![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: żele IBD
a jakiej pojemnosci sa zele?
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Standardowo po 14g,a kolorowy 7g
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
co dokladnie tam jest bo juz opisu nie ma a ja juz sie pogubilam hehe :P
![]()
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
niby sie oplaca skoro tak .. ale taka pojemnosc wystarczy ci na 5-6 setow, wiec pytanie czy jest sens
![]()
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Ja szczerze powiedziawszy,zawsze zamawiam te male pojemniczki,gdyz w razie zabrudzenia klaczkami lub brokatem nie trzeba ich "wydlubywac" z duzego pudla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Jak nakłada się tipsy kolorowe zdobione airbrushem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
tak jak normalne tipsy, ale podczas matowienia robisz to bardzo delikatnie żeby nie spiłować wzoru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,mam pytanko odnosnie zestaw Amplified Soak Off & Glitter Coll
http://www.ibdbeauty.com/products/gel/amplified.shtml czyli ten. Sprawdzalam na allegro i ktos je sprzedaje i ma napisane ze to sa zele brokatowe, ale o ile mi wiadomo to sa zwykle brokaty. Mam takie, gdyz brat mi kupil.Chcialam zele brokatowe aby zakladac na cala plytke, a teraz to hcyba bede musiala je jakos mieszac, tylko jak? jesli wiecie cos o tym zestawie to prosze pomozcie. I jeszcez jedno odnoscie zeli Soak Off. Czy mozna je normalnie pilowac czy sciagac trzeba ywlacznie specjalnym plynem? Pozdrawiam serdecznie wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
witam właśnie ukończyłam kurs swoją przygodę z paznokciami zaczynam od maja na kursie pracowałam na żelach STAFF oraz EDGE CZY KTOŚ MOŻE O NICH SŁYSZAŁ bardzo chciałabym usłyszec opinie o nich dużo dobrego słyszałam o żelach IBD i zastanawiam się czy nie zacząc na nich pracy chodzi mi o zadowolenie klientek bo o IBD mówią same dobre rzeczy proszę o odpowiedż
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
miałam próbki Staff kiedys.... były ok, baza rzadka-jak to baza, trzeba nakładac ostroznie, builder jak builder- w miare gesty, tylko shine mi troche nie podpasił, ale nie pamietam nawet dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedż na wszelki dziś zamówiłam ibd myślę że się sprawdzą
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | ||
Przyczajenie
|
Witam Was!! No Nie klućcie się Kobietki. To takie nie kobiece..Podobno po to jest to forum, by między sobą współpracować, pomagać , dowiadywać się i PYTAĆ..bo kto pyta nie błądzi. Co do poprzednich postów, żele IBD JEDNE Z LEPSZYCH NA RYNKU powinny być używane nieodłącznie ze sobą..tzn, jeśli używamy bondera(1) to kolejnym powinien być budujący(2) i opiłowany pazurek wybłyszczamy żelem nabłyszczającym.
Sama używam żelu clear żadkiego na naturalną płytkę , ale UWAGA!!! Zaryzykowałam..i okazało się, że również na TIPSA jest dobry/nie pęka, nie kruszy się, ALE!!! - uwaga, u niektóryc osób zauważyłam małe zapowietrzanie się w okolicach "wału "..także Myślę, że wybór należy do Ciebie. A co do niemiłych odpowiedzi myślę, że jeśli się nie chce pomóc to po co w ogóle się wypowiadać i tracić swój czas.. Ale widocznie niektórzy tutaj wchodzą by sobie maślić nawzajem i nic konkretnego Tu nie wnoszą. ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żele IBD są elastyczne i bardzo kompatybilne z innymi żelami (ja nawet na warstwę dyspersyjną żelu IBD nakładam każdy inny i s trzyma się świetnie. Jeżeli chodzi o clear do niego trzeba mieć bonder, ale np. buildery z IBD trzymają się dobrze na primerze kwasowym lub bezkwasowym (mam przetestowane na primerze z NSI). Nimi też bez problemu można utwardzać naturalki, zecydowanie lepiej się nimi buduje paznokcie builderami niż zwykłym clearem- jest zdecydowanie za rzadki, więc jeżeli ktoś ma w zwyczaju budować krzywizny jedną warstwą, na kilku paznokciach naraz, to będzie zdecydowanie za rzadki. A tak po za tym, to do naturalsów IBD ma SOAK OFF`y ![]() Bonder z IBD może być też z powodzeniem używany do żeli z SF. Ja najczęsciej robie np. primer -> przedłużenie na formie clearem budującym z IBD -> Kamuflaż z PB + French z PB -> nabłyszczam silikonowym z SF. Wszystko trzyma się perfekcyjnie ![]() Dla mnie mieszanie żeli jest konieczne i wygodne, bo poszczególne firmy nie mają w swoim asortymencie niektórych produktów, które mi odpowiadają. (np. dobrego kamuflażu to ze świeczką można szukać ![]()
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
hej dziewxzyny.widze ,ze to stary watek.
