|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
Szczerze to zależy jaki sezon, troszkę może popadać, ja na Cyprze opalałam się troszkę jeszcze 28 października, ale ogólnie będzie już chłodniej i krótsze dni (i wieczory chłodne), a macie może możliwość jechać we wrześniu??
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Mozliwosc zawsze jest, ale jesli chodzi o kase juz gorzej. Tymbardziej, ze chcemy jechac na 2 tygodnie
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Grecja .
Witam kochane wizazanki! Planuję jechać w tym roku na wakacje z chłopakiem do Grecji. Jestem jeszcze nie pełnoletnia i z tym wiąże się moje pytanie. Czy przez granicę przepuszczą mnie bez rodziców ? Posiadając dowód tymczasowy ? Czy któraś z was orientuje się w tym temacie ?
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane wizazanki! Planuję jechać w tym roku na wakacje z chłopakiem do Grecji. Jestem jeszcze nie pełnoletnia i z tym wiąże się moje pytanie. Czy przez granicę przepuszczą mnie bez rodziców ? Posiadając dowód tymczasowy ? Czy któraś z was orientuje się w tym temacie ?
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja .
Strefa schengen obowiązuje takze i w Grecji, więc nie powinno być żadnych problemów, masz dowód tymczasowy i jak twój chłopak jest pełnoletni [więc będzie twoim opiekunem] to nie powinno być zle.
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
tak przepuszcza
bez problemu
|
|
#1057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam na Krecie 2 lata temu na początku września i mogę Ci napisać, że w terminie o którym myślisz na pewno będzie bardzo ciepło. We wrześniu temperatura nie spadała poniżej 26 st. Ale uważam, że temperatura nie daje się tak we znaki z uwagi na klimat. Najgorzej jest na plaży, jak leży się plackiem na pełnym słońcu No i wielkim plusem wyjazdu w tym terminie jest niesamowicie ciepła woda (we wrześniu jest najcieplejsza). Kretę mogę Ci polecić z czystym sumieniem, bo jest przepiękna![]() W tym roku planujemy z Tż Rodos lub inną grecką wyspę, bo tam jest gwarancja pogody i pięknych widoków
|
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki !
wiem, że z lastami może być ciężko i tego się boje, że zostanę z niczym, ale teraz ceny są spore na wyspy greckie, a jestem tylko biedną studentką więc im taniej tym lepiej, gdybym znalazła coś za 1500 z all, to brałabym od razu ![]() łatwiej może być z Turcją jednak strasznie napaliłam się na Grecje
Edytowane przez ssavyer Czas edycji: 2012-05-16 o 10:36 |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
My powoli odliczmy dni do Rodos
lecimy 11 czerwca
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Wybieram się w tym roku do Leptokarii na wakacje. Prosiłabym - jeżeli ktoś tam był, to czy mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań?:
1. Czy tam ciągle świeci słońce, czy zdarzają sie dni deszczowe? 2. Plaża jest piaszczysta czy żwirkowa? 3. Hotel Galaxy - co o nim sądzicie? 4. Jak jest z alkoholem poniżej 18 lat? (brakuje mi 3 miesięcy) 5. Czy na plaży jest możliwość wypożyczenia leżaków? Wypożyczaliście - ile kosztowało? 6. Jakie są najlepsze dyskoteki? 7. Czy wieczorami (do północy mniej więcej) poza dyskotekami i pubami w Leptokarii jest co robić? (np. są stragany, jakieś koncerty, wieczory kabaretowe etc.? 8. Czy na plaży jest codzienny, albo chociaż weekendowy aerobik? 9. Wszyscy polecają coś o nazwie zbliżonej do ,,Skhiantos" - co to jest i dlaczego warto tam jechać?
|
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi zapewne o wyspy Skiathos. Załączam kilka zdjęć. Myślę, że tego nie trzeba reklamować. Piękne widoczki, jasne plaże i przejrzysta woda...
['][']['] 1o.11.11 Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki Martyna Wojciechowska |
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już odliczam bo lecę tydzień po tobie 18.06
![]() Jak już będziesz na miejscu i będziesz mieć dostęp do netu to daj cynk jaka pogoda , jak na bezcłówce itp.
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz może już plan zwiedzania? Ja szczerze powiedziawszy jeszcze się do tego nie zabrałam ![]() Dziewuszki orientujecie sie może czy na Rodos jest możliwość dostępu do internetu coś w podobie jak u nas Aero2 ? U mnie w hotelu wi fi ok 5 euro za godzinę Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2012-05-20 o 17:39 Powód: ;) |
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnij mi na ile jedziesz? i jaki hotel? |
|
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego maluszka 3 letniego chętnie przygarnę na dzień coby rodzice mogli pozwiedzać . Ja nie mam dzieciaczków ale uważam że nawet z małymi bąblami można wypocząć i "naładować akumulatory" wystarczy że człowiek zmieni klimat , otoczenie i oderwie się na chwilę od domowego kieratu . Nie trzeba masakrycznych wojaży ale wypożyczyć auto na dzień lub dwa i z bąblami można też pozwiedzać. Szkoda że nie jedziemy do tego samego hotelu, podkradałabym ci dzieciaki na spacery
|
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pracuję w biurze podróży i miałam w nim już wielu zadowolonych Klientów
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wybór hotelu to zasługa mojego ukochanego pana z biura podróży z którym zawsze jeździmy .Znasz może jakieś sekrety co do pobytu w tym hotelu ![]() Katko a poleciłabyś jakiś fajny wyjazd w pierwszym tygodniu września, po rozsądnych złotówach . Myślałam o Turcji lub Maroko
Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2012-05-20 o 20:50 Powód: ;) |
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam fajną stronkę z opracowanymi trasami zwiedzania Rodos. Sama zamierzam skorzystać ale może komuś jeszcze się przyda
![]() http://www.rodos.net16.net/plan_zwiedzania.php Kilka zdjęć z Krety i Santorini 1- Toaleta na Santorini ( chciałabym mieć taki taras ))))2- Santorini, 3- Santorini, 4- Upał może wykończyć nawet ochronę w sklepie jubilerskim na Santorini ))))5,6,7,8- Kreta, plaża w Falasarnie, Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2012-05-27 o 21:21 |
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
mialam takie obawy jadac kilka lat temu na Korsyke, zadnego problemu nie napotkalam przy kontroli
|
|
#1071 |
|
BAN stały
|
Do Grecji wjedziesz bez problemu, ale do Grecji jedzie się zwykle przez Macedonię, wiem, że parę lat temu nie była ona w tej strefie schengen, ale nie wiem jak jest teraz.
Edytowane przez majczusia Czas edycji: 2012-06-01 o 19:00 |
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałyście
http://fakty.interia.pl/swiat/news/s...-rodos,1807633 Ja mam lekkiego stracha, lecę na Rodos 18.06 |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę za tydzień na Kretę.
Znacie jakieś ciekawe strony, gdzie mogłabym poczytać o Krecie co warto tam zobaczyć, gdzie pojechać itp.? |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Ja już się wyluzowałam jak zadzwonił do mnie mój "pan" z biura z którym lecimy. Ma tam swoja kolezankę i wiadomości z pierwszej ręki. Jest ok, tylko z jednego hotelu ewakuowali ludzi profilaktycznie ale poza tym jest spokojnie. Miłego wypoczynku i odezwij sie kochana jak będziesz na miejscu i będziesz mieć dostęp do netu.
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.westcrete.favorites.pl/ ja w tym roku jade 5-ty raz na Krete... jest cudowna, dla mnie najpiekniejsza na pewno warto - Samaria, Gramvousa, Falasarna, Elafonisi, miasta Rethymnon i Chania, Preveli, jak ktos lubi (ja uwielbiam) to Oceanarium koło Heraklionu, jest swietne. Mozna tez - Vai beach -ale kupa luda i długi dojazd (zalezy zreszta w jakiej czesci Krety bedziesz), Lassithi (tylko sie nie nastawiaj na wiatraki bo jest ich tam ile kot napłakał ),Matala, Kourna Lake, różne Moni po drodze na wycieczki (Moni Preveli, Arkadiou, Chrysosskalitas - nie wiem czy dobrze napisałam ![]() moim znaniem mozna odpuscic sobie Knossos - mnie osobiscie rozczarowało, nie pchałabym sie tez do Heraklionu bo nie ma tam raczej nic ciekawego ![]() zazdraszczam ze juz jedziesz, ja dopiero pod koniec sierpnia
|
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pozdrowienia z Rodos
jest ciepło ale bardzo wietrznie. hotel super
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prześlij trochę tego słońca dla nas bo w Polsce burzowo
|
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, ja będę na wschodze Krety - Elounda, wiec np. do Chanii albo Falasarna, Elafonisi chyba trochę za daleko na wycieczkę.
Nie wiem ile kasy zabrać Mam nadzieję, że nie będzie tam problemu z bankomatami albo płatnością kartą w razie gdyby zabrakło gotówki...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

bez problemu

) do sierpnia/września to dobry pomysł jeśli chodzi o Grecje ? Bo boje się że we wrześniu nagle zostanę z niczym.

..
. Myślałam o Turcji lub Maroko
Mam nadzieję, że nie będzie tam problemu z bankomatami albo płatnością kartą w razie gdyby zabrakło gotówki...