|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrapowe, tkane i inne kombinacje biżuteryjne
Dziękuję za przemiłe komentarze
![]() Cieszę się, że Wam się te ostatnie również spodobały, bo już zaczynałam się martwić czy będą w ogóle miały jakichkolwiek "fanów" ;P
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety post pod postem, ale tak wyszło ,bo dotyczy zupełnie nowych rzeczy
![]() Chciałam Wam pokazać kolczyki, które zrobiłam chyba ze dwa lata temu na wymiankę z forum scrapbookingowego i ostatnio dostałam zdjęcia, bo sama oczywiście ich wcześniej nie zrobiłam. Nie sa jakieś wyjątkowe, ale to moje pierwsze samodzielnie wykonane kwiatuszki, na dodatek z przestrzennymi kwiatkami ![]() A poza tym zapraszam na candy na moim blogu
|
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
Ja chce te zielone
Moja biżu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505050 Wymiana: biżuteria jubilerska/handmade https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post34737439 ; książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=618274; ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post34767816 |
|
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te kwiatkowe
a zielone
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Te zielone są bardzo, bardzo, ale to bardzo, bardzo ładne
Te z ametystem są już prostsze trochę i skromniejsze, takie w sam raz do noszenia na co dzień Przeglądając Twój wątek widać, że zrobiłaś niesamowite postępy (tzn. nie to, żeby te kolce sprzed dwóch lat były brzydkie, ale po prostu wyrobiłaś sobie jakąś formę i styl przez ten czas).
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Rozeznanie
|
Z przedostatniego wrzutu bardzo mi się podobają te z zielonymi gronkami i z łańcuszkami doczepionymi do półkolistej bazy. Śliczne
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
jak dla mnie to te zielone poproszę
- do 9 kwietnia to ja jajko zniosę
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne te zielone. I jak równo oplecione
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Chylę czoła przed umiejętnościami wapersko-lutowniczymi
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Rozeznanie
|
Zakochałam się na amen w tych ostatnich zielonych! Jesteś genialna. Jak ja bym chciała robić takie cuda dla siebie, zamiast kupować wszystko
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za przemiłe komentarze i za odkopanie wątku
Skoro już wypłynął z czeluści forum wrzucę kilka nowości.1. Kolczyki z cytrynem, w nieco innej stylistyce i technice niż większość u mnie. Robione trochę według jakiegoś mglistego zamysłu, a trochę spontanicznie. Inteligentnie najpierw zrobiłam jeden, bo nie wiedziałam jak będzie wyglądał efekt finalny, a chciałam najpierw do niego dotrzeć żeby zrobić drugi kolczyki. Trochę mi zajęło potem rozkminianie jak ja to zrobiłam za pierwszym razem, ale się udało ![]() 2. Kolczyki lutowane ze zmłotkowanego drucika gładkiego i skręcanego. U dołu zawieszone pękate kropelki lapisu lazuli. 3. Kolczyki z kwarcem, też troszkę bez planu tworzone. 4. Naszyjnik ze śliczną markizą kryształu górskiego i czystym nie oksydowanym srebrem. Robiony równolegle do wisiorka dla Chimery z taką samą markizą. Zuziu, może udałoby Ci się cyknąć jakieś zdjęcie, bo sama nie zdążyłam.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze takie eksperymenty miedziane, czyli pierścionki. Zrobione z grubego drutu miedzianego, młotkowane, oksydowane, polerowane
![]() Muszę sobie kupić rygiel, bo nie mam pojęcia jakiego są rozmiaru
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej podobają mi się z pierwszego wrzutu 1 i 3.
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Super fajne prace! Bardzo podoba mi się nieład owinięć w pierwszych kolczykach i miedziane pierścienie. Dwa pierwsze mają świetne wzory!
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
fajnie znów widzieć Ciebie i Twoje ślicznotki
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej podobają mi się drugie i trzecie kolczyki
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej podobają mi się pierwsze i trzecie kolczyki i ostatni pierścionek
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Młotkowane pierścionki są ekstra
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Pierścionki super wyszły
musiałaś się nieźle napracować z tym druciorem miedzianym, a jeśli chodzi o kolczyki to najbardziej podobają mi się te stworzone "bez planu" .. obyś tak częściej planu nie miała :P hehe
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Strasznie miło mi to czytać ![]() Fajnie, że wam się te pierścionki spodobały, jeszcze nie mam zbyt wielu pomysłów na nie, to totalna nowość w mojej biżuterii, ale powolutku staram sie przełamywać bariery i robić coraz więcej rzeczy oprócz kolczyków
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Pora odgrzebać wątek (chyba standardowy zwrot na wejście w moim przypadku ;P )
Na start może moje kombinacje z miedzią. Trzy bransoletki - pierwsza z cytrynem i amazonitem z owijanym zapięciem. Druga bardzo pozytywna i wesoła z przeróżnymi kamieniami, z blaszką z napisem "smile" Trzecia z pięknymi koralami ceramicznymi. Wszystkie mają robione przez mnie łańcuchy, bo nie udało mi się jeszcze znaleźć ładnego łańcucha miedzianego.Muszę się pochwalić, że miseczki w trzeciej bransoletce, blaszki z wybitymi napisami i "bączki" z płaskownika, to wynik wizyty u Hebbe, która udostępniła nam na spotkaniu swoje jubilerskie narzędzia ![]() Następnie komplet kolczyków z bransoletką w technice chainmalle (wynik zainteresowania tą techniką po lekcji pokazowej wykonanej przez Mariselle na spotkaniu u Lookrecji). Chciałam zrobić splot bizantyjski, ale okazało się że zrobiłam za małe kółeczka ze zbyt grubego drutu, więc splot nie wyjdzie. Postanowiłam więc improwizować i wymyśleć jakiś swój oryginalny i odkrywczy wzór, nie wykazałam się jednak zbyt wielką inwencją, bo zatrzymałam się na tym prościutkim splocie ![]() Kolejny komplet, to ten na zdjęciu z komórki strasznej jakości. Nie miałam czasu zrobić normalnego zdjęcia bo komplet robiony na gorąco. Kolczyki + naszyjnik (na etapie projektu zatrzymała się bransoletka) w technice wire wrapping z oksydowanego srebra i serduszek Swarovskiego w kolorze fuksji ![]() Ostatnie to delikatne, wrappowane kolczyki z kryształem górskim.
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Powstały jeszcze drobniutkie kolczyki z granatem (dł. 2,5 cm), które mnie męczą, bo uważam że drucik jest niechlujnie owinięty, ale też nie jestem w stanie owinąć go inaczej
![]() Na koniec wisior inspirowany ślicznymi kwiatuszkami - szafirkami. Lutowany ze srebra, które zostało na koniec zoksydowane i wypolerowane oraz drobnych kuleczek apatytu.
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
No weź mi tu nie mów, że Ci inwencji brakło! Ja nawet nie próbuję swojego wzoru wymyślać, a Ty rach ciach i splot Ggagatka gotowy
I bardzo chętnie Cię uwolnię od kolczyków z granatami ![]() ps. sorki, że mnie nie było na spotkaniu w sobotę, grypa żołądkowa mnie dopadła, a nawet filc kupiłam
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Też chętnie bym się kolcami z granatami zaopiekowała...
I szafirek wisior genialny
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
wisiorek apatytowy cuuuuuuuuuuudowny!
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucasz rzadko, ale jak już wrzucisz, to konkretnie!
![]() Moje najulubieńsze z tego wrzutu (gdybyś przypadkiem chciała mi kiedyś sprezentować czy coś ):https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1319049267 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1319049753 Takie optymistyczne i anty-jesienne! Super!
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
No weź częściej coś wrzucaj
A miedziane szczególnie mnie dzisiaj zauroczyły - ten komplecik ze splotem Gagatka - super |
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po prostu
Takie piękności zrobiłaś z mojej ukochanej miedzi!!! Zawłaszczyłabym WSZYSTKIE!!! Bez wyjątku!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Te z ametystem są już prostsze trochę i skromniejsze, takie w sam raz do noszenia na co dzień
(tzn. nie to, żeby te kolce sprzed dwóch lat były brzydkie, ale po prostu wyrobiłaś sobie jakąś formę i styl przez ten czas).

klask i:

A miedziane szczególnie mnie dzisiaj zauroczyły - ten
Takie piękności zrobiłaś z mojej ukochanej miedzi!!! Zawłaszczyłabym WSZYSTKIE!!! Bez wyjątku!!