|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
Cytat:
Hehehe Byłam w tym hotelu rok temu Jeśli chciałabyś jakiś informacji to pisz Zaopatrz się koniecznie w obuwie ochronne do pływania, bo plaża i zejście do morza kamieniste. Ale hotelik całkiem całkiem A jak dostaniecie pokój z widokiem na morze, nie pożałujecie :P
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi jak ogólnie wrażenia właśnie jeśli o hotel chodzi?? Pokoje ok? I czy jedzonko dobre bo mamy opcje All Ogólnie to z tą plażą jestem trochę zawiedziona bo w ofercie Rainbow pisze, że jest piaszczysto-żwirkowa a we wszystkich opiniach o hotelu, że kamienista... Może mogłabyś jeszcze powiedzieć o autobusach co kursują do miasteczka Rodos? Czy późnym wieczorem/ w nocy też?? I czy w Ialyssos też są jakieś atrakcje ? Ogólnie to chciałabym wiedzieć jak najwięcej !
|
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo żałowaliśmy, że przy wypupowaniu tej wycieczki (również z Rainbow) nie było możliwości opcji HB, bo posiłki mało smaczne i mało urozmaicone,a napoje okropne.Nie zdziwcie się jak codziennie przed wejściem do stołówki spotkacie uprzejmą panią która będzie prosiła Was o podanie numeru hotelu).Dużym plusem hotelu była właśnie sympatyczna obsługa hotelu (oprócz jednej kelnerki - co najlepsze, polki!). Do dyspozycji gości jest jeden duży basen (o głębokości 2,5m)oraz jeden mały brodzik dla maluszków. Dodatkowo kort tenisowy i mini golf (dodatkowo płatne). Co do autobusu do Rodos, to autobusy kursują bardzo często, ale czy w porze nocnej też, to nie wiem bo w Iyallysos byłam z małym dzieckiem więc nie korzystałam z nocnych atrakcji. Natomiast co do komunikacji to bardzo polecam wypożyczenie samochodu u greka który ma swój punkt w hotelu. Bardzo sympatyczny człowiek W samym miasteczku nic się nie dzieje (same hotele i sklepiki). Główną atrakcją w tym mieście były nisko latające samoloty (niesamowity widok i co najważniejsze... w cale nie uciążliwe w porze nocnej). Miasto Rodos jest niesamowicie piękne i pełne różnych atrakcji. Od razu uprzedzam przez rejsem na stateczku "Arka" z któergo niby można oglądać podwodny świat morza. To jest jedna wielka ściema! Ja nie byłam ale znajomi zafundowali sobie tą"atrakcję" i odradzali, bo żadnych ładnych rybek ani roślinności nie widzieli. Gorąco za to polecam Dolinę Motyli (nie pamiętam jakie to miasteczko?) no i koniecznie zatokę w Lindos (miasteczko białych domków). W ogóle plaże od strony Lindos, Faliraki są o wiele ładniejsze niż od Iyallissos. Prawdopodobnie piękne są termy w Kalithei. Idealne miejsce dla osób lubiących nurkowanie. Jeśli jeszcze masz pytania, to służę pomocą
http://szydelkoiwonny.blogspot.com Edytowane przez Mandolinka82 Czas edycji: 2013-06-30 o 19:25 |
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam się poruszać taxi.Autobusy pełne i bez klimy
![]() taxi z Kalithea-Rodos 10E Warto też się przejechą na termy Kalithea super czysta woda można ponurkować. |
|
|
|
|
#1235 |
|
Podróżniczka
|
Niedawno wróciłam z Rodos...piękna wyspa
to moja pierwsza wizyta w Grecji i na pewno nie ostatnia
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a jak zakupy na Rodos?
Są jakieś popularne sklepy, perfumerie, czy można coś ciekawego przywieźć?
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze te mydełka z oliwy z oliwek
i sobie sporo ciuchów z zary i hm ![]()
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Podróżniczka
|
Ja nie kupowałam czegoś co można kupić w PL .. szkoda mi było miejsca w walizce
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2013-07-03 o 13:22 |
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a słynne gąbki? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Ją nie kupowałem gabek bo po co już 4 raz byłam
![]() W zarze obniżki były a u nas wtedy jeszcze nie. |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Grecja autokarem- towarzyszka :)
Hej
Jak co roku poszukuję towarzyszki na wczasy do Grecji ( Nei Pori) autokarem. Mam nadzieję ,że i tym razem odnajdę bratnią duszę, z którą spędzę wakacje Jestem studentką z Katowic więc byłoby miło żeby osoba, która byłaby chętna, była w tym samym przedziale wiekowym. Pozdrawiam i liczę na odzew )
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
A ja z Rodos przywiozłam sobie zestaw do kuchni (rękawicę, ściereczkę i podstawkę), a dla przyjaciół materiałowoą lalkę z woreczkiem na reklamówki (świetny i praktyczny prezent
). I standardowo - miód, oliwa z oliwek i wina
|
|
#1249 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grecja autokarem- towarzyszka :)
Ja bardzo chętnie bym pojechała!
Chcesz jechać z biura podróży czy sama organizować pobyt? W jakim terminie i na ile dni?Mam 21 lat
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grecja autokarem- towarzyszka :)
odp. na priv
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Nie znam ani jednej osoby, której Grecja by nie zauroczyła
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie ja jestem dziwnym przypadkiem, wolę miasta, sklepy, zakupy, ale żeby chodzić po plaży, a tym bardziej leżeć na plaży to aż na samą myśl źle mi się robi
kostiumu kąpielowego też nie mam, bo kąpiele gdziekolwiek to najgorsze ze wszystkiego
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie jedziesz konkretnie? Wyspy czy kontynent?
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Na kontynent
Riwiera Olimpijska, a miasta nie pamiętam
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli lubisz miasta to sądzę, że w stolicy Grecji powinno Ci się podobać
Na kontynencie byłam tylko raz i to baaardzo dawno temu ale dla mnie i kontynent i wysypy są bajkowe
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
przyłączę się i ja do wątku jeśli wolno
![]() właśnie od 3 godzin siedzę przy laptopie i przeglądam oferty |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli jedziesz z osobą towarzyszącą, to nie masz co się martwić, bo na pewno coś znajdziesz. Gorzej jeśli planujesz wypad z większą ilością osób (a szczególnie z dziećmi),to wówczas proponuję dokonać rezerwacji wycieczki już w tym tygodniu
|
|
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
a co myslicie, lepiej jechac na thasos czy krete? mam dylemat, a dzis musze zadecydowac, jedziemy razem z chłopakiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Czekaliśmy do ostatniej chwili no i wczoraj pojechaliśmy do biura wybrać już coś tak ostatecznie
Okazało się, że nie ma już ani jednej oferty z Itaki i Grecosa, czyli z biur, które nas interesowały... Po prostu skończyły się miejsca w samolocie i był zonk

Ogólnie to z tą plażą jestem trochę zawiedziona bo w ofercie Rainbow pisze, że jest piaszczysto-żwirkowa a we wszystkich opiniach o hotelu, że kamienista...
Bardzo żałowaliśmy, że przy wypupowaniu tej wycieczki (również z Rainbow) nie było możliwości opcji HB, bo posiłki mało smaczne i mało urozmaicone,a napoje okropne.Nie zdziwcie się jak codziennie przed wejściem do stołówki spotkacie uprzejmą panią która będzie prosiła Was o podanie numeru hotelu).Dużym plusem hotelu była właśnie sympatyczna obsługa hotelu (oprócz jednej kelnerki - co najlepsze, polki!). Do dyspozycji gości jest jeden duży basen (o głębokości 2,5m)oraz jeden mały brodzik dla maluszków. Dodatkowo kort tenisowy i mini golf (dodatkowo płatne). Co do autobusu do Rodos, to autobusy kursują bardzo często, ale czy w porze nocnej też, to nie wiem bo w Iyallysos byłam z małym dzieckiem więc nie korzystałam z nocnych atrakcji. Natomiast co do komunikacji to bardzo polecam wypożyczenie samochodu u greka który ma swój punkt w hotelu. Bardzo sympatyczny człowiek