Groupon.pl korzystacie? - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 08:24   #931
passionfruit
Zakorzenienie

Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Niestety coraz więcej jest takich ofert...
Groupon zamiast zmienić tytuł oferty kazał tej firmie zdjąć aukcje. I według nich wszystko jest ok!
Stary 2011-10-28, 09:05   #932
karoolaaa
Zakorzenienie

Ostatnio na gruperze pojawila sie oferta kursu angielskiego ( e-learning) , z mozliwoscia uzyskania certyfikatu. Czy ktoras z Was korzystala kiedys za takiej oferty ?warto?

karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 13:52   #933
KiziMizi
Przyczajenie

Na gruponie jest oferta na light sheer duet cztery zabiegi na cztery partie ciała za 999 w Beauty4Everw Warszawie i zastanawiam się nad zakupem.

Czy któraś z Was zna ten salon i mogłaby by napisać coś o depilacji w tym salonie?
KiziMizi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 13:56   #934
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Dziś na grouponie ściema nad ściemami. Niby zniżka na krawat http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...opping/1292150 a identyczne krawaty, tej samej firmy można kupić na allegro za 39 zł!

Jak mnie wkurza takie nabijanie w butelkę.
Myśle, ze jest to powiązane z tym, ze w pewnym sensie jest to forma na reklamę. Nawet jak nie kupisz to zobaczysz. Rozmawiałam ostatnio na ten temat z firma, która sie zajmuje PR i maja kontakt z groupon, gruper, okazje rzeczpospolita. Groupon np ma 2 miliony w swojej bazie, tak wiec zakładają ze te dwa miliony zobaczą ofertę, czyli usłyszą o jakiejś firmie.
No i jak już było wspominane firmy na tym nie zarabiają, liczą bardziej ze kupując kupon o wartości 150 złotych do jakiejsc restauracji i tak trzeba będzie zakupić napoje, bo za te trzeba płacić oddzielnie. Często jest tez tak, ze np nie starczy danej kwoty na dwa Dania i trzeba będzie dopłacić.
Jak płacimy 60,- to groupon bierze z tego 30,- a firma drugie 30,-
A wiadomo, ze nikt nie chce dopłacać do biznesu, wiec np. W restauracji dostajesz mniejsza porcje, w sklepie tak jak tym wymienionym oszukują.

Ja widziałam chyba wczoraj jakaś ofertę z salonu kosmetycznego na jakiś zabieg -nie pamietam, zwracalam uwagę na cenę, bo cena regularna to 7.500,-! A z oferta 899,-!!! Jak to możliwe?

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 13:57   #935
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

Z groupona i podobnych stron korzystałam dwa razy
1- pakiet rzęsy 1:1, masaz, banka chinska, henna i manicure. Zależało mi tylko na rzęsach, w sumie się nie zawiodłam, wszystko profesjonalnie i bez "oszczedzania rzęs bo to Pani z grupona" .
2- Fryzjer farbowanie + obcięcie+ masaz głowy+ maska - tu już było gorzej .

Coraz częściej słyszę właśnie, że jakoś usług spada poprzez zakupy grupowe:/. Ceny zawyżone, usługa jakby gorsza ( ozywiście to nie reguła).
Ostatnio czytałam gdzieś na forum o dziewczynie, która w jakiś salonie wykupiła na gruponie rzęsy 1:1. Poszła, zrobiła jednak nie 1:1 a 1:4 .
Pani albo zabrakło umiejętności, być może cierpliwości i chciała zaoszczędzić rzęsy i czas? ( bo kleju nie załowała)
Stary 2011-10-28, 14:00   #936
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Myśle, ze jest to powiązane z tym, ze w pewnym sensie jest to forma na reklamę. Nawet jak nie kupisz to zobaczysz. Rozmawiałam ostatnio na ten temat z firma, która sie zajmuje PR i maja kontakt z groupon, gruper, okazje rzeczpospolita. Groupon np ma 2 miliony w swojej bazie, tak wiec zakładają ze te dwa miliony zobaczą ofertę, czyli usłyszą o jakiejś firmie.
No i jak już było wspominane firmy na tym nie zarabiają, liczą bardziej ze kupując kupon o wartości 150 złotych do jakiejsc restauracji i tak trzeba będzie zakupić napoje, bo za te trzeba płacić oddzielnie. Często jest tez tak, ze np nie starczy danej kwoty na dwa Dania i trzeba będzie dopłacić.
Jak płacimy 60,- to groupon bierze z tego 30,- a firma drugie 30,-
A wiadomo, ze nikt nie chce dopłacać do biznesu, wiec np. W restauracji dostajesz mniejsza porcje, w sklepie tak jak tym wymienionym oszukują.

Ja widziałam chyba wczoraj jakaś ofertę z salonu kosmetycznego na jakiś zabieg -nie pamietam, zwracalam uwagę na cenę, bo cena regularna to 7.500,-! A z oferta 899,-!!! Jak to możliwe?
Ja rozumiem, że nikt nie chce być stratny. Ale jestem przeciwna oszutwom i naciąganiu. Właśnie przykłada krawatów, który chciałam kupić tż. Groupon twierdzi, że krawaty przecenione z 99 na 30 zł, a te same krawaty, tej samej firmy są na allegro od 29 do 69 zł. Po prostu zwiększyli cenę w swoim sklepie internetowym, ale zapomnieli o allegro. A ludzie się na to nabierają...
Groupon powinien jasno pisać, że promocja jest 30 zł zamiast 69, a nie zamiast 99. Ale oczywiście 99 ładniej wygląda. grrrr
Stary 2011-10-28, 14:01   #937
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

ak tak tak, zgadzam sie z poprzedniczką grupon i firma dzielą się fifty fifty

Głównie to reklama, jak również fakt, żeby przekonać klienta do siebie. Ja np nie słyszałam nigdy o salonie gdzie robiłam rzęsy z grupona, a potem wróciłam tam na uzupełnianie. Także jako reklama sens to ma.

Jednak niektóre firmy "porywają się na grupona" a być może nie powinny
Stary 2011-10-28, 15:48   #938
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że nikt nie chce być stratny. Ale jestem przeciwna oszutwom i naciąganiu. Właśnie przykłada krawatów, który chciałam kupić tż. Groupon twierdzi, że krawaty przecenione z 99 na 30 zł, a te same krawaty, tej samej firmy są na allegro od 29 do 69 zł. Po prostu zwiększyli cenę w swoim sklepie internetowym, ale zapomnieli o allegro. A ludzie się na to nabierają...
Groupon powinien jasno pisać, że promocja jest 30 zł zamiast 69, a nie zamiast 99. Ale oczywiście 99 ładniej wygląda. grrrr
Dokładnie dlatego wlasnienzanim sie wykupi kupon trzeba sprawdzić - na szczescie teraz jest internet i można sobie sprawdzić. Moja znajoma wykupiła sobie kupon do jednej restauracji i jak kelnerzy sie dowiedzieli ze ma kupon to od razu jakby zaczęli o nich zapominać.

Nie wierze w promocje tak jak już pisałam z 7.500 zł na 1000,- pewne rzeczy musza mieć swoją cenę. A skoro taka zniżka to albo chcą Cię zrobić w balona dając gorsza jakość -cokolwiek to jest. Przecież nikt nie będzie robił nic za darmo.
Cytat:
Napisane przez wredniareczka02 Pokaż wiadomość
ak tak tak, zgadzam sie z poprzedniczką grupon i firma dzielą się fifty fifty

Głównie to reklama, jak również fakt, żeby przekonać klienta do siebie. Ja np nie słyszałam nigdy o salonie gdzie robiłam rzęsy z grupona, a potem wróciłam tam na uzupełnianie. Także jako reklama sens to ma.

Jednak niektóre firmy "porywają się na grupona" a być może nie powinny
Jako reklama jak najbardziej, ale jeśli złe by Ci zrobili za pierwszym razem to na uzupełnienie byś już tam nie poszła. Wszystko zależy czy ktoś idzie na masę czy na jakość. Widać to tez jeśli np. W ofercie jest dużo kuponów do wykupienia czy ograniczona ilośc.

Stary 2011-11-03, 12:27   #939
stokrotka110789
Raczkowanie

witam

wczoraj dokonałam pierwszego zakupu na gruper.pl w związku z tym nie jestem w ogóle doświadczona w tego typu zakupach, dlatego chciałam was zapytać o płatność przelewem. Zaznaczyłam, że kupuję i jako formę płatności przelew bankowy, bo nei mogłam zaznaczyć,żadnego z wymienionych banków, gdyż konto posiadam w zupełnie innym
W związku z tym chciałam zapytać czy mogę normalnie przelać dziś pieniądze (oczywiście skoro oferta jest nadal aktualna) na ich konto robiąc normalnie przelew w banku?
stokrotka110789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 10:36   #940
lovebird
Zakorzenienie

Kupowała któraś z Was ten kupon na depilację?
http://citeam.pl/oferty/wroclaw/zami...law-2011-11-04

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 10:52   #941
Marynia19
Raczkowanie

jest oferta na wybielanie zębów we Wroclawiu WSS Dental - Profesjonalne wybielanie zębów. Chcialam ją kupic, ale poczytałam opinie o tym na innych stronach i zmienilam zdanie. Kilka osób napisało, że absolutnie nie poleca.
A co do IPL FR to pozytaj sobie o doświadczeniach dziewczyn po depilacji. Większość pisze że po IPL FR wszystko odrasta więc szkoda kasy i wielkiego bólu, ja polecam laser diodowy, ale na niego nie ma promocji bo laser działa i jest dużo klientek więc sie nikt nie reklamuje.
Marynia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 14:45   #942
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Korzystałam z kuponów wielokrotnie.

Zauważyłam, że klienci kuponowi są przez niektóre podmioty traktowani gorzej niż klienci bezkuponowi. Dotyczyło to w moim przypadku kilku restauracji, fryzjera i paru jeszcze rzeczy - teraz nie pamiętam. Najgorszym przeżyciem był pobyt u fryzjerki w Warszawie (salon prestige) - czasem nie warto jednak kusić się na niższą cenę!

Znalazłam stronę, na której skumulowane są oferty ze wszystkich portali. Polecam, bo nie trzeba skakać po wielu stronach. GODEALLA.PL
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 16:46   #943
plywok
Zakorzenienie

http://www.groupon.pl/deals/wroclaw/..._0_0_309&a=408 kupiła któraś z Was kupon na taniec? to będą zajęcia solo prawda?
i zna któraś z Was może tą szkołę?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-05, 21:55   #944
zuczek89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
http://www.groupon.pl/deals/wroclaw/..._0_0_309&a=408 kupiła któraś z Was kupon na taniec? to będą zajęcia solo prawda?
i zna któraś z Was może tą szkołę?
też się zastanawiam nad tą ofertą widzę teraz, że ją przedłużyli i chyba dopisali, że jest to salsa w parach. Ciekawe czy można tam iść bez swojej pary
Stary 2011-11-05, 22:18   #945
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuczek89 Pokaż wiadomość
też się zastanawiam nad tą ofertą widzę teraz, że ją przedłużyli i chyba dopisali, że jest to salsa w parach. Ciekawe czy można tam iść bez swojej pary
no właśnie. wcześniej nie było tej informacji.
no to lipa. chętnego faceta do tańca to ja sobie nie wyczaruję

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 12:48   #946
tissue
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Jakiś czas temu kupiłam kupon na wybielanie, niestety pech chciał że nie będę w stanie z niego skorzystać i niestety muszę go sprzedać Kupon dotyczy Wrocławia:
129 zł zamiast 800 zł: wybielanie zębów w godzinę, skaling, przegląd stomatologiczny oraz plan leczenia w gabinecie stomatologicznym WSS Dental

Ważny do połowy grudnia. Jeśli ktoś jest zainteresowany to z chęcią go odsprzedam, jak coś to proszę o wiadomość na priv
tissue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 19:26   #947
_cornelia_
Zadomowienie

nie wiecie czy na citeam'ie można wydrukować kupon na prezent? Z obsługi klienta mi nie odpisali od wczoraj, a oferta konczy się o północy.
Chciałam kolezance prezent zrobić (ale nie chcę, żeby cena była widoczna)
Stary 2011-11-08, 21:06   #948
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
nie wiecie czy na citeam'ie można wydrukować kupon na prezent? Z obsługi klienta mi nie odpisali od wczoraj, a oferta konczy się o północy.
Chciałam kolezance prezent zrobić (ale nie chcę, żeby cena była widoczna)
Nie da się. Na kuponie jest cena ze zniżką (w innych serwisach jest pełna cena)
Stary 2011-11-08, 21:28   #949
Candy_lips
Zakorzenienie

ostatnio z chłopakiem pierwszy raz skorzystałam z grupona
w ten piątek będziemy go wykorzystywać
2 godziny kręgli za niższą cenę
już nie mogę się doczekać
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 21:29   #950
emememsik
po prostu Em :)

Ja dziś kupiłam półroczną prenumeratę ELLE.
Stary 2011-11-08, 23:36   #951
_cornelia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sumi Pokaż wiadomość
Nie da się. Na kuponie jest cena ze zniżką (w innych serwisach jest pełna cena)
niesktóre serwisy oferują wydruk jako prezent. wtedy kupon jest bez ceny i imienny
tylko właśnie nie wszystkie i nie wiedziałam czy citeam też
Stary 2011-11-09, 15:51   #952
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tissue Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Jakiś czas temu kupiłam kupon na wybielanie, niestety pech chciał że nie będę w stanie z niego skorzystać i niestety muszę go sprzedać
Nie musisz szukać chętnej na swoje miejsce. Możesz napisać do portalu na którym kupon kupiłaś, że chcesz zwrotu pieniędzy. Nigdy nie miałam ze zwrotem żadnego problemu
Stary 2011-11-09, 16:25   #953
tissue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
Nie musisz szukać chętnej na swoje miejsce. Możesz napisać do portalu na którym kupon kupiłaś, że chcesz zwrotu pieniędzy. Nigdy nie miałam ze zwrotem żadnego problemu
Naprawdę? Nawet nie wiedziałam i bardzo dziękuję za tę informację
tissue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 18:35   #954
misunderstood
Raczkowanie

GG do misunderstood

od jakiegoś czasu na grouponie pojawiają się top deale 2011 - wiecie na jakiej podstawie tak oznaczją te oferty? podobno klienci tak zdecydowali. Czy te oferty już kiedyś się pojawiały? We wrocławiu jest teraz kupon do HairCoif - czy ktoś może korzystał z usług tego salonu fryzj. w Koronie? jak wrażenia

misunderstood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 10:07   #955
janelleart
Przyczajenie

Słuchajcie !!!!!jeżeli chcą pieniądze przed pobraniem kuponu to zarabia najbardziej portal który to wystawia.Wiem bo sama chciałam wystawić swoją usługę .pobierają taką kasę że w głowie się nie mieści
janelleart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 11:47   #956
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janelleart Pokaż wiadomość
Słuchajcie !!!!!jeżeli chcą pieniądze przed pobraniem kuponu to zarabia najbardziej portal który to wystawia.Wiem bo sama chciałam wystawić swoją usługę .pobierają taką kasę że w głowie się nie mieści
Nikt niczego za darmo nie robi Owszem, był artykuły w prasie o tym, ale widocznie niektórym się to opłaca. Tym bardziej, jak zawyżą cenę usługi przed "promocją".

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 02:38   #957
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
Nikt niczego za darmo nie robi Owszem, był artykuły w prasie o tym, ale widocznie niektórym się to opłaca. Tym bardziej, jak zawyżą cenę usługi przed "promocją".
Taki biznes. Mieli pomysł i im sie udało go sprzedać.to korzystają. Ja tez jestem zła o koszt jaki sobie liczą, ale takie są ich warunki i ludzie/firmy na to idą.

Stary 2011-11-12, 15:32   #958
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Taak? a jakie są kulisy tego całego grouponowania?
Może "przedsiębiorcy" powinni założyć własną stronkę z kuponami i pobierać od siebie mniejsze prowizje? i tak coraz więcej osób korzysta ze stronki godealla.pl więc nawet nie rozreklamowane portale mogą dzięki temu zostać przez nas zauważone, a często najlepsze kupony wcale nie są na grouponie!
Stary 2011-11-12, 18:48   #959
vanadis
Wtajemniczenie

a ja nie bardzo rozumiem w czym rzecz. jak dla mnie portal sobie może zarabiać ile sobie chce, póki oferty faktycznie są nizsze niż w rzeczywistości. a przecież tak często jest.
można dostać za fajne pieniądze jakieś kursy językowe, wizyty w restauracji(kupiłam za 40, najadłam się za 80), kursy tańca więc mi się to opłaca i to bardzo

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-12, 19:20   #960
Sumi
Zadomowienie

Ja wczoraj byłam na operze 45 zł zamiast 120zł z grupera Co prawda kupony można było zamieniać na bilety dopiero w dniu przedstawienia (więc ci co płacili normalnie mieli wybór miejsc a reszta jak się trafiło) ale byłam bardzo zadowolona.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości