|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
GYNALGIN stosowala ktoras z Was?
Czesc, ostatnio bylam na kontroli u ginekologa i Pani dr. powiedziala, ze mam male zapalenie wiec przepisala mi gynalgin. Mam zamiar wykupic sobie te proszki i chciala bym dowiedziec czy ktoras z Was brala je, i czy wszystko bylo ok w czasie stosowania. Pytam bo pierwszy raz bede stosowac tabletki dopochwowe.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: GYNALGIN stosowala ktoras z Was?
Myślę,że w wątku o grzybicy znajdziesz informacje, które Cię interesują albo spróbuj wpisac w wyszukiwarke.
Ja stosowałam- pomogło. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja również stosowałam,z tego co pamiętam tych czopków (
) jest tam 10 a mi po 5 już przeszło
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Szybciutko mi pomógł Gynalgin kiedyś.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Owszem. jak za tak niską cenę to są bardzo dobre. ale przy dłuższym stosowaniu ( ja miałam 1op. dla wyleczenia, dwa op co jakiś czas zwłaszcza przed okresem, mam skłonność do infekcji) zaczynają piec w środku, mnie piekło przy 3op. ale tak są bardzo dobre
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mi gynalgin pomógł. Chociaż miałam małe problemy z pęcherzem bo musiałam brać aż 10 tabletek gynalginu i 10 nystatyny. Ale wszystko przeszło no i po antybiotykoterapii weź kup sobie lactibios femine bo twoja wewnetrzna ochrona odbuduje sie beż pomocy probiotyku dopiero po 2 dniach a za ten czas można złapać coś nowego. bo jesteś "wyczyszczona" nie tylko z grzybków ale takrze z twojej naturalnej ochrony. Po wszystkim wszystko wróciło do normy.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem w trakcie przyjmowania tego specyfiku, nie lubie go, ale coz... skoro Pan doktor kazal.
najbardziej mnie denerwuje ze jak zaaplikuje pigule wieczorem, to w ciagu dnia mi wyplywa...jakby sie roztopila ta tableta :P wiec trzeba wkladek uzywac ciekawe czy mi pomoze, rozne rzeczy czytalam w necie
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo proszę o radę
![]() Dziś zaaplikowałam 18 tabletke gynalginu i zauważyłam ,że okolice wejścia do pochwy są bardzo zaczerwienione,a nawet powstały takie jakby obtarcia chropowate.Czy to jest możliwe? i jeżeli tak,to czym mogę sobie to złagodzić? chwilowo posmarowałam sudocremem ponieważ nic innego 'kojącego' nie mam. Łykam dodatkowo lactibios femine oczywiście. Miałam aplikować 20 globułek przez 10 dni jedną rano,drugą wieczorem.
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
strasznie długo te globulki przyjmujesz, więc może to wyjałowienie (dobrze, że łykasz lacibios) i podrażnienie. smaruj może clotrimazolem alub kremem albo maścią alantan.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Brałam wielokrotnie Gynalgin na zapalenie grzybicze i zawsze pomogło, w prawdzie po 2 opakowaniach, ale jednak. Co ciekawsze, ostatnio od innego lekarza sie dowiedzialam, że to nie jest lek na grzybice tylko na zakażenia bakteryjne
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Stosowałam 1 opakowanie na lekką infekcję, przy ostatniej globulce miałam lekki dyskomfort, troszkę piekło, ale za to wszystko ładnie zaleczył.
Nie ejst to przyjemne w stosowaniu bo rzeczywiście wypływa, ale cóż, to tylko 10 dni, można się przemęczyć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

) jest tam 10 a mi po 5 już przeszło