|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Też się wynudziłam na "Blair Witch Project". O tym filmie było głośno z powodu całej otoczki i kampanii reklamowej przeprowadzonej w Internecie, ale poza tym nic specjalnego.
W sobotę idę na "Zagubioną dziewczynę", nie mogę się doczekać
|
#4502 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4503 |
|
...po prostu być.
|
Dawno nic nie oglądałam, ale taki thriller (bardziej) rosyjskiej produkcji dziś obejrzałam
Fobos Klub strachu 6/10 dałabym chętnie 7, ale odejmuję za końcówkę, według mnie bez sensowne nawiązanie trochę do Oszukać przeznaczenie. Poza tym standard kilkoro nastolatków, oczywiście jakiś głupek co wszystko popsuje, jakaś męska, sympatyczna melepeta, wrzeszcząca laska (miałam ochotę sama ją załatwić) i inni typowi bohaterowie. Bunkier czy coś i trochę strachu. Sama koncepcja też nie odbiega od normy, ale mimo że bałam się kolejnego filmu z grupą nastolatków ten mi się podobał. Nie dłużył się, tylko to zakończenie...
|
|
|
|
#4504 | |
|
Holy Crap!
|
A mi właśnie nie podszedł za specjalnie.
Cytat:
![]() Będę na dniach oglądać 'Babadook'a' i mam nadzieję, że będzie fajny http://www.filmweb.pl/film/Babadook-2014-676364
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z "Zaginionej dziewczyny" i film rewelacja
Co prawda mogłabym się przyczepić do wiarygodności psychologicznej głównego bohatera. Nie wiem czy to wina słabego aktorstwa czy ta postać w ogóle się nie trzyma kupy, ale zakończenie zupełnie nie przystaje do tego, czego można się spodziewać po postaci Nicka. Mimo to bardzo polecam, warto pójść do kina, a Rosamund Pike fantastyczna
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Czytałam książkę i bardzo mi się podobała. Chociaż zakończenie mnie trochę zdenerwowało, bo oczekiwałam jednak że sprawiedliwości stanie się zadość.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-10-12 o 22:47 |
|
|
|
|
#4507 |
|
Konto usunięte
|
ostatnio oglądałam Rogi - jak dla mnie za długie i bardziej jakaś fantastyka niż horror, byłam ciekawa zakończenia, bo myślałam że uratuje cały film, a tu było gorzej niż się spodziewałam
![]() ale za to bardzo na plus Badadook - jeden z lepszych jakie ostatnio widziałam. ale ważne, żeby go nie traktować jedynie jako horror, bo wg mnie to bardziej dramat psychologiczny i nie chodzi w nim wcale o straszność i potwory tylko o to co się dzieje w głowie tej matki. |
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Bez spoilerów plox
![]()
Edytowane przez Hiyori Czas edycji: 2014-10-13 o 15:53 |
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ah przepraszam
Nie sądziłam, że to aż taki spojler. Już zmieniam kolor czcionki i Ciebie też proszę o to samo, jeśli chodzi o moją wypowiedź, którą cytujesz.
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę jutro z kumpelami i mam ogromne oczekiwania
![]() Cytat:
Byłam na nim w kinie z przyjaciółką, wtedy jeszcze chodziłyśmy do podstawówki i bałyśmy się jak cholera, nigdy wcześniej nie oglądałam takiego filmu na dużym ekranie a że z natury boję się ciemności i tego co się w niej czai to byłam mocno zestrachana, końcówka przeraziła mnie na maksa. W tym filmie nie ma stworów, upiorów, nic nie jest wyłożone od a do zet, zło czai się w ciemności i można się domyślać co jest tylko plotką a co się w ogóle dzieje dookoła. Dla mnie film-mistrz jeśli chodzi o te klimaty, ale co kto lubi. Teraz oglądając ten film nocą też bym się bała, jestem tego pewna. Każdego przeraża co innego, mnie akurat biorą takie historie.
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio oglądałam "The last showing" (2014). To thriller, przyznam, że tematyka dosyć ciekawa, widzę, że niektórzy piszą o nim, że kiepski, a mnie odwrotnie - nawet się podobał. Ciekawy pomysł, wykonanie średnie, ale dla mnie nawet ok. Sytuacja dzieje się w kinie. Niezły przykład w tym filmie jak kogoś można zmanipulować, żeby wszyscy myśleli, że jest złym człowiekiem, jak wmanewrować w zbrodnię. Irytowała mnie trochę mimo wszystko głupota chłopaka, bo też mądry nie był uważam, ale ogólnie niezły thriller. Nie jakiś, żeby się bać czy mieć ciarki, ale ciekawy dosyć. Mogę nawet polecić, jak ktoś lubi thrillery, nie jest zły, a pomysł moim zdaniem ciekawy. Moja ocena 6/10.
