![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Na pierwszym miejscu zdecydowanie "Milczenie owiec" i zdania nie zmienie
![]() "Piatek 13" "kolekcjoner" "Red Rose" nie taki straszny ale fajny "krzyk", "Basen" nawet ujda "Amityville", "boogeyman" moga być "The Ring" zdecydowanie sredniawy "Znaki" kompletna klapa, normalnie uśmiałam sie na filmie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
"Milczenie owiec"- wiadomo, klasyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Thillery : " Oszukać przeznaczenie 1 i 2"
#95 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z kina.. z horroru "Egzorcyzmy Emili Rose" .. film jak dla mnie świetny, trzyma w napięciu... no i nie wiem czy teraz zasnę ...a co gorsza jak się obudzę o 3.00 w nocy (ci którzy oglądali wiedzą o co chodzi)
No i jeszcze filmy "Amytiville", "Ring 1 i 2", "Klątwa"
#96 |
Przyczajenie
|
"EGZORCYSTA" ten 1973 r. słyszałam, że po premierze kilka osób popełniło samobójstwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Pamiętam kiedyś w telewizji leciał horror o grupie studentów którzy wyjechali na urlop do domku w lesie i się tam pozabijali, został tylko jeden. Sceny były straszne. Nie był to chyba jakiś znany horror nawet nie wiem jaki miał tytuł, oglądałyście może?
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
niop ale daje rade hanibal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Prymaaprylis"?(jak to sie pisze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie: Oglądał ktoś może Nieodebrane połączenie (One Missed Call) ??
![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
a ja uważam za najstraszniejsze wszystkie części the ring a głównie te japońskie, podobało mi się też dark water (ale tylko japońskie, amerykańskie nie) , ostatnio oglądałam egzorcyzmy emily rose i bardzo mi się podobało. Wogóle lubię horrory ale zawsze strasznie się potem boję (szczególnie wieczorami) że coś np. wyskoczy spod łóżka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam dziś The Creep (Lęk) fajny film polecam. Parę obrzydliwych scen więc nie dla wrażliwych hehe
![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybraliśmy się z kumplami pewnego dnia na japoński "Ring" do kina w centrum Poznania, obejrzeliśmy z dużym zainteresowaniem po czym przy samochodzie ktoś rzucił pomysł żeby zobaczyć kiedyś wersję amerykańską. Okazało się że grali ją 15 minut później ![]()
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Nie zmienia to faktu, iż treść wszystkich trzech części, została stworzona w sposób mistrzowski, kunszt gatunku. AOT- miłośnikom klimatu polecam książkę- "Mesjasz", Borisa Starlinga
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Chcialam tutaj jeszcze dorzucic HARRY ANGEL - genialny film z zakonczeniem ktore mnie zamurowalo. Pamietam jak zaczelam go ogladac bo akurat nie bylo nic lepszego i coraz bardziej mnie wciagal, do teog stopnia ze bym nie przerwala ogladania, bylam starsznie ciekawa co bedzie dalej, a final pamietam do dzis jako jeden z najlepszych
![]() W SIECI ZŁA, TOŻSAMOŚĆ, i 8MM - to bardzo nieglupie filmy SIEDEM( po Harrym jeden z moich ulubionych filmow) SZOSTY ZMYSŁ I INNI - obydwa bardzo mi sie podobaly, zwłaszcza te teskty wINNYCH typu "A moze one juz nie sa chore?"(Taka szalona gra domysłów) DARK WATER- ale tylko japonski!!!!! najpierw sie balam, a potem wzruszylam na tym filmie(chyba jestem zbyt sentymentalna) CIEMNOSC - kolejne ciekawe zakonczenie Jezeli chodzi o horrory typu "tnij i pruj, a wszedzie leje sie krew i wszyscy uciekaja w poplochu" to dobry jest naprawde ZLY SKRET(fabula zapozyczona z jedengo z odcinkow Z ARCHIWUM X) TEKSANSKA MASAKRA PILA MECHANICZNA KOLOBOS (ktorego juz tu w poscie umiescilam, zaczelam go ogladac bez zainteresowania, w ogole to byla zaledwie 22 i bylam akurat po jakims filmie o przyjaznych duchach ;] ale jest cholernie interesujacy i wyposazony w wiele ohydnych scen z zakonczeniem godnym uwagi)
"We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained... we must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory... will swell when again touched... as surely they will be... by the better angels of our nature." /by Martin Luther King |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
tak przeglądam i jest piła 2? bo albo zwidy mam albo mi się przewinęło coś takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dobry horror czy triller ma powodować u mnie paniczny strach podczas oglądania. Mój ulubiony to "Co kryje prawda" - podskakiwałam nawet oglądając go 3 raz. Skuszę sie teraz na The Ring i Egzorcyzmy Emili Rose - naczytałam się tu tyle pochlebnych opinii............
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
na temat egzorcyzmów też się naczytałam i w najbliższym czasie mam zamiar go zobaczyć..a ostatniuo widziałam film na HBO pt."Ciemność" ja mam ten film na DVD pod innym tytułem(nie wiem który jest prawdziwy hehe...) a tytuł:"Mrok". w każdym razie też ostro się bałam na nim...
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
egzorcysta. z 1973 roku, ze wspaniałą ellen burstyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
a mógłby ktoś piłę 2 przybliżyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim "klątwa" II wiele straszniejsz od I (do tej pory mnie przesladuje a ogldalam dosc daaaawnooo temu)
Ring takze duze wrazenie na mnie wywarl ![]() Saw byl swietny ![]() Co tam jeszcze... Madhause(u mnie lipa z angielskim wiec jak bledy robie to przepraszam najmocniej),Miasteczko Salem, Rose Red (dwa ostatnie S.Kinga - uwielbiam jego ksiazki ![]() ![]() Saw 2 jest tylko jeszcze jakos nie mialam przyjemnosci obejrzec ![]()
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
![]()
hej wszystkim, tak sie zastanawiam czy znacie jakies naprawde dobre, straszne horrory? lubie sie naprawde pobac, ale to co ostatnio produkuja to poprostu jakies parodie, w tygodniu ogladalam Creep, Cursed, House of Wax i doszlam do wniosku ze juz nie ma strasznych horrorow, znacie moze jakies dobre filmy ktore mozecie mi polecic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dot.: straszny horror
dead end- straszny ale nie komercyjny, baaardzo dobry
saw- jak dla mnie najlepszy |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Tu jest nieco więcej o horrorach
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=horror ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
POlecam RING i RING 2 w wersji amerykanskiej albo japońskiej
![]() ![]()
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
kłatwa japońska wersja choć angielska też jest dobra
i był też taki film nie pamiętam już tytułu ale było to o ogrupie młodych ludzi którzy wezwali Dijina - i on w nich wstępował itd. itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.