![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: IBD French Xtreme White Gel
no i nie przecieram clenerem po tym jak nałoże bonder i utwardze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Ha, może tu robię bład!! Przywykłam do żeli SF i zawsze traktowałam tipsa clenerem po nałożeniu bondera. Przy IBD pewnie się tak nie robi. Bardzo Wam dziękuję
![]() Ach i jeszcze jedno. Założyłam wątek, ponieważ myślałam, że w ten sposób zadaje się tu pytania. Teraz już wiem, że tylko "zaśmiecam" forum ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kochana używam białego żelu Christrio (co prawda tani nie jest ale jest wydajny bo mało sie go używa i wystarczy jedna warstwa). Zel jest dośc rzadki ale nie spływa, nie robi smug. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Przyczajenie
|
Bardzo serdecznie dziękuję Tobie za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
można go kupić w euro fashion, albo w hurtowni interntowej kosmetikon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
Przyszła dzisiaj paczuszka z żelem IBD, tym zwykłym białym. Wygląda na dużo lepszy od Xtreme. Sprawdzę dzisiaj
![]() I zdecydowałam się tez kupić Christrio. Bóg jeden wie ile kasy już wydałam i ile mam białych żeli w zapasie. Może w końcu trafię na taki, który spełni moje oczekiwania ![]() Dziękuje za podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gesty zel IBD
to znowu ja
![]() dałam sobie spokój z tym żelem i kupiłam z frencha z sun flower i znowu z tym mi sie tak dzieje nie rozumiem tego. czy naprawde te żarówki będą złe no przeciez mam je 3,5 miesiąca i raptem robiłam na nich może z 15 razy. jak czesto je trzeba wymieniac? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gesty zel IBD
jesli twoje żarówki sa firmy no name, czyli jakieś chińskie, bez atestu to już znalazłaś przyczynę. Mi żel ibd white (też gęsty) utwardza się w lampce 9 wat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
BAN stały
|
Prawdopodobnie zamiast płynnie i posuwiście rozprowadzić żel na paznokciu,Ty babrasz się w masie pozostawiając w niej smugi i prześwity.
Zel IBD jest genialny i wystarczy jego całkiem cienka warstwa by pokrył płytkę w 100%. Warunkiem jest odpowiednia technika aplikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
IBD głównie na naturalne paznokcie
Witam!
Chciałam przejść z żeli ACTIV na IBD Preferuję nakładanie żeli na naturalną płytkę paznokcia Nie stosuję narazie kamuflażu Posiadam jeszcze sporą ilość primera i seala z ACTIV. Proszę o podpowiedź jaki żel będzie najbardziej odpowiedni czy 3 czy 1 fazowy? Wątpliwości: 1 fazowy IBD clear o ile dobrze się zorientowałam jest do naturalnych paznokci tylko mam wątpliwości czy będzie odpowiednio mocny, pozatym obawiam sie żeby nie był zbyt żadki i nie spływał. 3 fazowy - nie wiem który wybrać : normalny, strong czy extrime, znalazłam takie rodzaje i nie wiem czym sie różnią? Pozatym ważne pytanie czy mogę użyć wymienionych wcześniej produktów z ACTIV jako podkład i wykończenie przy 3 fazowym żelu IBD? Bardzo proszę o odpowiedż, przeszukałam sporo wątków i znalazlam kilka odpowiedzi, jednak nie rozwiały moich wątpliwości do końca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Dot.: IBD głównie na naturalne paznokcie
witam,
do naturalnych paznokci polecam ibd soak off (najnowsza linia do paznokci naturalnych, sciąga sie przy użyciu specjalnego płynu, tak jak akryl) Ibd clear jest do panokci naturalnych, i na pewno będzie odpowienio mocny i nie spłynie bo należy raczej do gęściejszych żeli. Ja do niego uzywałam primera z Ra Nails i nic się nie działo, a czy będą do niego pasować produkty z Activa to trzebaby sprawdzić. Seria extreme i żel strong jest raczej do paZnokci przedłużonych na formie lub tipsie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
BAN stały
|
Dokładnie tak jak pisze Asikczek - choć gwoli ścisłości dodam, nic nie stoi na przeszkodzie by tradycyjnych żeli extreme i strong używać także do naturalnych paznokci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
bardzo Wam dziękuję
![]() jeśli ktoś jeszcze chciałby coś dodać to bardzo proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Ja lubię clear bo krótko się utwardza co skraca czas pracy, ale z tego co mówią klientki bardziej piecze (co ja sobie tłumacze tym, że szybciej zachodzą reakcje z powodu tego krótkiego czasu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
BAN stały
|
Chyba nawet w 30 sekund, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
no dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
JA mam extra strong i używam do wszystkiego. Do tipsa i do naturalnego też i jest super. Primer mam Perfect Lady a nabłyszczacz pozostał mi z NeoNails więc go kończę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
To ja się podepnę z moim pytaniem - pracuję na żelkach ESN, używałam ich jak na razie tylko na tipsy, ale może bardziej doświadczone koleżanki wiedzą czy można ich używać też na naturalki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam na nich szkolenie i dziewczynie, która nie chciałą na tipsie poodpadały, ale same wiecie jak jest na kursach. Poza tym nigdy ich nie używałam, więc nie mam wiedzy na ten temat.
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Zel IBD wcale nie jest "genialny". Po przejrzeniu forum widzę, że nie tylko ja jestem tego zdania
![]() Co do babrania się w nim.... nie masz pojęcia, ponieważ nie widziałaś, jak nakładam żel, więc bardzo proszę, swoje domysły zachowaj dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
BAN stały
|
Witam
![]() Ja używam żelu bass cosmetics, jest idealnie biały i wystarczy jedna warstwa ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
BAN stały
|
Cytat:
Domysły nie mają tu racji bytu - czysta logika i znajomość zagadnienia. EDIT Aahh...i właśnie doczytałam,że przecierasz bonder cleanerem.. ![]() Możesz zatem kupić szczerozłoty żel za 10000Euro / opakowanie a bez podstawowej wiedzy efekty będą opłakane - tak jak przy IBD. Przy doskonałym żelu IBD. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Przecierałam bonder bo za diabła nie mogłam zrobić na nim frencha....podstawową wiedzę otrzymałam na kursie ale tam wszystko było jakieś takie proste
![]() Zapewne masz rację pisząc, że źle nakładam ten żel...widziałam Twoją "pazurkową" stronę i...przyznaję, że JESTEM POD WRAŻENIEM ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
BAN stały
|
Nie przesadzajmy
![]() ![]() Jeśli masz problem z uśmiechem to może nakładasz za dużo bondera? Smile Ci się rozpływa? Aplikuj go o połowę oszczędniej. I zdecydowanie nie przecieraj cleanerem bo żel nakładamy na powierzchnię 1. zmatowioną 2. pokrytą warstwą dyspersyjną. W innym razie bierzemy na siebie pełną odpowiedzialność jeśli żel odpryśnie bądź rozwarstwi się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
A ja musiałam kupić La Famme biel
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Witam,
mam pytanie co do tych żeli soak off. Jak to jest z nakładaniem, tak jak przy pozostałych żelach, tzn bonder, odsaczyc, builder (soak off), cleanser i seal? i jak to jest z ściaganiem żelu, bo ponoć rozpuszcza się w acetonie, ale seal trzeba chyba najpierw spilowac? no a poza tym, to co bardziej polecacie do naturalnych, żele soak off czy żel do naturalnych flexible? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
clear do naturalnych flexible trzeba spiłować, co niestety pochłania czas jesli cbhcesz sciągnąc pazury. Soak off sciąga się maczając w płynie "remover", co trwa o wiele krócej i nie ma niebezpieczeństwa przepiłowania płytki.
Co do samego nakładania to niestety sie nie orientuję gdyż jeszcze nie wypróbowałam żeli, ale jeśli kupisz cały zestaw na pewno będzie gam instrukcja obsługi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedź, w końcu sie doczekałam
![]() no właśnie najlepsze jest to, że nie trzeba piłować, dlatego ciekawa byłam jak z nakładaniem, ale to juz zapytam w hurtowni ef, tam pewnie mi powiedzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Ni i znalazłam odpowiedz dzięki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Delikatny żel nie piecze w lampie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.