Groupon.pl korzystacie? - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-24, 12:37   #601
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dot.: Groupon.pl korzystacie?

dziękuje
A czy w przypadku wykupienia np. wyjazdu dla dwóch osób w recepcji będę musiała okazać się dowodem, że to ja zamawiałam. Chodzi mi przede wszystkim o dowód osobisty. Bo to kto korzysta z kuponu z groupona nie ma znaczenia?

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 12:42   #602
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
dziękuje
A czy w przypadku wykupienia np. wyjazdu dla dwóch osób w recepcji będę musiała okazać się dowodem, że to ja zamawiałam. Chodzi mi przede wszystkim o dowód osobisty. Bo to kto korzysta z kuponu z groupona nie ma znaczenia?
Dowod osobisty bedzie musiala pokazac ta osoba, na ktora telefoniczne dokonasz rezerwacje. Dowod osobisty, badz inny dokument tozsamosci (np. paszport) jest konieczny w celu zameldowania w hotelu

A i wg prawa polskiego osoba niepelnoletnia nie moze sama wynajac noclego w hotelu, motelu, pensjonacie itp. Obowiazek meldunkowy spoczywa wtedy na przedstawicielu ustawowym (w tym przypadku na ogol rodzic), albo na osobe pelnoletnia, sprawujaca opiekie nad nieletnim w czasie pobytu

Edytowane przez klajdla
Czas edycji: 2011-04-24 o 12:47
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 12:43   #603
kolorowatecza
Zakorzenienie

Ehh, no nic.
Bardzo dziękuje

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 22:03   #604
bojatoja
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zamówiłam 39 zł zamiast 78 zł za grę w golfa na Driving Range dla 3 osób w Royal Kraków Golf & Country Club.
Pierwszy raz zamawiałam

Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak sprawdza się najnowsze oferty?? Interesuje mnie Kraków, ale jak klikam na to miasto pojawiają mi się stare oferty. Chyba, że nie da się sprawdzić tych najnowszych? Sama już nie wiem
I jeszcze jedno pytanko. Jak dostane ten kod to muszę go wydrukować czy co? i po jakim czasie dostaje się go? z góry dzięki
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 13:57   #605
Cocomo
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to Cocomo

Nie wiem dlaczego nie możesz zobaczyć najnowszych ofert... Sama przed chwilą sprawdziłam i wszystko działa jak należy. Może spróbuj wpisać swój e-mail (na górze "śledź oferty") i wtedy będziesz dostawać wszystkie nowe oferty na maila.

Groupon dostajesz na e-mail, w formacie pdf kiedy kończy się✂oferta (licznik po lewej stronie przy każdej ofercie). Na nim masz kod kuponu i kod zabezpieczający. Możesz go wydrukować albo np. przesłać sobie w pdfie na komórkę (jeśli masz taką opcję). Dla mnie t na przykład wygodniejsze niż drukowanie. Jednak lepiej mieć go przy sobie bo czasem podanie samego kodu nie wystrcza i proszą o pokazanie groupona.
Cocomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 22:57   #606
SuavementeBesame
Raczkowanie

Witam,

Wykorzystałam bon na manicure i pedicure w salonie DUET w Sosnowcu i .... jestem koszmarnie nie zadowolona, musze ratować paznokcie w domu.
No tak źle to jeszcze nie było, więc drogie panie, kto jeszcze nie skorzystał z tego bonu to proszę się nie napalać na cuda bo nawet na umiarkowanym poziomie nie będzie. I niech panie ine wracają same stamtąd o późnej porze bo dość niebezpieczna okolica.

Pozdrawiam.

zaręczyliśmy się: 25.12.2010 r.

ślubowaliśmy w USC: 11.02.2011 r.

ślubowaliśmy w kościele: 29.04.2011 r.

http://s6.suwaczek.com/20110429291120.png
SuavementeBesame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 09:21   #607
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Ja byłam na dwóch zabiegach mikrodermabrazji w Rzeszowie. Z tego wczorajszego jestem mega zadowolona! Pani bardzo miła, doradzała co i jak... Super!
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 00:22   #608
ekokobieta
Przyczajenie

Ponieważ skorzystałam już z wielu kuponów na grouponie jeśli chodzi o miasto WARSZAWA, pragnę podzielić się z wami swoją opinią.
1. Peeling kawitacyjny w gabinecie Anademika- wykonany bardzo profesionalnie, bardzo miła obsługa, cały zabieg trwał ponad godzinę.
2. Mikrodermabrazja korundowa w Eden Day Spa- zabieg wykonany w miarę dokładnie, uspakajająca atmosfera, choć muszę przyznać, że za maskę na twarz musiałam dopłacić, ponieważ nie było w jej w ofercie, i całość dosyć drogo wyszła. Jak dla mnie jakość nie równa wysokiej cenie.
3. Strzyżenie,modelowanie,za bieg Kerastase w salnie Camille Albane- muszę przyznać, że dostałam żadnej rady w sprawie doboru fryzury, pan który mnie strzygł, po prostu skrócił mi końcówki włosów, nie poczułam żeby w jakiś szczególny sposób chciano mi pomóc w doborze fryzury. Wyglądało to bardziej na masówkę, gdzie w ciągu godziny chcieli obsłużyć jak najwięcej klientów. Jestem całkowicie nie zadowolona.
4. Oxydermabrazja w Day Spa Fabryka Próżności- świetna obsługa, już przy samym wejściu powitano mnie bardzo serdecznym uśmiechem i samego początku do końca zabiegu czułam się jakbym to ja była teraz tam najważniejsza, zostałam potraktowana bardzo miło. Świetnie urządzony salon, pani kosmetyczna bardzo pomocna i miła, zabieg wykonany z bardzo dużą starannością. Zdecydowanie jestem z stanie polecić ten salon. Naprawdę świetny.
5. Rollmasaż w salnonie Velure- Bardzo dobrze urządzony salon, w pokoju z urządzeniami do rollmasażu jest telewizor, więc nie ma mowy o wysiedzeniu godziny w ciszy, panie bardzo miłe, zawsze częstują czymś do picia. Jedyną wadą jest natłok ludzi. Salon ten sprzedał dużo kuponów na grouponie i myślę, że nie może sobie z tym poradzić.
6. Mikrodermabrazja wraz z maską i sonoforezą w studiu fryzjersko kosmetycznym A&A- cąły zabieg trwa 1,5 godziny. Pani kosmetyczka zabieg mikrodermabrazji wykonuję bardzo dokładnie, kilka krotnie zmieniając końcówki aby każde miejsce na twarzy było dokładnie oczyszczone, a na koniec świetna maska z alg morskich. Jestem zadowolona w wizyt w tym salonie.
7. Vacu Power w salonie Ladies First- nie mam zastrzeżeń do wizyty w tym salonie, mimo że małe pomieszczenie, to jednak urządzone bardzo przyjemnie. Pani w salonie bardzo miła, chętnie wszystko wytłumaczyła jak korzystać z tego urządzenie. Dziwne uczucie biegać w podciśnieniu, tak jakby coś mnie ciągnęło w dół. To były tylko trzy zabiegi, więc rzecz jasna żadnych efektów nie było widać, ale przynajmniej już wiem jak działa takie urządzenie.
8. Karnet do fitness klubu dla kobiet w multikinie na ursynowie- tu nie wiele mogę powiedzieć ponieważ w miesiącu w którym wykorzystywałam kupon byłam chora większość miesiąca przepadła. Ładnie urządzona siłownia, szatnia też wygląda przyzwoicie.
9. Kurs taneczny w szkole tańca Salsa Libre- jestem całkiem zadowolona, zajęcie prowadzone w bardzo miłej atmosferze, dla mnie super, może dlatego, że kocham tańczyć. Jedyna wadą jest bardzo duża ilość ludzi, pewnie również z kuponami groupona.
10. Konsultacja u fizjoterapeuty w Akademii Zdrowia NaNowo- zostałam się z miłą obsługą, ale niestety panu lekarzowi nie udało się znaleźć przyczyny moich bólów.
11. diagnostyka ogranizmu metodą skaningowania w gabinecie Enso Electronics- badanie trwało około 15 minut porada lekarza około 5 minut, mimo że całość miała trwać 45 minut. Ponieważ zrobił się tłok ludzi, lekarz bardzo się śpieszył i nie dokłanie wyjaśnił mi o co w tym wszystkim chodzi. Dostałam wydruk z badania, no i chyba wygląda na to, że sama mam rozszyfrować w tych zapisków czy coś mi dolega.
12. Kurs tańca w szkole tańca riwiera dla początkujących- zapisałam się tu z moim partnerem na kurs tańca towarzyskiego i jak na razie jestem zadowolona. Pani prowadząca kurs jest bardzo charyzmatyczna, i potrafi nawet najbardziej ociągających się sprowadzić do pionu. Wszystkie kroki tłumaczone są bardzo dokładnie, dlatego każdy radzi sobie w miarę dobrze.

Na tą chwilę to chyba wszystko. Jeszcze mam kilka wykupionych kuponów, więc po skorzystaniu będę zdawać relację.
Mam nadzieję, że moje opinie przydadzą się tym, co będą szukać jakichś opinii na temat tych miejsc bądź zabiegów.
Piszcie opinie jak wasze wrażenia po skorzystaniu z kuponów. Brakuje tu takich rad dla forumowiczek. Zawsze im więcej opinii tym łatwiej wybrać coś odpowiedniego dla siebie.

Pozdrawiam serdecznie.
ekokobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 10:14   #609
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekokobieta Pokaż wiadomość
Ponieważ skorzystałam już z wielu kuponów na grouponie jeśli chodzi o miasto WARSZAWA, pragnę podzielić się z wami swoją opinią.
1. Peeling kawitacyjny w gabinecie Anademika- wykonany bardzo profesionalnie, bardzo miła obsługa, cały zabieg trwał ponad godzinę.
2. Mikrodermabrazja korundowa w Eden Day Spa- zabieg wykonany w miarę dokładnie, uspakajająca atmosfera, choć muszę przyznać, że za maskę na twarz musiałam dopłacić, ponieważ nie było w jej w ofercie, i całość dosyć drogo wyszła. Jak dla mnie jakość nie równa wysokiej cenie.
3. Strzyżenie,modelowanie,za bieg Kerastase w salnie Camille Albane- muszę przyznać, że dostałam żadnej rady w sprawie doboru fryzury, pan który mnie strzygł, po prostu skrócił mi końcówki włosów, nie poczułam żeby w jakiś szczególny sposób chciano mi pomóc w doborze fryzury. Wyglądało to bardziej na masówkę, gdzie w ciągu godziny chcieli obsłużyć jak najwięcej klientów. Jestem całkowicie nie zadowolona.
4. Oxydermabrazja w Day Spa Fabryka Próżności- świetna obsługa, już przy samym wejściu powitano mnie bardzo serdecznym uśmiechem i samego początku do końca zabiegu czułam się jakbym to ja była teraz tam najważniejsza, zostałam potraktowana bardzo miło. Świetnie urządzony salon, pani kosmetyczna bardzo pomocna i miła, zabieg wykonany z bardzo dużą starannością. Zdecydowanie jestem z stanie polecić ten salon. Naprawdę świetny.
5. Rollmasaż w salnonie Velure- Bardzo dobrze urządzony salon, w pokoju z urządzeniami do rollmasażu jest telewizor, więc nie ma mowy o wysiedzeniu godziny w ciszy, panie bardzo miłe, zawsze częstują czymś do picia. Jedyną wadą jest natłok ludzi. Salon ten sprzedał dużo kuponów na grouponie i myślę, że nie może sobie z tym poradzić.
6. Mikrodermabrazja wraz z maską i sonoforezą w studiu fryzjersko kosmetycznym A&A- cąły zabieg trwa 1,5 godziny. Pani kosmetyczka zabieg mikrodermabrazji wykonuję bardzo dokładnie, kilka krotnie zmieniając końcówki aby każde miejsce na twarzy było dokładnie oczyszczone, a na koniec świetna maska z alg morskich. Jestem zadowolona w wizyt w tym salonie.
7. Vacu Power w salonie Ladies First- nie mam zastrzeżeń do wizyty w tym salonie, mimo że małe pomieszczenie, to jednak urządzone bardzo przyjemnie. Pani w salonie bardzo miła, chętnie wszystko wytłumaczyła jak korzystać z tego urządzenie. Dziwne uczucie biegać w podciśnieniu, tak jakby coś mnie ciągnęło w dół. To były tylko trzy zabiegi, więc rzecz jasna żadnych efektów nie było widać, ale przynajmniej już wiem jak działa takie urządzenie.
8. Karnet do fitness klubu dla kobiet w multikinie na ursynowie- tu nie wiele mogę powiedzieć ponieważ w miesiącu w którym wykorzystywałam kupon byłam chora większość miesiąca przepadła. Ładnie urządzona siłownia, szatnia też wygląda przyzwoicie.
9. Kurs taneczny w szkole tańca Salsa Libre- jestem całkiem zadowolona, zajęcie prowadzone w bardzo miłej atmosferze, dla mnie super, może dlatego, że kocham tańczyć. Jedyna wadą jest bardzo duża ilość ludzi, pewnie również z kuponami groupona.
10. Konsultacja u fizjoterapeuty w Akademii Zdrowia NaNowo- zostałam się z miłą obsługą, ale niestety panu lekarzowi nie udało się znaleźć przyczyny moich bólów.
11. diagnostyka ogranizmu metodą skaningowania w gabinecie Enso Electronics- badanie trwało około 15 minut porada lekarza około 5 minut, mimo że całość miała trwać 45 minut. Ponieważ zrobił się tłok ludzi, lekarz bardzo się śpieszył i nie dokłanie wyjaśnił mi o co w tym wszystkim chodzi. Dostałam wydruk z badania, no i chyba wygląda na to, że sama mam rozszyfrować w tych zapisków czy coś mi dolega.
12. Kurs tańca w szkole tańca riwiera dla początkujących- zapisałam się tu z moim partnerem na kurs tańca towarzyskiego i jak na razie jestem zadowolona. Pani prowadząca kurs jest bardzo charyzmatyczna, i potrafi nawet najbardziej ociągających się sprowadzić do pionu. Wszystkie kroki tłumaczone są bardzo dokładnie, dlatego każdy radzi sobie w miarę dobrze.

Na tą chwilę to chyba wszystko. Jeszcze mam kilka wykupionych kuponów, więc po skorzystaniu będę zdawać relację.
Mam nadzieję, że moje opinie przydadzą się tym, co będą szukać jakichś opinii na temat tych miejsc bądź zabiegów.
Piszcie opinie jak wasze wrażenia po skorzystaniu z kuponów. Brakuje tu takich rad dla forumowiczek. Zawsze im więcej opinii tym łatwiej wybrać coś odpowiedniego dla siebie.

Pozdrawiam serdecznie.

Super relacja,napewno bardzo przydatna
Rowniez bylam z mama na diagnostyce ogranizmu metodą skaningowania w gabinecie Enso Electronics i wyszlysmy niezadowolone. Na stronie wszystko bylo pieknie opisane,"badanie" mialo trwac ok. godziny,a w rzeczywistosci trwalo niewiele ponad 10 minut. Lekarz nic nie wyjsnil za bardzo,dostalysmy wydruki i tyle. Oczywiscie namietnie namawial do leczenia dolegliwosci ich metodami,czyli aromaterapia i akupunktura
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 09:27   #610
hejho
Raczkowanie

W takim razie ja też dołożę kilka swoich opinii z Wrocławia (możliwe, że oferty były nie tylko z grouponu, ale z innych portali zakupowych):

1. Hair and Body Factory Wrocław, Dąbrowskiego- strzyżenie z sauną. Obsługa niezadowolona, niemiła, zmęczona- przegrouponowali się i byli wściekli, że mają orkę na ugorze. Cóż, sami sobie zgotowali ten los. Kolejni na liście, którzy nie ogarniają, że to miała być promocja ich salonu. Fryzjerka, która jakoś przeoczyła, że ja też jestem z tych "z grouponem" i zdążyła obgadać do mnie inne panie- jakie to przychodzą przypały, z koszmarnymi fryzurami i jeszcze gorszymi oczekiwaniami, a w ogóle to i tak biedne, więc za regularną cenę nie przyjdą. Gratuluję pomysłu na promocjęSzkoda, bo samo strzyżenie naprawdę niezłe, fryzjerka wydaje się mieć potencjał, a regularne ceny- wbrew opinii załogi- przystępne. Co z tego, ja się tam więcej nie pojawię i odradzam znajomym.

2. MetamorfoSa, Kilińskiego, Wrocław- ta sama bolączka, pracownicy zmęczeni i marudzący, ma się wrażenie, że odwalają pańszczyznę. Po raz kolejny wysłuchałam, jak to się zajeżdżają przez tę ofertę (już sama nie wiem, czy to po prostu narodowa przypadłość, czy ten wciąż jeszcze raczkujący u nas rynek usług, który zanim zaskoczy, kto im napędza kasę, musi mieć jeszcze 10 lat rozbiegu?). Różnica jednak była, bo w sumie załoga bardziej sympatyczna i jeszcze starająca się zadbać o klienta. Co do samej usługi- pierwsze wrażenie dobre, potem jednak włosy szybko przestały mi się układać. Farba się wymyła z prędkością światła, ale Alfaparf mato do siebie, pierwszy efekt naprawdę zadowalający.

3. Francuski Piesek Bistro, Wrocław, ul. Włodkowica- cud, miód i orzeszki Jedzenie smaczne i świeże, obsługa przemiła- kelnerki urocze, uprzejme, pomocne, wystrój przyjazny. Dobre miejsce na popołudniową przekąskę. Wracam tam regularnie.

4. Dobre Klimaty restauracja, Jaracza, Wrocław- no, taka osiedlówka Kupiłam kupon, bo mieszkam w pobliżu, a nawet nie wiedziałam o ich istnieniu. Na wejściu uderza po nosie silny zapach smażenia. Nie ma szans żeby po wizycie tam iść jeszcze w świat- równie dobrze można by się wykąpać w oleju po frytkach. Jedzenie zjadliwe, ale czeka się na nie lata świetlne. Wystrój jak na osiedlową knajpkę ok, obsługa przyzwoita (telefonicznie przy rezerwacji stolika wręcz superuprzejma, aż się zdziwiłam i pozytywnie nastawiłam). Jakoś jednak już więcej nie przyszło mi do głowy tam jeść.

