|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" - dla "starych" 25. i więcej latek
Kasza Manna - ja nie wytrzymałam na Dukanie długo
przy drugiej fazie odpadłam...Waga stała w miejscu i zaczęła mnie dobijać perspektywa nie jedzenia pieczywka, zwłaszcza gdy przechodziłam rano koło piekarni Poza tym wkurzało mnie to ciągłe kombinowanie co zjeść bo ciągle było "aha, tego nie mogę, tego też nie". A jak już chodziłam na uroczystości rodzinne i właściwie nie miałam co jeść, to powiedziałam Dukanowi sajonara W tym roku przytyłam 4 kg i ciężko mi to zrzucić, zwykle wystarczyła dieta NŻT ale teraz i nawet ona nie pomaga Dzień dobry w poniedziałek Za tydzień o tej porze wolne i tour de groby (na szczęście mam cmentarz 3 minuty drogi od domu )
|
|
|
|
#1622 |
|
Nie depcze krokusów
|
Moje liceum było przy samym cmentarzu, czasem chodziliśmy tam na wagary, nie na kremówki
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze stoi kościół, chowaliśmy się w krzakach (pieknie rozrośnięte bzy) i kilka lat temu poobcinali je, bo odkryli, że młodzież chodzi tam na dymek ![]() jak przeszlismy przez plac przykościelny, przez ulicę to byliśmy w parku (kolejna wagarowa przystań)... |
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mww też spacerowałam w niedzielę,bo rodzinka się zwaliła i pojedliśmy na obiad i spacer był bardzo wskazany. Tatę nauczyła łazić z kijami łokingowymi, bo coś Go biodro pobolewało Cytat:
Wczoraj na mszy dla dzieci był ksiądz i mówił o klerykach itp, itd . I dziś w nocy miałam całkiem nieptrzyzwoity sen z księdzem w roli głównej. JAKaś taka podatna na sugestię jestem
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 Edytowane przez olla74 Czas edycji: 2010-10-25 o 11:28 Powód: zmiana |
|||
|
|
|
#1625 |
|
Nie depcze krokusów
|
buahhaaha ;]
|
|
#1626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię takie galerie, zawsze możesz połazić, coś kupić i zapomnieć o bożym świecie Śmieję się, że jeśli odpukać zwolnią mnie w obecnej pracy to będę mieć gdzie teraz robić za galeriankę, tylko muszę kupić białe kozaczki ![]() Cytat:
Naoglądałaś się przystojnego Ojca Mateusza może?
|
||
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziołchy
witaj blanx ![]() czuje się cięższa o kilka kg,cały weekend żarłam jak nienormalna,gapiłam się w tv i grałam na kompie,nawet do sklepu nie chciało mi się wyjść,jednym słowem słodkie lenistwo ja miałam liceum połączone ze szkołą medyczną i co najwyżej mogłam na wagarach zajrzeć do prosektorium cmentarz był daleko ![]() olla jakieś szczegóły tego snu ?
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Blanx TV nie mam więc to nie to.Sephi księdzem był mój mąż jestem rozgrzeszona, nie?), wiózł mnie do jakiegoś miasta nie wiem po co i gdzie i jak juz przywiózł to normalnie na mnie poleciał w miłym celu i tylko pytałam o co chodzi z tą koloratką.Mówił,że to jakiś kamuflaż.O.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
||
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Witam również
![]() no i weekend właśnie polega na słodkim lenistwie, zwłaszcza jak się pracuje w tygodniu ja się obżarłam wczoraj pyszną szarlotką made by my mother ![]() A'propos cmentarzy i prosektorów, pamiętacie coś takiego z NK? http://sybil37.wrzuta.pl/obraz/powieksz/0YFWZxMOGZs
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
blanx -padłam.. tego nigdy nie widziałam... no szczyt szczytów...
a tak ogólnie to ja jeszcze Cię nie przywitałam na wątku, za co serdecznie przepraszam... No to Witojcie blanx |
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od razu przypomniał mi się pewien p******y wujek,który na pogrzebie mojej kochanej babci biegał z aparatem,mało brakowało,a byłby drugi pogrzeb,bo mój ojciec nerwowo nie wytrzymał skończyło się na skasowaniu wszystkich zdjęć
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Olla, księżulka Ci się zachciało?
![]() Amalfi przywitało nas w sobotę ulewą, na szczęście później się przejaśniło, więc mogliśmy pojechać do Ravello, przede wszystkim do Villi Rufolo. Pogoda była bardziej jesienna, ale już nie padało do wieczora Pełnia księżyca widziana z okna/balkonu robiła wrażenie ![]() W niedzielę słoneczko od rana, więc znów hopsa do Ravello, do Villi Cimbrone... Powrót do Napletka na raty - autobus do Sorrento i pociągiem do N.. A cała trasa przy wybrzeżu składa się wyłącznie z zakrętów nad przepaściami, więc wrażeń było mnóstwo. Dawno nie widziałam TŻa tak spanikowanego (przy powrocie mocno padało, więc jezdnia była śliska, a kierowca nie nadużywał hamulców )Na zachętę jedna fotka widokowa
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Kasza - z całego serca zazdroszczę Tobie takich widoków w realu, przepięknie
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę zmniejszać rozmiaru, bo się rozmyje, a za dużo fotek w jednym poście też nie wchodzi. Nie ma co mi już dziś zazdrościć, Napletek po nocnej burzy płacze rzewnymi łzami, a najbliższe 2 dni mają być dość zimne (nawet 13'C ). Kupiliśmy płytkę z piosenkami pana (Eddie Oliva) z Amalfi, w latach 80tych zwiał do Szwecji, ale nadal śpiewa. I to bardzo fajnie Do deszczowej pogody pasuje mi piosenka taka:
|
|
|
#1635 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasza ależ tam jest pięknie
ja też zazdroszczę,szczególnie dziś jak patrzę przez szybę na szary deszczowy krajobraz.
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
To coś na rozweselenie - napletkowa pieśń, na płycie mam w wersji p. Olivy, ale można znaleźć też inne wykonania:
|
|
#1637 |
|
Nie depcze krokusów
|
Miasto jak z bajki!
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Malla, ja tu oczywiście same smaczki daję, bo urokliwa jest "starówka" Amalfi, idąc dalej można dotrzeć do zwykłych domów itd. I w związku z tym nie wszystkie "ulice" wyglądają tak, jak ta prowadząca do naszego hoteliku:
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Cudownie
|
|
|
|
#1640 |
|
Nie depcze krokusów
|
ten spinacz po lewej stronie to faktycznie wygląda jak do napletka przypięty
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chcę. Z tym ,że ja myślę, że takie miejsca mają urok po sezonie. Nie wyobrażam sobie dzikiego tłumy z Japończykami na czele pstrykających wszystko ,w takiej jak na zdjęciu Kaszy, uliczce.Ale jest tez wiele fajnych, urokliwych miejsc w Polsce i to tez wykorzystuję.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Neapol jest bardzo dobrą bazą wypadową, a pociągi czy autobusy są bardzo tanie.
Akurat z TŻem źle trafiliśmy, bo łatwiejsze połączenia są pn-sb. W sobotę jechaliśmy bezpośrednio Neapol-Amalfi. Najatrakcyjniejsze miejsca blisko Napletka (max 2h drogi): to Capri, Amalfi i pobliskie, Pompeje, Wezuwiusz. Do Rzymu - również 2h pociągiem. Cytat:
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Co do PL- wiadomo, taniej i dostępniej. Oboje z TŻem wiemy, że gdyby nie jego praca, to nie moglibyśmy sobie na takie długie wojaże pozwolić przynajmniej zbyt szybko jeśli któraś byłaby kiedyś zainteresowana Napletkiem i życiem tam, to polecam bardzo ciekawego bloga prowadzonego przez Elinę (bardzo sympatyczna osoba ) Tu wpis o wszystkich najważniejszych miejscach, zwyczajach itd:http://buongiorno-napoli.blog.onet.p...572,index.html .
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2010-10-25 o 15:06 |
||
|
|
|
#1643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cze drzazgi
(ha! I która mnie przebije? )Cytat:
![]() Zakazany owoc lepiej smakuje podobno... ![]() no to Cię poszczuję... uwaga... zaraz będzie... szykuj się... jest! ----> ![]() Cytat:
Kochana... nie chcę być brutalna... ale to nie ta kategoria wiekowa ![]() Cytat:
faktycznie!Kasza... widoki przepiękne... uczta dla oczu |
|||
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Drobiowy wilku - robisz się niebezpiecznie młodzieżowa..a może to i lepiej... powiew młodości na tym zgrzybiałym watku...
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W myśl pradawnej zasady: "Z tyłu liceum, z przodu muzeum: ![]() właśnie przeglądam bloga... http://mungolife.blogspot.com/ niektóre stylizacje tej dziewczyny bardzo mi się podobają ![]() i żeby nie było... NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA, CO TAM JEST NAPISANE...
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Nie depcze krokusów
|
Drzazga nie jest aż taka młodzieżowa. Ma podłoże w spróchniałym drewnie
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
ho ho..musiałabym się wybrać na ciuchowe zakupy, a ostatnimi czasy polubiłam NY, Reserved, Zare... od kilku lat namietnie kupowałam bielizne w h&m, a teraz nic ciekawego nie wpadło mi w oko...
Edytowane przez mww Czas edycji: 2010-10-25 o 22:02 |
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? podobno w Napletku jest jakaś lawina śmieci i w ogóle syf i malaria
tyle, że dowiedziałam się o tym z polskich serwisów internetowych. Bo za oknem niczego takiego się nie da zauważyć.Robią ze śmieci - widły
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

przy drugiej fazie odpadłam...Waga stała w miejscu i zaczęła mnie dobijać perspektywa nie jedzenia pieczywka, zwłaszcza gdy przechodziłam rano koło piekarni
Poza tym wkurzało mnie to ciągłe kombinowanie co zjeść bo ciągle było "aha, tego nie mogę, tego też nie". A jak już chodziłam na uroczystości rodzinne i właściwie nie miałam co jeść, to powiedziałam Dukanowi sajonara
W tym roku przytyłam 4 kg i ciężko mi to zrzucić, zwykle wystarczyła dieta NŻT ale teraz i nawet ona nie pomaga
Za tydzień o tej porze wolne i tour de groby
(na szczęście mam cmentarz 3 minuty drogi od domu
)

Która z dziołch ma kartę? Tyle się naczytałam o grace period i o horrendalnych odsetkach, jeśli nie spłacę wszystkiego w 54 dni, że łeb mnie już boli
Aha, no i dzięki galerii mamy w Wałbrzychu pierwsze ruchome schody

jestem rozgrzeszona, nie?), wiózł mnie do jakiegoś miasta nie wiem po co i gdzie i jak juz przywiózł to normalnie na mnie poleciał w miłym celu i tylko pytałam o co chodzi z tą koloratką.Mówił,że to jakiś kamuflaż.O.

biegał z aparatem,mało brakowało,a byłby drugi pogrzeb,bo mój ojciec nerwowo nie wytrzymał
skończyło się na skasowaniu wszystkich zdjęć 

faktycznie!