![]() ale jestem teraz w kropce .moja kolejnosc nakladania zeli ibd(na naturalna plytke): -bonder -clear gel -builder pink(jezeli french bialy) -builder strong clear daj znac,czy wszystko tak ,jak przykazanie mowi. ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
po bonderze możesz dać od razu builder a cleara jakpo warstwa nawierzchniowa bo ładnie świeci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Przyczajenie
|
Nie bardzo wiem jaki żel wybrać, jaką firmę? Wiem, że chcę pracować na żelach gęstych, najlepiej 3-fazowych. Nie potrzebuję czegoś extra, potrzebuje to na użytek "domowy". Jestem już 5 lat po kursie i chciała bym sobie jak narazie wszystko poprzypominać bo miałam 3-letnią przerwe. Czekam na odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Zależay co dla kogo znaczy "cos extra"
![]() Jeżeli masz na mysli tansze, sprawdzone żele to wiele dziewcząt poleca żele od Dobrej Rady, ja pracowałam tez na Reni Nail, i jak dla mnie podstawowa linia tez była ok, ale opinie bywają w tym przypadku rozne ![]() A z resztą ja poczytasz forum, na pewno wybierzesz cos dla siebie, poniewaz jest tu niezła charakterystyka wszelakich dostepnych na naszym rynku żeli i akcesoriów do stylizacji ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
IBD na allegro?
Znalazłam na allegro żele IBD w trochę niższych cenach niż normalnie te żele można kupić i dlatego powstanowiłam spytać... Czy któraś z was kupowała taki żel? Obawiam się, że jak allegro to podróba ;]
Może akurat ktoś coś wie, bo nie chcę kupować bele czego ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Dot.: IBD na allegro?
Daj link to ocenimy, przeważnie są to orginały po bardzo okazyjnych cenach, ale nigdy nic nie wiadomo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem skąd przekonanie że jak allegro to podróby
![]() ![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Wystarczy zajrzec na ebay. Tam sa np. zestawy zeli pakowanych po 12 sztuk. Ktos kupuje, a na allegro sprzedaje i jeszcze na tym zarabia.
http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=ibd+...&_osacat=26395 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam żel IBD na Allegro za śmieszną kasę i jest jak najbardziej oryginalny. Nie pamiętam jednak sprzedawcy, a szkoda bo chętnie kupiłabym znów od tej osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś tak się już utarło... Tyle przedmiotów kupiłam i już praktycznie wszystko to podróby... Głównie kosmetyki i właśnie dlatego mam obawy, ale skoro jest to możliwe to ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje tutaj:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=2763795
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2009-09-16 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehhehe też mam ten sam problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
mam pytanie odnośnie produktów IBD. Z reguły przedłużam paznokcie na formie ale ostatnio miałam klientki, którym musiałam nałożyć tipsy i podczas aplikacji "dehydratora" zaczęłam się zastanawiać czy pokryć nim tylko naturalną płytkę czy także tipsa. Nałożyłam na całość bo to przecież odtłuszczacz i płytka oczywiście pozostała matowa natomiast tips błyszczałsię i z wyglądu wydawał się lepki - czy tak ma być czy jednak nie powinnam aplikowac dehydratora na tipsa??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
odtłuszczacz aplikujemy tylko na naturalny pazurek, tak samo robimy z primerem. Tips może popękać jeśli nałożymy te produkty na niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.