Groupon.pl korzystacie? - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 17:28   #1081
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa
Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Tak, tak... mam kwotę razem z wysyłką 129 zł z groszami...
Stary 2012-01-06, 17:32   #1082
Priscila
Zakorzenienie

ja kupiłam groupon, na zakup w sklepie internetowym i zapomniałam o nim, okazało się , że już nie mogę nic zamówić bo mineło 3 miesiące i kasa przepadła

75, 74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63,
Priscila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 18:46   #1083
Seph
Zadomowienie

Nie nie korzystam z takich stronek bo jak z ciekawości tam zajrzałam to natknęłam sie na oferty które niby powinny być tańsze a się okazało że były droższe!! Więc apeluje do wizażanek ; zanim się zdecyduja na jakąś ofertę dobrze się przyjrzały w swojej okolicy jaka jest rzeczywista cena i czy rzeczywiście się opłaca korzystać z tego typu ofert jak groupon i podobnych stronek..
Seph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 19:39   #1084
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny korzystałyście z tej oferty na grouponie http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...opping/2509381 ? Kupiłam kupon i mam problem z zamówieniem przez sklep internetowy. Nie dość, że kwota nie pomniejsza się o wartość grouponu, to jeszcze mi ciągle jakieś errory wyskakują...
Już sama doszłam do tego co źle robiłam. Wpisywałam kod zabezpieczający zamiast kodu grouponu. Jak to mój mąż skomentował - "chyba lepiej żebyś dzisiaj jednak z łóżka nie wstawała" taki dzień...

Seph - faktycznie w wielu przypadkach tak jest. Ale jak piszesz to musi być przemyślany zakup. Ta oferta w sklepie z soczewkami jest naprawdę dobra, bo ceny są już na starcie niższe niż w sklepach to jeszcze spora zniżka...
Stary 2012-01-06, 22:40   #1085
cziki
Zakorzenienie

Ja korzystałam swojego czasu z Grouponów, gruperów, sweetdealów i innych także mogę co nieco powiedzieć
Korzystałam z zabiegów kosmetycznych (w większości nie polecam), kuponu na soczewki (kilkukrotnie, tu mogę polecić), zabiegi na ciało - rollmasaż, stepper w podciśnieniu (może być), zakupy z kuponem zniżkowym (tu też się nigdy nie nadziałam), fryzjer (średnio) i inne.
Niektóre kupony mam do tej pory niewykorzystane, ale teraz będę je wykorzystywać bo w końcu mam czas

Z moich uwag, dziś np. widziałam ofertę zakupu perfum na pewnym portalu - kupon 99 zł wart 200 zł... no cóż, poszperałam po necie i okazało się, że to oszuści. Ciekawe czemu te portale które oferują kupony nie sprawdzają takich rzeczy

Dziewczyny, zawsze dokładnie czytajcie opis oferty i buszujcie po necie zanim się zdecydujecie, w większości po prostu nie warto. Spotykałam się niejednokrotnie z podwyższaniem cen na chwilę, żeby móc napisać że oferta powiedzmy -30% ceny podstawowej a tak naprawdę cena wyższa niż u konkurencji. I tak można mnożyć ..
Najbardziej mnie wkurza opinia, że kupując coś za 1/4 ceny należy się spodziewać otrzymania niepełnowymiarowej usługi. Właśnie nie, usługa powinna być wykonana standardowo, a kupon ma służyć jako reklama, przyciagnięcie klientów
cziki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 22:47   #1086
cochonnetta
Wtajemniczenie

Mój kumpel kupił sobie ostatnio na grouponie karnet na siłownie i co się okazało? że siłownie przejął komornik

dlatego ja bym do ofert z groupona podchodziła z dużym dystansem
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 23:00   #1087
cziki
Zakorzenienie

