Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 21:53   #1171
mela14kosmo
Rozeznanie

Dot.: Którą z greckich wysp najlepsza do zwiedzania?

Cytat:
Napisane przez różowiutka Pokaż wiadomość
Pewnie masz racje Ja bylam w czerwcu, wiec inne odczucia
Czerwiec to fantastyczny miesiąc ! Ja w czerwcu byłam na Rodos i było wspaniale. Wszystko się rozkręca a nie ma jeszcze tłumów. Teraz już rozumiem i wiem że róże miejscowości są fajne w różnych terminach. Nie polecam października (14-28) na pobyt ! Wybierajcie inne miesiące a będziecie zadowolone )
mela14kosmo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 22:41   #1172
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela14kosmo Pokaż wiadomość
Czerwiec to fantastyczny miesiąc ! Ja w czerwcu byłam na Rodos i było wspaniale. Wszystko się rozkręca a nie ma jeszcze tłumów. Teraz już rozumiem i wiem że róże miejscowości są fajne w różnych terminach. Nie polecam października (14-28) na pobyt ! Wybierajcie inne miesiące a będziecie zadowolone )
spotkalam wlasnie na Kosie Polke, ktora mieszka tam na stale i bardzo polecala Rodos - duzo wiecej do zaoferowania, chocby przez to, ze duzo wieksza
Takze, chcialabym kiedys sie tam wybrac, ot tak dla porownania.
Jakie sa tam plaze? Duzo do zwiedzania?
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 09:41   #1173
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
spotkalam wlasnie na Kosie Polke, ktora mieszka tam na stale i bardzo polecala Rodos - duzo wiecej do zaoferowania, chocby przez to, ze duzo wieksza
Takze, chcialabym kiedys sie tam wybrac, ot tak dla porownania.
Jakie sa tam plaze? Duzo do zwiedzania?
Ja jak najbardziej polecam Rodos. W czerwcu jest tam bajkowo. Wszędzie jest zielono, na targu możesz kupić owoce dopiero co zerwane. Absolutnie każda wycieczka się odbywa i hotele nie są przepełnione turystami . W terminie 7-21 czerwca było super. Ja byłam w hotelu Forum Beach w Ialyssos . Bardzo łatwo było dojść do Ialyssos uliczką bo hotel jest trochę oddalony od centrum. W dzień błogie lenistwo na plaży, wieczorem można jechać do Rodos(10km) lub zostać w Ialyssos i połazić po sklepach czy poszaleć . Plaże w tej części Rodos są niestety kamieniste, musisz mieć buty do pływania. Dla mnie te kamienie nie stanowiły żadnego problemu. Na Rodos występują też plaże z pięknym piaseczkiem ale po drugiej stronie wyspy gdzie jest więcej turystów, większy ruch turystyczny, więcej sklepów tawern i dyskotek. Po drugiej stronie wyspy nie ma również takiego wiatru i można uprawiać nieco mniej sportów, jadą tam zazwyczaj imprezowicze. W Ialyssos wieje, ale przy 32 stopniach C to rarytas taki wiaterek. Jedzenie typowo greckie pycha. W hotelu również kuchnia międzynarodowa. Z wycieczek polecam rejs na wyspę Simi( bardzo fajnie było), objazd samochodem(40 Euro za 3 dni nissan micra z tylnymi drzwiami) i oczywiście popłynięcie do Turcji do Marmaris-trochę zwiedzania i zakupów(potrzebny paszport i żyłka do targowania)
Do Rodos 10km można autem albo autobusem, najlepiej o 7 rano, wiem wcześnie ale miejsce ma urok bo już o 11.00 nadciąga fala turystów i jest średnio ciekawie z tymi tabunami. Polecam również wieczorem wybrać się do Rodos, do fajnej tawerny(poznasz po tym że będzie tam dużo, bardzo dużo ludzi i turystów i miejscowych) i skosztować typowo greckiego dania popić winkiem i wczuć się w typowo grecką atmosferę )

POLECAM RODOS
Stary 2013-01-27, 13:40   #1174
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak najbardziej polecam Rodos. W czerwcu jest tam bajkowo. Wszędzie jest zielono, na targu możesz kupić owoce dopiero co zerwane. Absolutnie każda wycieczka się odbywa i hotele nie są przepełnione turystami . W terminie 7-21 czerwca było super. Ja byłam w hotelu Forum Beach w Ialyssos . Bardzo łatwo było dojść do Ialyssos uliczką bo hotel jest trochę oddalony od centrum. W dzień błogie lenistwo na plaży, wieczorem można jechać do Rodos(10km) lub zostać w Ialyssos i połazić po sklepach czy poszaleć . Plaże w tej części Rodos są niestety kamieniste, musisz mieć buty do pływania. Dla mnie te kamienie nie stanowiły żadnego problemu. Na Rodos występują też plaże z pięknym piaseczkiem ale po drugiej stronie wyspy gdzie jest więcej turystów, większy ruch turystyczny, więcej sklepów tawern i dyskotek. Po drugiej stronie wyspy nie ma również takiego wiatru i można uprawiać nieco mniej sportów, jadą tam zazwyczaj imprezowicze. W Ialyssos wieje, ale przy 32 stopniach C to rarytas taki wiaterek. Jedzenie typowo greckie pycha. W hotelu również kuchnia międzynarodowa. Z wycieczek polecam rejs na wyspę Simi( bardzo fajnie było), objazd samochodem(40 Euro za 3 dni nissan micra z tylnymi drzwiami) i oczywiście popłynięcie do Turcji do Marmaris-trochę zwiedzania i zakupów(potrzebny paszport i żyłka do targowania)
Do Rodos 10km można autem albo autobusem, najlepiej o 7 rano, wiem wcześnie ale miejsce ma urok bo już o 11.00 nadciąga fala turystów i jest średnio ciekawie z tymi tabunami. Polecam również wieczorem wybrać się do Rodos, do fajnej tawerny(poznasz po tym że będzie tam dużo, bardzo dużo ludzi i turystów i miejscowych) i skosztować typowo greckiego dania popić winkiem i wczuć się w typowo grecką atmosferę )

POLECAM RODOS
brzmi bardzo zachecajaco, mysle ze moja kolejna podroz do Grecji to bedzie wlasnie Rodos Co do jedzenia, masz racje! Kocham Grecka kuchnie i strasznie tesknie za nia. Bedac na Kos'ie przestalam byc wegetarianka (po 9 latach)
Poki co lece na Teneryfe, mam nadzieje, ze tez nie zawiedzie
A Ty, masz juz jakies plany wycieczkowe?
Pozdrawiam!
Stary 2013-01-27, 15:14   #1175
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
brzmi bardzo zachecajaco, mysle ze moja kolejna podroz do Grecji to bedzie wlasnie Rodos Co do jedzenia, masz racje! Kocham Grecka kuchnie i strasznie tesknie za nia. Bedac na Kos'ie przestalam byc wegetarianka (po 9 latach)
Poki co lece na Teneryfe, mam nadzieje, ze tez nie zawiedzie
A Ty, masz juz jakies plany wycieczkowe?
Pozdrawiam!

Rodos jest dla każdego. Spotkasz tam i maluszki po pierwszym roku życia, młode osoby pragnące się wybawić, rodziny, pary i osoby starsze.

Teneryfa- ja byłam na Lanzarote, ale 4 lata temu w 2009 więc trochę dawno.
Teraz wybieram się na wyspę o nazwie Kefalonia
W październiku Egipt
Stary 2013-01-27, 20:15   #1176
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Rodos jest dla każdego. Spotkasz tam i maluszki po pierwszym roku życia, młode osoby pragnące się wybawić, rodziny, pary i osoby starsze.

Teneryfa- ja byłam na Lanzarote, ale 4 lata temu w 2009 więc trochę dawno.
Teraz wybieram się na wyspę o nazwie Kefalonia
W październiku Egipt
ja bylam w Egipcie w listopadzie, calkiem fajnie oderwac sie od tego zimna jaki wowczas jest w Polsce. Choc przyznam, ze nie bylam w 100% zadowolona z wycieczki. A przynajmniej z tej czesci wypoczynkowej. Nie widzialam zadnych raf, plaza przy hotelu byla okropna, a jedzenie koszmarne. No i ten ich styl bycia, byl dla mnie nie do przyjecia. Oczywiscie wszystko zalezy od hotelu i lokalizacji. Ja mialam takie 'szczescie', ze nawet 2 dni tam kropil deszcz, hehe. Za to czesc objazdowa bardzo ciekawa. Oczywiscie musialam sie 'zalatwic' i zapomniec baterii do aparatu i musialam zadowolic sie telefonem...

Mam nadzieje, ze nikt mnie nie skrzyczy za ten off top
Stary 2013-01-27, 20:51   #1177
tortownica
Raczkowanie

polecam Kretę lub Santorini. pozatym wina z Santorini są świetne!
Stary 2013-02-01, 18:02   #1178
Baby14
Zakorzenienie

gdybym miała wybierać to pojechałabym na Santorini
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 12:47   #1179
mela14kosmo
Rozeznanie

W sierpni na Santorini jest bardzo gorąco, od maja nie pada deszcz. Jednym słowem piekarnik, ale warto pojechać tam na zwiedzanie. @ tygodnie Kreta plus wypad statkiem na Santorini i będzie fajnie
Stary 2013-02-03, 11:25   #1180
Liveyourlife17
Przyczajenie

Ja miałam okazję zwiedzić większość najważniejszych greckich wysp i z czystym sumieniem mogę polecić Mykonos. Niektórzy porównują je do Santorini, ale jak dla mnie Mykonos bije je na głowę Czerwone dachy i piękne wiatraki sprawiaja, że chciałabym tam wrócić! Ahhhh..

Nie można kupić szczęścia, ale wolę płakać w Bugatti ..
Liveyourlife17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 16:41   #1181
mela14kosmo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Liveyourlife17 Pokaż wiadomość
Ja miałam okazję zwiedzić większość najważniejszych greckich wysp i z czystym sumieniem mogę polecić Mykonos. Niektórzy porównują je do Santorini, ale jak dla mnie Mykonos bije je na głowę Czerwone dachy i piękne wiatraki sprawiaja, że chciałabym tam wrócić! Ahhhh..
Też byłam i jest nawet spokojniej niż na Santorini
Stary 2013-03-15, 21:41   #1182
iloona79
Zadomowienie

A ja w zeszłym roku byłam na Corfu!
Ponoć to najbardziej zielona wyspa z tych greckich-wcześniej byłam tylko na Krecie,więc nie mogę tego potwierdzić choć zielono faktycznie było
Wyspa ma powierzchnię ok.700km-byliśmy tam na tydzień-myślałam,ze się wynudzimy,a okazało się,ze jeszcze czasu zabrakło na zobaczenie wszystkiego!!
W sumie tylko jeden dzień plażowaliśmy i to też czynnie,bo wynajęliśmy na 3h rower wodny i poszukaliśmy sobie dzikiej plaży-jakich tam wiele!!
Generlanie wyspę objechaliśmy wszerz i wzdłuż by auto i by skuter-bo koniecznie chciałam zobaczyć jak to jest
Dużo fajnych romantycznych miejsc,także na wyjazd dla dwojga jak najbardziej polecam!!!
Stary 2013-03-17, 15:52   #1183
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
A ja w zeszłym roku byłam na Corfu!
Ponoć to najbardziej zielona wyspa z tych greckich-wcześniej byłam tylko na Krecie,więc nie mogę tego potwierdzić choć zielono faktycznie było
Wyspa ma powierzchnię ok.700km-byliśmy tam na tydzień-myślałam,ze się wynudzimy,a okazało się,ze jeszcze czasu zabrakło na zobaczenie wszystkiego!!
W sumie tylko jeden dzień plażowaliśmy i to też czynnie,bo wynajęliśmy na 3h rower wodny i poszukaliśmy sobie dzikiej plaży-jakich tam wiele!!
Generlanie wyspę objechaliśmy wszerz i wzdłuż by auto i by skuter-bo koniecznie chciałam zobaczyć jak to jest
Dużo fajnych romantycznych miejsc,także na wyjazd dla dwojga jak najbardziej polecam!!!

Tak korfu jest super, spędziłam tam prawie 3 miesiące latem ahhh
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 12:34   #1184
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Hej,

Jestem tu nowa. W czerwcu z mężem i dziećmi lecimy na Krete- pierwszy raz. I widzę, że Wy już jesteście obeznane chciałałabym kilku porad a mianowicie na co szczególnei zwrócić uwagę, co zabrać, jeśli jedzie się z dziećmi z góry dziękuję

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 23:59   #1185
ola_xy
Przyczajenie

Olimpic Beach czy Paralia?
Mamy po 20 lat. Jesteśmy studentkami i nie mamy wiele kasy. Dlatego wybrałyśmy najtańsze miejsca. Jednak teraz mamy problem która z tych dwóch? Podobno Paralia jest bardziej rozrywkowa z kolei O.B. ma lepszą plaże. Jedziemy we wrześniu. Co polecacie?
ola_xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 09:59   #1186
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez ola_xy Pokaż wiadomość
Olimpic Beach czy Paralia?
Mamy po 20 lat. Jesteśmy studentkami i nie mamy wiele kasy. Dlatego wybrałyśmy najtańsze miejsca. Jednak teraz mamy problem która z tych dwóch? Podobno Paralia jest bardziej rozrywkowa z kolei O.B. ma lepszą plaże. Jedziemy we wrześniu. Co polecacie?
poczytaj na holidaycheck opinie.Zob zdj to pomoże podjąć decyzje
z jakiego biura są te hotele?
My już za 2 mies lecimy

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej,

Jestem tu nowa. W czerwcu z mężem i dziećmi lecimy na Krete- pierwszy raz. I widzę, że Wy już jesteście obeznane chciałałabym kilku porad a mianowicie na co szczególnei zwrócić uwagę, co zabrać, jeśli jedzie się z dziećmi z góry dziękuję
po pierwsze szukaj hoteli z dobrych biur aby nie było niemiłych niespodzianek.Dobrze też aby hotel miał all inclusive bo wiadomo dzieci ciagle chca jesc pic itd.A w Grecji tanio nie jest.Hotel min 4 gwiazdki szukaj rekomendacji hoteli na holidaycheck.Dla dzieci powinna być fajna plaża na to też zwróć uwagę.
Termin też jest ważny im bliżej lipca tym o wiele cieplej różnica nawet paru dni jest odczuwalna w temp.
Jadąc z dziećmi musi być b.dobre wyżywienie fajnie gdyby hotel miał spec, menu dla dzieci, plac zabaw, duży teren do chodzenia.Dla dzieci musisz zabrać wiele rzeczy trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność.Dużą apteczkę dla dzieci bo nie wiadomo jak zareagują na zmianę klimatu, wody itd
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 10:53   #1187
domi7ks
Zakorzenienie

Dzięki za info o własnie o takie porady jak apteczka mi chodzi itp. My już mamy wycieczkę wykupioną na 9 czerwca- Kreta Wschodnia z Grecos Holiday, all invlusiv, hotel sprawdzony z animacjami dla dzieci, jedna wycieczka w cenie. Tylko wlasnie co jeszcze zabrac??? Dowiedzialam, że dla dzieci kremy z filtrem 70, a ja mialam 15

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 14:18   #1188
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dzięki za info o własnie o takie porady jak apteczka mi chodzi itp. My już mamy wycieczkę wykupioną na 9 czerwca- Kreta Wschodnia z Grecos Holiday, all invlusiv, hotel sprawdzony z animacjami dla dzieci, jedna wycieczka w cenie. Tylko wlasnie co jeszcze zabrac??? Dowiedzialam, że dla dzieci kremy z filtrem 70, a ja mialam 15
a i żeby hotel nie był zbyt daleko od lotniska.Bo są hotele 50km a nawet więcej.A droga jednak męczące zwłaszcza dla dzieci.
ja miałam dla chłopaków 50 z filtrem mineralnym Avene i super się sprawdził.
dla dzieci coś na wymioty, gorączkę biegunkę, plaster, wodę utlenioną, coś na oparzenia słoneczne.
Stary 2013-04-02, 15:49   #1189
kasiulka
Zakorzenienie

a ja w tym roku atakuję Kefalonię. Pierwszy raz. Czy ktos tam moze był i moze sie podzielic wrazeniami?
w zamian słuze wrazeniami z Krety, Rodos, Zakynthos i Kos

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 19:51   #1190
smerfetka_25
Raczkowanie

A my z TŻ planujemy w tym roku zwiedzać Grecję na własną rękę Co roku wyjeżdżaliśmy z biur podróży i nie byliśmy zadowoleni... Ostanio byliśmy na KOS i hotel był oddalony ok. 1km od plaży, więc codziennie w 40stopniowym upale drałowaliśmy nad morze
Kefalonii nie widzieliśmy, ale rozważamy w tym roku, może się uda
Na początek planujemy zrobić sobie krótki wyjazd w maju kupując przelot do Chanii z Wrocławia, teraz bilety są po ok. 100zł z hakiem więc się opłaca Hotelik na pewno w jakiejś przystępnej cenie też się znajdzie
smerfetka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 20:17   #1191
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez smerfetka_25 Pokaż wiadomość
A my z TŻ planujemy w tym roku zwiedzać Grecję na własną rękę Co roku wyjeżdżaliśmy z biur podróży i nie byliśmy zadowoleni... Ostanio byliśmy na KOS i hotel był oddalony ok. 1km od plaży, więc codziennie w 40stopniowym upale drałowaliśmy nad morze
Na początek planujemy zrobić sobie krótki wyjazd w maju kupując przelot do Chanii z Wrocławia, teraz bilety są po ok. 100zł z hakiem więc się opłaca Hotelik na pewno w jakiejś przystępnej cenie też się znajdzie
ja byłam w Grecji 4 razy teraz będzie 5 zawsze z biurem i nigdy nie miałam zastrzeżeń.Druga sprawa jadąc z dziećmi wolę sprawdzony wyjazd zaplanowany
Stary 2013-04-03, 22:21   #1192
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka_25 Pokaż wiadomość
a to nie sprawdziłaś lokalizacji hotelu?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 16:14   #1193
smerfetka_25
Raczkowanie

Nasze wczasy zawsze są dość spontaniczne Ostatnio kupiliśmy na dzień przed odlotem Nie było tak tragicznie, ale mogło być dużo lepiej, tym bardziej,że kupiliśmy z dość dobrym biurem podróży..
Co do wczasów z dziećmi, to na pewno lepiej i wygodniej z biurem podróży Choć teraz nie można być pewnym czy nie upadnie....
smerfetka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 20:31   #1194
Malgos_12
Zakorzenienie

Smerfetka - rozumiem, jak się wybiera wczasy w ostatniej chwili to ciężko przebierać

Ja akurat lubię organizować sama i myślę, że jak będę miała dzieci to również będę jeździła sama, chyba że ceny będą super konkurencyjne w co raczej wątpię.
Stary 2013-04-05, 23:53   #1195
KrzysiekTrojmiasto
Raczkowanie

Byłem na Krecie, w miejscowosci Amadoura. Blisko stolicy wyspy, komunikacja dobra, a w samej miescinie i tak dobre imprezy. Tylko nie mam pojecia jak dzisiaj wygladaja ceny odnosnie hoteli. Ale i tak warto
KrzysiekTrojmiasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 19:31   #1196
annacristinaq
Raczkowanie

Ja z TŻ jedziemy 19maja na Kretę, ja oczywiście już wszystko planuję co zabrać itp. mamy hotel Blue Marine z opcją all inclusive I jedziemy pierwszy raz z biurem Grecos Holiday, mam nadzieję, że sie nie zawiedziemy
annacristinaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 13:24   #1197
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
a ja w tym roku atakuję Kefalonię. Pierwszy raz. Czy ktos tam moze był i moze sie podzielic wrazeniami?
w zamian słuze wrazeniami z Krety, Rodos, Zakynthos i Kos

A czy nowej osobie z tym wątku mogłabyś opowiedzieć o Zakynthos Tak się przewija z moich planach wakacyjnych na ten rok i szukam jakiś informacji od osób co były Co warto zobaczyć gdzie się wybrać itp

Z góry Ci dziękuję
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 23:59   #1198
majkatoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
A czy nowej osobie z tym wątku mogłabyś opowiedzieć o Zakynthos Tak się przewija z moich planach wakacyjnych na ten rok i szukam jakiś informacji od osób co były Co warto zobaczyć gdzie się wybrać itp

Z góry Ci dziękuję
Ja byłam na Krecie, Rodos, Korfu, Zakynthos i Thassos, raz w ciąży, raz z 1 dzieckiem: 10 m-cy, raz z 2 dzieci: prawie 5 i prawie 2 lata i powoli kombinujemy (może w przyszłym roku) pojechać z 3 dzieci: będzie odpowiednio - prawie 9, prawie 6 i prawie 2 lata

Osobiście najbardziej tęsknie za Korfu, choć Zakynthos też było super! Oczywiście obowiązkowo przed wyjazdem zaopatrzyliśmy się w przewodnik, krok po kroku zaznaczyliśmy co warto zwiedzić, na miejscu wynajmowaliśmy auto i jeździliśmy po całej wyspie realizując plan Niestety jedne miejsca, choć bardzo śliczne i konieczne do zobaczenia zalatywały sztucznością, jakby to powiedzieć - robieniem pod publikę. Osobiście cenimy sobie z rodziną spokój, ciszę, radość z odkrywania czegoś nowego, ale do rzeczy. Warte uwagi na Zakynthos na pewno są:
Błękitne groty - Przylądek Skinari - oczywiście skorzystać z rejsu/rejsów
Plaża Kalamaki
Kambi
Keri
Makrigialos
Porto Roxa, Porto Vromi
Xigia - ujścia siarki
no i Zatoka Wraku (popłynąć i obejrzeć z góry)
Koniecznie trzeba zabrać ze sobą prosty zestaw do nurkowania - wszędzie można popływać z rybkami Jeść w tawernach i szukać miejsc bezludnych, urokliwych (chyba, że się tłumy lubi). Mam nadzieję, że pomogłam
Stary 2013-05-30, 11:44   #1199
kamila249
Rozeznanie

Odp: Grecja :) watek zbiorczy

Witam w sierpniu jade na oboz do Grecji, widzialam w pragramie "wieczor grecki" i tak sie zastanawiam czy to nie bedzie cos bardziej dla osob hmm po 40 itp, niz dla mlodziezy? Dwa lata temu bylam na obozie w Chorwacji, chyba z tego samego biura, byly wyjscia do klubu, a tu tylko ten wieczor grecki widze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Vinted, szafa: kamila249
kamila249 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 21:39   #1200
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Grecja :) watek zbiorczy

Fakt, że było to lata temu, ale wieczór grecki bardzo mi się podobał. Dużo śmiechu zabaw i tańców, do tego wieczorem można było popływać basenie, dobre jedzonko i w ogóle super
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości