|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Obejrzalam "The Vanishing" (amerykanska wersje) i nie moge nachwalic!
Film opowiada o parze, gdzie bedac na wakacjach dziewczyna znika w niewyjasnionych okolicznosciach. Chlopak nie przestaje jej poszukiwan, jest zdesperowany,zeby poznac prawde, co sie z nia stalo. Chodzi do TV, radia, rozwiesza plakaty- i tak 3 lata. W miedzyczasie jest w kolejnym zwiazku. Ostatnio w TV chlopak decyduje sie poprosic sprawce, by sie z nim spotkal i wszystko mu opowiedzial/wytlumaczyl ,bo nie ma do niego zalu. Pewnego dnia porywacz jego dziewczyny odwiedza go w domu.. Super film! Naprawde. Ku przestrodze dla niektorych dziewczyn. Szkoda, ze juz nie robia filmow w takich klimatach... |
|
|
|
#1142 |
|
Konto usunięte
|
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=2354 polecam jeszcze to
. trzyma w napięciu i momentami smuci. Warto obejrzeć. Kawał dobrego kina prosto z Hong Kongu
Edytowane przez 0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 Czas edycji: 2011-08-27 o 14:10 |
|
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie Dziwolągi MEGA, zawsze jak mam okazję to obejrzę. Dzisiaj oglądałam Eksperyment SS, rany ale się wynudziłam. Godzina paplaniny i może jakieś 20 minut akcji. |
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że nikt nie idzie specjalnie na film, by oglądać sceny gwałtu na mnie to robi wrażenie, bo jestem delikatna i często wtedy odwracam wzrok dlatego wolę inne typy thil;lerów, bez zbyt dużej dozy brutalności, a takie gdzie więcej tajemniczności, a zapewniam thillerów obejrzałam wieeele. pozdrawiam .
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-27 o 23:17 |
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówilam,żeby francuska wersję zobaczyć -milion razy lepsza---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- ale jaki film?
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło Jej na pewno o ten film --> http://www.filmweb.pl/film/Psychopata-1995-8975 |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, obejrzalam rowniez "Wykolejonego"- tez bardzo dobry film! Z J.Aniston i C.Owenem. Zonaty i dzieciaty C.Owen poznaje przypadkiem w pociagu tez zaslubiona z dzieckiemJ.Aniston, ktora pomaga mu kupic bilet, kiedy jedzie na gape. Flirt, hihi i w koncu randka w hotelu. Wszystko sexy, nagle wkracza zbir i pobija C.Owena a J.Aniston gwalci (chyba, bo przewinelam ta scenke ). J.Aniston oswiadcza Clivowi,ze jest w ciazy. W dodatku zbiry szantazuja Clive'a,ze powiedza o wszystkim jego rodzinie...Naprawde jeden z lepszych filmow, jakie widzialam. Zaskakujace zakonczenie. |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądam francuską wersję tego co oglądała Ivy, tytuł Zniknięcie 1988 r, na razie mi się podoba, nutka tajemniczości, to co lubię. Opowiem jutro dokładniej
.
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- fajny był. Lubie sigourney |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
No obejrzałam "Zniknięcie" .
Powiem szczerze, że bardzo ciekawy, bo inny od większości thillerów, ambitniejszy na pewno. Ciekawe kreacje aktorskie, fabuła też dość ciekawa, tylko czasami można mieć wrażenie, że się dłuży. Poza tym niby fabuła nie inna niż w wielu filmach, bo jest morderca, ale ciekawe jest też to, że to wszystko też pokazane jest od jego strony, może to dodaje czegoś ciekawego pod względem psychologicznym i sprawia, że obraz nie jest już taki zwykły i daje do myślenia - zwłascza w stosunku apropo myślenia o ludzkiej naturze. Dialogi ciekawe, końcówka mocna i oryginalna. |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przeraża mnie popularność takich filmów po prostu, bo znajdują swoją wdzięczna widownię... Zawsze.
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
spoorloos -jest na chomiku i torrentach
|
|
|
|
#1157 | |
|
Buc
|
Cytat:
filmu nie widziałam ale czytałam książkę, na której podstawie zrobione ów film. Książka to mistrz świata. obejrzałam Atrocious, nudny jak flak z olejem. Jedynie końcówka daje radę.
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Sluchajcie, ogladal ktoras z was "The Eye" jedynke? Co myslicie?
Zauwazylam na youtubie "The Messengers" z Kirsten Stewart, nawet dobry trailer , ogladalas ktos moze? |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
the eye - z Albą zaczęłam oglądać, ale nie skończylam
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba za bardzo psychodeliczny, nie wiem. W kazdym razie sciagam jedynke -wersje bez Alby
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie: zaczęłam wczoraj oglądać MR 73 - podobnież na faktach. Pisali,że to francuska wersja SIEDEM.. obejrzeliśmy z 15minut i zapowiada się fajnie-wyłączyliśmy bo już nam się oczy kleiły
![]() Ivy - na razie nie było sceny gwałtu, ale taką babkę znaleziono martwą, zgwałconą w bardzo sugestywnej pozycji, więc nie wiem....czy będziesz chciala zobaczyć |
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam thrillery psychologiczne, macie jakieś fajne tytuły? No i wreszcie obejrzałam wszystkie części Piły, pierwsze podobały mi się, ale co kolejna to gorsza, oczywiście. Piła 3D to już totalne dno, zero dobrej fabuły, mnóstwo wypadających jelit, krwawe sceny są znacznie dłuższe i podsunięte nam pod sam nos, tak więc połowę filmu oglądałam z zamkniętymi oczami...
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np nie mgę oglądać znęcania się nad zwierzętami i dlatego nie sięgam po takie filmy (np RED )każdy czegoś nie toleruje i szanujmy to |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh, miałam jeszcze napisać odnoście jakieś wypowiedzi, o filmie nakręconym "od strony" mordercy. Film Mr. Brooks też jest przedstawiony jakby od strony mordercy, aczkolwiek nie jest to film straszny. No ale jak ktoś lubi, to można sobie obejrzeć. Mi się podobał.
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2011-08-29 o 09:59 |
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
tenebra bo ja nie lubie poprostu flakow, krwi i i tej calej makabry w filmie
dla mnie gwalt w filmie jest porownywalny owszem do scen makabrycznych i morderstw bo to tylko gra aktorka - w tym tylko sensie , ale chodzi mi tylko to ze w scenie gwaltu nie ma flakow obcinania konczyn i jakos moge to ogladac( kobieta kczyczy , broni sie, jest to realistyczne) owszem nie jest to fajna scena, ale nie jest dla mnie osobiscie tak drastyczna jak flaki doookola na ktore nie moge patrzec wytlumaczylam? |
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychologiczne ? "Tożsamość "Lost highway" "Usunięte wiadomości" "Obłęd" tyle na razie pamiętam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

Naprawde. 

ja serio nie wiem co trzeba mieć w czerepie, żeby robic taki film, i co tzreba mieć we łebie, żeby pójść na niego specjalnie żeby pooglądać sobie gwałt
.
). J.Aniston oswiadcza Clivowi,ze jest w ciazy. W dodatku zbiry szantazuja Clive'a,ze powiedza o wszystkim jego rodzinie...