|
|
#4291 | |
|
...po prostu być.
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=46483182 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj obejrzałam ciekawy thriller Wyspa strachu z Millą Jovovich, a dziś natknęłam się w tv na kolejny i też niczego sobie thriller Żar z 2002r.
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2014-06-25 o 19:59 |
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Oculus- film ślimak, teraźniejszość plus trochę retrospekcji itp., mających świadczyć o tym, że historia zatacza koło, a bohaterowie spodziewają się jak zakończy się ich przygoda. Pomysł był dobry, ale jak dla mnie zmarnowany potencjał. Nudnawy. W dodatku mocno naciągany. Nie wierzę, że po takiej traumie można szukać tego lustra z duchem, każdy by omijał z daleka. Wkurzyła mnie ta dziewczyna. Jej brat tyle lat siedział na terapii, tylko wyszedł i pierwsze co to już mu znalazła zajęcie, bo jak mieli 10 lat to dzidzi obiecał...Żadna siostra by się tak nie zachowała. I skąd pomysł, żeby ducha/zjawę utłuc siekierką?
Możliwe, że nie doceniam tego filmu i ma on drugie dno. Być może nie było żadnej zjawy, a lustro przywołało traumę z dzieciństwa, podwójne zwidy itp. Heh myślę, że gdyby film poszedł w tym kierunku byłby ciekawszy, bo tak to marność, a trailer był niezły buuu Haunt- horror. Typowy motyw- rodzina przeprowadza się do nowego/starego domu. Żeby było oryginalniej dobrze znają jego historię, wiedzą, jaką ma opinię wśród mieszkańców. Dodatkowo pojawia się nowy gadżet- elektroniczna maszyna do przetwarzania głosu czy jakoś tak, która pozwala na komunikację ze zmarłymi. Z trailera wynika, że będzie ona dość istotna w filmie. Niestety, chyba w trakcie tworzenia scenariusza kompletnie o niej zapomnieli. Jej motyw pojawia się w sumie tylko na chwilę. Dzieciaki otwierają kozackie sprzęcicho, żeby przywołać dość tandetną z wyglądu zjawkę. Palą maszynę i po zawodach, koniec motywu. Dlaczego maszyna przywoływała ducha? Jaki miała związek ze zbrodnią popełnioną w tym domu? Tego się nie dowiemy. Film zapowiada się bardzo fajnie i dość klimatycznie, niestety pozostawia spory niedosyt, nie jest straszny, ale dość przyjemny, taka krótka opowiastka bez ładu i składu, bez większego zaskoczenia, o zakończeniu świadczy jedna wskazówka podana na chwilę przed końcem, więc nie ma się nawet o co pospierać Ciemność- znofffu przeprowadzka...ale obejrzałam z ciekawości i podobał mi się W sumie wszystko oprócz zakończenia. Chociaż ono sugeruje, że zło przejęło kontrolę nad światem i wszystko pogrążyło się w ciemności buhuhuhu Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2014-06-27 o 17:32 |
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zamierzam obejrzeć Dom Glassów w tej wersji http://www.filmweb.pl/film/Dom+Glassów-2001-31643 od jakiegoś czasu miałam na niego chrapkę a dziś wieczorem leci na Polsacie
jestem ciekawa,czy się nie zawiodę...
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam innej wersji, ogladalam ta z linka i mi sie podobal bardzo
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
obejrzałam wczoraj i rzeczywiście świetny
a co do innej wersji to jest jeszcze taka http://www.filmweb.pl/film/Dom+Glass...ka-2006-349712
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu obejrzałam "Oculus" i bardzo mi się podobał
Dawno nie oglądałam tak wciągającego horroru, z czystym sumieniem polecam. Szkoda tylko, że twórcy nie zdecydowali się na to, by do końca widz nie był pewny czy dziewczyna oszalała czy naprawdę lustro było nawiedzone. Coś takiego było w "Lovely Molly" i uważam, że to fajny motyw. No i zakończenie takie przygnębiające
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja obejrzałam Amityville jak dla mnie może troszkę zbyt przewidywalny i oczywisty ale ogólne całkiem, całkiem
|
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Safe House http://www.filmweb.pl/film/Safe+House-2012-562264
Koliber (niezły film i super rola Agaty) http://www.filmweb.pl/film/Koliber-2013-639250 A z horrorów niedawno była premiera Deliver us from evil i podobno jest naprawdę niezły. |
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
No i jak jak piszesz szkoda, że nie wyjaśniono na końcu jak było naprawdę było, czy laska zbzikowała czy to rzeczywiście to lustro tak działało na ludzi. Koniec mnie nie usatysfakcjonował.
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A "Haunt" mam zamiar obejrzać. Widzę po opiniach, że możliwe, że super to nie jest, ale nie widzę na razie nic innego za bardzo do obejrzenia, więc dobre i to. A skoro nie ma tak dużo, to wiele tym bardziej czytam teraz książek thrillerów, horrorów, oczywiście nie tylko, ale to też. No, ale brakuje mi obejrzeć dobrego horroru. Co było to już obejrzałam, a jak teraz powstają, to widzę, że niezbyt te filmy. Ech. Czemu ja tak masowo te horrory i thrillery oglądałam, teraz nie ma co oglądać. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-07-09 o 03:08 |
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzalam "Uśpionych". Krótko: "same old, same old", nic odkrywczego, ale da się obejrzeć
natomiast nie mogłam rozkminić skąd ja znam aktorkę grającą Jane, więc ją obczaiłam - to jest oczywiście dziewczyna z Bates Motel. I tym sposobem, patrząc na to w czym jeszcze grała, mam następne typy do obejrzenia "na kiedyś": - The Secret of Crickley Hall - nawet już zassałam, to będę relacjonować - The Signal - ale chyba jeszcze go nie ma, przynajmniej ja nie mogę znaleźć
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
You can't change what's already happened. I wish you could. But... You just can't. ♥ 09.11.2012 ♥ Edytowane przez weak Czas edycji: 2014-07-16 o 21:16 |
|
|
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj obejrzalam "Czarnobyl.Reaktor strachu" - nic szczególnego, spodziewałam się po opiniach strasznych nudów, ale nawet z chęcią obejrzałam. nie zrozumialam za bardzo końcówki, ktoś może mi wyjaśnić kim byli ci ludzie w białych kitlach i w ogóle o co chodzi na końcu - to byli jacyś zmutowani mieszkańcy?
|
|
|
|
#4306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ten mini-serial jest produkcji angielskiej? Zerkając na Sygnał znalazłam horror o tej samej nazwie http://www.filmweb.pl/film/Sygna%C5%82-2007-319444 Wczoraj oglądaliśmy Przylądek Strachu http://www.filmweb.pl/film/Przyl%C4%...achu-1991-1032 i mogę polecić jeśli ktoś nie widział. |
||
|
|
|
#4307 |
|
Pani Mizantrop
|
Chyba obejrzę Uśpionych, opis mnie zachęcił
|
#4308 |
|
Buc
|
mnie niestety recenzje zniechęciły.
|
#4309 |
|
Pani Mizantrop
|
Ja się często przy tego typu filmach z recenzjami nie zgadzam po obejrzeniu
|
#4310 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
#4311 |
|
Pani Mizantrop
|
Na pewno napiszę, jak nie na tym wątku, to na głównym filmowym, ale to już nie dziś
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Uśpieni nie są jacyś mega źli, po prostu to film typu "kalka z kalki"
Cytat:
tak, angielskiej. Niczego nie urywa, ale da sie obejrzeć. tak, na podstawie tego zrobiony jest ten nowy no i znów mi filmweb podpowiedział kolejne brytyjskie mini-seriale horrorowe: Marchlands i Lighfields . Specyficznie robią te serialki, tak... spokojnie w nich jest ;p akurat na gorący wieczór
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-07-20 o 20:34 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
Harry Angel, Lśnienie.
Z Thrillerów - Milczenie Owiec, Siedem, Hannibal, Pachnidło. |
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie seriali - oglądałyście Detektywa ?http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010 moim zdaniem jest G-E-N-I-A-L-N-Y
|
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam wczoraj oglądać
za mną 3 odcinki ale mogę polecić. Świetna gra aktorska, akcja też sie rozkręca. Jak ogladalas hannibala (serial) to zauwazysz częste podobieństwa. Czytałam że hannibal przy detektywie jest kiepski. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie Detektyw totalnie nie poruszył... może jeszcze się do niego przekonam, na razie poszedł w odstawkę.
|
#4317 |
|
Rozeznanie
|
A będą jakieś nowe odcinki czy tylko te 8?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie seriale i jednocześnie nienawidzę, bo nie mogę sie oderwać, wchłaniam "na raz" i weekend przemija przed ekranem
|
|
#4319 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a może polecicie jakieś seriale, które naprawdę wciągają ? ja ostatnio obejrzałam Upadek z Gillian Anderson http://www.filmweb.pl/serial/Upadek-2013-645514 - pokazała się w nim z zupełnie innej niż dotąd mi znana strona...
|||
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Ja polecam American Horror Story. Każdy sezon to całkowicie inne historia, z tymi samymi aktorami w innych rolach. Moje serce skradł sezon w psychiatryku.
ale wszystkie części są po prostu świetneWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

może, któraś z was oglądała. polecam. Ogólnie mam dziś dzień horrorów, za chwilę puszczam Martwą dziewczynę.
W sumie wszystko oprócz zakończenia. Chociaż ono sugeruje, że zło przejęło kontrolę nad światem i wszystko pogrążyło się w ciemności buhuhuhu 

No i jak jak piszesz szkoda, że nie wyjaśniono na końcu jak było naprawdę było, czy laska zbzikowała czy to rzeczywiście to lustro tak działało na ludzi. Koniec mnie nie usatysfakcjonował.