|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Marzę o obejrzeniu filmu, podobnego klimatem do "Co kryje prawda".Może macie jakieś propozycje?
|
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Hej. podczytuje was już jakiś czas, bo kino grozy uwielbiam i stąd czerpie pomysły, ale mam do was pytanie, gdzie oglądacie online? już prawie nigdzie nie można za darmo wszędzie trzeba płacić. ściągać nie lubię bo mam słaby internet (1 mega)
a jeśli już mam płacić to gdzie najlepiej? ps. właśnie buforuje mi się "dom snów" a to tylko ze względu na craig'a
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Co oni sobie tam wymyślili to totalnie nie ma nic wspólnego z niczym Widziałam kawałek z ciekawości, ale niestety nie dałam rady obejrzeć do końca
|
|
#2194 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Paranormal Activity 4 (2012)
byłam na Halloween w kinie. Nie warto, 4/10. Porównując do poprzednich części, najbliżej mu do dwójki. Prześliczna główna bohaterka i jej facet Fajny motyw z tym, że Xbox Kinnect wysyła te punkty i w nich "widać" duchy, niestety, moim zdaniem potencjał tego motywu niewykorzystany, a szkoda Mało paranormalnych momentów (OK, ten z nożem był rewelacyjny, ale to jedyny dobry motyw w całym filmie). Ogólnie nie polecam. Nie wspominam nawet o końcówce, o co chodziło z tymi ludźmi w domu Katie? moj TZ twierdzi, ze to sabat czarownic miał być, ale sory, nie załapałam widocznie, nie wiedziałam, o co biega.
|
#2195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Obejrzałam "Martwe córki" -film bardzo w stylu japońskich horrorów, jak Ring, właściwie bez jakiejś fabuły , ale dobrze zrobiony, fajne zdjęcia, i klimat nawet (nie spodziewałam się po rosyjskim filmie) no i zaskoczyło mnie krwawe zakończenie.Czekam na recenzje nowego Silent Hill, jestem fanką serii i nie zniosłabym chłamu.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-11-03 o 16:35 |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oglądam na zalukaj i czasem też na seans-online. |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogło być trochę więcej akcji. |
|
|
|
|
#2198 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Internat (2011) Moth Diaries, The
właśnie w kinach, a opinii mało Na filmwebie średnia 4,0, proponuję się nie sugerować, ja dałam 7/10. Film w stylu "Pozwól mi wejść: ("Låt den rätte komma in"). Strasznego nic nie ma typu łubudubu, a klimat trzyma. Ogólnie film o wampirach, ale nie w stylu "Zmierzchu", tylko takim oldskulowym, dla mnie - fajnym. Do samego końca nie wiadomo, czy Ernessa jest wampirem, wampirem energetycznym, czy to "tylko" Rebecca ma jakieś chore wizje. Ja polecam. Do tego dobrze grające i śliczne aktorki.
|
#2200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a tu cisza przed burzą i ...cały czas cisza przed burzą i jakiś niedosyt (wampir/nie wampir? co się stało z tą blondynką w końcu?) mam wrazenie, że to adaptacja jakiejś książki i może dlatego tak trochę nieskładnie jako film wyszło... Zakończenie trochę mnie zawiodło. Poza tym film zrobiony dość dobrze, ale mistrzostwo to nie jest.Poza tym to film z 2011 roku a u nas dopiero w kinach... ![]()
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-11-03 o 19:22 |
|
|
|
|
#2201 |
|
BAN stały
|
Nie ma jak stare i poczciwe Milczenie Owiec
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
na tvp 2 dzisiaj o 22.05 jest 'ostatni dom po lewej'. Piszę te informację, bo może któraś z Was chciałaby to obejrzeć lub przypomnieć sobie, więc będzie jak znalazł. Ja chyba obejrzę, bo dawno go oglądałam i pamiętam tylko jak przez mgłe co poniektóre sceny.
|
|
|
|
#2203 |
|
BAN stały
|
Gothika - niezłe. Lubię, jak nic nie wiadomo.
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
http://www.filmweb.pl/film/W+jej+sk%...ze-2009-435093
Obejrzałam wczoraj. Na podstawie autentycznej historii morderstwa, które miało miejsce w 1999 roku. Piękna muzyka, ale historią jestem wstrząśnięta i przerażona, że istnieją tacy ludzie jak ta dziewczyna, która zamordowała Rachel. Aktorka ją grająca była tak przekonująca, ze momentami aż się bałam. Film oglądałam z zapartym tchem.
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
właśnie jestem po kilku odcinkach "Walking dead" i sama jestem na siebie zła
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Skusiłam się wczoraj na ostatni dom po lewej - że tak powiem pomyłka. Podobała mi się jedynie scena z piekarnikiem (mikrofalówką) czy co to tam było
![]() Na polsacie później był stay alive a na tvnie coś z laleczką (kukiełką) ale pies mi się przeziębił i charczał całą noc więc już nie oglądałam.
|
#2207 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
ostatnio oglądałam No-Do. Wezwani (2009) No-Do - miałam go już wieeeki na kompie, ale coś mi się ubzdurało, że to jakaś japońska / koreańska produkcja (chyba z Ju-on mi się skojarzyło tytułem Oczywiście, nie tak rewelacyjny jak np "Sierociniec", ale moim zdaniem warto obejrzeć. Mamy i duchy i demony i trochę paranormal activity Co prawda scena, gdzie te "wota" (plastikowe ręki i nogi itp) zmieniły się w wielkiego pająka jest raczej śmieszna
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
One way trip ( Wycieczka bez powrotu) taki sobie, ale końcówka fajna.
Czarny las - bajeczka, nie polecam. Wake Wood- taki sobie, motyw wskrzeszenia dziecka. W planach Dom w głębi lasu. |
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w najblizszym czasie obejrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój facet w tv wczoraj oglądał "Ostatni dom po lewej", aż byłam zaskoczona, bo nie lubi thrilerów i trzeba go namawiać, by obejrzał, a tu sam Powiedział po tym, że średnie, że absurdalne, dla mnie dobry film No, ale kłócił się ze mną, że to bardziej film akcji, a nie thriller
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-11-04 o 16:03 |
|
|
|
|
#2211 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, a nie horror ani nie thriller , nawet pod kryminał nie podpada bo od razu wiadomo kto kogo. Główna aktorka mnie nie przekonała |
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Na filmwebie jest określony jako dramat/thriller.
|
#2213 |
|
BAN stały
|
Hmm... Nie wiem czemu tak napisali
Nie spełnia definicji gatunku, nie ma dreszczu emocji, nie ma niepewności ani punktu kulminacyjnego.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-11-04 o 20:05 |
|
|
|
#2214 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- O, Gothika mi się bardzo podobała
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż w sumie może być tak, że będzie tylko w wersji 3D i wtedy podziękuję ![]() Oglądałam to w Halloween A przynajmniej nie w pełnym tego słowa znaczeniu. Są elementy, które jak nic do horroru się nadają, ale przy całej konwencji filmu i zamyśle reżysera ... no ja się śmiałam i byłam w szoku praktycznie cały film. Ogólnie świetny film - zaskoczył mnie a myślałam, że żaden film tego typu mnie już nie zadziwi Na filmwebie ma tragicznie niską ocenę, niestety większość ludzi nie potrafi docenić takich perełek. Szkoda.---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A z filmów, które w ostatnim czasie w jakiś sposób (mniej lub bardziej) przypadły mi do gustu: Red State http://www.filmweb.pl/film/Czerwony+stan-2011-426140 The Raven http://www.filmweb.pl/film/Raven%2C+The-2012-561591 The Divide http://www.filmweb.pl/film/Divide%2C+The-2011-546049 Idealny plan http://www.filmweb.pl/film/Idealny+plan-2011-571191
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to trochę taki film klasy B, w stylu tych co keidyś leciały na TVN i opowiadały p[rawdziwe historie bądź co bądź aktorzy zagrali dobrze [ poza tym mama Rachel jaka piekna kobieta a i taka ciekawostka - ten chłopak Rachel - Mannie jest teraz naprawdę dość znanym australijskim piosenkarzem ![]() Mam to The Raven na kompie, może dzisiaj obejrze jak bedzie mi się nudzić. Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-11-05 o 12:45 |
|
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
Silent hill
Bagno Inni Amityville
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie miesci się im w głowach, że coś reklamowanego jako horror wcale horrorem nie jest. To jest dopiero smutne. Mnie "Dom w głębi lasu" nie zachwycił tak, jak Ciebie, ale uważam, że jest to przyzwoity film, zupełnie inny od resztyDzięki za podanie tytułów, zainteresowały mnie "The Raven" i "The Divide"
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... To "Bagno"???
![]() Cytat:
Owszem, z tym myśleniem u niektórych nie jest najlepiej. Czasem mam wrażenie, że poszczególne osoby zanim zaczną oglądać film zakładają klapki na oczy ![]() I polecam się na przyszłość
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-11-05 o 16:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

Co oni sobie tam wymyślili to totalnie nie ma nic wspólnego z niczym
Fajny motyw z tym, że Xbox Kinnect wysyła te punkty i w nich "widać" duchy, niestety, moim zdaniem potencjał tego motywu niewykorzystany, a szkoda
Mało paranormalnych momentów (OK, ten z nożem był rewelacyjny, ale to jedyny dobry motyw w całym filmie). Ogólnie nie polecam. Nie wspominam nawet o końcówce, o co chodziło z tymi ludźmi w domu Katie? moj TZ twierdzi, ze to sabat czarownic miał być, ale sory, nie załapałam widocznie, nie wiedziałam, o co biega.

jestem fanką serii i nie zniosłabym chłamu.

Zakończenie trochę mnie zawiodło.
Poza tym film zrobiony dość dobrze, ale mistrzostwo to nie jest.

, a nie