I jeszcze - na TVN jest taki program Zawody24 i jeden z odcinków był poświęcony zakupom grupowym, warto obejrzeć

http://www.tvnstyle.pl/news/7106/view
Stary 2012-01-06, 23:00   #1088
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziki Pokaż wiadomość
Ja korzystałam swojego czasu z Grouponów, gruperów, sweetdealów i innych także mogę co nieco powiedzieć
Korzystałam z zabiegów kosmetycznych (w większości nie polecam), kuponu na soczewki (kilkukrotnie, tu mogę polecić), zabiegi na ciało - rollmasaż, stepper w podciśnieniu (może być), zakupy z kuponem zniżkowym (tu też się nigdy nie nadziałam), fryzjer (średnio) i inne.
Niektóre kupony mam do tej pory niewykorzystane, ale teraz będę je wykorzystywać bo w końcu mam czas

Z moich uwag, dziś np. widziałam ofertę zakupu perfum na pewnym portalu - kupon 99 zł wart 200 zł... no cóż, poszperałam po necie i okazało się, że to oszuści. Ciekawe czemu te portale które oferują kupony nie sprawdzają takich rzeczy

Dziewczyny, zawsze dokładnie czytajcie opis oferty i buszujcie po necie zanim się zdecydujecie, w większości po prostu nie warto. Spotykałam się niejednokrotnie z podwyższaniem cen na chwilę, żeby móc napisać że oferta powiedzmy -30% ceny podstawowej a tak naprawdę cena wyższa niż u konkurencji. I tak można mnożyć ..
Najbardziej mnie wkurza opinia, że kupując coś za 1/4 ceny należy się spodziewać otrzymania niepełnowymiarowej usługi. Właśnie nie, usługa powinna być wykonana standardowo, a kupon ma służyć jako reklama, przyciagnięcie klientów

możesz napisać coś o zabiegach kosmetycznych z grouponu - dlaczego nie polecasz? Zawsze jak widzę jakiś maniciure, paznokcie żelowe to mam ochotę kupić, bo cena kusi ale mam jakieś dziwne przeświadczenie, że oni po prostu za "taką cenę" zrobią mi ładnie mówiąc nie to co powinni... chociaż koleżanka robiła rzęsy i mówiła, że fajnie było, panie miłe, nie podeszły do niej jakoś źle.
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 23:14   #1089
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatek101 Pokaż wiadomość
możesz napisać coś o zabiegach kosmetycznych z grouponu - dlaczego nie polecasz? Zawsze jak widzę jakiś maniciure, paznokcie żelowe to mam ochotę kupić, bo cena kusi ale mam jakieś dziwne przeświadczenie, że oni po prostu za "taką cenę" zrobią mi ładnie mówiąc nie to co powinni... chociaż koleżanka robiła rzęsy i mówiła, że fajnie było, panie miłe, nie podeszły do niej jakoś źle.
Z kosmetycznych miałam robionego Shellaca na paznokciach i tu byłam strasznie zadowolona, dziewczyna była bardzo dokładna, manicure wykonała perfekcyjnie dlatego i lakier długo się trzymał.
Przy innych zabiegach - 3 razy byłam w różnych miejscach na peelingu kawitacyjnym i raz byłam zadowolona, a dwa razy byłam traktowana jak klient drugiej kategorii - tzn. podczas umawiania się na wizytę były problemy z terminem (np. dla klientów "normalnych" można było się zapisać z dnia na dzień, a dla kuponowych są terminy "za miesiąc" albo "tylko w godzinach przedpołudniowych"), zabiegi wykonane są niedokładnie albo przez jakieś praktykantki, niedelikatnie itd.
Miałam też inny kupon na zabieg kosmetyczny i dzwoniłam do salonu przez jakieś 2 tygodnie codziennie i albo nikt nie odbierał telefonu, albo od razu sie rozłączał. Musiałam sama wyszukać numer tel salonu (inny niż podany na kuponie) i dopiero się mogłam umówić (termin za miesiąc
O zabiegach depilacji laserowej IPL może nie będe się wypowiadać, bo od dziewczyn które zakończyły całą serię wiem, że i tak są nieskuteczne.
Na 5 kuponów kupionych w różnych miejscach tylko raz miałam zabieg wykonany tak jak ja bym go komuś wykonała, poza tym partanina - depilacja laserowa 2-minutowa to śmiech na sali
Stary 2012-01-07, 08:10   #1090
kwiatek101
Zadomowienie

dziękuję za odpowiedź! Też chciałam zrobić Shellac, ale raczej tego nie zrobię w takim razie, skoro ogólnie zabiegi kosmetyczne z grouponu są tak "odbierane".
Swoją drogą to bardzo dziwne, bo przez oferty z Grouponu salony powinny przyciągać jak największą liczbę osób, po to, żeby zdobywać nowe klientki, przecież jeśli ktoś zrobiłby mi dobrze paznokcie za 50zł z Grouponu to poszłabym tam drugi raz za pełną kwotę. Myślałam, że każdy usługodawca traktuje groupon jako coś co przyciąga klientów...
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 12:49   #1091
Milennka03
Zakorzenienie

A ja za to polecam korzystanie z tego typu zakupów.Wszystko zależy od gabinetu- to czy idzie tylko na masówe ,i nie zależy mu na potencjalnych klientkach , czy też grupony itp traktuje jako reklame i zachecenie w przyszłosci do korzystania ze swojej oferty. Korzystałam z około 10 usług z kuponami zniżkowymi min, z Okazika, MyDealu, Grupera czy Grouponu. W wiekszości byłam zadowolona. Robiłam głównie serię mikrodermabrazji ,peelingi kawitacyjne, trwałą na rzęsy itp . Wrażenia bardzo pozytywne, w niektorych gabinetach mikro miałam zrobioną nawet lepiej niż bez kuponu. Jedynie w jednym gabinecie spotkałam sie z brakiem umiejętności. Niemniej nigdy nie odczułam ze jestem gorzej traktowana tylko dlatego że "to ta od grupona". Tak że wszysto zależy od danego salonu kosmetycznego
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 12:53   #1092
plywok
Zakorzenienie

wydaje mi się też, że przy kosmetycznych-fryzjerskich zabiegach warto zwrócić na ilość sprzedanych kuponów. czy mają jakąś limitowana ilość czy sprzedają ile wlezie. bo jak np mają limit na 50 osób to można jeszcze znaleźć czas i zrobić porządnie. ale jak się sprzeda 300 kuponów na fryzjera to trudno mieć czas na osoby z grupona plus na osoby normalnie przychodzące i korzystające z usług na codzień.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 13:04   #1093
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
wydaje mi się też, że przy kosmetycznych-fryzjerskich zabiegach warto zwrócić na ilość sprzedanych kuponów. czy mają jakąś limitowana ilość czy sprzedają ile wlezie. bo jak np mają limit na 50 osób to można jeszcze znaleźć czas i zrobić porządnie. ale jak się sprzeda 300 kuponów na fryzjera to trudno mieć czas na osoby z grupona plus na osoby normalnie przychodzące i korzystające z usług na codzień.

Dokladnie, przy zakupie kieruję sie własnie tym , czy dany portal wystawia ofertę z limitem kuponów. Z ofert salonów fryzjerskich nigdy nie korzystałam z racji ze od lat jestem wierna jednemu nie zmienię.Jak widzę ze dany gabinet kosmetyczny ma ogromną liczbę zakupionych kuponów to wole nie ryzykować. Zwłaszcza jeśli kupon jest ważny np 2 miesiące. Bo przecież nie ma szans by dobrze zająć sie taką liczbą klientow w tak krótkim czasie ....Zdarzyło sie też tak ze pewien nowo otwarty salon fryzjerski chcąć klientki zamieścił ofertę bez limitu za psie pieniądze - bodajże strzyżenia ,farbowanie itp. Ofertę kupilo tyle ludzi, że salon nie wyrobił z przyjęciem wszystkich i na dodatek splajtował..po prostu nie wyszedł na swoje ,bo obsługiwał praktycznie tylko kobitki z kuponem..

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2012-01-07 o 13:11
Stary 2012-01-07, 13:32   #1094
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

A ja powiem jak wygląda to ze strony usługodawcy... Groupon to jest forma reklamy dla nas, więc nie rozumiem dlaczego uważacie, że to jest robione na odpierdziel. Gabinet się stara po to, aby właśnie klient wrócił. I nie jest to forma zarabiania pieniędzy jak niektórzy myślą. Wolę wystawić ofertę na Grouponie w formie reklamy i wyjść na tym na zero niż płacić np. kilka tysięcy za obszerną reklamę w Panoramie Firm (co nie przynosi żadnych efektów). Jeśli chodzi o limity... jest z nimi różnie. Niby się je chce ale jak przyjdzie przedstawiciel Grouponu to się nie obejrzycie, a macie podpisaną umowę bez limitów. Taka ich praca a ja najzwyczajniej o tym zapominam w rozmowie. Ostatnio zdarzyło się nam, że faktycznie ze względu na moje niedopatrzenie nie ustawiłam limitu i sprzedało się prawie 300 ofert. I z ręką na sercu kalendarz mamy zapchany Paniami z Grouponu. Mamy większy problem z klientami nie z Grouponu bo często nie ma się ich gdzie wciskać. I wierzcie mi albo nie ale jakbyście zadzwoniły dziś z kuponem chcąc umówić się na godzinę popołudniową to autentycznie miejsce znajdzie się za ok. 1,5 miesiąca... i to nie dlatego, że kombinujemy... ale dlatego że sprzedałyśmy 300 kuponów (seria zabiegów) i po prostu mamy kalendarz zapchany. Piszę to oczywiście na podstawie mojej firmy, nie biorę odpowiedzialności za inne firmy. Sama kiedyś kupiłam kupon na mycie auta we Wrocławiu i laska umyła mi auto... wodą brudną ścierą bez żadnych detergentów... pozostawię to bez komentarza.
...się wyżaliłam

Edytowane przez madziulkaa
Czas edycji: 2012-01-07 o 15:41
madziulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 14:13   #1095
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
A ja powiem jak wygląda to ze strony usługodawcy... Groupon to jest forma reklamy dla nas, więc nie rozumiem dlaczego uważacie, że to jest robione na odpierdziel. Gabinet się stara po to, aby właśnie klient wrócił. I nie jest to forma zarabiania pieniędzy jak niektórzy myślą. Wolę wystawić ofertę na Grouponie w formie reklamy i wyjść na tym na zero niż płacić np. kilka tysięcy za obszerną reklamę w Panoramie Firm (co nie przynosi żadnych efektów). Jeśli chodzi o limity... jest z nimi różnie. Niby się je chce ale jak przyjdzie przedstawiciel Grouponu to się nie obejrzycie, a macie podpisaną umowę bez limitów. Taka ich praca a ja najzwyczajniej o tym zapominam w rozmowie. Ostatnio zdarzyło się nam, że faktycznie ze względu na moje niedopatrzenie nie ustawiłam limitu i sprzedało się prawie 300 ofert. I z ręką na sercu kalendarz mamy zapchany Paniami z Grouponu. Mamy większy problem z klientami nie z Grouponu bo często nie ma się ich gdzie wciskać. I wierzcie mi albo nie ale jakbyście zadzwoniły dziś z kuponem chcąc umówić się na godzinę popołudniową to autentycznie miejsce znajdzie się za ok. 1,5 miesiąca... i to nie dlatego, że kombinujemy... ale dlatego że sprzedałyśmy 300 kuponów (seria zabiegów) i po prostu mamy kalendarz zapchany. Piszę to oczywiście na podstawie mojej firmy, nie biorę odpowiedzialności za inne firmy. Sama kiedyś kupiłam kupon na mycie auta we Wrocławiu i laska umyła mi auto... wodą brudną ścierą bez żadnych detergentów... pozostawię to bez komentarza.
...się wyżaliłam
Czyli tak jak mówisz na końcu, każdy gabinet traktuje te zamówienia trochę inaczej i są sytuację kiedy osoby z Groupona/czy innego portalu są traktowane gorzej/w drugiej kolejności itp.
Niestety Groupon nie wymaga i nie ma wpływu na poziom wykonania usługi.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 15:24   #1096
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

To akurat prawda... dla grouponu liczy się tylko cena. A moim zdaniem kolosalną różnicą jest profesjonalny, porządny salon.. a za przeproszeniem taki w budce po warzywniaku. Bo i o takich mi klienci opowiadali. Mimo to wszystkie salony kosmetyczne wkładane są do jednego worka. Dlatego trzeba wcześniej poczytać cokolwiek na internecie o danym miejscu i wczytać się w cennik. Bo np my obniżamy ceny o ok 60%-70%... Prawdziwe ceny, te z cennika. A do śmiechu doprowadzają mnie oferty przecenione z kwoty wyjściowej kompletnie nierealnej dla danego miejsca. Ja na to mówię "zniżka ze zwyżki"

Aaa i jeszcze coś dopiszę... o produktach czy materiałach używanych do usług grouponowych. Zdarzyło mi się jak wcześniej wspomniałam umyte auto samą wodą ale nie powiem jaka to była myjnia bo nie pamiętam. Prawie się zgubiłam próbując do nich dotrzeć... gdzieś koło ul. Jedności Narodowej. Ale ostatnio spotkała mnie jeszcze jedna niesympatyczna przygoda. Chodzę z mężem raz na jakiś czas do pizzerii w Renomie Sicilia. Bardzo lubię tą pizzę, jest cienka, typowa włoska i na moje oko... nie nafaszerowana chemią. Co dla mnie jest ważne bo karmię dziecko. Ostatnio była oferta tej pizzerii na Grouponie - to sobie pomyślałam czemu nie... zawsze to się zaoszczędzi. Miejsce znane, sprawdzone. I wiecie co... nigdy więcej tam nie wrócę. Dostaliśmy z mężem takiego rozstroju żołądka, już po samym wyjściu. Ledwo zdążyliśmy do toalety. Teraz mi to się zabawnie opisuję, ale byłam po prostu wściekła !

Edytowane przez madziulkaa
Czas edycji: 2012-01-07 o 15:38 Powód: dopisek
madziulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 20:33   #1097
devilqueen90
Raczkowanie

korzystałam i wszystko było w porządku
devilqueen90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 00:10   #1098
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
...się wyżaliłam
Tylko, że prawda jest taka, że większość klientów 'grouponowych' nie wróci do danego miejsca po normalnej cenie.
Nie mowię, że nikt nie wróci, ale na pewno większość poszuka innych ofert.
Albo wróci, jak będą kolejne groupony. Mówię nawet po sobie: razem z moim mężczyzną lubimy iść od czasu do czasu na squasha. Wszystko fajnie, ale trochę kasy trzeba na to wyłożyć: ok 50zł/1h.
Byliśmy z groupona raz na squashu (za 29zł/h) było super, warunki bardzo fajne. Niedawno znowu znaleźliśmy kupon na squasha w tamto miejsce, kupiliśmy 4 (w cenie 27zł/h).
Więc owszem, wróciliśmy, ale po cenie jeszcze mniejszej niż wcześniej.

Co do grouponów wyjazdowych: w ten długi weekend byliśmy w górach, 99zł za 2 noclegi dla 2 osób + śniadania - wszystko elegancko, śniadanie w formie szwedzkiego stołu, pokój czyściutki, identyczny jak na zdjęciach, obsługa bardzo miła, więc zdecydowanie jesteśmy zadowoleni.

Jednak raczej nie wrócimy w tamto miejsce: w lecie nie za bardzo jest gdzie iść/jechać. W zimie kawałek drogi do stoków narciarskich (ok. 20-30hm do tych bliższych).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 00:25   #1099
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

A ja uważam, że zależy w jakiej branży. Jeśli pojedziesz np do Pragi na wyjazd z Grouponu... to wiadomo, że nie wrócisz tam po normalnej cenie bo ileż można jeździć do Pragi Co do squasha też mam podobne myślenie. Ale np przy zabiegach kosmetycznych jest ich bardzo zróżnicowany poziom. Jeżeli klientowi odpowiada to zdecyduje się na powrót w dane miejsce. Widzę to po naszych klientach. Są klienci oczywiście tacy, którzy tylko szukają okazji i nie stać ich na zabieg w normalnej cenie. Ale jest też sporo klientów, którzy szukają swojego miejsca. U nas naprawdę sporo klientów zostaje więc jesteśmy tego dobrym przykładem
Stary 2012-01-09, 10:05   #1100
cziki
Zakorzenienie

To prawda że większość grouponowych klientów juz nie wraca. Ale z drugiej strony jak dany gabinet się nie stara dla kleintów kuponowych to nie kupię już u nich nawet zabiegu po tańszej cenie, no bo po co, strata pieniędzy.

Przypomniał mi się jeszcze jeden mój kupon - solarium z platformą wibracyjną. Kupon był ważny rok albo pół roku a gabinet po jakimś czasie wymienił solarium na takie bez platformy wibracyjnej (tak po 3 miesiacach)
Stary 2012-01-09, 11:21   #1101
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się.
Jak tylko te portale pojawiły się w sieci zaczęłam korzystać - kusiły skutecznie niby dużymi zniżkami.

Jednak po roku niestety często przykrych doświadczeń omijam z daleka i korzystam tylko ze sprawdzonych stałych "moich" miejsc.
Stanowczo odradzam - przynajmniej miejsca usługowe (kosmetyczki, fryzjer itp.)

Zdarzyły mi się 3 przypadki gdzie nie mogłam zrealizować kuponu - okazało się że firmy usługowe zamknęły działalność - ogłosiły upadłość zaraz po zakończeniu promocji na gruponie.

Zarówno grupon jak i usługodawca się wymigali od zwrotu należności.

Sprawy nie zostawiłam - zgłosiłam na policję.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 12:25   #1102
pierniczkowa
Zadomowienie

ja korzystalam dwa razy z Groupona i jestem zadowolona
Wykupilam polroczny karnet na silownie oraz roczny kurs jezyka w dobrej szkole jezykowej
Przy tych wszystkich kuponach warto przede wszystkim sprawdzic uslugodawcow, sprawdzic opinie w necie, popytac znajomych i nie podejmowac decyzji w ciagu sekundy po zobaczeniu ile zaoszczedzimy.
Stary 2012-01-09, 13:46   #1103
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Zdarzyły mi się 3 przypadki gdzie nie mogłam zrealizować kuponu - okazało się że firmy usługowe zamknęły działalność - ogłosiły upadłość zaraz po zakończeniu promocji na gruponie.

Zarówno grupon jak i usługodawca się wymigali od zwrotu należności.

Sprawy nie zostawiłam - zgłosiłam na policję.
to musiałaś mieć pecha chyba.

bo ja też miałam okazję wykupić usługę, jak poszłam to lokal zmienił właściciela bo pani akurat ogłosiła upadłość przez kupony, ale napisałam normalnie do grupona, o wszystkim już wiedzieli i pieniądze oddawali. a nawet nowa właścicielka mi powiedziała, że jakby były problemy to mam się do niej odezwać i ona mi pomoże w zwrocie pieniędzy (mimo, że to nie było w jej interesie) .

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 17:22   #1104
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że zależy w jakiej branży. Jeśli pojedziesz np do Pragi na wyjazd z Grouponu... to wiadomo, że nie wrócisz tam po normalnej cenie bo ileż można jeździć do Pragi Co do squasha też mam podobne myślenie. Ale np przy zabiegach kosmetycznych jest ich bardzo zróżnicowany poziom. Jeżeli klientowi odpowiada to zdecyduje się na powrót w dane miejsce. Widzę to po naszych klientach. Są klienci oczywiście tacy, którzy tylko szukają okazji i nie stać ich na zabieg w normalnej cenie. Ale jest też sporo klientów, którzy szukają swojego miejsca. U nas naprawdę sporo klientów zostaje więc jesteśmy tego dobrym przykładem

a ja do Pragi moge jeździc co miesiąc bo kocham,niestety nie stać mnie na tak czeste wojaże A tak na poważnie ,to madziulka ma racje. Oczywiscie znajdzie sie wiele osób ktore z usług kosmetyczek tudzież fryzjerow będą korzystać tylko i wyłącznie z kuponem ale też wiele osob zostanie wiernych danemu salonowi jeśli będą zadowolone. Sama nadal korzystam z różnych promocji odnośnie gabinetów kosmetycznych , ale na pewne zabiegi chadzam regularnie po normalnych cenach właśnie do takiego salonu ktorego poznałam właśnie dzięki kuponowi i byłam mega zadowolona. Do knajp w ktorych byłam z gruperem/grouponem też zdarza mi sie ze znajomymi, TŻ-tem powrócić i zjeść po normalnych cenach .
Stary 2012-01-09, 23:30   #1105
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Dzięki za aprobatę

Cytat:
To prawda że większość grouponowych klientów juz nie wraca. Ale z drugiej strony jak dany gabinet się nie stara dla kleintów kuponowych to nie kupię już u nich nawet zabiegu po tańszej cenie, no bo po co, strata pieniędzy.

Przypomniał mi się jeszcze jeden mój kupon - solarium z platformą wibracyjną. Kupon był ważny rok albo pół roku a gabinet po jakimś czasie wymienił solarium na takie bez platformy wibracyjnej (tak po 3 miesiacach)
Poza tematem... Matko - co to jest za platforma wibracyjna do solarium? Po co to ?
Stary 2012-01-09, 23:57   #1106
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za aprobatę

Poza tematem... Matko - co to jest za platforma wibracyjna do solarium? Po co to ?

o, też jestem bardzo ciekawa
Stary 2012-01-10, 12:08   #1107
cziki
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za aprobatę

No jak - opalasz się chudnąc To taka solarka stojąca a w podłodze jest dodatkowo platforma wibracyjna która oczywiscie można wyłaczyć
Stary 2012-01-10, 12:42   #1108
karookarolina
Raczkowanie

U mnie w mieście skorzystanie z takiej kabiny w solarium jest w takiej cenie co we wszystkich innych kabinach (ok 1zł za minute). Spotkałam to tylko w jednym salonie ( nie chodzę na solarium, przed studniówką zaliczyłam kilka sesji-czyli lata temu ) wiem tylko, ze nadal jest to w tym salonie. Jedyne co to tej kabiny nie obejmuje promocja 10 minut+ 5 gratis.
Jeśli chodzi o spalanie tłuszczu to sprawdza się i potrafi dobrze wytrząchać
Tylko z tego co pamietam to nie wiem czy przez to, ze człowiek sie poci przez tą platformę, czy przez jakies nowe lampy nieźle się poparzyłam, co sie w innych kabinach nie zdarzało.

Co do grupona w Warszawie jest kupon na depilacje miejsc intymnych woskiem za 15 zł. Korzystał ktoś? Ew. czy ktoś w ogóle korzysta z takich usług? Kompletnie nie wiem jak to wygląda. Zresztą nie wiem czy nie krępowałoby mnie to
karookarolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 13:41   #1109
emememsik
po prostu Em :)

Ja z kolei bardzo chętnie wracałabym do miejsc, które odwiedziłam z grouponem. Dobrym przykładem jest herbaciarnia, która do najtańszych w mieście nie należy, ale ponieważ zostałam tam bardzo miło przyjęta, obsługa była doskonała, wracam tam cały czas. Ofertę zamieścili tylko raz (60 zł za 30 zł), kupiłam wtedy kilka rodzajów herbat, dostałam też 25 g jednego ze smaków, do którego nie byłam przekonana (potem stał się moim ulubionym) i jeszcze kartę stałego klienta. Wszystkim polecam to miejsce - herbaciarnia Czarka na ul. Floriańskiej.
Jeśli chodzi o restauracje to byłam w kilku i z chęcią bym wracała, gdybym była bardzo zadowolona, ale nie byłam, więc nie wracam.
Stary 2012-01-10, 21:47   #1110
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Dziewuszki, czy któraś korzystała z portalu KUPONIK4YOU? Mam wrazenie, że jest nierzetelny i amatorsko prowadzony... szczegóły wkrótce, jak łaskawie rozwiną ze mną korespondencję

Natomiast co do tego całego wracania do gruponowego miejsca... Pewnie tylko maly procent kuponowcow kotwiczy gdzieś na stałe - mowię to naa podstawie mojej osoby oraz moich znajomych. Osobiście zakotwiczyłam jedynie w restauracji India Curry w Warszawie (polecam!) oraz być może u pani przedłużającej rzęsy, ale to tylko jeśli cena będzie dla mnie znośna.
Zresztą jak mówi stare chińskie przysłowie Kto daje i odbiera...
dlatego sądzę, że jak już ktoś raz dostał coś "za darmo", to będzie wolał w tej "zadarmowości" pozostać dopóty, dopoki nie będzie to szkodliwe dla niego samego
Ho ho, ale mądrze mi się napisalo
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości