|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Słodkie perfumy
Trochę poczytywałam kilka wątków, ale czy mogłybyście mi konkretnie polecić jakiś perfum?
Nie znam się na zapachach, a szukam tego idealnego. Mianowicie uwielbiam dosyć słodkie zapachy, kobiece. Moje ulubione to Amor Amor (mam EDT) i Nina Niny Ricci (też EDT). Czy znacie zapach w tym "klimacie", ale trwalszy? Nina jest tylko w wersji EDT, z tego, co widziałam. A z kolei obawiam się, że EDP Amor Amor może być zbyt intensywne, ale sama nie wiem... Zleży mi na tym, żeby zapach utrzymywał się długo, najlepiej cały dzień, bo Nina, niestety, jest bardzo nietrwała.
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Youdi od siebie polecę Ci "Ricci Ricci" Niny Ricci, podobne do Niny, jednak trochę słodsze i dużo bardziej trwałe
sama lubię słodziaki, polecam jeszcze z tych trwalszych: Beyonce "Heat", B. Spears "Fantasy Midnight" i "Fantasy" może jeszcze jabłuszko Be Delicious NIGHT i Lolitę Lempicką edp - bardzo trwała, słodziutka i ostatnio w bardzo dobrej cenie ok 80kilka zł/100ml |
|
|
|
|
#393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście jeśli chodzi o to klasyczne?
|
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
To klasyczne jest tylko EDT
a nie wiem, czy te, które są EDP nie będą zbyt mocne, z drugiej strony - chciałabym kupić perfum, który utrzyma się cały dzień Dziękuję za rady, muszę wypróbować Ninę L'elixir, bo Ricci Ricci jest zbyt ciężkie jak dla mnie ![]() jessica855 - jak porównujesz Lolitę Lempicką edp z Ricci Ricci? Czy Lolita jest tak samo "dusząca", czy to lżejszy zapach? Edytowane przez yudi Czas edycji: 2011-05-07 o 10:49 |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Ricci jest ciut cieplejsza, bardziej potulna
Lolita jakby chłodniejsza w odbiorze, wg mnie i ciut lżejszaczuć kwiatuchy i lukrecję na wiosnę super zapach, latem w sumie też ale już nie na mega upałytrwała bardzoooo klasyczna Lolita jest jeszcze w wersji edt, ale ja tej nie testowałam, wolę killery ![]() ale oba zapachy piękne i warte przetestowania a jeszcze mi się przypomniało Amor Amor Absolu śliczne, podobne do klasyka...tylko początek bardziej soczysty i nuta bazy... czekolada
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Słodki zapach ! ?
Cytat:
Tylko że napisałam o tych zamiennikach ponieważ różowiutka pytała o coś poniżej 100 zł. Ale teraz będę pamiętała ze pewnych rzeczy się nie pisze ) Dziękuje za instrukcje Obiecuję to się więcej nie powtórzy!
|
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę, doradźcie coś. Poszukuję czegoś dokładnie pomiędzy Angel, Le Baiser Du Dragon i Valentino Gold. Na mnie one wszystkie są zdecydowanie słodkie i ciężkie.
W Was jedyna moja nadzieja, bo inaczej zbankrutuję. ![]() Wish Choparda, Hypnose i wszelkie Lolity odpadają, gdyby ktoś wpadł na taki pomysł.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobietki
![]() Od tygodnia (doslownie) przegladam forum wizaz w poszukiwaniu mega słodkich perfum i mam nadzieje ze mi pomozecie. Bardzo liczyłabym na pomoc ,,smoczycy,, poniewaz wydaje mi sie ze z okolo 2 lat temu wymienila ten zapach na forum (nie pamietam o jakim tytule ) \Otoz nie pamietam za duzo informacji na temat tego zapachu ale postaram sie powiedziec wszystko: zapach okropnie slodki nigdy nie czulam takiego ( escada i inne lolity umywały sie do niego ) czulam chyba landrynki truskawki maliny wate cukrowa na raz ![]() zapach jest dostepny TYLKO w dobrych sex shopach ...tak w sex shopie ( niby z feromonami-ale nie o nie mi chodzi) mimo szukania i online i chodzenia po sex shopach nie znalam go ( to zadne lure,love i desire) do tego butelka raz ja widzialam na ebay jak szukalam 2 lata temu juz lekko zużyta na aukcji za okolo 140 zł wtedy jeszcze nie mialam dochodów ;((( czarno rózowa smukla raczej bez zadnego konkretnego kształtu chyba w tej czerni byla koronka ale nie jestem w stanie powiedziec na 100% moze ktoras z was napotkala sie albo ktos kiedy mowil wam o tym zapachu...bo nie pamietam nazwy a bardzo chcialabym je kupic w koncu ;0 ps:Przepraszam za rozpisanie sie i dziekuje za ewentualna pomoc |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko się tu kojarzą Chantal Thomass, chociaż nie kojarzę ich z Sex Shopami
![]() http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ch...omass-462.html |
|
|
|
|
#401 |
|
Przyczajenie
|
ooo o tych nie słyszalam jeszcze sa mega słodkie?
tamte to chyba byly od kobiety...pluje sobie w twarz ze nie moge ich znalezc ;/ czulam je raz u jakiejś kobiety i az ja zaczepilam zeby zapytac o nazwe to glupie ale ona tak pieknie pachniala ze bym ja zjadła ;D ( nie gustuje w kobietach ) i cały czas ich szukam ahh chcialabym je miec i juz nimi pachniec. Rozkoszny zapach ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Asiuuuuula a czy spotkalas sie z zapachem ann summers ravish ? wiesz moze jak one pachna ? |
|
|
|
|
#402 |
|
Wieczne Kutango
|
Mi się też od razu skojarzyło z Chantal Thomass
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
ja z sex shopu mialam tylko Lure i nawet pasowalyby do opisu ..czasem mnie mdlilo od tej dusznej slodyczy
ale jesli to nie one to nie wiem
|
|
|
|
|
#404 |
|
Przyczajenie
|
Slodkie cukierkowe perfumki :)
Hej kochane
jestem posiadaczka samych słodkich perfum bo je uwielbiam ale chce wzbogacić moja kolekcje jeszcze o jakiegoś slodziaka. Szukam czegos w stylu Lancome - la vie est belle ktore sa wsrod slodkich perfum moim nr 1 i szukam czegos w podobie czyli cukierki lukier wanilia i wszystko co najslodsze dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Slodkie cukierkowe perfumki :)
różowe Fantasy Britney Spears, w sumie wszystkie kolory Fantasy.
Fancy Jessici Simpson
|
|
#406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam Diesel "Loverdose" i są moim numerem 1! Polecam też przetestować (raczej jakąś próbkę) zapachu Kilian "Love, don`t be shy". W tym przypadku jednak zaporą jest cena. Urzekające są też perfumy Diesel "Loverdose Tattoo" oraz Yves Saint Laurent "Baby Doll". To takie typowe słodziaki które lubią gościć ze mną i na mnie
![]() Thierry Mugler "Angel" również są słodkie ale mają też wiele innych, intensywnie charakternych nut. Zapach Juicy Couture "Couture Couture" równiez jest godny przetestowania. Przecudna jest w nim słodka nuta czerwonych, dojrzałych winogron. kojarzy mi się z upalnymi wieczorami w lecie, w moim ogrodzie przy lampce wina... Również Lacoste - wszystkie różowe zapachy dla kobiet. Według mnie słodkawy jest również Lancome "Hupnose Senses", Cacharel "Promesse". Polecam
Edytowane przez zly kotek Czas edycji: 2014-12-25 o 17:38 Powód: Przypomniałam sobie więcej zapachów o których mowa w temacie godnych polecenia. Dopisałam je. |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Taki najwiekszy cukierkowy slodziak jakiego mam to chyba Pink Sugar, a dalej oprocz wspomnianych to np Escada Cherry in the air, Absolutely Me, Desire Me albo Magnetism, Lempicka fioletowa, Delices de Cartier ale to bardziej wytrawna slodycz, typowo cukierkowe sa One Shock for her, pachna mi Skittlesami ;P z waniliowych to np Casmir Choparda, karmelowe Prada Candy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Konto usunięte
|
moj temat ostatnio na topie czyli slodziaki. Polecam: Bonbon Viktor&Rolf (mega karmelowy slodziak), Aquolina Pink Sugar ( tez meega slodkie, cukrowe), Angel Eau Sucree ( letnia limitowanka Angela), Hypnose Lancome (moj faworyt na zime, na poczatku guma balonowa, potem sie cudnie rozwija), Lolita Lempicka (wanilia, lukrecja) , Flowerbomb Viktor&Rolf (owocowo slodkie), Escada Magnetism, Kenzo Amour (w strone waniliowych ), Escady letnie (owocowo slodkie), z owocowo slodkich polecam rowniez zapachy z serii Les Plaisirs Nature Yves Rocher, z celebryckich zapachy Rihanny, Britney Spears to na szybkiego. Polecam przejrzec wyszukiwarke byly takie tematy i jest tam caly zbior jeszcze innych slodziakow skad sama czerpalam inspiracje przy zakupie wlasnych flakonow.
Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2014-12-25 o 20:55 |
|
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
Bruno Banani Dangerous Women, słodkie, czuć kokos i wanilię
|
|
|
|
|
#411 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: słodkie perfumy
Escada
|
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poszukuję jakiś nowych perfum na zbliżający się sezon jesienno-zimowy
![]() Przez ostatnie 2 sezony używałam klasycznej Lolity Lempickiej, ale chcę spróbować czegoś nowego. Lubię zapachy ciepłe, otulające, słodkie (słodycz pochodząca raczej od nut typu wanilia, karmel, ciasteczko aniżeli słodycz owoców), z ogonem. Przeszukałam kilka wątków na wizażu i zastanawiam się nad: - Britney Spears Fantasy - boje się tego określenia słodycz owocowo-kwiatowa, - a może Britney Spears Fantasy The Naughty Remix??, - Jessica Simpson Fancy, - Burberry Brit. Może jeszcze coś innego? Chodzi mi o taki ciasteczkowy zapach, ale nie mdły, jednorodny. Help ![]() Jeszcze jedno; podoba mi się Alien i Angel, ale nie na moją kieszeń. Wąchałam Kenzo różne wersje i też całkiem mój klimat. Edytowane przez narCOMAnka_23 Czas edycji: 2016-08-07 o 11:33 |
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Zostałam ostatnio obdarowana Missoni edp i miałam duży dylemat-po przeczytaniu prawie samych negatywnych opinii w necie- czy otwierać
. Ciekawość zwyciężyła i muszę stwierdzić, że jest to całkiem fajny słodziak, nie miałam jeszcze nic w tym stylu. Jest to taka słodycz owocowa, landrynki z górnej półki , fajnie będzie się od czasu do czasu psiknąć takim ulepkiem .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Cukierkowa mgiełka/perfumy?
Witam, jest to mój pierwszy post na forum
![]() Może zacznę od tego, że gdy jeszcze chodziłam do szkoły często na korytarzach mijałam dziewczynę, która przepięknie pachniała. Był to taki cukierkowy, dziewczęcy zapach, bardzo intensywny, dało się go wyczuć dosłownie z 4 metrów. Przechodziła i po prostu trudno było się nie obejrzeć. Dzisiaj, gdy już skończyłam szkołę, przypomniałam sobie o nim. Wiem, że nie znajdę dokładnie tego samego zapachu, ale.. Czy któraś z wizażanek jest w stanie polecić mi jakąś cukierkową mgiełkę/perfumy dostepne w Rossmannie? Mam złe doświadczenia związane z kupowaniem online dlatego szukam stacjonarnych rozwiązań ![]() Z góry bardzo dziękuję |
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cukierkowa mgiełka/perfumy?
Jeśli było je czuć z 4 metrów, to to raczej nie była mgiełka...
Moje pierwsze skojarzenie to Aquolina Pink Sugar. Z tym że one chyba nie są nigdzie dostępne stacjonarnie, ale może warto się jednak przełamać do zakupów internetowych - po pierwsze perfumy tej marki raczej nie są podrabiane, a po drugie można skorzystać z tutejszej bogatej listy sprawdzonych perfumerii internetowych, gdzie na pewno się nie natniesz na podróbę. A jak koniecznie ma być z Rossmanna, to spróbuj np. Rihanna Reb'l Fleur. Nie jest to typowa słodycz cukru, ale mogą Ci się spodobać.
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2016-09-15 o 09:43 |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
A mzoe to jakis Angel Sucre?
|
|
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
a musi być dostępna w rossmanie czy chodzi Ci o możliwość przetestowania i cenę?
|
|
|
|
|
#418 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cenię sobie stacjonarność właśnie ze względu na możliwość przetestowania. Przez internet to nigdy nie wiadomo, czy przypasuje... ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Może akurat trafię na ideał.. |
||
|
|
|
|
#419 |
|
Przyczajenie
|
Od razu przyszła mi na myśl mgiełka z Avonu - śliwka i wanilia.
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Aqualino pink sugar jest na stronie empika jakby co więc można zamówić do ich salonu i tam odebrać i zapłacić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Nie znam się na zapachach, a szukam tego idealnego. Mianowicie uwielbiam dosyć słodkie zapachy, kobiece. Moje ulubione to Amor Amor (mam EDT) i Nina Niny Ricci (też EDT). Czy znacie zapach w tym "klimacie", ale trwalszy? Nina jest tylko w wersji EDT, z tego, co widziałam. A z kolei obawiam się, że EDP Amor Amor może być zbyt intensywne, ale sama nie wiem... Zleży mi na tym, żeby zapach utrzymywał się długo, najlepiej cały dzień, bo Nina, niestety, jest bardzo nietrwała.

oczywiście jeśli chodzi o to klasyczne?
a nie wiem, czy te, które są EDP nie będą zbyt mocne, z drugiej strony - chciałabym kupić perfum, który utrzyma się cały dzień 

i dziekuje za ewentualna pomoc 

ale jesli to nie one to nie wiem