Blair witch z tych na wzór dokumentu nawet ok dla mnie, ale ogólnie nie lubię tej formuły, więc jakiegoś szału też nie ma. Mój facet odwrotnie lubi taką formę kręcenia i jemu bardzo się podobało i ogólnie lubi tak kręcone thrillery czy horrory a ja nie bardzo jak już pisałam. Zaginioną dziewczynę na pewno też obejrzę, książkę czytałam - jest świetna! |
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam nareszcie Deliver us from evil
Ogólnie nie jestem zadowolona. Pod względem fabularnym film jest całkiem oryginalny, niestety czegoś tu zabrakło. Moim zdaniem przede wszystkim klimatu. Sceny straszne nie są straszne, zaskakujące nie zaskakują, jedynie co strasznie to zawiodłam się ![]() Daję mu 4/10.
|
|
|
|
#4513 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, że horror Annabelle został wycofany z francukich kin ze wzgl. na agresywne zachowania widzów podczas projekcji? http://www.rmf24.pl/kultura/news-hor...in,nId,1535383
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz Edytowane przez renia0809 Czas edycji: 2014-10-16 o 17:04 |
|
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Były momenty które aż sie prosiły a jakąś akcję ... coś do 'pobania się' a tu nic
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Podczytuję Was trochę ![]() Z tż lubimy bardzo horrory i mam nadzieję, ze znajdę jakieś ciekawe u Was ![]() Oglądałyście może "Annabelle"? Jestem ciekawa czy faktycznie jest tak dobry film jak "obecność" ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Którą stronę z filmami online polecacie? Na kinoman.tv i wkinie.tv filmy ciągle się zacinają, wieszają, ładują w nieskończoność ... szlag mnie trafia. Szukam czegoś innego, gdzie oglądacie?
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety jak jest za dużo ludzi na serwerze to film nie chce się odtworzyć, ale ogólnie nie narzekam czasami nie ma czasu ściągnąć, jak wieczorem się zachce filmu
Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2014-10-16 o 21:43 |
|
|
|
|
#4519 |
|
Pani Mizantrop
|
Właśnie z powodu tego zacinania, wieszania i innych katastrof parę lat temu całkiem sobie odpuściłam oglądanie online, teraz ściągania z torrentów nie zamienię na nic innego.
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
Nie polecam Annabelle , ja mu bym dała 2/10
![]() To dla mnie bardziej komedia-horror albo jak już to thriller psychologiczny niż horror. Jedynie scena w windzie była straszna, ale reszta ociekała kiczem i tandetnymi motywami tak bardzo, że nie sposób się było wystraszyć . |
|
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
wyjątkiem są jakieś polskie filmy raz na jakiś czas.
|
||
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie polecam "Annabelle", słaby film. Tzn. w domu można obejrzeć, ale wydawanie kasy na kino jest bez sensu
Najbardziej wkurzali mnie aktorzy grający główne role, dramat![]() Dziś mam zamiar obejrzeć "Zbaw nas ode złego", ale nie mam wielkich nadziei
|
#4524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyłączę się za to do pochwał nad "Zaginioną Dziewczyną" bardzo mi się podobał, chociaż ja nieco bym zmieniła zakończenie, niemniej jednak trzyma w napięciu i te 2,5 godziny wcale się nie dłużą
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
No nie przesadzajmy
![]() Oglądaj, nie jest taki zły
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
"Zbaw nas ode złego" całkiem OK, miał swój klimat (deszcz
|
#4529 |
|
Przyczajenie
|
A wybieracie się na ENEMEF w Multikinie 31 października "Noc Grozy i Horrorów"?
Na tym maratonie będą: - "Rogi" - "Babadook" - "Egzorcysta" - "13 grzechów" Ja się wybieram i przyznam, że kojarzę tylko "Egzorcystę", reszta to najnowsze horrory. Wiem tylko, że w "Rogach" gra Daniel Radcliff . Zobaczymy, czy przypadną mi do gustu, bo jestem miłośniczką grozy, a takie maratony na dużym ekranie są super.
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Ogólnie nie jestem zadowolona. Pod względem fabularnym film jest całkiem oryginalny, niestety czegoś tu zabrakło. Moim zdaniem przede wszystkim klimatu. Sceny straszne nie są straszne, zaskakujące nie zaskakują, jedynie co strasznie to zawiodłam się