Groupon.pl korzystacie? - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 11:02   #1321
fitness2520
Rozeznanie

Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Jeżeli chcecie skorzystać z oferty Groupon Travel to radzę wpierw wklepać nazwę hotelu/pensjonatu i przejrzeć jakie ma opinie żeby nie było później rozczarowań.

Ja razem z chłopakiem kilka dni temu wykupiliśmy pobyt w pewnym hotelu u podnóża Karkonoszy niby 4 gwiazdkowym, co się w istocie okazało po powrocie do domu, że jest to hotel 3 gwiazdkowy - bo na wszelkich portalach, gdzie ludzie wstawiają opinie jest info, że hotel ma 3*.
Wiem, że ta oferta jest nadal aktywna na Grouponie - można się na nią zapisać dlatego postanowiłam tutaj napisać.
Hotel ogłasza się, że odpoczniecie w komfortowo urządzonych pokojach - może i tak będzie jak wybierzecie opcję lux/ apartament.

W rzeczywistości pokój Standard wygląda następująco: dostaliśmy łoże a'la małżeńskie, które było złączeniem dwóch pojedynczych łóżek W dodatku materace były twarde i niewygodne.
Telewizor w pokoju nienastrojony - łapało chyba z 5 stacji, na jednym kanale był dźwięk głośniejszy na drugim wcale
Nie było żadnej szafy - tylko poskręcane półki na których znajdowało się żelazko i 2 grube koce.
W oknach nie było zasłon, widok był na basen.
Na zdjęciach pokoje wyglądają na przytulne - w naszym przypadku tak nie było.
Łazienka: wyposażenie starego typu.
Nie było nawet wody mineralnej w pokoju dla gości.
Ogólnie rzecz biorąc czasy PRL-u.

Nie wiem za co tu płacić 449 zł za 2 noclegi z wyżywieniem.
Śniadania i obiadokolacje były w cenie - jedzenie było znośne, ale bez szału. Posiłki mogłyby być serwowane cieplejsze.
Kawa nie do przełknięcia.

Jedyne co zasługiwało na uwagę to masaże - ale one były za dodatkową opłatą.
Byłam na masażu antycellulitowym bańką chińską - był bardzo przyjemny, na 2 dzień nie miałam żadnych siniaków - a ciało przyjemne w dotyku
Poza tym pani masażystka przesympatyczna.
Gdybyśmy wiedzieli jakie nam warunki zapewnią w pokoju - to byśmy się zdecydowali na najtańszy pensjonat a resztę pieniędzy przeznaczyli na zabiegi na twarz i ciało.

Dlatego zanim coś wykupicie to przejrzyjcie opinie na różnych portalach.

SKALPEL : 8
KILLER : 12
TURBO : 3
TOTAL FITNESS : 1
5 treningów 6 minutowych z YouTube : 15

30 day squat challenge 1: 30/30

SIERPNIOWA WYMIANKA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711771

Edytowane przez fitness2520
Czas edycji: 2013-07-16 o 11:29
fitness2520 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 09:45   #1322
Mirianka
Zakorzenienie

Dziewczyny a mam pytanie o restauracje jak tu np:
http://www.groupon.pl/oferty/warszaw..._0_0_207&a=397
Tu pisze ze dla dwóch osób obiad składający się z przystawki, dania głównego, deseru i lampki wina - czy po prostu zamawiam wtedy w restauracji taki zestaw jaki chcę do wyboru czy tylko dysponuję kwotą 189zł i musze sie w niej zmieścić ze wszystkim zeby nie dopłacać? Bo np ceny niektórych dan głównych są większe i w tej drugiej opcji moze mi nie starczyć gruponu na desery...

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:04   #1323
fitness2520
Rozeznanie

Podejrzewam, że oni sami wybiorą 2 przykładowe menu + winko, którym was uraczą a wy będziecie wybierać sobie co będziecie chcieli zjeść.
Skoro karta jest duża to oni wybiorą takie dania, które będą się mieściły w tej kwocie.
Poza tym mało prawdopodobna sytuacja, że siedzicie w restauracji z kalkulatorem i sumujecie poszczególne dania (przystawka, danie główne, deser).
Żadna ceniąca się restauracja na coś takiego by nie pozwoliła.

Ja stawiam, że będzie dla was zarezerwowany stolik a kelner wręczy wam kartkę z przykładowym menu, a jak zasiądziecie do stolika to naleje wam po lampce wina.
Mogę się mylić - ale ja bym tak obstawiała.

Edit:
spojrzałam na stronę, przecież tam na dole masz podane przykładowe dania.
Na deser dostaniecie na bank: tort bezowy z konfiturą z wiśni i limonki.

SIERPNIOWA WYMIANKA:

Edytowane przez fitness2520
Czas edycji: 2013-07-26 o 10:09
Stary 2013-07-26, 11:32   #1324
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitness2520 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że oni sami wybiorą 2 przykładowe menu + winko, którym was uraczą a wy będziecie wybierać sobie co będziecie chcieli zjeść.
Skoro karta jest duża to oni wybiorą takie dania, które będą się mieściły w tej kwocie.
Poza tym mało prawdopodobna sytuacja, że siedzicie w restauracji z kalkulatorem i sumujecie poszczególne dania (przystawka, danie główne, deser).

Ja stawiam, że będzie dla was zarezerwowany stolik a kelner wręczy wam kartkę z przykładowym menu, a jak zasiądziecie do stolika to naleje wam po lampce wina.

Edit:
Dziękuję za pomoc a te dania przykładowe to myślałam ze taki wybór prezentują z wielu dostępnych opcji, że np można sobie na deser wybrać bezę itp ale chyba i tak skorzystam, wygląda smakowicie

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 11:48   #1325
klada
Zakorzenienie

A czy oferty groupona obowiązują tylko w dużych miastach? Mieszkam w dosc dużym mieście, ale jakoś nie potrafiłam go wyszukac na stronie
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 18:13   #1326
fitness2520
Rozeznanie

Na Grouponie masz taką zakładkę WYBIERZ SWOJE MIASTO - wystarczy ją rozwinąć i wybierasz sobie interesujące cie miasto.
http://sites.groupon.pl/calapolska.html

Przeważają duże miasta - nie ma małych mieścinek.

SIERPNIOWA WYMIANKA:
Stary 2013-07-26, 18:23   #1327
klada
Zakorzenienie

Właśnie o tym wiem. Myślałam, że jednak w moim mieście mogą byc jakieś kupony, ale pokazuje w tej liście tylko te najpopularniejsze miasta
W każdym razie dziękuję
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 22:16   #1328
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Właśnie o tym wiem. Myślałam, że jednak w moim mieście mogą byc jakieś kupony, ale pokazuje w tej liście tylko te najpopularniejsze miasta
W każdym razie dziękuję
zobacz na godealla .pl, tam masz więcej miast i zbiór ofert z większości serwisów w Polsce
Stary 2013-07-28, 10:27   #1329
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fitness2520 Pokaż wiadomość

Edit:
Ja zawszę gdy chodzę do tego typu restauracji sama wybieram co chcę zjeść. I tak włączam KALKULATOR w telefonie i sumujemy sobie sami Na przystawke to i to, na głowne tamto a jeśli na deser nie chcę bezy to wezmę co innego. I jak przekroczycie limit dopłacacie. Zwiedziłam już naście takich miejsc i sądzę, że tu powinno być podobnie

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 23:03   #1330
maiti
Raczkowanie

Groupon nie ma na swojej liście mojego banku. Czy jest jakaś inna możliwość dokonania przelewu bankowego?
maiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 12:58   #1331
broccolina
Rozeznanie

Dziewczyny, a co sądzicie o tej ofercie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_252&a=1661

warto?
Stary 2013-09-09, 13:08   #1332
parbleu
Przyczajenie

Hejka, ja korzystam sporadycznie z grouponów i raczej mam miłe wspomnia. Jeden raz niezbyt podobał mi się zakład kosmetyczny, w którym miałam mieć zabieg, więc rozwiązałam umowę z grouponem. Myślałam, że będą jakieś problemy, ale szybko zwrócili pieniądze. Najważniejsze, żeby zawsze czytać opisy i sprawdzać opinie o miejscach, w których kupuje się usługę.
parbleu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 17:59   #1333
Darianna25
Zakorzenienie

A ja ostatnio-jakieś 1,5roku temu trafiłam do super salonu w Sosnowcu ale przez portal kupBon.Miałam tam robione hybrydy, oczyszczanie,masaż antycellulitowy,mezoterapie igłową.
I jak jestem w pl zawsze tam wracam,nawet bez kuponu.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 18:33   #1334
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Cytat:
Napisane przez broccolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co sądzicie o tej ofercie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_252&a=1661

warto?
a patrzyłaś jak na allegro stoją te kosmetyki?

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 19:00   #1335
iza315
Przyczajenie

Cześć!
Mam taki problem z groupon.pl. Wykupiłam u nich kupon na samonośne staniki. Mieli je przysłać do 10 dni od zamówienia. Za 6 dni minie miesiąc a ja dalej nie otrzymałam przesyłki. Dzwoniłam i pisałam w tej sprawie do groupona ale on odsyła mnie cały czas do wysyłania maila do tego gościa, który ma przesłać te staniki. Jednak i to nie pomaga bo nie otrzymałam już przez tydzień żadnej odpowiedzi! Wydałam na to 75zł i ani nie mam tych pieniędzy ani produktu! A groupon umywa ręce. Czy któraś z Was kupiła w ostatnim czasie taki kupon? Albo czy jest jakiś przepis, który zmusiłby groupon do oddania mi tych pieniędzy? Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź!
iza315 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 20:24   #1336
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza315 Pokaż wiadomość
Cześć!
Mam taki problem z groupon.pl. Wykupiłam u nich kupon na samonośne staniki. Mieli je przysłać do 10 dni od zamówienia. Za 6 dni minie miesiąc a ja dalej nie otrzymałam przesyłki. Dzwoniłam i pisałam w tej sprawie do groupona ale on odsyła mnie cały czas do wysyłania maila do tego gościa, który ma przesłać te staniki. Jednak i to nie pomaga bo nie otrzymałam już przez tydzień żadnej odpowiedzi! Wydałam na to 75zł i ani nie mam tych pieniędzy ani produktu! A groupon umywa ręce. Czy któraś z Was kupiła w ostatnim czasie taki kupon? Albo czy jest jakiś przepis, który zmusiłby groupon do oddania mi tych pieniędzy? Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź!
Problem jest taki, że to nie z grouponem zawarłaś umowę cywilnoprawną. Tutaj Twoje roszczenia należy kierować bezpośrednio do przedsiębiorcy od którego kupiłaś, dlatego też odsyłają Cie właśnie do niego. Niestety ale takie portale tylko pośredniczą i walczyć należy z kimś innych. Powołaj się na kilka podstaw prawnych np. (471 k.c.). Musisz konkretnie napisać do sprzedającego, że nie wywiązał się z warunków umowy i w związku z powyższym oczekujesz zwrotu pieniędzy?
tutaj masz więcej informacji: http://www.godealla.pl/blog/zwroty-k...ach-grupowych/
pozdrawiam

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 19:03   #1337
Dziecko3
BAN stały

Witam, więc i ja wrzucę swoje kilka groszy. Jeśli chodzi o grupony to kiedyś z tego korzystałem dość mocno jednak oferty, które miałem okazję kupić jako ostatnie przekonały mnie ostatecznie, że już mało poważnych firm oferuje swoje produkty bądź usługi w ich portalu.

Jednak nie chciałem rezygnować ze zniżek - wiadomo jak każdy szukam oszczędności - znalazłem fajną stronkę, które również oferuje produkty w mega przecenach często sięgających grubo ponad 50%. Szczegóły możecie znaleźć tutaj XXX . W każdym razie zarejestrowałem się i kiedy dostałem pierwszą ofertę byłem pozytywnie zaskoczony. Kupujesz jeden kupon, który tak naprawdę jest pakietem upoważniającym Cię do wielu zniżek na różne wydarzenia czy produkty. Jeśli ktoś jest aktywny można naprawdę zaoszczędzić masę drobnych. XXX jest o tyle fajne, że jeśli nie jesteś zadowolony możesz w ciągu 14 dni zrezygnować nie robią problemów, przez pomyłkę zamówiłem jeden kupon i bez problemu można było zwrócić. Więc jeśli ktoś naprawdę się interesuje gruponami proponuje zainteresować się również XXX bo ich oferta jest o wiele szersza i w sumie dużo bardziej korzystna, dla klienta.

Pozdrawiam.

Edytowane przez sublime
Czas edycji: 2013-10-09 o 19:33 Powód: reklama
Dziecko3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 19:11   #1338
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziecko3 Pokaż wiadomość
[...]
Pozdrawiam.
Zgłosiłam, również pozdrawiam
Stary 2013-10-10, 00:35   #1339
Dziecko3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Zgłosiłam, również pozdrawiam
Dziwna polityka
Dziecko3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 21:37   #1340
ewwik82
Przyczajenie

Witam!!
A ja niestety zauważyłam ostatnio kilka ofert które wcale nie są atrakcyjne...
Np teraz na mieście Katowice jest oferta do Parku św Mikołaja za 24.99 za jedna osobę.
Normalny bilet do tego parku kosztuje 23.99 za os dorosłą i 19.99 za dziecko.
Atrakcje takie same więc ja się pytam gdzie tu okazja? Gdzie zniżka?
Jakiś czas temu identyczna sytuacja była z oferta na pizze w Chorzowie. Cena w menu była niższa niż proponowana promocja w grouponie. Uważajcie co kupujecie i sprawdzajcie na stronach źródłowych.

ewwik82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 14:30   #1341
klajdla
Wtajemniczenie

Wypelnione
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 19:24   #1342
wonka080
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z groupona na okulary korekcyjne lub soczewki? Dokładnie taka oferta:
http://www.groupon.pl/oferty/wroclaw...ptica/32201106

Jest tam informacja: "2) 59 zł za groupon wart 400 zł na okulary korekcyjne, dobór opraw przez stylistę i badanie wzroku w gabinecie okulistycznym (dotyczy oprawek w cenie od 299 zł)" - czyli za 60zł mam badanie i już oprawki ze szkłami?
Stary 2014-01-23, 11:13   #1343
broccolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wonka080 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z groupona na okulary korekcyjne lub soczewki? Dokładnie taka oferta:
http://www.groupon.pl/oferty/wroclaw...ptica/32201106

Jest tam informacja: "2) 59 zł za groupon wart 400 zł na okulary korekcyjne, dobór opraw przez stylistę i badanie wzroku w gabinecie okulistycznym (dotyczy oprawek w cenie od 299 zł)" - czyli za 60zł mam badanie i już oprawki ze szkłami?
Ja niestety nie jestem z Wrocławia ale ogłoszenie wygląda na takie jak piszesz. Najlepiej zadzwoń do tego Optyka i zapytaj o szczegóły Groupona
Stary 2014-01-23, 16:24   #1344
wonka080
Raczkowanie

Ten groupon jest "aktywny" w kilku miastach. Mnie interesowałby Gdańsk. Mam zamiar się przejść do salonu, ale ciągle mi nie po drodze i chciałam póki co poczytać tutaj, czy ktoś ma może jakieś doświadczenia

Edytowane przez wonka080
Czas edycji: 2014-01-23 o 16:25
wonka080 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-30, 11:44   #1345
a49057b5cdb1ecff05d875b50009af6a4cf7709a_5fc82a942c605
Konto usunięte

Treść usunięta
a49057b5cdb1ecff05d875b50009af6a4cf7709a_5fc82a942c605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 16:21   #1346
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23
Konto usunięte

GROUPON czy to naprawdę okazja?

Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu przeglądam oferty zamieszczone na stronie www.groupon.pl. Niektóre na pierwszy rzut oka wyglądają na naprawdę fajne i tanie, lecz jak jest w rzeczywistości?
Osobiście raz skusiłam się zakup "groupona", chodziło dokładnie o wizytę u fryzjera (strzyżenie, farbowanie i regeneracja). Powiem szczerze, że to było wyrzucone 80zł w błoto. Fryzjerka po cichu powiedziała mi, że na obsługę klientów z groupona mają 1,5 h. Farbowanie - ok, pominę fakt, że farba zmyła się po 3 tygodniach, pomimo tego, że fryzjerka zapewniała mnie, że to trwała koloryzacja, która się nie wypłucze. Regeneracja polegała na...nałożeniu odżywki do włosów! A ścięcie sprowadziło się do obcięcia końcówek. Pomimo tego, że chciałam radykalnej zmiany, fryzjerka mi ją odradziła, a wręcz powiedziała, że nie podejmie się takiego cięcia.
Powiedzcie proszę jak było w Waszym przypadku? Czy tylko mnie spotkała taka sytuacja? Dodam, że byłam w salonie w Białymstoku.
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 16:33   #1347
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: GROUPON czy to naprawdę okazja?

Trzeba uważać i trzeba wiedzieć że nieraz albo nawet bardzo często wychodzi drożej lub w normalnej cenie a my myślimy że zrobiliśmy deal życia

Korzystałem parę razy z gruponów i ogólnie byłem zadowolony chociaż nie dało się zauważyć że jaka cena taka jakość i płacąć dało się wyczuć że jadą po kosztach czy po prostu nie jest tak profesjonalnie jak w przypadku gdybym płacić "normalną" cenę.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 16:47   #1348
MissChievousTess
Zakorzenienie

Bardzo różne są oferty. Warto przed zakupem poczytać opinie o danym usługodawcy jeśli są. Ja tak kilkukrotnie uniknęłam trefnych ofert.
Stary 2014-06-28, 17:07   #1349
bestka
Zadomowienie

Ja się "sparzyłam". Skorzystałam z 3 tańszych zabiegów mikrodermabrazji. Najpierw był duży problem, żeby się tam dostać i wykorzystać zakupiony kupon. Po 2 tygodniach kiedy mi się udało, to zaproszono mnie do gabinetu w jakimś dziwnie wyglądającym lokalu w odrapanej piwnicy. Wyposażenie gabinetu pozostawiało wiele do życzenia, a sam zabieg trwał dosyć krótko i miałam wrażenie, że końcówka do aparatu nie była sterylizowana. Jakoś tak się zraziłam ogólnie, że reklamują się tam firmy, które nie mają klientów.
bestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 17:54   #1350
201604181004
Konto usunięte

ja z groupona korzystałam kilka lat temu teraz to już chbya przeżytek ;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości