Najlepsze horrory i thrillery ...!!! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 13:22   #2191
Leseratte
Wtajemniczenie

Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!

Marzę o obejrzeniu filmu, podobnego klimatem do "Co kryje prawda".Może macie jakieś propozycje?
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 14:33   #2192
anianutella
Raczkowanie

Hej. podczytuje was już jakiś czas, bo kino grozy uwielbiam i stąd czerpie pomysły, ale mam do was pytanie, gdzie oglądacie online? już prawie nigdzie nie można za darmo wszędzie trzeba płacić. ściągać nie lubię bo mam słaby internet (1 mega)
a jeśli już mam płacić to gdzie najlepiej?
ps. właśnie buforuje mi się "dom snów" a to tylko ze względu na craig'a

Ludzie dzielą się na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde
anianutella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 15:06   #2193
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anianutella Pokaż wiadomość
Hej. podczytuje was już jakiś czas, bo kino grozy uwielbiam i stąd czerpie pomysły, ale mam do was pytanie, gdzie oglądacie online? już prawie nigdzie nie można za darmo wszędzie trzeba płacić. ściągać nie lubię bo mam słaby internet (1 mega)
Ja online oglądam na kinomaniak.tv

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
"Sillent hill- anniversary", to film zrobiony przez fanów krótkometrażowy, według mnie nie powala, chyba, że grafiką, fabuła jakaś zmieniona, to już nie jest tak jak w tamtym, że babka miała córkę i pozostała niewidzialna dla swojego męża.
No przecież kontynuacja "Sillent Hill" jeszcze nie weszła do kin a ten film o którym piszesz to tylko właśnie krótki metraż zrealizowany przez fanów Co oni sobie tam wymyślili to totalnie nie ma nic wspólnego z niczym Widziałam kawałek z ciekawości, ale niestety nie dałam rady obejrzeć do końca
Stary 2012-11-03, 16:26   #2194
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Paranormal Activity 4 (2012)

byłam na Halloween w kinie. Nie warto, 4/10. Porównując do poprzednich części, najbliżej mu do dwójki. Prześliczna główna bohaterka i jej facet Fajny motyw z tym, że Xbox Kinnect wysyła te punkty i w nich "widać" duchy, niestety, moim zdaniem potencjał tego motywu niewykorzystany, a szkoda Mało paranormalnych momentów (OK, ten z nożem był rewelacyjny, ale to jedyny dobry motyw w całym filmie). Ogólnie nie polecam. Nie wspominam nawet o końcówce, o co chodziło z tymi ludźmi w domu Katie? moj TZ twierdzi, ze to sabat czarownic miał być, ale sory, nie załapałam widocznie, nie wiedziałam, o co biega.
Stary 2012-11-03, 16:30   #2195
rousse
BAN stały

Cytat:
po polsku to np. kinolive.pl

Obejrzałam "Martwe córki" -film bardzo w stylu japońskich horrorów, jak Ring, właściwie bez jakiejś fabuły , ale dobrze zrobiony, fajne zdjęcia, i klimat nawet (nie spodziewałam się po rosyjskim filmie) no i zaskoczyło mnie krwawe zakończenie.

Czekam na recenzje nowego Silent Hill, jestem fanką serii i nie zniosłabym chłamu.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-11-03 o 16:35
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:05   #2196
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Ja online oglądam na kinomaniak.tv

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

No przecież kontynuacja "Sillent Hill" jeszcze nie weszła do kin a ten film o którym piszesz to tylko właśnie krótki metraż zrealizowany przez fanów Co oni sobie tam wymyślili to totalnie nie ma nic wspólnego z niczym Widziałam kawałek z ciekawości, ale niestety nie dałam rady obejrzeć do końca
No tak, teraz już wiem. A kontynuację chętnie zobaczę, bo uwielbiam "Silent hill".
Ja oglądam na zalukaj i czasem też na seans-online.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:48   #2197
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
ja też nie.

film miał swój klimat choć momentami był dla mnie za wolny (jak na takowy gatunek).
Dokładnie, oglądałam to z TŻtem i tak przy końcówce chciał wyłączyć już. Ja sobie dokończyłam na drugi dzień bo mnie kusiło
Mogło być trochę więcej akcji.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 17:57   #2198
kalincia
BAN stały

Cytat:
A ja na www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠. Za pełen dostęp przez tydzień płacę smsem mniej niż 4 zł. Ale przy słabym internecie po prostu ci się szybko spowolni tak, że nie będzie do użytku. Zwiększ limit i tyle.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 18:55   #2199
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Internat (2011) Moth Diaries, The

właśnie w kinach, a opinii mało Na filmwebie średnia 4,0, proponuję się nie sugerować, ja dałam 7/10. Film w stylu "Pozwól mi wejść: ("Låt den rätte komma in"). Strasznego nic nie ma typu łubudubu, a klimat trzyma. Ogólnie film o wampirach, ale nie w stylu "Zmierzchu", tylko takim oldskulowym, dla mnie - fajnym. Do samego końca nie wiadomo, czy Ernessa jest wampirem, wampirem energetycznym, czy to "tylko" Rebecca ma jakieś chore wizje. Ja polecam. Do tego dobrze grające i śliczne aktorki.
Stary 2012-11-03, 19:20   #2200
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość

właśnie w kinach, a opinii mało Na filmwebie średnia 4,0, proponuję się nie sugerować, ja dałam 7/10. Film w stylu "Pozwól mi wejść: ("Låt den rätte komma in"). Strasznego nic nie ma typu łubudubu, a klimat trzyma. Ogólnie film o wampirach, ale nie w stylu "Zmierzchu", tylko takim oldskulowym, dla mnie - fajnym. Do samego końca nie wiadomo, czy Ernessa jest wampirem, wampirem energetycznym, czy to "tylko" Rebecca ma jakieś chore wizje. Ja polecam. Do tego dobrze grające i śliczne aktorki.
Dałabym 6/10 bo czekałam na jakiś mocniejszy akcent, a tu cisza przed burzą i ...cały czas cisza przed burzą i jakiś niedosyt (wampir/nie wampir? co się stało z tą blondynką w końcu?) mam wrazenie, że to adaptacja jakiejś książki i może dlatego tak trochę nieskładnie jako film wyszło... Zakończenie trochę mnie zawiodło. Poza tym film zrobiony dość dobrze, ale mistrzostwo to nie jest.

Poza tym to film z 2011 roku a u nas dopiero w kinach...

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-11-03 o 19:22
Stary 2012-11-03, 19:28   #2201
szyszunia_32
BAN stały

Nie ma jak stare i poczciwe Milczenie Owiec
szyszunia_32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 19:41   #2202
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

na tvp 2 dzisiaj o 22.05 jest 'ostatni dom po lewej'. Piszę te informację, bo może któraś z Was chciałaby to obejrzeć lub przypomnieć sobie, więc będzie jak znalazł. Ja chyba obejrzę, bo dawno go oglądałam i pamiętam tylko jak przez mgłe co poniektóre sceny.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 21:08   #2203
kalincia
BAN stały

Gothika - niezłe. Lubię, jak nic nie wiadomo.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:36   #2204
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

http://www.filmweb.pl/film/W+jej+sk%...ze-2009-435093

Obejrzałam wczoraj. Na podstawie autentycznej historii morderstwa, które miało miejsce w 1999 roku. Piękna muzyka, ale historią jestem wstrząśnięta i przerażona, że istnieją tacy ludzie jak ta dziewczyna, która zamordowała Rachel. Aktorka ją grająca była tak przekonująca, ze momentami aż się bałam. Film oglądałam z zapartym tchem.
Stary 2012-11-04, 12:20   #2205
anianutella
Raczkowanie

właśnie jestem po kilku odcinkach "Walking dead" i sama jestem na siebie zła że tak późno się na niego skusiłam, bałam się że będzie do kitu a tu takie zaskoczenie . A teraz szukam dalej, "Królestwo"-miniserial któraś z was widziała? W kolejce czeka : Black mirrow- korzystam z tego że jestem przeziebiona i nic nie musze robic

Ludzie dzielą się na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde
anianutella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:38   #2206
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Skusiłam się wczoraj na ostatni dom po lewej - że tak powiem pomyłka. Podobała mi się jedynie scena z piekarnikiem (mikrofalówką) czy co to tam było

Na polsacie później był stay alive a na tvnie coś z laleczką (kukiełką) ale pies mi się przeziębił i charczał całą noc więc już nie oglądałam.
Stary 2012-11-04, 12:57   #2207
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez kaariokaa Pokaż wiadomość
Horrorów jako takich nie lubię, ale lubię lekko straszne filmy z klimatem typu "Sierociniec", "Kręgosłup diabła" i "No-Do Wezwani". Jest klimat, a nie ma rozlewu krwi i flaków.
Oooo, właśnie ostatnio oglądałam No-Do. Wezwani (2009) No-Do - miałam go już wieeeki na kompie, ale coś mi się ubzdurało, że to jakaś japońska / koreańska produkcja (chyba z Ju-on mi się skojarzyło tytułem ) Film jest hiszpański i jest DOBRY, dla mnie 8/10, w stylu innych hiszpańskich horrorów Oczywiście, nie tak rewelacyjny jak np "Sierociniec", ale moim zdaniem warto obejrzeć. Mamy i duchy i demony i trochę paranormal activity Co prawda scena, gdzie te "wota" (plastikowe ręki i nogi itp) zmieniły się w wielkiego pająka jest raczej śmieszna . Ogólnie polecam.
Stary 2012-11-04, 14:21   #2208
An Ka
Zadomowienie

One way trip ( Wycieczka bez powrotu) taki sobie, ale końcówka fajna.
Czarny las - bajeczka, nie polecam.

Wake Wood- taki sobie, motyw wskrzeszenia dziecka.

W planach Dom w głębi lasu.
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 15:49   #2209
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość

Obejrzałam wczoraj. Na podstawie autentycznej historii morderstwa, które miało miejsce w 1999 roku. Piękna muzyka, ale historią jestem wstrząśnięta i przerażona, że istnieją tacy ludzie jak ta dziewczyna, która zamordowała Rachel. Aktorka ją grająca była tak przekonująca, ze momentami aż się bałam. Film oglądałam z zapartym tchem.
Ściagn ęłam sobie ten film dzięki Twojej wypowiedzi w najblizszym czasie obejrze
Cytat:
właśnie jestem po kilku odcinkach "Walking dead" i sama jestem na siebie zła że tak późno się na niego skusiłam, bałam się że będzie do kitu a tu takie zaskoczenie . A teraz szukam dalej, "Królestwo"-miniserial któraś z was widziała? W kolejce czeka : Black mirrow- korzystam z tego że jestem przeziebiona i nic nie musze robic
tyle osob juz polecało mi to 'walking dead' ja jakos nie mogę się do tego skusic, bo szkoeda mi czasu na seriale
Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
Skusiłam się wczoraj na ostatni dom po lewej - że tak powiem pomyłka. Podobała mi się jedynie scena z piekarnikiem (mikrofalówką) czy co to tam było

Na polsacie później był stay alive a na tvnie coś z laleczką (kukiełką) ale pies mi się przeziębił i charczał całą noc więc już nie oglądałam.
mnie się ostatni dom po lewej podobal [scena gwałtu też dobra]]

Stary 2012-11-04, 16:01   #2210
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też oglądałam. Sama historia bardzo wstrząsająca, ale film nie trafił do mnie, dla mnie kiepsko zrealizowany i źle mi się oglądało. No, ale fakt faktem, to przerażające.

Mój facet w tv wczoraj oglądał "Ostatni dom po lewej", aż byłam zaskoczona, bo nie lubi thrilerów i trzeba go namawiać, by obejrzał, a tu sam Powiedział po tym, że średnie, że absurdalne, dla mnie dobry film No, ale kłócił się ze mną, że to bardziej film akcji, a nie thriller

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-11-04 o 16:03
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:22   #2211
rousse
BAN stały

Cytat:

Ale to dramat psychologiczny albo obyczajowy , a nie horror ani nie thriller , nawet pod kryminał nie podpada bo od razu wiadomo kto kogo. Główna aktorka mnie nie przekonała
Stary 2012-11-04, 18:29   #2212
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Ale to dramat psychologiczny albo obyczajowy , a nie horror ani nie thriller , nawet pod kryminał nie podpada bo od razu wiadomo kto kogo. Główna aktorka mnie nie przekonała
Na filmwebie jest określony jako dramat/thriller.
Stary 2012-11-04, 20:03   #2213
rousse
BAN stały

Cytat:
Na filmwebie jest określony jako dramat/thriller.
Hmm... Nie wiem czemu tak napisali Nie spełnia definicji gatunku, nie ma dreszczu emocji, nie ma niepewności ani punktu kulminacyjnego.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-11-04 o 20:05
Stary 2012-11-04, 22:22   #2214
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość

Ooo, właśnie miałam na to pójść i wyciągnąć tatę do kina (lubi trhillery i inne straszne filmy) ale biję się z myślami, czy warto?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Gothika - niezłe. Lubię, jak nic nie wiadomo.
O, Gothika mi się bardzo podobała do końca nie było wiadomo, jak się skończy
Stary 2012-11-05, 11:30   #2215
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No tak, teraz już wiem. A kontynuację chętnie zobaczę, bo uwielbiam "Silent hill".
Ja oglądam na zalukaj i czasem też na seans-online.
Silent Hill był za.je.bi.sty Oprócz sceny kiedy palili policjantkę na jakimś drągu, żenujące to było pod względem efektów specjalnych no ale ogólnie film zapadł mi w pamięć i jak zorientowałam się, że będzie kontynuacja to tylko czekam żeby polecieć do kina Chociaż w sumie może być tak, że będzie tylko w wersji 3D i wtedy podziękuję

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
W planach Dom w głębi lasu.
Oglądałam to w Halloween I powiem tak: to nie jest horror A przynajmniej nie w pełnym tego słowa znaczeniu. Są elementy, które jak nic do horroru się nadają, ale przy całej konwencji filmu i zamyśle reżysera ... no ja się śmiałam i byłam w szoku praktycznie cały film. Ogólnie świetny film - zaskoczył mnie a myślałam, że żaden film tego typu mnie już nie zadziwi Na filmwebie ma tragicznie niską ocenę, niestety większość ludzi nie potrafi docenić takich perełek. Szkoda.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

A z filmów, które w ostatnim czasie w jakiś sposób (mniej lub bardziej) przypadły mi do gustu:

Red State
http://www.filmweb.pl/film/Czerwony+stan-2011-426140

The Raven

http://www.filmweb.pl/film/Raven%2C+The-2012-561591

The Divide

http://www.filmweb.pl/film/Divide%2C+The-2011-546049

Idealny plan
http://www.filmweb.pl/film/Idealny+plan-2011-571191
Stary 2012-11-05, 11:37   #2216
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
oo, bardzo mi się podobał

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 12:41   #2217
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Hmm... Nie wiem czemu tak napisali Nie spełnia definicji gatunku, nie ma dreszczu emocji, nie ma niepewności ani punktu kulminacyjnego.
Zgadzam się. Skończyłam to oglądać jakieś 5 minut temu i nie dopatrzyłam się tam nic z thrilleru. Za to na końcówce [kiedy mama Rachel wchodzi do jej łóżka, tata Rachel rozmawia z jej siostra i na pogrzebie poleciały mi łzy]

dla mnie to trochę taki film klasy B, w stylu tych co keidyś leciały na TVN i opowiadały p[rawdziwe historie bądź co bądź aktorzy zagrali dobrze [ poza tym mama Rachel jaka piekna kobieta ] i wpadła mi tez w ucho muzyka. Jednak momentami film troche mi się dłuzył i troche mnie 'zamulał'. Dla 'ciekawskich' tu artykuł o tej zbrodni: http://natropie.onet.pl/crimestory/z...2,artykul.html
a i taka ciekawostka - ten chłopak Rachel - Mannie jest teraz naprawdę dość znanym australijskim piosenkarzem
Mam to The Raven na kompie, może dzisiaj obejrze jak bedzie mi się nudzić.

Edytowane przez ghana
Czas edycji: 2012-11-05 o 12:45
Stary 2012-11-05, 12:43   #2218
karuzel_a
Raczkowanie

Silent hill
Bagno
Inni
Amityville

blog o codziennych rzeczach w niecodziennym stylu...
karuzel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 14:14   #2219
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Na filmwebie ma tragicznie niską ocenę, niestety większość ludzi nie potrafi docenić takich perełek. Szkoda.
Cóż, większość osób ma problemy z myśleniem oraz z rozróżnianiem gatunków filmowych i nie miesci się im w głowach, że coś reklamowanego jako horror wcale horrorem nie jest. To jest dopiero smutne. Mnie "Dom w głębi lasu" nie zachwycił tak, jak Ciebie, ale uważam, że jest to przyzwoity film, zupełnie inny od reszty

Dzięki za podanie tytułów, zainteresowały mnie "The Raven" i "The Divide"
Stary 2012-11-05, 16:25   #2220
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karuzel_a Pokaż wiadomość
Silent hill
Bagno
Inni
Amityville
Hmmm... To "Bagno"???

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Cóż, większość osób ma problemy z myśleniem oraz z rozróżnianiem gatunków filmowych i nie miesci się im w głowach, że coś reklamowanego jako horror wcale horrorem nie jest. To jest dopiero smutne. Mnie "Dom w głębi lasu" nie zachwycił tak, jak Ciebie, ale uważam, że jest to przyzwoity film, zupełnie inny od reszty

Dzięki za podanie tytułów, zainteresowały mnie "The Raven" i "The Divide"

Owszem, z tym myśleniem u niektórych nie jest najlepiej. Czasem mam wrażenie, że poszczególne osoby zanim zaczną oglądać film zakładają klapki na oczy

I polecam się na przyszłość

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-11-05 o 16:30
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości