Groupon.pl korzystacie? - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 18:07   #1351
mpt
Zakorzenienie

Dot.: GROUPON czy to naprawdę okazja?

Przejechałam się na fryzjerze (regeneracja, jooo, to samo. Ścięcie - końcówki, bo przecież jest ładnie), knajpach ("przy rezerwacji proszę powiedzieć, że z groupona" - po co? żeby porcje były mniejsze. Raz nie podałam, to kelnera mało szlag nie trafił, jak mu położyłam groupon w rachunek). Parę razy byłam zadowolona - raz, bo znałam kawiarnię, a drugi raz, bo można było wejść z marszu i zapłacić grouponem, a że to były zwykłe kawy, ciastka i sushi na wynos, to bardzo się opłacało. Obecnie nic nie kupuję, nie sprawdzam nawet co tam dają, ale jak przyjdzie jakiś spam, to widzę, że głównie opaski na komary i cudna biżuteria się przewija
Stary 2014-06-28, 18:08   #1352
201604181004
Konto usunięte

ah ja byłam na kolacji z groupona, boże co za badziew, jak wyżej, jak mówię że z groupona to cudują wymyślają robią problemy a potem i tak masz okrojony wybór, bieda straszna
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 18:12   #1353
kasztanka3
Pani Mizantrop

A korzystała któraś ze zniżek na noclegi w jakichś pensjonatach, czy coś w tym stylu?

Bo myślę o urlopie i widziałam fajną ofertę z pensjonatu nad morzem, tylko nie chciałabym się naciąć
Stary 2014-06-28, 18:35   #1354
visionAM
Zakorzenienie

Ja korzystałam ze zniżki na nocleg w hotelu 3-gwiazdkowym w Mrągowie i byłam bardzo zadowolona Zapłaciliśmy 40% taniej i nawet kilka miesięcy później z ciekawości sprawdzałam ceny i rzeczywiście mieliśmy te 40%, nic nie było naciągnięte. hotel był super, świetne pokoje, miła obsługa, pyszne jedzenie (mieliśmy wersję śniadania+obiadokolacje, byliśmy tam 3 dni).

Ogólnie z ofert Groupon korzystałam kilka razy i zawsze kilkanaście razy wszystko sprawdzałam - nigdy się nie zawiodłam. Byłam na sushi, na bubble tea, kupowałam taniej soczewki kontaktowe i coś tam jeszcze - nie pamiętam wszystkiego. Wśród znajomych też sporo koleżanek było niezadowolonych z zabiegów kosmetycznych i fryzjerskich, ale tu akurat ja mam swoją teorię - na oferty Groupon w tym przypadku decydują się wg mnie firmy, które nie mają zbyt wielu klientów. Wg mnie lepiej zapłacić więcej i iść do dobrej kosmetyczki czy fryzjerki, więc na takie Groupony nawet nie patrzę.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 18:36   #1355
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
A korzystała któraś ze zniżek na noclegi w jakichś pensjonatach, czy coś w tym stylu?

Bo myślę o urlopie i widziałam fajną ofertę z pensjonatu nad morzem, tylko nie chciałabym się naciąć
Mój znajomy chciał kiedyś do Wrocławia przyjechać na walentynki ze swoją partnerką i kupił właśnie bardzo okazyjnie kupon na owej stronie. Generalnie wszystko się jako tako zgadzało, tzn. po zdjęciach wydawało się, że pokój będzie ładniejszy, a w sumie był dosyć obskurny, ale no wiadomo zdjęcia można zrobić tak, że wszystko wyda się przestronne, nowoczesne i fajne. Największy cyrk był ze śniadaniem, które było w cenie, bo polegało ono na tym, że były to 2 kawałki szynki i 2 kawałki sera żółtego (po kawałku na osobę) + 4 kromki chleba (po 2 kromki na osobę) na plastikowych talerzach, bez żadnej herbaty, kawy czy czegoś. Cena faktycznie była niska, dużo niższa niż ceny regularne w tym miejscu, no, ale nie wiem czy nie lepiej było zapłacić normalną i mieć chociaż śniadanie na poziomie.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 18:37   #1356
mpt
Zakorzenienie

Cytat:

Znacznie lepiej wyjdziesz na choćby booking.com albo prywatnie, z groupona trzeba się czasem nieźle postarać, żeby zgrać wolne terminy z urlopem, bo nagle się okazuje, że dla ludzi z gruponem nie ma miejsc ( szczyt sezonu, lepiej robić kasę na innych).
Stary 2014-06-28, 18:39   #1357
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Znacznie lepiej wyjdziesz na choćby booking.com albo prywatnie, z groupona trzeba się czasem nieźle postarać, żeby zgrać wolne terminy z urlopem, bo nagle się okazuje, że dla ludzi z gruponem nie ma miejsc ( szczyt sezonu, lepiej robić kasę na innych).
No właśnie ja bym chciała po sezonie, we wrześniu, nie znoszę tłumów i zawsze staram się jeździć na urlop poza sezonem.
Stary 2014-06-28, 18:41   #1358
visionAM
Zakorzenienie

Wg mnie wrzesień to jeszcze sezon urlopowy
Teraz dużo ludzi jeździ na wakacje we wrześniu, zwłaszcza w jakieś ciepłe miejsca. Możliwe, że nie ma wtedy takich tłumów jak w lipcu czy sierpniu, ale i tak trzeba się nastawiać na to, że może być różnie
Stary 2014-06-28, 18:46   #1359
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja pojechałam dwa lata temu z groupona na 4 dniowy pobyt w góry, zapłaciliśmy 400zł za dwie osoby, a normalnie w tym hotelu noclegi są po 800-900zł za tyle dni. Oczywiście muka jest taka, że w większości grupony na podróże nie obejmują weekendów, czy są właśnie z wyłączeniem pewnych terminów. U nas tak było, ale można zawsze zadzwonić najpierw do hotelu i to sprawdzić.

Widziałam też kilka razy na grouponie albo gruperze podróby pędzli bobi brown - był chyba nawet wątek o tym na wizażu.

A z takich świeżych rzeczy, to wczoraj kupiłam groupon do pijalni czekolady wedla - deser+napój dla dwóch osób za 4ozł - duża okazja.

Także trzeba wiedzieć, czego się szuka i dokładnie sprawdzać ceny.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 18:59   #1360
kas0
Raczkowanie

Ja kupuje tylko kupony na fryzjera i hotele. Tutaj można zobaczyć różnicę w cenie i oszczędzić. Zawsze byłam zadowolona, wiadomo że z fryzjerami bywa różnie ale to nie zależnie od tego czy idzie się z groupona czy bez Fajne są też oferty rozrywkowe np bilard, restauracje itp. Inna sprawa, że sam groupon jest coraz gorszy, bardziej polecam inne serwisy, a najprościej wejść na agregatory wszystkich ofert
kas0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 19:09   #1361
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Wg mnie wrzesień to jeszcze sezon urlopowy
Teraz dużo ludzi jeździ na wakacje we wrześniu, zwłaszcza w jakieś ciepłe miejsca. Możliwe, że nie ma wtedy takich tłumów jak w lipcu czy sierpniu, ale i tak trzeba się nastawiać na to, że może być różnie
No właśnie zależy gdzie, w zeszłym roku zaczęłam urlop 2 albo 3 września i spora część pensjonatów była już nieczynna, a jak trafiliśmy na czynny, to oprócz naszego tylko jeden inny pokój był zajęty. Dla mnie bomba, nie znoszę tłumów.
Stary 2014-06-28, 19:37   #1362
aer
O RLY?

Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Ja kupuję grupona na usługi fryzjerskie tylko i wyłącznie jak idę podciąć końcówki - na resztę szczerze mówiąc bym się bała (zwłaszcza na farbowanie)

I myślę, że odnośnie fryzjerów i kosmetyczek visionAM ma rację - dość często przeglądam godeallę - niektóre salony mają po kilkanaście ogłoszeń wiszących prawie non stop.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 20:05   #1363
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23
Konto usunięte

Przypomniało mi się, że kupowałam jeszcze ozonowanie klimatyzacji w aucie (u sprawdzonego mechanika). Auto było dopiero co sprowadzone, po przeglądzie itd. Oczywiście wg. mechanika cały ten system klimatyzacji (nie wiem jak się to fachowo nazywa) był do wymiany i suma sumarum nie dało się go nabić ozonem. Chcąc, aby auto było sprawne w 100% kilka dni później wstawiłam auto do warsztatu, gdzie okazało się, że wszystko chodzi jak ta lala! Czytając Wasze wypowiedzi, stwierdzam - nigdy więcej groupona..
31cd44234e3b64b5566b843e41ac0604b692cf23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 21:17   #1364
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja z chłopakiem nocowalam z Grupona w hotelach w... Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Lwówku Śląskim, Starachowicach. Ani razu nie byliśmy nawet w najmniejszym stopniu rozczarowani. Wszędzie śniadania szewdzki stól, obiadokolacje (syte że się przejeść nie dało). Pokoje co najmniej na 3 gwiazdki. Do tego często baseny, sauny itp, itd. Ale przeglądamy dokładnie wszystkie oferty, sprawdzamy opinie, ceny jakie obowiązują w danym hotelu. Przed zakupem dzwonimy, pytamy o terminy i inne interesujące nasz rzeczy.
Ani razu nie poczuliśmy się jak ktoś gorszy (bo z Grupona).

Także trzeba po prostu przegladać, przeglądać i jeszcze raz przeglądać
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 21:45   #1365
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Ja z chłopakiem nocowalam z Grupona w hotelach w... Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Lwówku Śląskim, Starachowicach. Ani razu nie byliśmy nawet w najmniejszym stopniu rozczarowani. Wszędzie śniadania szewdzki stól, obiadokolacje (syte że się przejeść nie dało). Pokoje co najmniej na 3 gwiazdki. Do tego często baseny, sauny itp, itd. Ale przeglądamy dokładnie wszystkie oferty, sprawdzamy opinie, ceny jakie obowiązują w danym hotelu. Przed zakupem dzwonimy, pytamy o terminy i inne interesujące nasz rzeczy.
Ani razu nie poczuliśmy się jak ktoś gorszy (bo z Grupona).

Także trzeba po prostu przegladać, przeglądać i jeszcze raz przeglądać
Dzięki
Stary 2014-07-29, 21:53   #1366
sisi79
Przyczajenie

Question Dot.: Groupon.pl korzystacie?

witajcie, mm problem, wykupiłam grupon za ok 700zł, jako prezent, niestety źle wpisałam email osobie obdarowanej tymże drogim gruponem, POMOCY! pisałam na ten adres..który źle wisałam i wyskakuje wiadomość że ten maila jest zablokowany ...więc nie istnieje? mój grupon jest bezpieczny? jak to odkręcić????:co nfused:
sisi79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 22:00   #1367
visionAM
Zakorzenienie

Poczekaj do jutra i skontaktuj się z biurem obsługi klienta, na pewno da się coś zrobić
Stary 2014-07-30, 19:06   #1368
sisi79
Przyczajenie

no właśnie zgłosiłam, ale niestety, kto pierwszy wykorzysta ten lepszy,n na szczęście nam się udało ale mówili w razie co.. jakby sie ktos jeszcze zgłosił to by interweniowali. ogólnie pozytyw
sisi79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-07, 20:04   #1369
1marcjanna1
Przyczajenie

Ja chciałam skorzystać z groupona Ale zapytam was wizażanki/wizażanie, u nich te zakupy są bezpieczne ? Jestem laikiem w kupowaniu przez internet i chce sie upewnic... Niby czytałam opinie na ich tema, ale wolę się jeszcze podpytać was. Co sądzicie o tym serwisie ? Nie ma tam jakichś ukrytych niecnych tajemniczek ?
Pozdrawiam
Stary 2014-11-15, 08:45   #1370
jolka8899
Raczkowanie

Grupon, Opencard - Klient gorszej kategorii?

Cześć. Czy mogłybyście opisać swoje wrażenia po skorzystaniu z ofert zakupów grupowych albo klubowych?
Niestety ale moje do tej pory są głównie negatywne. Zaznaczam,ze korzystałam z takich promocji jedynie w branży gastronomicznej
Zawsze były jakieś problemy. W restauracjach kręcili nosem, byliśmy obsługiwani na samym końcu.
W przypadku karty opencard ( zniżki do 50% w restauracjach) jest podobnie. Zarejestrowałam się na ich fb i otrzymałam na miesiąc darmową kartę. Niby bardzo duży wybór miejsc ale prawie zawsze trzeba zarezerwować stolik ( zazwyczaj wtedy proponują terminy na tygodniu), długi czas oczekiwania, odnosi się wrażenie jakby restauracja nie była zadowolona, że ją odwiedzacie.
jolka8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 09:25   #1371
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona

Dot.: Grupon, Opencard - Klient gorszej kategorii?

Ja często korzystam z tego typu ofert, ale nie z branży gastronomicznej. Kupuję głównie w kategorii podróże. Jak do tej pory, były to tylko wyjazdy krajowe. W żadnym z odwiedzonych miejsc nie odczuliśmy z TŻ , żebyśmy byli gorzej traktowani z tego powodu. Jednak jeśli chodzi o ofertę gastronomiczną, to trafiłam w necie na kilka opinii negatywnych.

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 09:53   #1372
bernikula
Zakorzenienie

Wykupiłam kiedyś na Sweetdeal kurację do włosów plus strzyżenie (ale ja chciałam podciąć tylko końcówki) i byłam bardzo, bardzo zadowolona. Natomiast jak kupiłam kiedyś pizzę to całą zabrałam dla psa, który i tak kręcił nosem... Bałabym się chyba wykupować coś na Groupon Travel, bo tak jest dużo napisane "małym druczkiem". Podróże zdecydowanie wolę organizować sama.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:11   #1373
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

bardzo często korzystam, ale nie na gastronomię - fryzjer, kosmetyczka, manicure, pedicure, wstęp do term w Białce - wszystko było super, obsługa na poziomie identycznym jakbym zapłaciła pełną kwotę

na gastro nie korzystam z obawy o potraktowanie właśnie jak klienta drugiej kategorii
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:11   #1374
umman
Zadomowienie

to jest loteria, korzystałam z usług było ok, ale nie kupiłabym laptopa, czy pseudo-markowego sprzętu. Raz jeden kupiłam koszulę markową
umman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:45   #1375
Kasiek1987
Zakorzenienie

Z opencard skorzystałam 2 razy, ale oba w jednej restauracji, która w dodatku nie wymagała rezerwacji. Absolutnie nie odczułam, że jestem traktowana gorzej niż inni klienci, jedynie co to kelnerka musiała podzwonić do szefostwa jak to się załatwia, bo byliśmy pierwszymi klientami z opencard

Z Groupona itp. już bardzo dawno nie korzystałam, ale te kilka razy, kiedy korzystałam z usług gastronomicznym lub kosmetycznych, również zaliczam do udanych. Widocznie miałam dużo szczęścia

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 12:17   #1376
deszczowypies
Zakorzenienie

Ja 2-3 razy korzystałam z groupona w branży gastronomicznej. Wszystko było raczej w porządku, choć w jednej knajpie rezerwowałam z przyjacielem stolik w środku tygodnia przed południem, ale nie wiem, czy sami tak chcieliśmy czy to był jedyny wolny termin . Czytając jednak recenzje na gastronautach przekonałam się, że restauratorzy mają raczej gorszy stosunek do "zniżkowych" klientów.

Ostatnie rozczarowanie - Warsaw Restaurant Week, płacisz 39 zł i dostaniesz trzydaniowy obiad w wybranej knajpie. Szkoda, że porcje obok normalnych nigdy w życiu nie stały, było to menu stricte degustacyjne, a w założeniu miało być pełne - ogromnie się rozczarowałam.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 13:04   #1377
Mitsukki
Naczelny Hipster

Z groupona kiedyś często korzystałam, z różnych zabiegów kosmetycznych, ale też z usług gastronomicznych. Zawsze wszystko było okej (z wyjątkiem jednej sytuacji, kiedy po wykupieniu grouponu na zajęcia okazało się, że grafik jest inny niż podany, ale wtedy groupon normalnie zwrócił mi kasę).

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 14:26   #1378
maacieek
Zakorzenienie

Parę razy korzystałem z jakiegoś grupona z gastronomii, wszystko było okej. Dania nie były "mniejsze" niż normalnie, obsługa miła i taka jaka powinna być, jedzenie także było takie samo jak zawsze. Ogólnie na plus.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 14:37   #1379
201705230905
Konto usunięte

Ja korzystałam z KupBon, gdy kupowałam wycieczkę do Bułgarii i miejsca w hotelu we Wrocławiu i Warszawie i byłam zadowolona, naprawdę się opłacało

Kupiłam też laptopa przez Groupon, nie było problemu, z gastronomią była jedna, ale konkretna wtopa: pizza na Krakowskim Przedmieściu w lokalu mogłoby się wydawać bardzo ą i ę była niezjadliwa, już lepsza jest mrożona Giuseppe
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 14:41   #1380
pitu pitu
Rozeznanie

Ja często kupowałam na tego typu stronach jakichś fajnych wypadów na weekend i nie mam żadnych uwag. Zawsze miła obsługa, fajny pokój, dobre jedzenie. Widocznie to już zależy od człowieka i miejsca.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości