|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
Cytat:
![]() Ja w zeszłym roku miałam podobny dylemat na dodatek jechałam z rocznym synkiem i miałam duże obawy.Ale nic niepokojącego się nie wydarzyło. |
|
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam do was prosbe, planuje wybrac sie w tym roku do Faliraki, czy mozecie polecic jakis fajny hotel ?
dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja .; )
Nie zdałam matury z matematyki, muszę zrezygnować z pracy, nie zarobię na wakacje i będę się uczyć
Czujecie to... Nie chce mi się żyć.
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Był ktoś z Was może w Kalamos?
Jak tam jest? Żadnymi informacjami nie pogardzę
|
|
|
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was była w Kalamos ? Wyjeżdżam tam na kolonię i jestem ciekawa jak jest. Wszystko mnie interesuje
|
|
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Witam, planujemy za 2 tyg, szukać jakiegoś lasta na Rodos na podróż poślubną
, bez zagrożenia ,że ktoś na nas napadnie? I jak jest z promami, ponoć w tv była mowa o wstrzymaniu promów, jak to jest, bo ja jestem ciemna w tych sprawach to nasz pierwszy zagraniczny wyjazd, pomóżcie.
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane strajki nie dotyczą wysp, tam życie płynie własnym biegiem... wiem, o pracuję w biurze podróży i sama wykupiłam sobie dzisiaj wczasy 2 tygodniowe na Korfu
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ja leciałam na Rodos, akurat jak strajki były i nic nie zauważyłam nawet. One jak już są to dotyczą raczej lądu, niż wysp, a dwa, że jak nie przyjmowali samolotów to krajowych.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, za dwa tygodnię lecę na Zakynthos, z koleżanką wybrałyśmy opcję ze pokoju ze śniadaniem więc jestem ciekawa ile kosztuje obiad w restauracji? Czy w Grecji jest drożej niż we Włoszech lub Hiszpanii?
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy co. W maju tak od 8e do 20e, pomijając jakieś wymyśle i droższe dania. Teraz może być drożej.
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie zdałam bo brakowało mi 1 punkta i pracuje a do tego jadę na wakację na Costa Brava 31 sierpnia
'rozbieraj mnie powoli ze wstydu, uprzedzeń, doświadczeń, do samej miłości aż Bóg wstrzyma oddech' 28.09.2009 back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center *** / tourism & recreation - second grade winter sesion.. . |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No fajnie, fajnie ale ja muszę teraz mieć kory i zakuwać matmę a opiekując się dziećmi nie mam wolnego czasu. Wszystko sie pokomplikowało... I nie jestem zdolniacha z matmy i nie zdam na luzie, także załamana jestem. Mi zabrakło 2.
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
'rozbieraj mnie powoli ze wstydu, uprzedzeń, doświadczeń, do samej miłości aż Bóg wstrzyma oddech' 28.09.2009 back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center *** / tourism & recreation - second grade winter sesion.. . |
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko ja mam jakiegoś pecha Nienawidzę matematyki a ona mnie non stop gania. Chciałam iść na germanistykę albo dziennikarstwo. I mieć za sobą tą całą matme, ale niiiieeee... Jeszcze ciągle słyszę, że każdy kto nie zdał matmy to głąb i, że tacy ludzie nie nadają się na studia. Ekstra.
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
wybiera się ktoś do Paralii między 21.07 a 03.08?
![]()
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
co najwyżej jakas nerwowa koza
![]() jest całkowicie bezpiecznie, auto mozna otwarte zostawiac, raczej nikt nie ukradnie ![]() ja z kolei w tym roku wyląduję najprawdowopobniej na Kos - i to juz za tydzien |
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz od 4 lat korzystam z Rainbow, i 3 razy 2 dni przed wyjazdem "okazywalo sie", ze nie ma miejsc w zarezerwowanym hotelu o dziwo, jako rekompensata proponowali lepsze hotele bez doplaty- czyli 3 razy wyszlam na plus. tanszy hotel ma gorsze wyposazenie, mniej atrakcji, gorsze jedzenie... obsluga musi byc wszedzie profesjonalna! |
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ceny podobne jak we Włoszech
Edytowane przez ewelkaw Czas edycji: 2011-07-14 o 20:13 |
|
|
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
Moja przygoda z Grecją.
Pierwszy raz: byłam na kontynentalnej części Grecji + miałam okazję zobaczyć kilka wysp. Moim zdaniem kontynent nie ma czym się zbytnio chwalić. Choć byłam tam parę lat temu, zapamiętałam to miejsce jako nieco zaniedbane i brudne. Na największą, zdecydowanie największą uwagę zasługiwały Meteory... coś niesamowitego. Z drugiej strony jednak, bardzo spodobały mi się greckie wyspy: i te "turystyczne", i te mniej oblegane. Mają swój urok. Piękna woda, słońce... Drugi raz: Kreta. Naprawdę spodobała mi się ta wyspa, polubiłam jej mieszkańców (po pobycie w Egipcie, który dla odmiany pod względem ludności w ogóle nie przypadł mi do gustu, Kreta okazała się przyjemną odskocznią). Jedyny minus? Kompletne ignorowanie przepisów ruchu drogowego. I jeszcze jedna rana ode mnie: Jeżeli wypożyczacie samochód, dopilnujcie, by właściciel (osoba, u której wypożyczacie) wpisała dokładnie datę wypożyczenia samochodu oraz stan paliwa. Mój historia: oddaliśmy samochód przed czasem, z odpowiednią ilością benzyny w baku, lecz niestety, facet stwierdził, iż było jej zdecydowanie więcej. Patrzymy do umowy: w ogóle nie napisał, jaki jej był stan. I jak tu teraz udowodnić, że kłamie? Nie pozwolił podjechać na stację, zażądał kolejnych 10 euro. Druga historia: znajoma Polka chciała wypożyczyć auto, lecz w miarę szybko zauważyła, że facet chciał napisać w umowie datę wypożyczenia samochodu o (chyba) pół godziny krótszą, niż była w danym momencie (np. brała samochód o 8:00, a chciał jej wpisać, iż wypożyczyła o 7:30)
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do BP to polecam Grecosa już kiedyś tutaj pisała.Są świetni pod każdym względem
i hotele z serii Aquis |
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę pochwalcie się nazwami hoteli które możecie polecić
, wydaje mi się, że allincl. nie opłaca się brać, bo to tylko tydz, który poświęcimy na zwiedzanie i zabawy poza hotelem, ale to nasza podróż poślubna Planujemy wydać max 1900zł/os. czy za tą cene dostaniemy ładny pokoik? Byłam juz zorientować się jak jest z lastami teraz, ogólnie drogo :/ do 1600 nie ma szans, no ale trudno, to nasze pierwsze wczasy, wiec jesteśmy w stanie trochę poświecić. Proszę o opinie.
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...esort-SPA.html Polecam |
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Podajcie mi jakieś dobre biura podróży. Jestem jeszcze uczennicą i trudno zarobić mi samej pieniądze, także nie mogę w luksusie się kąpać
Jakieś dobre, tańsze biuro podróży Pojadę sobie najwyżej pod koniec sierpnia, po poprawce z matmy, chyba w końcu mi też się coś należy
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... zalezy jak sie trafi, jak pojawiają sie problemy to juz nie jest tak świetnie .Dosc dobrą jakosc ( wg moich doswiadczen) serwuje Neckermann, choc tez mają wpadki... my w tym roku wybralismy Ecco Holiday i ciekawa jestem jak bedzie, wylatujemy w sobote
|
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale ona nam właściwie do nieczego nie była potrzebna bo czas organizowaliśmy sobie sami
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
3 lata temu sprzedali nam jako hotel cos co hotelem nie było, nie nadawało sie kompletnie na pobyt z małym dzieckiem, choc było sprzedawane jako hotel rodzinny, spedzilismy wakacje w hałasie (obok ulica z szalejącymi quadami, wokół ekipy młodych ludzi balangujące do rana), w brudnym pokoju po którym grasowały mrówki (własciwie czułam sie jak w mrowisku bo mrówki po nas łaziły), zero prywatnosci, nie było nawet balkonu choc w ofercie mial byc, wszelkie prosby z naszej strony na zamiane pokoju na nieco bardziej cichy (ze wzgledu na dziecko) zostały zwyczajnie olane - usłyszelismy ze jak sie nie podoba to mozemy sobie wykupic noclegi gdzie indziej w pełnej cenie katalogowej... gdyby nie miła obsługa hotelu nie wiem jak zniosłabym te 2 tygodnie. Rozumiem ze moze nie mieli duzego pola manewru (choc gdyby sie postarali choc troche daliby rade ), mnie najbardziej poraził stosunek do klienta, oni nawet nie próbowali niczego zrobic. Dlatego dla mnie grecos jest daleki od ideału i generalnie omijamy....
Edytowane przez kasiulka Czas edycji: 2011-07-18 o 12:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

, jesz greckie potrawy, pijesz winko, tańczysz (uczą Zorby), ogólnie fajna zabawa, zwłaszcza jak masz fajne towarzystwo koło siebie 

Czujecie to... Nie chce mi się żyć.