|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Groupon.pl korzystacie?
Jeżeli chcecie skorzystać z oferty Groupon Travel to radzę wpierw wklepać nazwę hotelu/pensjonatu i przejrzeć jakie ma opinie żeby nie było później rozczarowań.
Ja razem z chłopakiem kilka dni temu wykupiliśmy pobyt w pewnym hotelu u podnóża Karkonoszy niby 4 gwiazdkowym, co się w istocie okazało po powrocie do domu, że jest to hotel 3 gwiazdkowy - bo na wszelkich portalach, gdzie ludzie wstawiają opinie jest info, że hotel ma 3*. Wiem, że ta oferta jest nadal aktywna na Grouponie - można się na nią zapisać dlatego postanowiłam tutaj napisać. Hotel ogłasza się, że odpoczniecie w komfortowo urządzonych pokojach - może i tak będzie jak wybierzecie opcję lux/ apartament. W rzeczywistości pokój Standard wygląda następująco: dostaliśmy łoże a'la małżeńskie, które było złączeniem dwóch pojedynczych łóżek W dodatku materace były twarde i niewygodne.Telewizor w pokoju nienastrojony - łapało chyba z 5 stacji, na jednym kanale był dźwięk głośniejszy na drugim wcale ![]() Nie było żadnej szafy - tylko poskręcane półki na których znajdowało się żelazko i 2 grube koce. W oknach nie było zasłon, widok był na basen. Na zdjęciach pokoje wyglądają na przytulne - w naszym przypadku tak nie było. Łazienka: wyposażenie starego typu. Nie było nawet wody mineralnej w pokoju dla gości. Ogólnie rzecz biorąc czasy PRL-u. Nie wiem za co tu płacić 449 zł za 2 noclegi z wyżywieniem. Śniadania i obiadokolacje były w cenie - jedzenie było znośne, ale bez szału. Posiłki mogłyby być serwowane cieplejsze. Kawa nie do przełknięcia. Jedyne co zasługiwało na uwagę to masaże - ale one były za dodatkową opłatą. Byłam na masażu antycellulitowym bańką chińską - był bardzo przyjemny, na 2 dzień nie miałam żadnych siniaków - a ciało przyjemne w dotyku ![]() Poza tym pani masażystka przesympatyczna. Gdybyśmy wiedzieli jakie nam warunki zapewnią w pokoju - to byśmy się zdecydowali na najtańszy pensjonat a resztę pieniędzy przeznaczyli na zabiegi na twarz i ciało. Dlatego zanim coś wykupicie to przejrzyjcie opinie na różnych portalach.
Ćwiczę z Ewą od 9 maja 2013 SKALPEL : 8 KILLER : 12 TURBO : 3 TOTAL FITNESS : 1 5 treningów 6 minutowych z YouTube : 15 30 day squat challenge 1: 30/30 SIERPNIOWA WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711771 Edytowane przez fitness2520 Czas edycji: 2013-07-16 o 11:29 |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam pytanie o restauracje jak tu np:
http://www.groupon.pl/oferty/warszaw..._0_0_207&a=397 Tu pisze ze dla dwóch osób obiad składający się z przystawki, dania głównego, deseru i lampki wina - czy po prostu zamawiam wtedy w restauracji taki zestaw jaki chcę do wyboru czy tylko dysponuję kwotą 189zł i musze sie w niej zmieścić ze wszystkim zeby nie dopłacać? Bo np ceny niektórych dan głównych są większe i w tej drugiej opcji moze mi nie starczyć gruponu na desery...
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Podejrzewam, że oni sami wybiorą 2 przykładowe menu + winko, którym was uraczą a wy będziecie wybierać sobie co będziecie chcieli zjeść.
Skoro karta jest duża to oni wybiorą takie dania, które będą się mieściły w tej kwocie. Poza tym mało prawdopodobna sytuacja, że siedzicie w restauracji z kalkulatorem i sumujecie poszczególne dania (przystawka, danie główne, deser).Żadna ceniąca się restauracja na coś takiego by nie pozwoliła. Ja stawiam, że będzie dla was zarezerwowany stolik a kelner wręczy wam kartkę z przykładowym menu, a jak zasiądziecie do stolika to naleje wam po lampce wina. Mogę się mylić - ale ja bym tak obstawiała. Edit: spojrzałam na stronę, przecież tam na dole masz podane przykładowe dania. Na deser dostaniecie na bank: tort bezowy z konfiturą z wiśni i limonki.
Ćwiczę z Ewą od 9 maja 2013 SKALPEL : 8 KILLER : 12 TURBO : 3 TOTAL FITNESS : 1 5 treningów 6 minutowych z YouTube : 15 30 day squat challenge 1: 30/30 SIERPNIOWA WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711771 Edytowane przez fitness2520 Czas edycji: 2013-07-26 o 10:09 |
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba i tak skorzystam, wygląda smakowicie
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
A czy oferty groupona obowiązują tylko w dużych miastach? Mieszkam w dosc dużym mieście, ale jakoś nie potrafiłam go wyszukac na stronie
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Na Grouponie masz taką zakładkę WYBIERZ SWOJE MIASTO - wystarczy ją rozwinąć i wybierasz sobie interesujące cie miasto.
http://sites.groupon.pl/calapolska.html Przeważają duże miasta - nie ma małych mieścinek.
Ćwiczę z Ewą od 9 maja 2013 SKALPEL : 8 KILLER : 12 TURBO : 3 TOTAL FITNESS : 1 5 treningów 6 minutowych z YouTube : 15 30 day squat challenge 1: 30/30 SIERPNIOWA WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=711771 |
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o tym wiem.
![]() W każdym razie dziękuję
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
zobacz na godealla .pl, tam masz więcej miast i zbiór ofert z większości serwisów w Polsce
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na przystawke to i to, na głowne tamto a jeśli na deser nie chcę bezy to wezmę co innego. I jak przekroczycie limit dopłacacie. Zwiedziłam już naście takich miejsc i sądzę, że tu powinno być podobnie
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
Groupon nie ma na swojej liście mojego banku. Czy jest jakaś inna możliwość dokonania przelewu bankowego?
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o tej ofercie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_252&a=1661
warto?
|
|
#1332 |
|
Przyczajenie
|
Hejka, ja korzystam sporadycznie z grouponów i raczej mam miłe wspomnia. Jeden raz niezbyt podobał mi się zakład kosmetyczny, w którym miałam mieć zabieg, więc rozwiązałam umowę z grouponem. Myślałam, że będą jakieś problemy, ale szybko zwrócili pieniądze. Najważniejsze, żeby zawsze czytać opisy i sprawdzać opinie o miejscach, w których kupuje się usługę.
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio-jakieś 1,5roku temu
trafiłam do super salonu w Sosnowcu ale przez portal kupBon.Miałam tam robione hybrydy, oczyszczanie,masaż antycellulitowy,mezoterapie igłową.I jak jestem w pl zawsze tam wracam,nawet bez kuponu. |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
|
|
|
#1335 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Mam taki problem z groupon.pl. Wykupiłam u nich kupon na samonośne staniki. Mieli je przysłać do 10 dni od zamówienia. Za 6 dni minie miesiąc a ja dalej nie otrzymałam przesyłki. Dzwoniłam i pisałam w tej sprawie do groupona ale on odsyła mnie cały czas do wysyłania maila do tego gościa, który ma przesłać te staniki. Jednak i to nie pomaga bo nie otrzymałam już przez tydzień żadnej odpowiedzi! Wydałam na to 75zł i ani nie mam tych pieniędzy ani produktu! A groupon umywa ręce. Czy któraś z Was kupiła w ostatnim czasie taki kupon? Albo czy jest jakiś przepis, który zmusiłby groupon do oddania mi tych pieniędzy? Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź!
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj masz więcej informacji: http://www.godealla.pl/blog/zwroty-k...ach-grupowych/ pozdrawiam
|
|
|
#1337 |
|
BAN stały
|
Witam, więc i ja wrzucę swoje kilka groszy. Jeśli chodzi o grupony to kiedyś z tego korzystałem dość mocno jednak oferty, które miałem okazję kupić jako ostatnie przekonały mnie ostatecznie, że już mało poważnych firm oferuje swoje produkty bądź usługi w ich portalu.
Jednak nie chciałem rezygnować ze zniżek - wiadomo jak każdy szukam oszczędności - znalazłem fajną stronkę, które również oferuje produkty w mega przecenach często sięgających grubo ponad 50%. Szczegóły możecie znaleźć tutaj XXX . W każdym razie zarejestrowałem się i kiedy dostałem pierwszą ofertę byłem pozytywnie zaskoczony. Kupujesz jeden kupon, który tak naprawdę jest pakietem upoważniającym Cię do wielu zniżek na różne wydarzenia czy produkty. Jeśli ktoś jest aktywny można naprawdę zaoszczędzić masę drobnych. XXX jest o tyle fajne, że jeśli nie jesteś zadowolony możesz w ciągu 14 dni zrezygnować nie robią problemów, przez pomyłkę zamówiłem jeden kupon i bez problemu można było zwrócić. Więc jeśli ktoś naprawdę się interesuje gruponami proponuje zainteresować się również XXX bo ich oferta jest o wiele szersza i w sumie dużo bardziej korzystna, dla klienta. Pozdrawiam. Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-09 o 19:33 Powód: reklama |
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1339 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!
A ja niestety zauważyłam ostatnio kilka ofert które wcale nie są atrakcyjne... Np teraz na mieście Katowice jest oferta do Parku św Mikołaja za 24.99 za jedna osobę. Normalny bilet do tego parku kosztuje 23.99 za os dorosłą i 19.99 za dziecko. Atrakcje takie same więc ja się pytam gdzie tu okazja? Gdzie zniżka? Jakiś czas temu identyczna sytuacja była z oferta na pizze w Chorzowie. Cena w menu była niższa niż proponowana promocja w grouponie. Uważajcie co kupujecie i sprawdzajcie na stronach źródłowych.
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypelnione
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z groupona na okulary korekcyjne lub soczewki? Dokładnie taka oferta:
http://www.groupon.pl/oferty/wroclaw...ptica/32201106 Jest tam informacja: "2) 59 zł za groupon wart 400 zł na okulary korekcyjne, dobór opraw przez stylistę i badanie wzroku w gabinecie okulistycznym (dotyczy oprawek w cenie od 299 zł)" - czyli za 60zł mam badanie i już oprawki ze szkłami?
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Ten groupon jest "aktywny" w kilku miastach. Mnie interesowałby Gdańsk. Mam zamiar się przejść do salonu, ale ciągle mi nie po drodze i chciałam póki co poczytać tutaj, czy ktoś ma może jakieś doświadczenia
____________________ _______________________ Edytowane przez wonka080 Czas edycji: 2014-01-23 o 16:25 |
|
|
|
|
#1345 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
GROUPON czy to naprawdę okazja?
Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu przeglądam oferty zamieszczone na stronie www.groupon.pl. Niektóre na pierwszy rzut oka wyglądają na naprawdę fajne i tanie, lecz jak jest w rzeczywistości? Osobiście raz skusiłam się zakup "groupona", chodziło dokładnie o wizytę u fryzjera (strzyżenie, farbowanie i regeneracja). Powiem szczerze, że to było wyrzucone 80zł w błoto. Fryzjerka po cichu powiedziała mi, że na obsługę klientów z groupona mają 1,5 h. Farbowanie - ok, pominę fakt, że farba zmyła się po 3 tygodniach, pomimo tego, że fryzjerka zapewniała mnie, że to trwała koloryzacja, która się nie wypłucze. Regeneracja polegała na...nałożeniu odżywki do włosów! A ścięcie sprowadziło się do obcięcia końcówek. Pomimo tego, że chciałam radykalnej zmiany, fryzjerka mi ją odradziła, a wręcz powiedziała, że nie podejmie się takiego cięcia. Powiedzcie proszę jak było w Waszym przypadku? Czy tylko mnie spotkała taka sytuacja? Dodam, że byłam w salonie w Białymstoku. |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: GROUPON czy to naprawdę okazja?
Trzeba uważać i trzeba wiedzieć że nieraz albo nawet bardzo często wychodzi drożej lub w normalnej cenie a my myślimy że zrobiliśmy deal życia
Korzystałem parę razy z gruponów i ogólnie byłem zadowolony chociaż nie dało się zauważyć że jaka cena taka jakość i płacąć dało się wyczuć że jadą po kosztach czy po prostu nie jest tak profesjonalnie jak w przypadku gdybym płacić "normalną" cenę.
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo różne są oferty. Warto przed zakupem poczytać opinie o danym usługodawcy jeśli są. Ja tak kilkukrotnie uniknęłam trefnych ofert.
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Ja się "sparzyłam". Skorzystałam z 3 tańszych zabiegów mikrodermabrazji. Najpierw był duży problem, żeby się tam dostać i wykorzystać zakupiony kupon. Po 2 tygodniach kiedy mi się udało, to zaproszono mnie do gabinetu w jakimś dziwnie wyglądającym lokalu w odrapanej piwnicy. Wyposażenie gabinetu pozostawiało wiele do życzenia, a sam zabieg trwał dosyć krótko i miałam wrażenie, że końcówka do aparatu nie była sterylizowana. Jakoś tak się zraziłam ogólnie, że reklamują się tam firmy, które nie mają klientów.
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Konto usunięte
|
ja z groupona korzystałam kilka lat temu teraz to już chbya przeżytek ;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

W dodatku materace były twarde i niewygodne.

trafiłam do super salonu w Sosnowcu ale przez portal kupBon.Miałam tam robione hybrydy, oczyszczanie,masaż antycellulitowy,mezoterapie igłową.