|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Cytat:
Jejku.. to było starszne Niech Widmo szybciej zawita do Lubina nooo
|
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
SawI i SawII
,13 duchówCiemność,Gothika Milczenie owiec, Czerwony smok Efekt motyla, The Ring, Szósty zmysł ,Klucz do koszmaru, Zły skręt. W sumie to te teraz pamiętam,ale było ich chyba więcej."Teksańska masakra piłą mechaniczna" też niezłe ale to horror w stylu "wylew krwi",a takich było dużo i nie wszystkie były straszne czy ciekawe. |
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałyście może Venom?czyli jad...beznadzieje, nie polecam
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogladałam.W sumie wszystkie filmy(albo większość) ogladam na kompie,pożyczone od kumpeli.A ona poleca mi takie które mi się wogóle nie podobają np. o śmiertelnie niebezpiecznych potworach czy zabawnych wampirach.Ja sikam ze smiechu na nich,ona ze strachu
|
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam "Sekretne okno"
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
narazie niczego gorszego i derastycznego od Piły 1 i 2 nie obejrzalam
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Jak na razie najbardziej bałam się oglądając Klątwę, malo mi pikawa nie wysiadła
.
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Właściwie nie oglądałam zbit wielu thillerów(horrory - prawie wcale), niemniej polecam Milczenie owiec - fantastyczny film, w moim osobistym rankingu ulubionych obrazów plasowałby się na podium, a także Siedem - może troche bardziej hollywoodzkie, inny klimat, niemniej trzyma w napięciu
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
mi sie podobałal " koszmar minionego lata" i "koszmar nastepnego lata",choc ten drugi ze strachu cały nie obejrzałam,ale "taksanska masakra piła mechaniczna" jak dla mnie w ogóle nie horror,film bez akcji,bez jakiegokolwiek,wiedzialam co sie stanie dalej
|
|
#282 |
|
Konto usunięte
|
Na mnie dotychczas jakos najwieksze wrazenie(choc nie byl najstraszniejszy) film Lęk.
Brrr. Natomiast niedawno ogladalismy z TZ "kiedy dzwoni nieznajomy" czy jakos tak. Kurcze jakie nudne! Kazda akcja do przewidzenia-generalnie nie polecam. |
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ogólnie nie podobają się horrory, w których nie ma nic innego prócz flaków (filmy typu "Zły skręt", "Droga do nikąd" czy jaki tam miał tytuł). Jak przez 2 godziny można oglądać zwłoki, krew i wnętrzności? Wolę filmy, które mimo tego, że nie ma tam żadnych drastycznych scen są przerażające. Pytanie tylko ile jest jeszcze teraz takich filmów?
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno widzialam o wiele bardziej drastyczne horrory tudzież thrillery
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
"Koszmar z ulicy Wiązów"
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
moje ulubione to: Hide and seek, Amityville, Dead end, Piła, Blair witch...narazie tylko to mi przychodzi o głowy
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio oglądałam "Egzorcyzmy Emily Rose " jeszcze nigdy sie tak nie bałam, po tym filmie spać w nocy nie mogłam
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie Omen
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie coś więcej o Omenie. Jakoś nie miałam okazji do tej pory iść do kina na ten film, ale zobaczyć napewno muszę.
Pamiętam, że za moich młodych lat gdy oglądałam ten film to spać nie mogłam i przez wiele wiele lat chodził mi po głowie. Nigdzie na wideo nie mogłam go dostać ani ponownie obejrzeć, więc jestem bardzo ciekawa jak wyszła ta najnowsza wersja Omena
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ring 1
Szczęki (wszystkie części) Oszukać przeznaczenie 1
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
Ring
Amitywille Milczenie owiec Gothica Koszmar minionego lata Omen więcej nie pamiętam... |
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
pamietam, że jak byłam mała to obejrzałam "ptaki" a później ciagle się bałam ptaszków na podwórku
|
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Królowa potępionych
Drakula 2000
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam dwa, obejrzane ostatnio filmy. Pierwszy z nich, to nie tylko gradka dla wielbicielek zagadek, ale także fanstatyczna doza cudownych zdjęć i widoków przecudnej szkockiej wyspy. Na tle skalistej plaży, romantycznej latarni morskiej skrywajacej mroczną tajemnicę,rozegra się ciekawa historia, w której udział mieć będą nie tylko żywe dusze
![]() Mowa o filmie "Half Light" (Półmrok), z D. Moore w roli głównej. Drugi, o wiele bardziej drastyczny, utrzymany w diametralnie odmiennym klimacie, przenoszący nas na australijskie pustkowia, na których rozegra się makabryczna- oparta częściowo na faktach historia. Jego tytuł to"Wolf Creek", a jednoczesnie nazwa przepięknego starożytnego krateru po meteorycie, który zwiedzic chciała trójka przyjaciół... znaleźli w nim jednak coś innego.
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
The Ring (przygoda z niedzialajaca plytka. Zgralismy film na plytke i pozyczyismy ja dla kumpla. Po jakim czasie chcielismy ja obejrzec ze znajomymi i niestety plytka nie dzialala. Pojechalismy wiec do kolesia ktoremu ja pozyczylismy wczesniej, by jeszcze raz zgrac film.... i co slyszymy ze jemu jego wlasna plytka tez po obejrzeniu przestala dzialac)
One miss call (specjalnie sciagnelismy sobie z TZ ta psychodeliczna melodyjke z neta, jest giciorska) The Shutter - Widmo(wczoraj obejrzany, mialam schizy sczegolnie po scenie jak z bohatera zsuwa sie koldra...) Egzorcyzmy Emily Rose (doszlam do takiej wprawy ze przez jakis czas nieswiadomie budzilam sie o 3.45 - to dopiero schiza) Milczenie owiec Siedem Omen - stara wersja (nowej jeszcze nie widzialam) |
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
"Piła"
"Milczenie owiec" "Cube" "Equilibrium" "Szósty zmysł" "Kruk" "Siedem" "28 gramów" "Złodziej życia" "Misery" "Egzorcysta" <- zdecydowanie ten stary !! "Dziecko Rosemary" "Omen" również stary "The Amityville" <- nowy "Resident evil" "Gothica" <- ciekawy pomysł oo i "13 duchów" jedyny film, w którym tak nagromadzone jest wszystko że nie odczuwa się nadmiaru wrażeń, a jednak tylko na jeden raz oglądania
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj obejrzałam thriller "Hard Candy" (Pułapka).
Trzymał mnie w napięciu prawie tak samo jak gra aktorska. Ellen Page zagrała wysmienicie (19-latka w roli 14-letniej siksy), naprawdę jestem pod wrażeniem, no i Patrick Wilson - dopiero po tym filmie skojarzyłam, że widziałam go tez w innych filmach (m.in. "Upiór w Operze"), ale dopiero tutaj pokazał swoje możliwości. Co mnie najbardziej urzekło i jednocześnie przeraziło, to fakt iż scenariusz skostruowano w taki sposób, że: po pierwsze do konca nic nie wiadomo, po drugie w pewnym momencie widz zostaje ogłupiony i nie wie gdzie ulokować współczucie. Nie wiadomo kto jest zły a kto dobry, kto jest katem a kto ofiarą. Zaczynamy się zastanawiac czy to co widzimy to nie zasłona dymna stworzona po to by nas zmylić. Kompletna nieprzewidywalność. Plus dobra operatorka - nic tylko chwalic. Akcja dzieje sie w sumie cały czas w jednym miejscu, aktorów jest dwóch, więc stwierdzenie nasuwa się samo: liczy sie treść, a nie hektolitry krwi i stado hollywodzkich gwiazd. Polecam |
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
"Dracula" F.F.Copolli - wspaniały film. Może nie tak starszny, ale piękny...
"Lecz on siedział, a siedząc siedział i siedział jakoś tak siedząc, tak się zasiedział w siedzeniu swoim, tak był absolutny w tym siedzeniu, że siedzenie, będąc skończenie głupim, było jednak zarazem przemożne."
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Taki straszny, najstraszniejszy film
Kochane dziewczynki, planuję noc horrorów
Podpowiedzcie jakie filmy Was przeraziły, tylko nic obrzydliwego.. mózgi na ścianie (wiem, że to bez sensu...)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Jejku.. to było starszne 
,13 duchów
,

**

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)