5. Teatr Arka- Co tu komentować? Jeśli chodzi o podejście do klientów grouponowych- bez zastrzeżeń.

6. Fotodepilacja No+Vello, Gepperta Wrocław- słabo. Udało mi się odzyskać kasę za drugi kupon, bo Groupon nie zaznaczył w ofercie, że do drugiego muszę dopłacić do 99zł, czyli standardowej ceny. Czyli gdzie tu jakiś mój zysk? Teraz w każdej ofercie ładnie piszą ile klient może kupić bonów. Jesli jest w tym trochę mojej zasługi, to wiszą mi jakiś gratis:P
Trochę się z nimi naścierałałam, reklamacja trwała i trwała, ale zakończyła się pomyślnie.
Co do salonu- obsługa taka sobie, zabieg taki sobie. Pani nie bardzo wiedziała jak się zabrać za bikini głębokie albo mamay inną definicję tego zabiegu Chodzę teraz gdzie indziej i mam porównanie. Są lepsze salony depilacji IPL.

7.
Gabinet Odnowy Biologicznej BIO+, Śniegockiego, Wrocław- gabinecik malutki, na końcu świata, znalezienie go wymaga zaawansowanych umiejętności topograficznych, ale obsługa fajna, zabieg miły, czułam się komfortowo, zadbano o mnie. Nie mam się do czego przyczepić.

8. Salon Esencja Urody, Wrocław, Dubois- kosmetyczka wyjątkowo sympatyczna, obsługa na najwyższym poziomie, której, szczerze powiedziawszy, nie spodziewałam się po takim mikrosaloniku. Zabieg trwał tyle, że czułam się dopieszczona (peeling kawitacyjny, masaż, maska), odpoczęłam, dostałam zniżkę na inny zabieg. Robiłam tam pedicure i nie był to najlepszy jakiemu się poddałam w swoim życiu, ale ok za te pieniądze. Polecam.

Edytowane przez hejho
Czas edycji: 2011-05-02 o 09:29
hejho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 16:38   #611
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SuavementeBesame Pokaż wiadomość
Witam,

Wykorzystałam bon na manicure i pedicure w salonie DUET w Sosnowcu i .... jestem koszmarnie nie zadowolona, musze ratować paznokcie w domu.
No tak źle to jeszcze nie było, więc drogie panie, kto jeszcze nie skorzystał z tego bonu to proszę się nie napalać na cuda bo nawet na umiarkowanym poziomie nie będzie. I niech panie ine wracają same stamtąd o późnej porze bo dość niebezpieczna okolica.

Pozdrawiam.
Zgadzam się.Miało być 1,5h a było godzina.Wogóle mi nie piłowano paznokcji.Ja nie ratowałam paznokcji, aż tak źle nie było ale...
Salonem to nazwać nie można taka klitka.Okolica-nie wiem bo rano byłam ale blisko to przystanku autobsowego.

Za to skorzystałam też z oxybrazji w Centrum Piękna i Relaksu ACH w Sosnowcu i tu super byłam zadowolona z obsługi i zabiegu.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 22:18   #612
SuavementeBesame
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Zgadzam się.Miało być 1,5h a było godzina.Wogóle mi nie piłowano paznokcji.Ja nie ratowałam paznokcji, aż tak źle nie było ale...
Salonem to nazwać nie można taka klitka.Okolica-nie wiem bo rano byłam ale blisko to przystanku autobsowego.

Za to skorzystałam też z oxybrazji w Centrum Piękna i Relaksu ACH w Sosnowcu i tu super byłam zadowolona z obsługi i zabiegu.
Ja się popłakałam na dzień następny, kiedy zobaczyłam, że mam żółte palce !!! Tak się bałam, że może czymś mnie zaraziła, ale dzięki Bogu, miała tylko "chyba" przeterminowane lakiery i odbarwiły mi skórę i paznokcie. Teraz paznokcie muszą odrosnąć bo są całe żółte i nie da się tego usunąć.

Nigdy nigdy więcej !!!!

zaręczyliśmy się: 25.12.2010 r.

ślubowaliśmy w USC: 11.02.2011 r.

ślubowaliśmy w kościele: 29.04.2011 r.

http://s6.suwaczek.com/20110429291120.png
SuavementeBesame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 22:49   #613
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez hejho Pokaż wiadomość
8. Salon Esencja Urody, Wrocław, Dubois- kosmetyczka wyjątkowo sympatyczna, obsługa na najwyższym poziomie, której, szczerze powiedziawszy, nie spodziewałam się po takim mikrosaloniku. Zabieg trwał tyle, że czułam się dopieszczona (peeling kawitacyjny, masaż, maska), odpoczęłam, dostałam zniżkę na inny zabieg. Robiłam tam pedicure i nie był to najlepszy jakiemu się poddałam w swoim życiu, ale ok za te pieniądze. Polecam.

Esencja od dłuższego czasu jest na Przyjaźni Poziom kosmetyczki bardzo wysoki, bo Marta wykłada w szkole dla kosmetyczek i jest profesjonalistką
(Zresztą polonistyczna brać przy okazji )
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 10:44   #614
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Esencja od dłuższego czasu jest na Przyjaźni Poziom kosmetyczki bardzo wysoki, bo Marta wykłada w szkole dla kosmetyczek i jest profesjonalistką
(Zresztą polonistyczna brać przy okazji )
Zgadzam sie..
Także byłam w Esencji na Przyjaźni-salonik bardzo ładny i Pani znająca się na rzeczy( a wiem to bo jestem osoba w tym fachu)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-05, 12:40   #615
natalor
Raczkowanie

Ja codziennie przeglądam oferty godealla -są tam wszystkie oferty ze stron typu groupon.Jeszcze nic nie kupiłam -nie było dla mnie odpowiedniej oferty ale mój znajomy jest maniakiem tego.Kupuje coś co kilka dni-najczęściej noclegi w ośrodkach.Jeszcze nigdy nie był zawiedziony.
natalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 00:10   #616
Crystal_Lublin
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SuavementeBesame Pokaż wiadomość
No tak źle to jeszcze nie było, więc drogie panie, kto jeszcze nie skorzystał z tego bonu to proszę się nie napalać na cuda bo nawet na umiarkowanym poziomie nie będzie.
Pozdrawiam.
Witam.
Wybrałem ten cytat o jakości, ale chciałem też odnieśc się do komentarzy dotyczących np terminów.
Wszedłem na forum, po dzisiejszej wizycie przedstawiciela groupon w moim soalrium/kosmetyka, który reklamował mi jakie to błogosławieństwo spłynie na moją firmę jak podpisze umowę, jakie to zyski i korzyści dla firmy, darmowa reklama i wogóle cud, miód i orzeszki ...
Podzielę się więc z wami moimi uwagami z 2 strony barykady:

Przykładowa oferta: manicure + pedicure - z cennika 100 zł,
cena na groupon - 35 zł,
z czego 50 % + vat stanowi prowizja dla groupon
dla zakładu zostaje więc ok 15 zł i z tego mam zapłacic kosmetyczce, utrzymac lokal, kupic materiały itp itd.

Przeglądam podobną zakończoną sprzedaż gabinetu w Lublinie, gdzie sprzedano ponad 1000 kuponów, z datą ważności 6 miesięcy.
Wychodzi na to, że codziennie !! przez pół roku musiałbym obsłużyć 6-7 klientek, tylko z grupona! - dostając za to łącznie ok 100 zł.
Żona mi tu podpowiada, że profesjonalny manicure + pedicure to ok. 1,5 godziny i to bez malowania, więc 1 kosmetyczka musiałaby pracować ponad 10 godzin non-stop, dzień w dzień.
Nie ma fizycznej możliwości obsłużyć to w tydzień, czy nawet miesiąc, więc jeśli ktoś się spóźnia z rezerwacją to może czekac i te 6 miesięcy.
To jedna sprawa, druga to jakość.

Jak sądzicie, co za taką cenę może zaoferować gabinet? Fachową obsługę, materiały wysokiej jakości, dostateczną ilość czasu na zabieg?
Obsługuję kuponowiczki za grosze, a dla "normalnych", pełnopłatnych klientek nie ma już czasu.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie zatrudnię kosmetyczkę, z gwarantowaną pracą 10 godzin/dzień na pół roku z dniówką 10 zł są chętne, to się zastanowię i wystawię taką ofertę na grouponie ...

W teorii, taka akcja ma zapewnić firmie reklamę, nowych klientów i większe zyski. Czy rzeczywiście?
Z 1000 kuponów podejrzewam, że jest wiele osób które kupiły więcej niż jeden, więc kilka razy obsługuję tę samą osobę za grosze.
Czy jak skorzysta, to zostanie stałym klientem i zapłaci normalna cenę? Czy raczej, nauczona że można coś kupić pół darmo, skorzysta z innej oferty innego gabinetu na tym samym lub innym grouponopodobnym serwisie?
Z 1000 kuponów ile będe miał później stałych klientek? Może 10?
To wolę już, chociażby tutaj ogłosić jakis promocyjny zabieg za 50%, to mam pewność, że te 50% trafi do mnie, a nie do pośrednika, gwarantując przy tym materiały i jakośc obsługi standardowego zabiegu. Niech skorzysta tylko 10 pań, a nie 1000, to ja będę zadowolony z pozyskania nowych klentek, jeśli zadowolone umówią sie na kolejną wizytę, a klientki,, że otrzymały 100% usługę za 50% ceny.

Zastanawiam się dla kogo jest ta oferta?
Dla klientów, którzy dostają coś w atrakcyjnej cenie, ale chyba tylko pozornie atrakcyjnej?
Dla zakładu, skoro obsługuje poniżej kosztów, nie mając pewności, że taka akcja przyniesie korzyści w przyszłości?
Dla grouponu? Jak najbardziej! W 1 dzień zgarnia ponad połowę ze sprzedaży, kiedy ja muszę piłować te pazury dzień w dzień przez pół roku!
Dochodzę do wniosku, że to tylko kolejny pomysł na biznes w stylu "jak tu się nie narobić, a zarobić", bo dobro klientów czy firm na pewno nie jest tu na pierwszym miejscu.

pozdrawiam, mając nadzieję, że nie zanudziłem moimi inżynierskimi wywodami.
Ale jeśli sie mylę, to może jest tutaj ktoś kto korzystal z oferty jako właśnie sprzedający i podzieliłby sie swoimi doświadczeniami, czy taka akcja przyniosla wymierne korzysći? Bo ja narazie takich nie widzę.
Crystal_Lublin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 08:09   #617
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crystal_Lublin Pokaż wiadomość
Witam.
Wybrałem ten cytat o jakości, ale chciałem też odnieśc się do komentarzy dotyczących np terminów.
Wszedłem na forum, po dzisiejszej wizycie przedstawiciela groupon w moim soalrium/kosmetyka, który reklamował mi jakie to błogosławieństwo spłynie na moją firmę jak podpisze umowę, jakie to zyski i korzyści dla firmy, darmowa reklama i wogóle cud, miód i orzeszki ...

cena na groupon - 35 zł,
dla zakładu zostaje więc ok 15 zł i z tego mam zapłacic kosmetyczce, utrzymac lokal, kupic materiały itp itd.

Przeglądam podobną zakończoną sprzedaż gabinetu w Lublinie, gdzie sprzedano ponad 1000 kuponów, z datą ważności 6 miesięcy.
Wychodzi na to, że codziennie !! przez pół roku musiałbym obsłużyć 6-7 klientek, tylko z grupona! - dostając za to łącznie ok 100 zł.
Żona mi tu podpowiada, że profesjonalny manicure + pedicure to ok. 1,5 godziny i to bez malowania, więc 1 kosmetyczka musiałaby pracować ponad 10 godzin non-stop, dzień w dzień.
Nie ma fizycznej możliwości obsłużyć to w tydzień, czy nawet miesiąc, więc jeśli ktoś się spóźnia z rezerwacją to może czekac i te 6 miesięcy.

Jak sądzicie, co za taką cenę może zaoferować gabinet? Fachową obsługę, materiały wysokiej jakości, dostateczną ilość czasu na zabieg?
Obsługuję kuponowiczki za grosze, a dla "normalnych", pełnopłatnych klientek nie ma już czasu.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie zatrudnię kosmetyczkę, z gwarantowaną pracą 10 godzin/dzień na pół roku z dniówką 10 zł są chętne, to się zastanowię i wystawię taką ofertę na grouponie ...

W teorii, taka akcja ma zapewnić firmie reklamę, nowych klientów i większe zyski. Czy rzeczywiście?
Z 1000 kuponów podejrzewam, że jest wiele osób które kupiły więcej niż jeden, więc kilka razy obsługuję tę samą osobę za grosze.
Czy jak skorzysta, to zostanie stałym klientem i zapłaci normalna cenę? Czy raczej, nauczona że można coś kupić pół darmo, skorzysta z innej oferty innego gabinetu na tym samym lub innym grouponopodobnym serwisie?
To wolę już, chociażby tutaj ogłosić jakis promocyjny zabieg za 50%, to mam pewność, że te 50% trafi do mnie, a nie do pośrednika, gwarantując przy tym materiały i jakośc obsługi standardowego zabiegu. Niech skorzysta tylko 10 pań, a nie 1000, to ja będę zadowolony z pozyskania nowych klentek, jeśli zadowolone umówią sie na kolejną wizytę, a klientki,, że otrzymały 100% usługę za 50% ceny.

Dla klientów, którzy dostają coś w atrakcyjnej cenie, ale chyba tylko pozornie atrakcyjnej?
Dla zakładu, skoro obsługuje poniżej kosztów, nie mając pewności, że taka akcja przyniesie korzyści w przyszłości?
Dla grouponu? Jak najbardziej! W 1 dzień zgarnia ponad połowę ze sprzedaży, kiedy ja muszę piłować te pazury dzień w dzień przez pół roku!
Dochodzę do wniosku, że to tylko kolejny pomysł na biznes w stylu "jak tu się nie narobić, a zarobić", bo dobro klientów czy firm na pewno nie jest tu na pierwszym miejscu.

Ale jeśli sie mylę, to może jest tutaj ktoś kto korzystal z oferty jako właśnie sprzedający i podzieliłby sie swoimi doświadczeniami, czy taka akcja przyniosla wymierne korzysći? Bo ja narazie takich nie widzę.
tak po cześci masz rację. ale nie muszisz iść ilościowo i wystawić tych kuponów aż 1000 bo wtedy idzie to maszynowo i efektu i jakości żadnej a kolejki z rezerwacją są długie. i i takie przypadki tu się zdarzają i jesteśmy niezadowolone.

ale mażoesz wystawić jedynie 200 kuponów. kosmetyczka nie pracuje wtedy pół roku za pół darmo a zdecydowanie krocej i bardziej efektywnie. a klientki są zadowolone.

po sobie mogę powiedzieć, że będąc na manicurze, kupionym za groszę przy okazji zapoznałam się z inną ofertą kosmetyczki w tym salonie i odrazu skorzystałam. na manicure juz się nie skusiłam kolejny raz bo raczej śmigam w niepomalowanych paznokciach, ale na ten inny zabieg wróciłam jeszcze dwa razy. koszt dla salonu był? a no był.

więc zastanów się bo może jednak warto zrobić sobie reklamę.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 13:10   #618
Marynia19
Raczkowanie

Moim zdaniem, jak ma się traktować klientów z kuponem gorzej to lepiej w ogóle takiej reklamy nie robić. Bo tylko się zniechęca ludzi, którzy rozpowiadają innym jak tam było źle. To tylko antyreklama!
Już lepiej wykupić reklamę radiową, na to samo wyjdzie.
Marynia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 15:09   #619
nieznajoma19
Zakorzenienie

Moje Centrum Fitness tez miało ofertę na gruponie, ale wszystkie klientki traktowałyśmy tak samo. Można ograniczyć ilość kuponów i wtedy jest spokój, bo nie stracicie tak dużo,a reklama będzie. btw gruper ma lepsza ofertę dla przedsiębiorców

A tak poza tym to zastanawiam się nad kupnem kuponu do
63 zł zamiast 210 zł za półroczny karnet na manicure klasyczny z malowaniem oraz regulacja brwi w Glam Nails we Wrocławiu

Była tam któraś?
- Zoeva Bamboo

wymianka
nieznajoma19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 21:29   #620
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Cytat:
Witam.

cena na groupon - 35 zł,

Dużo osób jeszcze chyba nie rozumie sensu takich portali jak Groupon... to jest witryna, której celem jest reklamować poszczególne firmy. Jeżeli firma chce się reklamować musi ponosić za to koszty, przykładowo reklama w radio kosztuje kilka tysięcy zł. Tu reklama kosztuje nas (w przypadku salonu kosmetycznego) materiał, czas i ręce do pracy. A przy dobrze sformułowanej ofercie to i czasem wychodzimy na zero. Podchodząc do tego jak pomysłu na biznes raczej nic z tego nie wyjdzie. Zapominamy o głównym celu takiej witryny, czyli zbliżeniu się do klienta, przedstawienia mu naszej oferty i zareklamowaniu się.
Stary 2011-05-07, 22:09   #621
Crystal_Lublin
Przyczajenie

No właśnie w tym sęk, że jak rozmawiałem z grouponem to nie bardzo była mowa o ograniczaniu ilości kuponów, wręcz rozmowa w stylu - sprzeda pan 1000 kuponów, czy da radę pan to obsłużyć
Moim zdaniem powodzenie takiej akcji zależy w dużym stopniu od branży. Centrum fitness? ok. siłownia itp - tam mamy jakąś większą grupę jednocześnie, dużą salę która i tak stoi, więc czy będzie tam akurat 5 czy 10 osób więcej za niską cenę, może i nie przynosi dodatkowych zysków, ale równiez nie generuje takich strat.
jakaś knajpa, pizza itp, czyli tam gdzie dziennie wydaje się setki, albo tysiące dań, zestawów też nie jest takim obciążeniem.
Problem pojawia sie tam gdzie jest np usługa 1 na 1, czyli właśnie np w kosmetyce, Tam wykonanie 1000 takich zabiegów za 15% ceny musi odbić sie na jakości i staranności.
Moim zdaniem, na takie coś może chyba pozwolić sobie jakiś bardzo duży gabinet 3-4 stanowiskowy, gdzie jedno będzie przeznaczone tylko do tego celu, a i tak ja gdybym miał taki, to posadziłbym tam jakąś stażystkę, na zasadzie niech się dziewczyna uczy, co znowu w jakiś sposób odbije się na jakości.

A za uwagę o gruper dzięki, zapytam, bo sama idea mnie zaciekawiła, ale nie na takich "bandyckich" zasadach współpracy. Mogę sprzedać czegoś 100-200 np za 50% ale nie 1000 za 15%, takie coś może tylko wykończyć, każdy zwłaszcza nieduży gabinet ...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Dużo osób jeszcze chyba nie rozumie sensu takich portali jak Groupon... to jest witryna, której celem jest reklamować poszczególne firmy. Jeżeli firma chce się reklamować musi ponosić za to koszty, przykładowo reklama w radio kosztuje kilka tysięcy zł. Tu reklama kosztuje nas (w przypadku salonu kosmetycznego) materiał, czas i ręce do pracy. A przy dobrze sformułowanej ofercie to i czasem wychodzimy na zero. Podchodząc do tego jak pomysłu na biznes raczej nic z tego nie wyjdzie. Zapominamy o głównym celu takiej witryny, czyli zbliżeniu się do klienta, przedstawienia mu naszej oferty i zareklamowaniu się.
spokojnie ... ja rozumiem, tylko ... no właśnie chętnie poznałbym taką dobrze sformułowaną ofertę dla takiej branży.
Ja podałem konkretny przykład, tego co mi zaproponowano i podobnej wyprzedanej oferty dla porównania i nie wiem jak tu można wyjśc na zero??
7 zabiegów wg cennika to załóżmy 700 zł
załóżmy prowizję dla kosmetyczki 30% czyli zarobi 210 zł
o ile zgodzi się pracować ponad 10 godzin non-stop, ale załóżmy że za taką dniówkę się zgodzi
a z grouponem za 7 zabiegów będzie 105 zł wpływów ...
przecież nie dam kosmetyczce za to 30zł bo mnie wyśmieje i rzuci robotę na drugi dzień ...
mam zapłacić jej 210 zł? to dokładam 105 zł (DZIENNIE!)
a gdzie materiały, prąd, uzrądzenia, jednorazówki itp itd?
A do tego, na pól roku sparaliżowana działalność gabinetu, przynajmniej w zakresie manicure/pedicure ...

Edytowane przez Crystal_Lublin
Czas edycji: 2011-05-07 o 22:11
Stary 2011-05-07, 22:34   #622
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie w tym sęk, że jak rozmawiałem z grouponem to nie bardzo była mowa o ograniczaniu ilości kuponów, wręcz rozmowa w stylu - sprzeda pan 1000 kuponów, czy da radę pan to obsłużyć
Moim zdaniem powodzenie takiej akcji zależy w dużym stopniu od branży. Centrum fitness? ok. siłownia itp - tam mamy jakąś większą grupę jednocześnie, dużą salę która i tak stoi, więc czy będzie tam akurat 5 czy 10 osób więcej za niską cenę, może i nie przynosi dodatkowych zysków, ale równiez nie generuje takich strat.
jakaś knajpa, pizza itp, czyli tam gdzie dziennie wydaje się setki, albo tysiące dań, zestawów też nie jest takim obciążeniem.
Problem pojawia sie tam gdzie jest np usługa 1 na 1, czyli właśnie np w kosmetyce, Tam wykonanie 1000 takich zabiegów za 15% ceny musi odbić sie na jakości i staranności.
Moim zdaniem, na takie coś może chyba pozwolić sobie jakiś bardzo duży gabinet 3-4 stanowiskowy, gdzie jedno będzie przeznaczone tylko do tego celu, a i tak ja gdybym miał taki, to posadziłbym tam jakąś stażystkę, na zasadzie niech się dziewczyna uczy, co znowu w jakiś sposób odbije się na jakości.

A za uwagę o gruper dzięki, zapytam, bo sama idea mnie zaciekawiła, ale nie na takich "bandyckich" zasadach współpracy. Mogę sprzedać czegoś 100-200 np za 50% ale nie 1000 za 15%, takie coś może tylko wykończyć, każdy zwłaszcza nieduży gabinet ...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

spokojnie ... ja rozumiem, tylko ... no właśnie chętnie poznałbym taką dobrze sformułowaną ofertę dla takiej branży.
Ja podałem konkretny przykład, tego co mi zaproponowano i podobnej wyprzedanej oferty dla porównania i nie wiem jak tu można wyjśc na zero??
7 zabiegów wg cennika to załóżmy 700 zł
załóżmy prowizję dla kosmetyczki 30% czyli zarobi 210 zł
o ile zgodzi się pracować ponad 10 godzin non-stop, ale załóżmy że za taką dniówkę się zgodzi
a z grouponem za 7 zabiegów będzie 105 zł wpływów ...
przecież nie dam kosmetyczce za to 30zł bo mnie wyśmieje i rzuci robotę na drugi dzień ...
mam zapłacić jej 210 zł? to dokładam 105 zł (DZIENNIE!)
a gdzie materiały, prąd, uzrądzenia, jednorazówki itp itd?
A do tego, na pól roku sparaliżowana działalność gabinetu, przynajmniej w zakresie manicure/pedicure ...
Ergo nie stać Cię na reklamę. Przynajmniej nie w takiej formie.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 23:28   #623
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
Ergo nie stać Cię na reklamę. Przynajmniej nie w takiej formie.
Amen.
Stary 2011-05-08, 10:58   #624
201803120851
Konto usunięte

W temacie : http://wyborcza.pl/1,87648,9531563,P...as=1&startsz=x
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 11:47   #625
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
"Nie znaleziono strony o podanym adresie".

Stary 2011-05-08, 12:01   #626
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

http://wyborcza.pl/1,76842,9558172,P...as=1&startsz=x

chyba o tego linka chodziło.. poprzedni nie otwiera poprawnie

wpisz w oknie wyszukiwarki na GW "Przyszedł Groupon do fryzjera".. to pojawi się artykuł

Prawda jest jak dupa ...Każdy ma swoją..

Edytowane przez GabrysiaBrycha
Czas edycji: 2011-05-08 o 12:02
GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:40   #627
Crystal_Lublin
Przyczajenie

o to dziwne, bo jeszcze z godzinę temu wszedłem z tego linka,
odszukałem jeszcze raz, spróbuję:
http://wyborcza.pl/1,76842,9558172,P...strzyzyny.html
Stary 2011-05-08, 13:03   #628
201803120851
Konto usunięte

Dokładnie o tego linka chodziło, ale to dziwne, bo godzinę temu normalnie jeszcze wchodziłam z niego.
Przestroga dla pozostałych, chociaż niewątpliwie mamy swoistą naiwność pana fryzjera w postaci nieustawienia limitów. Ja rozumiem, że przedstawiciele z groupona chcieli jak najwięcej, ale jak się oferuje usługę w dodatku z zastrzeżeniem osobistego jego wykonania (!) to chyba trzeba spojrzeć realnie, ile można obsłużyć klientów bez straty dla siebie, c'nie?
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 13:38   #629
Crystal_Lublin
Przyczajenie

a tak wogóle to dzięki lily marlene za tego linka, bo już myślałem, że coś ze mną nie w porządku, juz mnie podsumowano że nie rozumiem idei serwisu, że nie stać mnie na reklamę itp itd .
Ja nie znałem tego artykułu wcześniej a do identycznych wniosków doszedłem, taka oferta zamiast pomóc, może zabić najlepszy biznes.

Limity? Tak, tylko wiecie jak to jest, nie każdy potrafi zachować zdrowy rozsądek i zimną krew jak zostanie omamiony rzekomymi korzyściami, "darmową" reklamą, lawiną nowych klientów i krociowymi zyskami w przyszłości.
Ja np pytałem o limity, to usłyszałem że z zasady ich nie stosują, im więcej kuponów się sprzeda, tym lepiej. Cena? - że można ustawić wyższą, z mniejszym rabatem, bo przecież oni więcej zarobią (50% z 50 zł, to więcej niż 50$ z 35 zł) ale pójdzie mniej kuponów, a im zależy żeby w trosce o dobro klienta poszło jak najwięcej bla bla bla ...
A klient z kuponem, nie patrzy ile ofert sprzedano, tylko ma kupon, to chce już, teraz, zaraz, a tu sorry mamy termin za 6 miesięcy, to winny przedsiębiorca, bo ma złą promocję, bo jest chamski, nieuprzejmy, nie wywiązuje się z umowy.
Sorry, ale to doradca groupon powinien mieć taką wiedzę, wynikajacą z doświadczenia jaką ofertę cenową i ilościową zaproponować, żeby było to realne i z korzyścią.
Tłumaczenie gruopona, że to klient na pierwszym miejscu jest tutaj bardzo wymowne, klient ma kupon, to ma go wykorzystać a to juz nie ich problem, jak przesiębiorca ma tego dokonać. Kurde, łaskawcy, że zgodzili się przedłużyc ważnosć z 6 na 9 miesięcy - fryzjer będzie udupiony na 3 miesiące dłużej ...

Podkreśłam jeszcze raz, to co napisałem dotyczy groupon i konkretnej przykładowej oferty.
Za wskazówką zajrzałem na gruper i tam juz na 1 rzut oka wygląda to realniej, rabaty bliższe 50 a nie 70 % a sprzedaż na poziomie 150-250 szt. Nie wiem jak zasady współpracy, pobieranej prowizji żeby obiektywnie w tej chwili porównać.
Dla mnie interes życia, robi tutaj tylko serwis, nie klient, a tym bardziej nie przedsiębiorca, przynajmniej w usługach 1 na 1, fitness, aerobic, siłownia, pizza do przemyślenia na tak, ale fryzjer, kosmetyka to porażka dla mnie na takich zasadach.
Stary 2011-05-08, 14:32   #630
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wogóle to dzięki lily marlene za tego linka, bo już myślałem, że coś ze mną nie w porządku, juz mnie podsumowano że nie rozumiem idei serwisu, że nie stać mnie na reklamę itp itd .
Ja nie znałem tego artykułu wcześniej a do identycznych wniosków doszedłem, taka oferta zamiast pomóc, może zabić najlepszy biznes.
Limity? Tak, tylko wiecie jak to jest, nie każdy potrafi zachować zdrowy rozsądek i zimną krew jak zostanie omamiony rzekomymi korzyściami, "darmową" reklamą, lawiną nowych klientów i krociowymi zyskami w przyszłości.
Ja np pytałem o limity, to usłyszałem że z zasady ich nie stosują, im więcej kuponów się sprzeda, tym lepiej. Cena? - że można ustawić wyższą, z mniejszym rabatem, bo przecież oni więcej zarobią (50% z 50 zł, to więcej niż 50$ z 35 zł) ale pójdzie mniej kuponów, a im zależy żeby w trosce o dobro klienta poszło jak najwięcej bla bla bla ...
A klient z kuponem, nie patrzy ile ofert sprzedano, tylko ma kupon, to chce już, teraz, zaraz, a tu sorry mamy termin za 6 miesięcy, to winny przedsiębiorca, bo ma złą promocję, bo jest chamski, nieuprzejmy, nie wywiązuje się z umowy.
Sorry, ale to doradca groupon powinien mieć taką wiedzę, wynikajacą z doświadczenia jaką ofertę cenową i ilościową zaproponować, żeby było to realne i z korzyścią.
Tłumaczenie gruopona, że to klient na pierwszym miejscu jest tutaj bardzo wymowne, klient ma kupon, to ma go wykorzystać a to juz nie ich problem, jak przesiębiorca ma tego dokonać. Kurde, łaskawcy, że zgodzili się przedłużyc ważnosć z 6 na 9 miesięcy - fryzjer będzie udupiony na 3 miesiące dłużej ...

Podkreśłam jeszcze raz, to co napisałem dotyczy groupon i konkretnej przykładowej oferty.
Za wskazówką zajrzałem na gruper i tam juz na 1 rzut oka wygląda to realniej, rabaty bliższe 50 a nie 70 % a sprzedaż na poziomie 150-250 szt. Nie wiem jak zasady współpracy, pobieranej prowizji żeby obiektywnie w tej chwili porównać.
Dla mnie interes życia, robi tutaj tylko serwis, nie klient, a tym bardziej nie przedsiębiorca, przynajmniej w usługach 1 na 1, fitness, aerobic, siłownia, pizza do przemyślenia na tak, ale fryzjer, kosmetyka to porażka dla mnie na takich zasadach.
No ale jak na moje to nie jest wina groupona tylko tego, że ten fryzjer nie znał w ogóle zasad portalu, że nie nałożył limitów bo "wstyd" nie sprzedać 300 (który handlowiec z głową daje się namawiać na takie brednie zamiast samemu wykalkulować ile można obsłużyć i w jakim czasie?!). A potem panika. Jakby Ci to powiedzieć...biznes to biznes. Jak ktoś się chce "nachapać" to potem mu staje w gardle. Nie można tracić rozsądku tylko dlatego, że ktoś naobiecuje gruszek na wierzbie. Oni chcą zrobić biznes, a jak Ty jesteś dobrym przedsiębiorcą (w co coraz bardziej wątpię, bo wykręcasz się dziecinnie "przedstawiciel grouponu powinien mieć taką wiedzę by realnie coś tam ocenić"- no sory to jasne jest, że oni chcą abyś tych kuponów sprzedał jak najwięcej, ale to w TWOJEJ gestii jest posiadanie takiej wiedzy by realnie ocenić ofertę Ci składaną) to odmówisz jeśli oferta jest niekorzystna dla Ciebie.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości