![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrapowe, tkane i inne kombinacje biżuteryjne
Ostatnie prostokąciki są rewelacyjne i one mnie najbardziej uzekły. Pozostałe też są świetne a choineczka bardzo pomysłowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję jeszcze raz i pokazuę kolejne
![]() Pierwsze to młotkowane oksydowane srebro i cyrkonia w kształcie kropli, wykonane na prezent na Mikołajki. Drugie długie też z oksydowanego srebra i maleńką kropelką granatu, która jeszcze mi się ostała z giełdy na AGH, na której byłam z Krutko A ostatnie to koral na biglach okrągłych przybranych w koronkę, bynie wyglądały łyso ;]
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
A podglądałam, podglądałam
![]() 1 - podobają mi się, choć moim zdaniem gół jes trochę "za ciężki" w stosunku do takiego bladego błękitu ![]() 2 - zakochałam się, piękny ten dyndajek ![]() 3 - koroneczka słodka, choć koral niekoniecznie już ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
te drugie są piękne
![]() a tak w ogóle to po tym jak przejrzałam twoje prace to zakochałam się w wire wrappingu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Drugie są śliczne!
![]() Trzecie też bardzo mi się podobają ![]() Za to w pierwszych kropelka jest piękna, ale też trochę nie gra mi z resztą...
![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
pierwsze ładnie zrobione, ale przypominają mi szkielet, jakby miało być z nich coś jeszcze
granatowe widziałabym na sztyftach, byłyby takie milutkie i delikatniutkie ![]() najlepszy koral a w zasadzie koronka na biglach, robi wrażenie ![]()
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Wszystkie trzy pary mi się podobają, każda jest w innym stylu. Tylko ciekawi mnie jak te z koralem prezentują się w uchu i jeszcze, czy do takich kolczyków używa się baranków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
profesjonalna robota! gratuluję pomysłowości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
w pierwszych czegoś mi brakuje,sama nie wiem czego - może wolałabym ciemniejszy kamyczek
Te drugie są prześliczne! zachwycają powabem i delikatnością ! pozwolisz, że się w nich zakocham ? ![]() trzecie tez są śliczne - pięknie te bigielki zrobiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
2 są bajeczne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Super te 3bigielki są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Śliczne są te łańcuszkowe kolczyki. Widać, że przemyślane i ładnie wykonane. Nie podoba mi się tylko kolor zdjęcia. Wiem, że światła nie ma odpowiedniego, ale kolczyki tracą przez to na swojej urodzie, nie wierzę, że są takie niebieskie.
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1228920494
te prace widzialam juz w Pakamerze i bardzo mi sie spodobala ![]() Sa takie delikatne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Ostatnie trzy pary są niesamowite
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
drugie kropeli są superaśne, trzecie też mnie się podobają tylko zastanawiam się czy na uchu będą się dobrze trzymać ale wykonanie super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niebieskie? Szczerze mówiąc nigdy nie mam pojęcia jak moje zdjęcia wyglądją na innych komputerach. Na razie muszę się zadowolić tym aparatem co mam i więcej nie da się z niego wycisnąć :/ Jak będę miała lepszy to od razu będzie wszystko wyraźniejsze, czystsze i myślę że biżuteria będzie się lepiej prezentować.
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
jestem pod absolutnym wrażeniem Twojego warsztatu. dawno się już nie udzielam na forum, ale dziś mnie tak naszło, żeby się poinspirować i znalazłam ten wątek. cuda
![]() ![]() ![]()
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę, że moje prace Ci się spodobały i podnosi mnie to na duchu, bo ostatnio wątpię w swoje umiejętności w tworzeniu biżuterii. Wydaje mi się że nie umiem dodać jej jakiegoś ducha, jest nieokreślona, bez stylu i znika w kłebowisku innych genialnych prac.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kibicuję Ci od dawna! więc głowa do góry, pierś do przodu i do dzieła! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Zakochałam się w tych kolczykach! I uwielbiam twoje prace (zresztą pisałam o tym u siebie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem Twoja biżuteria ma styl. Jest niezwykle delikatna, ukrywasz w niej trochę dziewczęcego uroku, takiej niewinności ![]() ![]() Wierzę w Ciebie i kibicuję Ci całym serduchem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
naila, tyska04, M0N1K4
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Cześć chciałam Ci pogratulować przepięknych prac, poprzeglądałam te od samego początku jak zaczynałaś i powiem Ci że postęp ogromny! Gratulacje! Ja szczególnie zakochałam się w tych młotkowanych.
