Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-12, 12:19   #781
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Witam! Proszę o przeanalizowanie składu szamponu, przepisała mi go dermatolog. Ciekawe czy naprawdę jest wart uwagi.

Capilarte wzmacniający szampon do włosów suchych (włosy suche, łamliwe,zniszczone)
skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate (and) cocamidopropyl betaine (and) cocoglucoside, peg-7 glyceryl cocoate, polyquaternium-7, glycerin, peg-120 methyl glucose trioleate, panthenol, parfum, dmdm hydantoin (and) methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone, iodopropynyl butylcarbamate, citric acid, ceramide 2, limonene
Hm, niekoniecznie
Oprócz gliceryny [nawilżająca] i panthenolu [wit. b5] które mają na włosy pozytywny wpływ, nie ma w tym szamponie nic, co by regenerowało włosy. Pozycje tych składników są w sumie wysokie, ale mimo wszystko wg mnie to trochę mało, jak na szampon o tak rozbudowanej nazwie. Nie spodziewałabym się raczej oszałamiającego działania.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 12:30   #782
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez confused_girl Pokaż wiadomość
Ślicznie proszę o analizę składu szamponu Wella SP Sunset shampoo:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Polysorbate 20, Parfum, Panthenol, Glyoxylic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Polyquaternium-10, Citric Acid, Sodium Formate, Benzoic Acid, Peg-35 Castor Oil, Histidine , Hexyl Cinnamal, Propylene Glycol, Quaternium-80, Limonene, Formic Acid, Retinyl Palmitate, Hydrolyzed Silk Hydrolyzet Elastin, Tocopherol, Linoleic Acid, Paba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ci 19140, Ci 16035, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben

Dopatrzyłam sie w nim witamin i protein jedwabiu, ale zastanawiam się czy cała reszta nie wysuszy włosów. Generalnie mam suche, zniszczone, kręcone włosy i szukam czegoś co latem nie wysuszy ich jeszcze bardziej
Obawiam się, że ze względu na zestawienie SLES + Sodium Chloride szampon może mieć działanie wysuszające i podrażniające.
W dodatku cała rzesza konserwantów [chyba jeszcze nie widziałam składu, w którym byłoby ich aż tyle ] tym bardziej zniechęca mnie do tego szamponu Witaminki, jedwab i elastyna - owszem, ale na końcu, co zmiejsza ich szansę na zadziałanie . Odradzałabym.
Stary 2008-06-12, 12:41   #783
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
co powiecie o tym bo ten balsam jest naprawde super jesli chodzi o efekt..

BALSAM PIELĘGNACYJNY GARNIER ZNAJDUJE SIE W KAZDEJ FARBIE DO WLOSOW:
WATER, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, cetyl esters, trideceth-12, chlorhexidine dihydrohloride, limonene, linalool, amodimethicone, awocado oil, methylparaben, citric acid, cetrimonium chloride, hexyl cinnamal,parfum.
Jak na odżywkę po farbowaniu to dosyć kiespki skład, bardzo, bardzo przeciętny, właściwie niczym nie różniący się od zwyczajnych, drogeryjnych odżywek tupu Fructis, żeby nie powiedzieć wręcz, że sporo kosmetyków sklepowych [np. Ziaja albo Joanna] ma znacznie lepsze składy.
Stary 2008-06-12, 12:56   #784
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Jak na odżywkę po farbowaniu to dosyć kiespki skład, bardzo, bardzo przeciętny, właściwie niczym nie różniący się od zwyczajnych, drogeryjnych odżywek tupu Fructis, żeby nie powiedzieć wręcz, że sporo kosmetyków sklepowych [np. Ziaja albo Joanna] ma znacznie lepsze składy.
wlsnie tez tak myslalam ale nie wiem czemu dziala na moje wlosy tak fajnie....jak prawie zadna inna odzywka

Tak wogole mam juz 4 szampony 5 odzywki i z 3 oleje i nie wiem kiedy ja to zuzyje ale zapowiedzialam sobie ze nie kupie nic innego dopoki tego nie zuzyje..a tak mnie korci kupic cos nowego
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 12:58   #785
confused_girl
Zadomowienie

Ślicznie dziękuję Tak podejrzewałam, że przez sls i sól może przesuszać, tylko gdzie ja teraz znajdę szampon bez tych dwóch składników:P
confused_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 16:28   #786
'Estelle'

Cytat:
Ślicznie dziękuję Tak podejrzewałam, że przez sls i sól może przesuszać, tylko gdzie ja teraz znajdę szampon bez tych dwóch składników:P
Fitomed
Bambino
Inter Fragrance
Stary 2008-06-12, 16:38   #787
confused_girl
Zadomowienie

Fitomed to mi z włosów zrobił jeden wielki kołtun. w życiu nie miałam tak suchych i poplątanych jak po nim:P Mam kręcone włosy i to jest pewien problem bo tego typu szampony przynoszą mi więcej szkody niż pożytku. I mam spory dylemat
bambino z kolei boje sie ze względu na rumianek:P bo mam ciemne farbowane włosy i robię wszystko, zeby kolor nie wypłowiał
A Inter Fragrance boję się, że będzie podobny do Fitomodu ;(
Generalnie jestem załamana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 16:56   #788
Noc(nik)
Zadomowienie

Bardzo proszę o analize kosmetyku:

Placent Hair Liquid (Kuracja na porost włosów)

Poprawia i regeneruje strukturę włosów, zwłaszcza zniszczonych i zmęczonych zabiegami chemicznymi, po koloryzacji i trwałej ondulacji. Poprawia kondycję włosów zniszczonych działaniem słońca i morskiej wody. Zawiera 3% ekstraktu z łożyska ludzkiego.
Zwiększa objętość włosów delikatnych i cienkich, wzmacnia strukturę włosa. 90% cebulek włosowych jest uśpionych, nie martwych. Placenta rozbudza uśpione cebulki, co wpływa na szybszy wzrost włosa.
Zalecana przy tzw. zakolach u mężczyzn.
Do pełnej kuracji potrzebne będą 2 opakowania ampułek.

aqua, glycerin, alcohol denat., propylene glycol, PEG-40 hydrogenatedcastoroil, hydrolyzed placental protein, parfum, PPG-26-buteth-26, hexylcinnamal,butylphenyl methylpropional,linalool, benzyl salicytale, hydroxyisohexyl3-cyclohexenecarboxaldehyde , benzylalcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone.

Taka analiza z pewnością nie tylko mi się przyda Niżej jest wątek o tym specyfiku. Dziewczyny MEGA go zachwalają. Nie jest jednak szeroko dostępny, a opakowanie też ma podejrzane, dlatego chciałam się o nim czegoś więcej dowiedzieć.

Edytowane przez Noc(nik)
Czas edycji: 2008-06-12 o 19:20
Noc(nik) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 21:20   #789
CzarnyElf
Zakorzenienie

To ja tez prosze o analize mojej placenty

Hask placenta plus with olive oil(no rinse instant hair repair treatment)

water,SD alkohol 40,olive oil,placental protein,cetrimonium bromide.lactic acid,fragrance,,isosteary l hydroxyethyl inidazoline,polysorbate 80,phenoxyethanol,methylp araben,ethylparaben,propy lparaben,butylparaben,cet earyl alkohol,dimethicone, fd&c yellow#5 fd&c blue#1

Kupilam dzisiaj tez taka odzywke-na razie saszetke do wyprobowania-co sadzicie o skladzie?

Ion repair solutions effective care treatment(intensive theraphy protein rebuilder and moisturizer)

Water,quaternium 18,cetyl alkohol,stearyl alkohol,stearalkonium chloride,hydrolized keratin,panthenol(provita min b5),Lecithin,peg-5 soya sterol,glyceryl stearate,stearamine oxide,sodium lauriminodipropionate,peg 100 stearate,isopropyl alkohol,methylparaben,dmd m hydantoin,fragrance
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 21:50   #790
'Estelle'

Cytat:
Fitomed to mi z włosów zrobił jeden wielki kołtun. w życiu nie miałam tak suchych i poplątanych jak po nim:P Mam kręcone włosy i to jest pewien problem bo tego typu szampony przynoszą mi więcej szkody niż pożytku. I mam spory dylemat
bambino z kolei boje sie ze względu na rumianek:P bo mam ciemne farbowane włosy i robię wszystko, zeby kolor nie wypłowiał
A Inter Fragrance boję się, że będzie podobny do Fitomodu ;(
Generalnie jestem załamana
Szkoda. Składowo są fajne.

Cytat:
Napisane przez Noc(nik) Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analize kosmetyku:

Placent Hair Liquid (Kuracja na porost włosów)
Poprawia i regeneruje strukturę włosów, zwłaszcza zniszczonych i zmęczonych zabiegami chemicznymi, po koloryzacji i trwałej ondulacji. Poprawia kondycję włosów zniszczonych działaniem słońca i morskiej wody. Zawiera 3% ekstraktu z łożyska ludzkiego.
Zwiększa objętość włosów delikatnych i cienkich, wzmacnia strukturę włosa. 90% cebulek włosowych jest uśpionych, nie martwych. Placenta rozbudza uśpione cebulki, co wpływa na szybszy wzrost włosa.
Zalecana przy tzw. zakolach u mężczyzn.
Do pełnej kuracji potrzebne będą 2 opakowania ampułek.

aqua, glycerin, alcohol denat., propylene glycol, PEG-40 hydrogenatedcastoroil, hydrolyzed placental protein, parfum, PPG-26-buteth-26, hexylcinnamal, butylphenyl methylpropional, linalool, benzyl salicytale, hydroxyisohexyl3-cyclohexenecarboxaldehyde , benzylalcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone.

Taka analiza z pewnością nie tylko mi się przyda Niżej jest wątek o tym specyfiku. Dziewczyny MEGA go zachwalają. Nie jest jednak szeroko dostępny, a opakowanie też ma podejrzane, dlatego chciałam się o nim czegoś więcej dowiedzieć.
Hm... Skład budzi trochę mieszane uczucia. Zgodnie z obietnicą producenta, kosmetyk zawiera placentę, całkiem sporo, możliwe, że deklarowane 3 %.
Działanie nawilżające gliceryny ale obok wysuszający denat - dośc osobliwa mieszanka
Denat i propylene glycol zapewniają przenikanie substancji czynnej - placenty - wgłąb skóry. Natomiast co wrażliwszych taki zestaw może podrażniać. I dodatkowo cała lista dodatków - zapachy, konserwanty, barwniki.

Ważne, że działa
Stary 2008-06-12, 22:08   #791
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
To ja tez prosze o analize mojej placenty

Hask placenta plus with olive oil(no rinse instant hair repair treatment)

water, SD alkohol 40 ,olive oil, placental protein, cetrimonium bromide.lactic acid, fragrance, isostearyl hydroxyethyl inidazoline, polysorbate 80, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, cetearyl alkohol, dimethicone, fd&c yellow#5 fd&c blue#1
Przy tej placencie też mam pewne wątpliwości. Właściwie jest bardzo podobna do poprzednio analizowanej, zamiast gliceryny jest oliwa.
Plusem jest ilość - wygląda na to, że i placenty i oliwy jest sporo.
Dodatkowym składnikiem odżywiającym włosy będzie isostearyl hydroxyethyl inidazoline. Na końcu składu "smętne resztki" cetearylu [emolient] i dimethiconu [silikon]- reszta to prawie same konserwanty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-12, 23:09   #792
wiolka1115
Rozeznanie

Mood conditioner Capelli Trattati sfibrati e secchi
Aqua, Cetrimonium chloride, Lauryl alcohol, cetearyl alcohol, Myristyl Alcohol, Parfum, Imidazolidinyl urea, Hydrolyzed wheat protein PG-propyl Silanetrial, Citric acid, Linalooln, Limone

Edytowane przez wiolka1115
Czas edycji: 2008-06-13 o 13:14
wiolka1115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 00:36   #793
Paulinka:D
Przyczajenie

Witam Was Teraz ja serdecznie prosze o analize skladow kilku kosmetykow

Queen Helene Placenta Hot Oil Treatment
Ingredients
Water, Propylene Glycol, PPG-12-PEG65 Lanolin Oil, Placental Enzymes, Panthenol, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Caramel, Fragrance.

Queen Helene Jojoba Hot Oil Treatment
Ingredients
Water, Propylene Glycol, PPG-12-PEG65 Lanolin Oil, Jojoba Extract, Panthenol, Keratin Amino Acids, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Caramel, Fragrance.

ApHOGEE Keratin & Green Tea Restructurizer
Ingredients:
Water, Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Silk, Green Tea (Camellia Sinensis) Extract, Glycine Alanine, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cetrimonium Chloride, PVP, Citric Acid, Fragrance, FD&C Red #40, D&C Green #5, FD&C Yellow #6.
Paulinka:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 03:45   #794
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Przy tej placencie też mam pewne wątpliwości. Właściwie jest bardzo podobna do poprzednio analizowanej, zamiast gliceryny jest oliwa.
Plusem jest ilość - wygląda na to, że i placenty i oliwy jest sporo.
Dodatkowym składnikiem odżywiającym włosy będzie isostearyl hydroxyethyl inidazoline. Na końcu składu "smętne resztki" cetearylu [emolient] i dimethiconu [silikon]- reszta to prawie same konserwanty.
Dziekuje za odpowiedzchyba bedzie trzeba szukac innej placenty-ta ktora wkleila Wizazanka powyzej z queen helene-wydaje sie lepsza chyba.

A co sadzisz o tej 2 odzywce ktorej sklad wkleilam?
Dziekuje
Stary 2008-06-13, 08:55   #795
'Estelle'

Cytat:
Dziekuje za odpowiedzchyba bedzie trzeba szukac innej placenty-ta ktora wkleila Wizazanka powyzej z queen helene-wydaje sie lepsza chyba.

A co sadzisz o tej 2 odzywce ktorej sklad wkleilam?
Dziekuje
Oj umknęło mi z tą drugą analizą

Cytat:
Ion repair solutions effective care treatment(intensive theraphy protein rebuilder and moisturizer)

Water, quaternium 18, cetyl alkohol, stearyl alkohol, stearalkonium chloride, hydrolized keratin, panthenol(provitamin b5), Lecithin, peg-5 soya sterol, glyceryl stearate, stearamine oxide, sodium lauriminodipropionate, peg100 stearate, isopropyl alkohol, methylparaben, dmdm hydantoin, fragrance
Jest nieźle. Wysoko w składzie panthenol i keratyna - znane ze swoich właściwości odżywczo-regeneracyjnych. Lecytyna też powinna zadziałać z lekka odżywczo, to także antystatyk i zmiękczacz.
Stearamine oxide jest składnikiem o wielu właściwościach - wśród nich wyróżnia się działanie antystatyczne, oczyszczające i odżywiające włosy. Tak samo sodium lauriminodipropionate i quaternium-18 [z wyjątkiem oczyszczania].
Skład dosyć krótki, bez litanii zbędnych wypełniaczy - na plus. Konserwanty z tyłu, tak jak być powinno.
Może sie okazać całkiem niezła.
Czy ona jest bez spłukiwania?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-13, 09:04   #796
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez wiolka1115 Pokaż wiadomość
Mood conditioner

[...]
Podaj pełną nazwę.

Cytat:
Napisane przez Paulinka:D Pokaż wiadomość

Queen Helene Placenta Hot Oil Treatment
Ingredients
Water, Propylene Glycol, PPG-12-PEG65 Lanolin Oil, Placental Enzymes, Panthenol, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Caramel, Fragrance.
Składowo ta Placenta wydaje się być najbardziej przyjazna skórze głowy.
Propylene glycol zapewnia przenikanie jej wgłąb tkanki.
PPG-12 PEG 65 Lanolin Oil - zmiękcza i odżywia włosy
Dalej Placenta i łagodząco-odżywczy panthenol.
Polyquartenium-10 działa jako antystatyk, a także tworzy nietłustą powłokę.
Jedynie konserwanty mogą trochę podrażnić, aczkolwiek ich działanie może być zniwelowane wysoką zawartościa panthenolu.

Spośród analizowanych ta wydaje się być najlepsza i jednocześnie najbogatsza w inne, poza placentą składniki pożądane.
Stary 2008-06-13, 09:34   #797
'Estelle'

Cytat:

Queen Helene Jojoba Hot Oil Treatment
Ingredients
Water, Propylene Glycol, PPG-12-PEG65 Lanolin Oil, Jojoba Extract, Panthenol, Keratin Amino Acids, Polyquaternium-10, Cetrimonium Chloride, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Caramel, Fragrance.
Skład zbudowany na tym samym schemacie co poprzednio analizowana Placenta. Ekstrakt z jojoba, keratyna i panthenol rozpuszczone są jednej z kosmetycznych postaci lanoliny i propylene glycol, który nałożony na włosy dodatkowo utrzymuje wilgoć.
Ładna, treściwa odżywka o krótkim składzie, obecność keratyny wskazuje na jej regenerujące działanie. Pokusiłabym się o nakładanie jej w niewielkiej ilości bez spłukiwania [dodatkowo].
Stary 2008-06-13, 17:13   #798
JaAgathaKa
Rozeznanie

GG do JaAgathaKa

Mam pytanie które mnie nurtuje . Czy składnik LIMONENE w piance do włosów może rozjaśnić włosy? znalazłam w sieci, że to LIMONENE jest środkiem zapachowym przypominającym zapach cytryny , że jest on w ekstrakcie z cytryny. Kiedyś cytryną rozjaśniałam włosy ale teraz nie chce, żeby pianka mi rozjaśniła , bo właśnie walcze o to, żeby mieć je jak najciemniejsze.help

A o to cały skład pianki Kadus Slalom Magnify:
aqua,propane, butane,isobutane, pvp,vp/va copolymer,peg-25 paba,phenyl trimethicone,laureth-4,dimethicone,panthenol,p eg-40 hydrogenated casor oil,chitosan,pca,parfum,d ecyl glucoside,dimethiconol,li nalool,butylphenyl methylpropional,LIMONENE, hydroxy-isohexyl 3-cyclohexene,carboxaldehyd e,alpha-isomethyl ionone,citronellol.
JaAgathaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-13, 17:48   #799
CzarnyElf
Zakorzenienie

Estelle-dziekuje za analize
Co do odzywki Ion to napisane jest zeby zmyc po 15 minutach-nalozylam ja wczoraj na cala noc-wlasnie umylam wlosy i czekam az wyschna-ciekawe jakie po niej beda?

Widze ze trzeba zakupic placente queen helene
Stary 2008-06-13, 18:57   #800
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez JaAgathaKa Pokaż wiadomość
Mam pytanie które mnie nurtuje . Czy składnik LIMONENE w piance do włosów może rozjaśnić włosy? znalazłam w sieci, że to LIMONENE jest środkiem zapachowym przypominającym zapach cytryny , że jest on w ekstrakcie z cytryny. Kiedyś cytryną rozjaśniałam włosy ale teraz nie chce, żeby pianka mi rozjaśniła , bo właśnie walcze o to, żeby mieć je jak najciemniejsze.help

A o to cały skład pianki Kadus Slalom Magnify:
aqua,propane, butane,isobutane, pvp,vp/va copolymer,peg-25 paba,phenyl trimethicone,laureth-4,dimethicone,panthenol,p eg-40 hydrogenated casor oil,chitosan,pca,parfum,d ecyl glucoside,dimethiconol,li nalool,butylphenyl methylpropional,LIMONENE, hydroxy-isohexyl 3-cyclohexene,carboxaldehyd e,alpha-isomethyl ionone,citronellol.
Jak na mój gust Limonene nie rozjaśni Ci włosów. To bardzo popularny dodatek w kosmetyce, można go spotkać praktycznie w każdej z grup produktów. Poza tym jest na końcu składu = bardzo mała ilość [więc raczek moe zadziałałby, nawet, jeśli miałby właściwości rozjaśniające]

Cytat:
Estelle-dziekuje za analize
Co do odzywki Ion to napisane jest zeby zmyc po 15 minutach-nalozylam ja wczoraj na cala noc-wlasnie umylam wlosy i czekam az wyschna-ciekawe jakie po niej beda?

Widze ze trzeba zakupic placente queen helene
Proszę bardzo
Ja bym pokombinowała z tą odżywką bez spłukiwania [na początek może na pasemku albo na końcówki]
A Placenta tak - helenowa najlepsza.
Stary 2008-06-14, 04:29   #801
Paulinka:D
Przyczajenie

Etelle bardzo dziekuje
CzarnyElf- ja na te kosmetyki patrzylam wczoraj na stronie Sally beauty supply. Swoja droga Ty wyprzedzilas mnie z poproszeniem o rozpatrzenie skladu maseczki neutrogeny bo na makeupalley.com ma rzeczywiscie swietne recenzje. W sumie mam ta maseczke i nie jest zla
Paulinka:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 04:56   #802
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Etelle bardzo dziekuje
CzarnyElf- ja na te kosmetyki patrzylam wczoraj na stronie Sally beauty supply. Swoja droga Ty wyprzedzilas mnie z poproszeniem o rozpatrzenie skladu maseczki neutrogeny bo na makeupalley.com ma rzeczywiscie swietne recenzje. W sumie mam ta maseczke i nie jest zla
Ja sie wybieram po placente queen helene jutro

Co do Neutrogeny-fajna ta maska-tylko wydaje mi sie ze bedzie mi troche obciazac wlosy.

Estelle-chyba maska Ion przypadnie mi do gustu-mialam dzis swietne wlosy po niej-blyszczace,nawilzone,popr obuje ja na koncowki bez splukiwania tak jak polecilas
Stary 2008-06-14, 09:34   #803
confused_girl
Zadomowienie

CzarnyElfie - a gdzie kupujesz kosmetyki Queen Helene? Bo nigdzie, oprócz Internetu, nie mogę ich znaleźć I czy masz może dostęp do innych składów kosmetyków tej firmy?
Stary 2008-06-14, 13:42   #804
'Estelle'

Cytat:
Estelle-chyba maska Ion przypadnie mi do gustu-mialam dzis swietne wlosy po niej-blyszczace,nawilzone,popr obuje ja na koncowki bez splukiwania tak jak polecilas
Daj znać jak się sprawuje. Będę czekać na relację

Cytat:
CzarnyElfie - a gdzie kupujesz kosmetyki Queen Helene? Bo nigdzie, oprócz Internetu, nie mogę ich znaleźć I czy masz może dostęp do innych składów kosmetyków tej firmy?
Te kosmetyki są dostępne raczej w USA niestety, w Polsce znalazłam coś tutaj ---> http://www.naturalne-kosmetyki.pl/ [wlazłam tam i już się ślinię ]
Składy tych kosmetyków są na www.hairproducts.com
Wysyłka z tej strony do Polski zaczyna się od 40$ - ale gdyby zebrać się w kilka wizażanek ... Można ewentualnie wybadać ceny przesyłki na innych stronach.

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-06-14 o 14:05
Stary 2008-06-14, 14:53   #805
fossa
Zadomowienie

Szampon do włosów przetłuszczających się, pozbawionych energii i blasku - EVA NATURA
Dzięki nowoczesnej recepturze szamponu bogatej w energizujące substancje aktywne w postaci biokompleksu bursztyny i wysokoenergetycznego komponentu pochodzenia morskiego - glikogenu Twoje włosy będą pełne życia i energii, zaś zawarte Filtry UV uchronią je przed słońcem i innymi szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.
Substancje czynne: Bursztyn, glikogen, filtry UV.
Efekt: pełne życia i energii, o długotrwałej objętości (efekt stand up), lśniące, puszyste, o żywym kolorze.

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, glykol distearate, Sodium Chloride, Succinum (amber) Extract, Glycogen, Polyquaternium-7,PEG-12 Dimethicone, glykogen, Parfum, Lactic Acid, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, benzophenone 4 , tetrasodium edta, sodium hydroxide, hexyl cinnamal

Prosze o analize tego skladu
Z gory dzieki

Edytowane przez fossa
Czas edycji: 2009-02-15 o 14:56
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-14, 15:08   #806
confused_girl
Zadomowienie

Ślicznei dziękuję Estelle
Juz od jakiego czasu przymierzałam sie do zakupów w naturalnych kosmetykach, bo miałam krem z masłem kakowym QH i był genialny - polecam zwłaszcza po kapieli słonecznej Zwlekałam, bo nie mogłam znaleźć składów ich kosmetyków. No ale teraz dzięki Tobie w końcu szkusze się na odżywke z placenta i choleterolem Składy szamponów tez wyglądają całkiem przyjemnie
Co myślicie o składach INCI?

QUEEN HELENE Ginseng & Tea Tree Shampoo for All Types of Hair

Ingredients
Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Propylene Glycol, Stearamide MEA Stearate, Polyquaternium 7, Panax Ginseng Root Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Keratin Amino Acids, Panthenol, Polyquaternium 10, Fragrance (Parfum), Citric Acid, Methylparaben, Diazolidinyl Urea, Propylparaben, Disodium EDTA, FD&C Blue No. 1 (Cl 42090), Ext. D&C Yellow No. 7 (Cl 10316).

QUEEN HELENE Unscented Natural Garlic Shampoo

Ingredients
Water (Aqua), Ammonium Lauryl Sulfate, Cocoamidopropyl Betaine, Cocoamide DEA, Allium Sativum (Garlic) Bulb Extract (Deodorized), Propylene Glycol, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Citric Acid, Fragrance (Parfum)

QUEEN HELENE Placenta Acid-Balanced Conditioning Shampoo Concentrate with Panthenol

Ingredients
Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Placental Enzymes, Panthenol, Hydrolyzed Animal Protein, Lactic Acid, Guanine, Methylparaben, Fragrance, FD&C Red No.4, D&C Red No.33, FD&C Yellow No.5, FD&C Blue No. 1.

Pomijając barwniki wyglądają ciekawie. Szkoda tylko, że maja ASL
Stary 2008-06-14, 15:17   #807
CzarnyElf
Zakorzenienie

Confused_ Girl-duzo kosmetykow Queen Helene mozna spotkac w sklepie Sallys beauty supply-niestety na stronie internetowej nie podaja skladow.....Widze ze Estelle juz Ci podala strone ze skladami
Estelle-no zdam relacje z dluzszego stosowania tej odzywki
Stary 2008-06-15, 10:49   #808
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zerknijcie w wolnej chwili na skład tej maski. Jest się czym zachwycać?

Rossman, Super Hair Mask(Maska regenerująca do włosów suchych i zniszczonych).
Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethyl Macadamiate, Yogurt, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Hydrolyzed Rice Protein, Sodium Benzoate, Parfum, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Triethylene Glycol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride.
W sumie nie jest zła.
Na początku skadu typowe emolienty i silikon.
Ze składników odżywczych to: panthenol, nawilżająco-ochronny gluten, ethyl macadamiate [również zmiękcza], jogutcik [ochronno-odżywczy ] i proteiny ryżu [regeneracja] i na końcu magnesium nitrate, który ma właściwości odżywiające włosy.
Na uwagę zasługuje również Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate - ten składnik odpowiada za łatwe rozczesywanie, odżywienie i działa antystatycznie.
Chyba tyle.
Stary 2008-06-15, 11:00   #809
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez wiolka1115 Pokaż wiadomość
Mood conditioner Capelli Trattati sfibrati e secchi
Aqua, Cetrimonium chloride, Lauryl alcohol, cetearyl alcohol, Myristyl Alcohol, Parfum, Imidazolidinyl urea, Hydrolyzed wheat protein PG-propyl Silanetrial, Citric acid, Linalooln, Limone
Jakoś nie widzi mi się ta odżywka. Zbyt mało w niej dobrej treści odżywczej, proteiny znajdują się za konserwantem, niby skład krótki, ale pozostawia niedosyt... Powiedziałabym, że składowo bardzo ułomna.
Stary 2008-06-15, 11:18   #810
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Szampon do włosów przetłuszczających się, pozbawionych energii i blasku - EVA NATURA
Dzięki nowoczesnej recepturze szamponu bogatej w energizujące substancje aktywne w postaci biokompleksu bursztyny i wysokoenergetycznego komponentu pochodzenia morskiego - glikogenu Twoje włosy będą pełne życia i energii, zaś zawarte Filtry UV uchronią je przed słońcem i innymi szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.
Substancje czynne: Bursztyn, glikogen, filtry UV.
Efekt: pełne życia i energii, o długotrwałej objętości (efekt stand up), lśniące, puszyste, o żywym kolorze.

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, glykol distearate, Sodium Chloride, Succinum (amber) Extract, Glycogen, Polyquaternium-7, PEG-12 Dimethicone, glykogen, Parfum, Lactic Acid, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, benzophenone 4 , tetrasodium edta, sodium hydroxide, hexyl cinnamal

Prosze o analize tego skladu
Z gory dzieki

Jeśli chodzi o to co napisał producent to wszystko się zgadza - jest i bursztyn [całkiem sporo] i glikogen i filtr, chociaż tego ostatniego mało i nie daje pelnej ochrony przed promieniowaniem, więc co do tego punktu troszkę się rozpędzili z opisem. Oprócz tego w składzie antystatyk i silikon.
Jak na szampon to skład całkiem w porządku, chyba, że jesteś wrażliwcem, bo występuje tu duet SLES + sól, a taki zestaw niektórych podrażnia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości