 09:02   #815
arek***
Zadomowienie

Cytat:
dzieki wielkie za pomocne odpowiedzi!

już od kilku dni tylko siedzę i wertuję plany podróży, aby wybrać co chcę zobaczyć np. na Santorini najatrakcyjniejsza chyba dla mnie jest Oia, a także 'czarna' plaża w Perissie i to właśnie tam mam zamiar jakoś dojechać autobusami, czy nawet jeśli nie znajdziemy - to taksówką. jednak czas jest sporo ograniczony
Dojechać do Perissy da się spokojnie autobusem z pętli w Fira Oczywiście rozkład jazdy jest tylko poglądowy ;-) . Osobiście wolałbym pojechać do Red Beach , tam przynajmniej jest fajna skała W Perrissie masz tylko czarny pyłek , oczywiście jest to dość oryginalne , ale czy warte kilku godzin czasu ?
Ale każdy ma swoje priorytety.... ;-) .
P.S Taksówki też są , ale za kurs w obie strony wynajmiesz sobie pokój na jedną noc ;-)
Stary 2011-03-21, 10:29   #816
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym na pewno jeszcze będę musiała zobaczyć Lagunę Balos po drodze jest Chania, więc do niej też się zawita. zastanawiam się, czy Rethymnon także nie zwiedzić... jest tam coś wartego uwagi?
Rethymnon jest cudowny, ja bym sobie predzej Chanie darowała a zwiedziła Rethimno...
a gdzie Elafonisssi, Gramvousa, Falasarna ?
a na Balos jak sie zamierzasz dostac? bedziesz tam nocowała?
ale Ci zazdrosze, ja w tym roku chyba Grecji nie zobacze
pozdrowienia !

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 20:42   #817
slave_of_rock
Raczkowanie

Cytat:
już od kilku dni tylko siedzę i wertuję plany podróży, aby wybrać co chcę zobaczyć np. na Santorini najatrakcyjniejsza chyba dla mnie jest Oia, a także 'czarna' plaża w Perissie i to właśnie tam mam zamiar jakoś dojechać autobusami, czy nawet jeśli nie znajdziemy - to taksówką. jednak czas jest sporo ograniczony (będę miała niestety tylko 1dzień wolnego, więc nie ma szans na nocleg na Santorini, ale zobaczyć trzeba ).
niepokoi mnie trochę samo zakupienie biletu na MegaJet w Heraklionie - orientujecie się, gdzie są kasy? i czy da się tam jakoś dogadać - angielski, na migi?
Cytat:
Napisane przez arek*** Pokaż wiadomość
Dojechać do Perissy da się spokojnie autobusem z pętli w Fira Oczywiście rozkład jazdy jest tylko poglądowy ;-) . Osobiście wolałbym pojechać do Red Beach , tam przynajmniej jest fajna skała W Perrissie masz tylko czarny pyłek , oczywiście jest to dość oryginalne , ale czy warte kilku godzin czasu ?
Ale każdy ma swoje priorytety.... ;-) .
P.S Taksówki też są , ale za kurs w obie strony wynajmiesz sobie pokój na jedną noc ;-)
Oia warto zobaczyć jak najbardziej polecam, ale Czarną Plażę zamieniłabym na coś - np. wspomnianą Red Beach na południu wyspy. Jak napisał arek*** czarna to tylko kamyki, równie dobrze możesz do Kamari pojechać a jak czas pozwoli wspiąć się na Profitis Elias (ja wchodziłam od tamtej strony, przy zachodnich skałach jest ścieżka z ciekawą kapliczką po drodze ale wejście może byc bardzo ciężkie bo jest dużo suchego żwiru). W jeden dzień dasz radę "oblecieć" wyspę od Oia do Akrotiri - jadąc całą trasę autobusem (np. rano Akrotiri, Czerwona Plaża, upał dużo słońca, po południu Oia - może załapiesz się na zachód słońca a miasteczka cieżko zwiedzać w pełnym słońcu, w tzw. międzyczasie Fira, którą oczywiście warto zobaczyć a tam będziesz musiała się przesiaść). Będziesz jechała z przystanków końcowych więc raczej się wbijesz do autobusu (jak pisałam bywają przepełnione).
Co do taksówki: taksówek jest zaledwie kilkadziesiąt i może być problem z ich złapaniem w sezonie. No i ich cena. Już lepiej wynająć jakiś samochód (uwaga na drogi - są kręte i niebezpieczne) za ok 30 euro/dzień.
A co do kas biletowych to nie pomogę ale mogę Cię zapewnić, że zdziwisz sie jeszcze, że wszyscy Grecy mówią lepszym lub gorszym angielskim . Nie wahaj się pytać w tym języki kogoś kogo byś o znajomość angielskiego nie podejrzewała .

Stary 2011-03-21, 21:33   #818
dorotkak7
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli nie masz upatrzonego konkretnego hotelu to czekaj na lasta.

Ja w zeszłym roku miałam upatrzony hotel [termin na środek września, w Turcji] i zamiast kupić normalnie miesiąc przed wylotem [więc nie żaden tam first minute] to czekałam do ostatniej chwili i w końcu zapłaciłam więcej we wrześniu, niż jakbym tę samą wycieczkę wykupiła w sierpniu

No nie mamy nic upatrzonego, ale znów nie chcemy trafić do jakiegoś obskurnego hotelu...
dorotkak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 16:44   #819
mona_ja
Wtajemniczenie

Pytanko do osób które były na Krecie, znalazłam fajny hotel w miejscowości Kissamos-Kastelli, powiedzcie warto sie tam zatrzymać? Czy lepiej gdzieś w okolicach Chanii lub Rethymonu?

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 16:47   #820
olcia2104
Przyczajenie

Mam pytanko na początku sierpnia jade do grecji na wyspe Kos. Czy ktos byl na tej wyspie. fajnie było? co wato zwiedzic? jaki stosunek maja grecy do polaków? jakie moga byc wtedy temperatury?
olcia2104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 17:15   #821
Vivienne
... choć nie Westwood

Temperatury będą wtedy największe, od 30 st, sięgające nawet 40. Generalnie sierpień dla osób kochających upały

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 18:32   #822
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olcia2104 Pokaż wiadomość
Mam pytanko na początku sierpnia jade do grecji na wyspe Kos. Czy ktos byl na tej wyspie. fajnie było? co wato zwiedzic? jaki stosunek maja grecy do polaków? jakie moga byc wtedy temperatury?
Moja kumpela była na praktykach 3mc, wróciła baaaaaardzo opalona, myślę, że ponad 30st. jest na pewno. Ja byłam bardzo bliksko, bo w Turcji Egejskiej w srodku września i tak do 38st temperatury dochodziły, więc myślę, że w sierpniu w Grecji może być cieplej.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2011-03-24, 11:56   #823
slave_of_rock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olcia2104 Pokaż wiadomość
jaki stosunek maja grecy do polaków? jakie moga byc wtedy temperatury?
Generalnie Grecy mają bardzo pozytywne nastawienie do Polaków. Dużo przez wzgląd na historię i pewne nasze wspólne cechy narodowe.

Cytat:
Moja kumpela była na praktykach 3mc, wróciła baaaaaardzo opalona, myślę, że ponad 30st. jest na pewno. Ja byłam bardzo bliksko, bo w Turcji Egejskiej w srodku września i tak do 38st temperatury dochodziły, więc myślę, że w sierpniu w Grecji może być cieplej.
Temperatury w sierpniu sięgają nawet 40 stopni. Odczucie w dużym stopniu zależy od wilgotności - może być bardzo uciażliwe przy wysokiej prężności pary wodnej. Na szczęście takie dni nie zdarzają się zbyt często.
Wyjeżdżałam 10 października i temperatura w Atenach wynosiła wówczas 26 stopni.

Stary 2011-03-24, 18:20   #824
olcia2104
Przyczajenie

Dzieki. A na wyspie Kos fajnie jest?
Stary 2011-03-25, 18:18   #825
slave_of_rock
Raczkowanie

W tym niestety nie pomogę bo nie byłam. Niemniej jednak sądzę, że tak - po tym co w Grecji widziałam przypuszczam, że w całym kraju jest pięknie.

Narobiłam sobie apetytu na słoneczną Grecję .

Stary 2011-03-27, 12:19   #826
olcia2104
Przyczajenie

Ach juz nie moge sie doczekac!!!!!!! niech ten czas szybko plynie bo zwariuje
Stary 2011-03-27, 12:29   #827
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slave_of_rock Pokaż wiadomość
.....Jak napisał arek*** czarna to tylko kamyki .
Arek napisał że w Perissie jest czarny pył , a nie kamyki ;-) .
Stary 2011-03-29, 23:36   #828
agulla71
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez podwinieta rzesa Pokaż wiadomość
Ja szukam jakiejś fajnej wycieczki ze znajomymi, którzy biorą swojego 5 latka. Znalazłam bogatą ofertę wczasów w hotelach dostosowanych do wyjazdów rodzinnych (kluby dla dzieci z polskimi opiekunami) w jednym z biur podróży. Jednak jest tego tak dużo, że nie mogę się zdecydować. Tutaj link do całej listy http://www.rainbowtours.pl/figlokluby. Czy możecie doradzić, jakie miejsce najlepiej wybrać?

Ja też stamtąd jadę z dziećmi - Peloponez Kinetta Beach. Nie mogę się doczekać no i dziewczynki też już są niecierpliwe, widziały zdjęcia z Figloklubów
agulla71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 08:45   #829
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulla71 Pokaż wiadomość
..... widziały zdjęcia z Figloklubów
Skąd ?? Figlokluby hihi
Stary 2011-04-25, 14:51   #830
Sesja
Zakorzenienie

a ja sie coraz powazniej zastanawiam nad Korfu.. ale obawiam się, ze ceny we wrześniu beda zbyt wysokie na moj portfel..

Edytowane przez Sesja
Czas edycji: 2011-04-25 o 14:55
Sesja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 17:38   #831
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
a ja sie coraz powazniej zastanawiam nad Korfu.. ale obawiam się, ze ceny we wrześniu beda zbyt wysokie na moj portfel..
A czemu Korfu?
Może Kreta lub Rodos, będziesz miała relacje z pierwszej ręki z tych wysp

Stary 2011-04-25, 18:16   #832
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
Korfu najpiękniejsze...też się zastanawiam, ale w tym roku jest naprawdę drogo.
Stary 2011-04-25, 18:36   #833
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
A czemu Korfu?
Zrobimy porównanie tych 3 wysp

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 20:09   #834
Sesja
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu Korfu?
Ponoć najpiękniejsze
Teraz ceny są jeszcze niskie jak na Korfu, ale sierpień-wrzesień już o wiele drożej..

A relacji chętnie wyslucham

Edytowane przez Sesja
Czas edycji: 2011-04-25 o 20:10
Sesja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 15:09   #835
layla_lbn
Zakorzenienie

Czy na Rodos plaże są kamieniste? Chodzi mi gł. o Faliraki, ale zamierzam zwiedzić wszystkie większe plaże

Zastanawiam się nad zakupem butów do wody. W morzu Egejskim od strony Turcji jak byłam, niestety były bardzo przydatne, a nie miałam i teraz nie chciałabym drugi raz tego samego błędu popełnić.

I jak tam z meduzami, jeżowcami? Bo o ile skalistą plażę przeżyję, to spotkania z takim jeżowcem się boję

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2011-04-27 o 15:17
Stary 2011-04-28, 15:01   #836
darla13
Rozeznanie

W Faliraki jest piaszczysta dłuuuuga plaża. Ilość meduz przeważnie zależy od sezonu -raz są, raz nie ma. Buty do wody zawsze można kupić na miejscu za kilka euro,ale chyba taniej będzie zabrać ze sobą.

Mimo wszystko Korfu jest moją ulubioną wyspą
Stary 2011-04-28, 15:34   #837
layla_lbn
Zakorzenienie

Dzięki za odp.

Już postanowiłam, że kupię w Polsce i nie będę tam latać i szukać, w Turcji pamiętam, że ok 20e kosztowały, chyba wolałabym wydać tę kasę na pójście do Aqua parku na przykład

Ja pierwszy raz będę w Grecji.

Stary 2011-05-02, 20:34   #838
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arek*** Pokaż wiadomość
Skąd ?? Figlokluby hihi

Kluby dla dzieci Rainbow Tours, tez mnie oslabia ta nazwa:P

ja w te wakacje jade 1 raz do grecji, ale nie na wakacje, a do pracy bede animowac, to moj pierwszy raz w takiej pracy no i w Grecji a dokladniej to bede pracowac na Korfu,z tego co piszecie to ladnie tam;d
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 19:34   #839
jelonk
Rozeznanie

Hej, w te wakacje zamierzam pierwszy raz wyjechać zupełnie sama, bez znajomych i rodziców, właśnie do Grecji. W związku z tym mam pytanie. W które miejsce pojechać, żeby było:
-jak najtaniej
-spokojnie (nie mam zamiaru chodzić do klubów, wolę ciche miejsce)
-i jak będzie przy okazji ładnie, to się nie obrażę

W ogóle nie wiem, jak się za to wszystko zabrać, jest tyle obcych mi biur podróży i tyle ofert, że się w tym gubię.
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 19:56   #840
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
Hej, w te wakacje zamierzam pierwszy raz wyjechać zupełnie sama, bez znajomych i rodziców, właśnie do Grecji. W związku z tym mam pytanie. W które miejsce pojechać, żeby było:
-jak najtaniej
-spokojnie (nie mam zamiaru chodzić do klubów, wolę ciche miejsce)
-i jak będzie przy okazji ładnie, to się nie obrażę

W ogóle nie wiem, jak się za to wszystko zabrać, jest tyle obcych mi biur podróży i tyle ofert, że się w tym gubię.
Więc na początek proponuję wybrać znane biuro podróży ;]

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości