|
|
#4261 |
|
BAN stały
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Obejrzałam wczoraj polecaną przez wiele osób "Obecność" i przyznam, że robi wrażenie
Widziałam już Amityville, Naznaczonego, Zjawy
|
|
|
|
#4262 | |
|
...po prostu być.
|
Cytat:
Polecić tez mogę Udręczeni i Udręczeni 2. Jedynka bardziej mi się jednak podobała. |
|
|
|
|
#4263 |
|
Holy Crap!
|
Wczoraj oglądałam horror 'Fairytale' właśnie z wprowadzeniem się do nowego miejsca i przysposobieniem sobie starej szafy. Nie jest powalający na kolana, bo gra aktorska jest kiepska, ale pomysł był naprawdę dobry.
|
|
#4264 |
|
Konto usunięte
|
Oglądałam wczoraj Oculus http://www.filmweb.pl/film/Oculus-2013-655542 może kogoś zainteresuje
.
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Martwe zło
Nieznajomi Obecność Rytuał Rec Ostatni egzorcyzm Sinister Inkarnacja Przypadek 39 Klucz do koszmaru Egzorcyzymy Emily Rose Teksańska masakra piłą mechaniczną: początek Zejście Diabeł Piła Resident Evil Amityville Grave Encounters Paranormal Activity Demony W/w są chyba najlepsze, które widziałam, aczkolwiek było ich dużo, dużo więcej. Nie lubię starych filmów tego typu i japońskich również, więc takowych nie polecam. Może te nie są jakieś niesamowicie straszne, ale mają ciekawą fabułę i na niektórych można się przestraszyć. Myślę, że tworzyłam listę nieprzypadkowo i moje ulubione pozycje są zdecydowanie na górze
You can't change what's already happened. I wish you could. But... You just can't. ♥ 09.11.2012 ♥ Edytowane przez weak Czas edycji: 2014-06-16 o 12:59 |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam Skóra w której żyję Almodovara ale chyba głównie dla Banderasa, określony jako thriller ale był mocno przewidywalny. Gra aktorska na plus ale były momenty w filmie gdzie już się chwytało pilot, żeby przełączyć.
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
dodałam kilka filmów których nie oglądałam, do mojej listy
![]() horrorem w podobnym do Zejścia klimacie jest Jaskinia http://www.filmweb.pl/Jaskinia a Static http://www.filmweb.pl/film/Static-2012-624142 oglądałyście?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy...
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
Ja obejrzałam ostatnio horror "Oculus" i jestem mile zaskoczona. Myślałam,że taki horror o nawiedzonym lustrze będzie bardzo nudny i wtórny tymczasem i fabuła i klimat bardzo mi odpowiadał.
|
|
|
|
#4270 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciemność widziałam Ale Udręczonych nie, więc na pewno nadrobię, dzięki!
|
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
Na ekino. tv powinny być ![]() Do do motywu nawiedzonego domu to chyba kwalifikuje się hiszpański "Sierociniec" i "Wezwani". Lubię też "Nawiedzonego "(z 1995 roku) i "W kleszczach lęku"-klasyczne-stara posiadłość,dawne czasy i tajemnice ."Sinister" moim zdaniem lepszy od "Obecności",bardziej się bałam. Mnie marzy się horror w stylu w "Kobiety w czerni"-upiór,dobra fabuła i ładne zdjęcia. |
|
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądaliście W pogoni za złem? właśnie o nawiedzonym domu.
Mnie parę lat temu przeraził, potem przestałam oglądać horrory, bo tak się bałam. Po paru miałam traumę, w sumie po dwóch czy trzech. Lubię czytać ten temat, ale horrorów się boję, oglądam te "delikatniejsze" tylko. |
|
|
|
#4274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie tyle przerażający , co niepokojący.Historia pierwszych mieszkańców nawiedzonego domu może wywołać duże emocje.Mnie aż zabrakło słów, kiedy zobaczyłam pewne sceny.
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja go zdobędę i obejrzę
|ja oglądam horrory jak leci mogą być z duchami i opętaniem jak Obecność ale z wyłączeniem egzorcyzmów odprawianych przez księży - te tematy szkodzą mojej psychice omijam je szerokim łukiem
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Egzorcyzmów sie boję, po seansie Egzorcysty w wieku 14 lat (kto mi na to pozwolił) trochę trwało zanim doszłam do siebie i nie oglądam nic z tej tematyki.
Potem (długo potem, bo już dorosła byłam) bardzo mnie przestraszył film Klątwa (chyba), taka długowłosa, z zasłoniętą twarzą smętnie stojąca osoba tam była, czy to o ten tytuł może mi chodzić? Miałam długą przerwę w oglądaniu horrorów, a tak lubię teraz zaczynam i pochwalę się, nie boję się, ale jak pisałam, oglądam te łagodne. Fajny był film Zejście (dwójka też) - takie lubię, no nie tylko takie. Blair witch project - też się bałam - ale bardzo mi się podobał. |
|
|
|
#4277 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
#4278 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(też jestem dość stara )Muszę coś obejrzeć na próbę straszniejszego, ale chyba jednak nie egzorcyzmy. |
|
|
|
|
#4280 |
|
Buc
|
obejrzałam Oculus i jakoś średnio mi podszedł. Czegoś bardzo brakowało w tym filmie.
|
#4281 |
|
Przyczajenie
|
Też widziałam Oculus - do obejrzenia, ale bez rewelacji.
Teraz się przymierzam na nowego Babadooka. Ktoś już widział?
|
|
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Z takich starszych horrorów,które mnie przerazily to polecam "Dead Silence"o duchu brzuchomówczyni i jej lalkach.
Jestem ciekawa co Was najbardziej przeraża w horrorach?Mnie upiory, nawiedzone dzieci i zabawki,lustra i obrazy.Nie boję się natomiast nigdy zombie,krwiożerczych rekinów/wilkołaków. |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie boję się dziwolągów, morderców i psychopatów, choć nie powiem, oglądanie tego jest niepokojące, ale nie śni mi się potem po nocach. Namiętnie oglądałam Z archiwum X i pamiętam jeden ze straszniejszych dla mnie odcinków, coś o krwawej merry (czy jakoś tak), którą przywoływało się stojąc przed lustrem i wypowiadając kilkukrotnie jej imię. |
|
|
|
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też byłam fanką Archiwum X i dobrze pamiętam ten odcinek z Mary
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i opętani ludzie
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z takich nie horrorów to niepokoiła mnie atmosfera w "Miasteczku Twin Peaks" .Ten serial ma w sobie taką dziwną energię ,nieobliczalność.Działa na psychikę |
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ogłądałam Noc oczyszczenia http://www.filmweb.pl/film/Noc+oczyszczenia-2013-643609. Dość wciągający, całkiem ciekawy oryginalny motyw- thriller. |
|
|
|
|
#4290 |
|
Konto usunięte
|
Włączyłam sobie dziś horror "Contracted"i nawet fajny był
może, któraś z was oglądała. polecam. Ogólnie mam dziś dzień horrorów, za chwilę puszczam Martwą dziewczynę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

Widziałam już Amityville, Naznaczonego, Zjawy

omijam je szerokim łukiem