Dopiero zaczynam gromadzić materiał do pracy nad biżuterią ale już coś tam grzebie... Dziś próbowałam młotkowania i jakoś dziwnie mi to wychodziło, (byłabym wdzięczna gdybyś mi poradziła - jeśli możesz). mój młotek ma średnice 2.5 cm, nie wiem może to za mało, problem polega na tym że jak "walę" młotkiem to tam gdzie są krawędzie młotka robią mi się w drucie zagłębienia, i jak przywalę kolejnym razem to jest kolejne zagłębienie - takie jakby porysowane. Czy tak ma być? czy jest jakiś inny sposób? czy ja coś żle robie? będę wdzięczna za podpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A styl to kochana masz i nie wmówisz nam, że jest inaczej. Ja tez cały czas przyglądam się Twoim pracom i cieszę, widząc jak się rozwijasz stosując nowatorskie i WŁASNE pomysły. I tak trzymać ! ![]() A w ogóle to czekam i czekam na zdjęcie Twojej Mikołajowej pracy na gazecie... Właśnie bardzo ciekawa jestem, co wymyśliłaś tym razem, pewnie znów jakieś fikuśne (bo daleko Twym pracom do "koralika na druciku"), bardzo przemyślane i urocze cudo ![]() Ah, i świetnie wykorzystałaś te kropelki granatów ![]() Trzymaj się cieplutko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najpierw oddzielnie młotkuję każdy przygotowany element kolczyka (uformowany tak jak ma wyglądać ale i tak po młotkowaniu trzeba poprawić kształt) i dopiero potem łączę w całość kolczyk. Też mam dokładnie taki młotek - mały najpospolitszy młotek do wbijania gwoździ. Tłukę "delikatnie" po kilka razy żeby nie zniszczyć drutu, ale spłaszczyć. I najważniejsze na jakiejś podkładce stalowej, bo ona nie sprężynuje (nie oddaje siły uderzenia). Idealne byłoby kowadełko ![]()
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
dziękuję za porady.
Dziś ćwiczyłam i ... załamałam się... drucik porysowałam ech.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
A widziałaś Krutko jakie cudo zrobiła Ggagatka na prezent Mikołajkowy na gazecie? "Pantofelek" wrappowy - przepiękny!
![]() Polcia może trzeba mieć młotek bez tzw. historii wbijanych gwoździ?? Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-01-08 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co robisz nie tak, że ranisz drut :/ Ja mam taki młoteczek który w domu był normalnie używany do gwoździ, malutki, wydaje mi się że powierzchnię ma leciusieńko wypukłą, albo po prostu kanty sie starły ;P
A o wisiorku nigdy bym nie pomyślała że przypomina pantofelka ![]()
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Już wiem!! Po prostu wziełam teraz taki normalny młotek mojego TŻ - i jest ok! Wcześniej chciałam chyba być za profesjonalna i używałam młotka jaki kupilam w sklepie z art. do robienia biżuterii - był za mały, za lekki i miał ostre końce
![]() ![]() zabrałam się natomiast za oplatanie drucikiem... och i cały czas podziwiałam dziewczyny którym to tak pięknie wychodzi. Ja musze dowinąć połowę, bo nie równo. Jak wy zaczynacie owijać od danego miejsca to czym ten drut przytrzymujecie? no bo czasem trudno palcem - bo kłóje lub nie można nawet palca włożyć bo w danym miejscu jest ciasno. Chciałam go owinąć ale kręcił się wokół swojej osi, a jak nawinełam i innym miejscu - myśląć będe sprytna i potem go przesunę ... i się pomyliłam bo się go ruszyć nie chciało .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.