Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 23:58   #1201
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Grecja :) watek zbiorczy

Blondi jak przygotowania do wyjazdu? My za tydzień lecimy i mam nadzieję, że nic nie zapomnę, zwłaszcza dla dzieci :/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 07:46   #1202
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Blondi jak przygotowania do wyjazdu? My za tydzień lecimy i mam nadzieję, że nic nie zapomnę, zwłaszcza dla dzieci :/
ja lecę z niedz/pon o4:30 nie wiem jak dzieci dadzą rade
Wy też na 2 tyg? My się pomału pakujemy będziemy mieć duża walizkę i mała torbę i wózek.Olivier nie może się poczekać lecimy w to samo miejsce co w 2012 i tam mu się bardzo podobało.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 20:27   #1203
Mandolinka82
Raczkowanie

Już Wam zazdroszczę wyjazdów do Grecji Byłam tam trzy razy. Jeden raz na kontynencie (nieopodal Aten), raz na Krecie i w zeszłym roku znajomi namówili mnie na wakacje na wyspie Rodos. I nie żałuję, że dałam się namówicć, bo wyspa jest jeszcze piękniejsza niż Kreta. W tym roku niestety nie mam możliwości wyjechać na jakiekolwiek wakacje, ale obiecuję sobie, że za rok wracam na Rodos
Mandolinka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 09:58   #1204
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja lecę z niedz/pon o4:30 nie wiem jak dzieci dadzą rade
Wy też na 2 tyg? My się pomału pakujemy będziemy mieć duża walizkę i mała torbę i wózek.Olivier nie może się poczekać lecimy w to samo miejsce co w 2012 i tam mu się bardzo podobało.

My na tydzień 9 czerwca My mamy dwie walizki 26' i 29', wózek no i podręczną. Mam nadzieje, ze się pomieścimy jakoś :/ My wylot z Rzeszowa.

Właśnie mi się Kreta najładniejsza wczęsniej wydawała, ale jak się wgłębiłam w ten temat, to Zakhyntos chyba najładniejszy. Kos mi się nie podoba- no ale to ze zdjęć wnioskuję

Stary 2013-06-06, 15:05   #1205
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cześć

Dołączam do wątku, bo też wybieramy się z mężem do Grecji, już 16 czerwca, na dwa tygodnie

Lecimy na Kretę, o 6:10 rano Hotel Aquis Silva Beach z Itaki - był ktoś może?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 09:08   #1206
Mandolinka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Cześć

Dołączam do wątku, bo też wybieramy się z mężem do Grecji, już 16 czerwca, na dwa tygodnie

Lecimy na Kretę, o 6:10 rano Hotel Aquis Silva Beach z Itaki - był ktoś może?
W Hotelu tym nie byłam ale Hersonissos to miasteczko-imprezownia
Stary 2013-06-07, 16:12   #1207
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

Cześć, laski

Jest szansa liczyć na jakieś fajne last minute około 7 lipca na Kretę do Hersonissos na tydzień HB/AI hotel 3*+ do 1800zł? Miałam wkupioną już w lutym inną wycieczkę, jednak z powodu pewnych komplikacji musiałam to odwołać i jedyna opcja, jaka mi pozostała, to last minute.

Poznań miasto doznań <33
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 16:56   #1208
lioele
Rozeznanie

Jest ktoś w stanie napisać(mniej więcej oczywiście) jaki jest koszt zjedzeniu obiadu?
Bo właśnie patrzę i zainteresowała mnie wycieczka, ale w ofercie są tylko śnidania i nie wiem czy wtedy opłaca się dokupywać obiadokolacje
lioele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 22:55   #1209
Mandolinka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krakau Pokaż wiadomość
Cześć, laski

Jest szansa liczyć na jakieś fajne last minute około 7 lipca na Kretę do Hersonissos na tydzień HB/AI hotel 3*+ do 1800zł? Miałam wkupioną już w lutym inną wycieczkę, jednak z powodu pewnych komplikacji musiałam to odwołać i jedyna opcja, jaka mi pozostała, to last minute.
W sezonie może być ciężko znaleźć ofertę za taką cenę ale...ostatnio przeglądałam wycieczki z biura Itaka i znalazłam świetną ofertę na wycieczkę do hotelu Horizon Beach Stalis (miasteczko Stalida) cena: nieco ponad 1500zł (wyjazd w czerwcu). Byłam w tym hotelu 3 lata temu i polecam. Hotel usytuowany jest pomiędzy Hersonissos a Malią (dwa miasteczka "imprezowe"). Jeśli chciałabyś poznać jakieś szczegóły to oczywiście z chęcią odpowiem na pytania
Stary 2013-06-09, 13:25   #1210
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

Cytat:
Napisane przez Mandolinka82 Pokaż wiadomość
W sezonie może być ciężko znaleźć ofertę za taką cenę ale...ostatnio przeglądałam wycieczki z biura Itaka i znalazłam świetną ofertę na wycieczkę do hotelu Horizon Beach Stalis (miasteczko Stalida) cena: nieco ponad 1500zł (wyjazd w czerwcu). Byłam w tym hotelu 3 lata temu i polecam. Hotel usytuowany jest pomiędzy Hersonissos a Malią (dwa miasteczka "imprezowe"). Jeśli chciałabyś poznać jakieś szczegóły to oczywiście z chęcią odpowiem na pytania
Ja właśnie chcę być w Hersonissos, blisko centrum (maksymalnie jeden kilometr), ostatecznie może być też Malia, o której też słyszałam wiele dobrego. Mi zależy na początku lipca i właśnie cenie do 1800. W sumie może być to nawet już od 2 lipca, a wtedy jeszcze znajdą się pewnie jakieś w miarę fajne lasty. No nic, pozostało mi tylko czekać. Zacznę polować na fajne oferty pod koniec czerwca.

Poznań miasto doznań <33
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 10:12   #1211
medusska
BAN stały

ja chyba będę jechać do Olimpic Beach z biurem podróży, pod koniec sierpnia. Hotel zwie się Apartments Anestis *** i wygląda to całkiem ok. Zresztą niewiele mi potrzeba, wystarczy słoneczna pogoda.
Czy ktoś z was był w Olimpik Beach? Kiedyś byłam ale na Chalkidiki i było super!
medusska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 22:11   #1212
gosica
Zadomowienie

czy był ktoś z Was w hotelu Ocean Blue na Rodos?
gosica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 23:43   #1213
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez gosica Pokaż wiadomość
tutaj masz opinie o tym hotelu nie ma zbyt dobrych rekomendacji

http://www.holidaycheck.pl/hi/629dd0...4-dd967c6c70e8

My dzisiaj z Rodos wróciliśmy było super!
Stary 2013-06-18, 21:38   #1214
gosica
Zadomowienie

przeglądałam różne strony i na każdej są inne opinie... a ciężko teraz na lipiec znaleźć coś all inclusive w rozsądnej cenie... w jakim hotelu byłaś?
Stary 2013-06-18, 21:58   #1215
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
przeglądałam różne strony i na każdej są inne opinie... a ciężko teraz na lipiec znaleźć coś all inclusive w rozsądnej cenie... w jakim hotelu byłaś?
w tym co byłam wolne terminy są na koniec września

http://www.holidaycheck.pl/hi/8bd07d...6-f6e4578aa418

Biuro Podróży Tui
Stary 2013-06-18, 22:09   #1216
gosica
Zadomowienie

teraz są straszne ceny, 2700 za tydzień all inclusive i to w takim hotelu jak ocean blue
ale twój hotelik rewelacja
Stary 2013-06-20, 09:24   #1217
Mandolinka82
Raczkowanie

Cytat:
Nie byłam w tym hotelu ale będąc na Rodos przechodziłam obok niego. Wygląda na fajny Plaże po tej stronie wysypy, po której mieści się w/w hotel są kamieniste. Morze... no cóż... nie ma zbyt łagodnych zejść i jest bardzo wzburzone (jak nasz Bałtyk tyle że ciepłe i słone). Dlatego też wybierając się na wypoczynek na tę stronę wyspy, radzę zaopatrzyć się w buty do pływania. Byłam na plażach po drugiej stronie wysypy (Kalithea, Faliraki, Lindos). Piękne, piaszczysto-żwirowe plaże, morze spokojne z łagodnymi zejściami.
Stary 2013-06-20, 10:30   #1218
gosica
Zadomowienie

Bardzo Ci dziękuję za cenne informacje A czy mogłabyś napisać coś więcej? Jak okolica? Są w pobliżu jakieś sklepiki, tawerny?
Są naprawdę różne opinie, na holidaycheck nie polecają, a z kolei na wakacje.pl polecają.
Chciałam, żeby było blisko do miasta Rodos i w nie za wysokiej cenie i tylko ten hotel mi się spodobał.
Wiem właśnie, że po tej stronie są kamieniste plaże, na pewno za Twoją radą zaopatrzę się w obuwie ochronne I podobno lotnisko w pobliżu, to samoloty lecą nad głową
Mam zamiar wybrać się na wycieczkę do Rodos, Lindos i Faliraki, myślałam o wynajęciu rowerów, ale nie wiem czy nie będzie za gorąco Lecimy 8 lipca

Edytowane przez gosica
Czas edycji: 2013-06-20 o 10:32
Stary 2013-06-20, 10:41   #1219
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Ja dziś o 2:25 wylatuję na Zakythos, Grecja od zawsze mi się marzyła....
Znalazłam ofertę na Travel Planet Hotel za 1450 z all incl. z grecos holiday
Już nie mogę się doczekać, planujemy wynająć skuter i pojeździć po wyspie
marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 12:56   #1220
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

co do rowerów to raczej będzie zbyt gorąco i tam masz albo z górki albo pod górkę
ja byłam w Kalithea 6km do Rodos ok 6 km do Faliraki
Stary 2013-06-20, 15:23   #1221
domi7ks
Zakorzenienie

Blondi na jakich Ty wyspach byłaś? Bo pamiętam, że napewno Chalkidiki
My już po wczsach, było fajnie, aczkolwiek hotel położony na wzniesieniu, więc wyjść pod tą górę to była masakra

Stary 2013-06-20, 16:29   #1222
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Blondi na jakich Ty wyspach byłaś? Bo pamiętam, że napewno Chalkidiki
My już po wczsach, było fajnie, aczkolwiek hotel położony na wzniesieniu, więc wyjść pod tą górę to była masakra
Chalkidiki, Kreta, 2 razy Rodos, i jeszcze gdzieś ale dokładnie nie pamiętam.
My na Krecie mieliśmy windę co bezpośrednio na plaże zjeżdzala
Stary 2013-06-21, 09:18   #1223
Mandolinka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do rowerów to raczej będzie zbyt gorąco i tam masz albo z górki albo pod górkę
ja byłam w Kalithea 6km do Rodos ok 6 km do Faliraki

Zgadzam się z tym w 100% - na rower zdecydowanie za gorąco
Jeśli chodzi o hotel to ja byłam w zeszłym roku Illayssos Bay (miasteczko Illayssos, 4km od lotniska). Faktycznie, samoloty latają bardzo nisko, co jest niesamowitym widokiem. Bardzo podobał mi się etap lądowania na wyspie, bo samolot aby wylądować najpierw zatacza ogromne koło nad przelatując nad miastem Rodos. Coś wspaniałego! Co do wycieczek na Rodos, to koniecznie stolica wysypy (jestem tym miastem zauroczona!), białe Miasteczko Lindos i.... urocza, piękna i jedyna w swoim rodzaju Dolina Motyli (gdzieś między Lindos a Faliraki)!
Udanego urlopu
Stary 2013-06-22, 00:19   #1224
Violettea
Raczkowanie

Hej dziewczyny, była któraś z Was w Leptokarii i opowie mi jak wrażenia ? Wybieram się tam 9 lipca ze swoim lubym i chciałabym się nieco rozeznać przed wyjazdem, jak życie nocne jakie ceny, co warto zobaczyć na miejscu, jakie knajpki odwiedzić ? Jedziemy z biura podróży Almatur, a hotel to Aleksander, który zauroczył mnie z miejsca widokami z okna. Czekam na wszelkie opinie zarówno o samej miejscowości jak i hotelu/biurze, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, z góry dzięki
Stary 2013-06-23, 22:23   #1225
Cathlene
Przyczajenie

Witam W środę wybieram się do Grecji ( Ateny ) przez Serbię i Macedonię.Chciałam się tylko upewnić czy nic się nie zmieniło w sprawie przejazdu na Dowód Osobisty ?
Cathlene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 02:14   #1226
gossipgirl89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Violettea Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, była któraś z Was w Leptokarii i opowie mi jak wrażenia ? Wybieram się tam 9 lipca ze swoim lubym i chciałabym się nieco rozeznać przed wyjazdem, jak życie nocne jakie ceny, co warto zobaczyć na miejscu, jakie knajpki odwiedzić ? Jedziemy z biura podróży Almatur, a hotel to Aleksander, który zauroczył mnie z miejsca widokami z okna. Czekam na wszelkie opinie zarówno o samej miejscowości jak i hotelu/biurze, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, z góry dzięki
Byłam w Leptokarii ale to już dobre 6 lat temu, więc pewnie trochę się tam od tego czasu zmieniło. Z tego co pamiętam miasteczko to bardzo mnie urzekło chociaż jeśli oczekujesz po nim szalonego życia nocnego to możesz się zawieść. Plaża nawet ładna (piaszczysta). Raz w tygodniu odbywa się tam targ gdzie można kupić głównie świeże owoce. A w centrum znajduje się taki plac gdzie urządzane są koncerty, występy zespołów tańca itp. I podobno gdzieś w okolicy Leptokarii w ostatnich latach wybudowali Lidla więc możesz liczyć na tańsze zakupy spożywki Co do hotelu to taka uwaga, że z biura Almatur są organizowane do tego hotelu także kolonie/obozy młodzieżowe wiec możliwe że traficie akurat na okres gdzie będzie tam pełno dzieciaków w wieku gimnazjum i liceum.
A tak wgl to może zajrzyj na to forum: forum.travelway.pl bo tam widziałam jakieś opinie o mieście z ostatnich paru lat

~Blair Waldorf
gossipgirl89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-27, 00:58   #1227
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to i ja się przyłączę do miłośników Grecji W tym roku pierwszy raz lecimy z tż-tem No i mam pytanie odnośnie hoteli Czy któraś z Was może była w którymś z tych tutaj i może napisać kilka słów?? Niestety w internecie większość opinii jest niezbyt dobra więc nie wiemy na który hotel się zdecydować...

http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...&tripBoardDb=3

http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...&tripBoardDb=3

http://www.itaka.pl/wczasy/grecja/ro...%5D=2013-07-01

Może któraś z Was była w chociaż jednym z tych hoteli i może mnie trochę uspokoić co do warunków?? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc!!

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

A jeśli nie macie żadnego doświadczenia akurat z tymi hotelami to napiszcie proszę Waszym zdaniem, który według Was jest najbardziej atrakcyjny i na co zwrócić największą uwagę przy wyborze?? Potrzebuję obiektywnej opinii
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 13:04   #1228
carmelova
Zakorzenienie

Zukenku nie byłam w żadnym z tych hoteli, ale jako weteranka wakacyjnych poszukiwań i porównywarek postaram się pomóc. Tylko napiszę szybko czym ja się kieruję wybierając hotel: ładną, szeroką plażą, położoną max 5-10 minut spacerem od hotelu. To jest priorytet. Ważne jest też jedzenie lub dostęp do takowego (knajpki dookoła) i żeby coś się działo wieczorami - w hotelu lub w niedalekiej odległości od niego.

1. Mało opinii w sieci, ale nie są najgorsze, śr. 4,4/6. Przy plaży. http://www.holidaycheck.com/hi/8998b...7-7a0726965b36

2. Hotel bardziej sprawdzony, więcej opinii, ale średnia dość niska 4/6. Minusem jest odległość od plaży (800m), ale to zależy czego oczekujesz i jakie masz priorytety. http://www.holidaycheck.com/hi/3ed1d...f-921c98bca459

3. Oceniony lepiej niż te dwa powyżej, 4.8/6. Odległość od plaży ok. 850 m.
http://www.holidaycheck.com/hi/58580...1-ebcb5ee950c7

4. Hotel średnio polecany, 4.0/6. Plaza ok. 500 m od hotelu, ale zejście po schodkach. http://www.holidaycheck.com/hi/9f8a0...f-233981707455

5. Mimo ilości gwiazdek hotel nie jest dobrze oceniony. Poleca go tylko 44% oceniających, śr. 3/6. Ale plaża jest blisko. http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_R...odecanese.html

Najlepiej poczytaj szczegółowe opinie, pooglądaj zdjęcia zrobione przez gości hotelowych i zdecyduj
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 16:18   #1229
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziękuję Ci karmelku

Niestety życie samo zweryfikowało nasze wakacje Czekaliśmy do ostatniej chwili no i wczoraj pojechaliśmy do biura wybrać już coś tak ostatecznie Okazało się, że nie ma już ani jednej oferty z Itaki i Grecosa, czyli z biur, które nas interesowały... Po prostu skończyły się miejsca w samolocie i był zonk

Na ten termin co chcieliśmy były tylko 3 hotele z Rainbow Tours i tak padło na http://www.holidaycheck.pl/hi/864b92...b-fa9a4b2939b0

Trochę drożej niż chcieliśmy no ale standard też dużo lepszy Także jestem mega zadowolona!! Wylatujemy w poniedziałek z Poznania
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 23:03   #1230
gosica
Zadomowienie

my też lecimy z rainbow ale 8 lipca

Edytowane przez gosica
Czas edycji: 2013-06-29 o 23:11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości