|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zel ibd
Witam,
nie wiem czy to dobre miejsce na moj post, ale mam pewien problem.. rowniez pracuje na produktach ibd, tzn dopiero zaczynam wiem, ze to dobra firma, wszyscy ja zachwalaja, ale nie do konca mi wszytsko pasuje. Otoz uczono mnie, ze nakladajac kolejne warstwy zelu, powinno sie isc coraz blizej skorek, tzn kazda nastepna warsta powinna pokrywac te poprzednia, no i tak tez robie, oczywiscie skorek nie zalewam ![]() Na koniec daje intense seal i wszystko ladnie pieknie wyglada ale do czasu, po paru dniach/tygodniu w okolicach skorek cos niedobrego dzieje sie z zelem, gdzieniegdzie podchodzi troche powietrza, nie wiem czy to wina bondera, ktorego nakladam naprawde malo i jeszcze odsaczam, a po drugie seal zaczyna lekko odchodzic, mniej wiecej wyglada to tak jakby "lakier" zaczynal odpryskiwac, mozna powiedziec ze sie lekko kruszy, kiedy odrost jest juz wiekszy wyglada to troche nieestetycznie, nie jest to cos strasznego, ale wyglada nieprofesjonalnie ![]() Stad pytanie czy musi tak byc, czy robie cos nie tak? Przegladam te forum i widzialam juz sporo odrostow i niektore z nich wygladaly naprawde dobrze, wrecz idealnie, bez zadnych podpowietrzen i odchodzenia zelu, a nie jak jakies obdrapane paznokcie ![]() Czy ktos cos poradzi?
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Piszac "ladny odrost" mialam na mysli cos takiego
a tak dokladnie to chodzi mi o to, ze mimo tego odrostu paznokiec nadal wyglada estetycznie, mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi
|
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi sie,ze albo za malo masy(żelu) jest przy skorkach albo sealem niechcący malujesz po płytce co powoduje zapowietrzenie a co za tym idzie odpryskiwanie żelu.
Dziwnie uczyli Cie na kursie.Mnie uczyli wszystkie warstwy klasc rownomiernie potem ewentualnie nadmiar spilować .
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za odp
![]() nastepnym razem poloze wszystkie warstwy rowno i zobaczymy co z tego wyjdzie, bo teraz to faktyczie ten seal minimalnie wychodzil na naturalna plytke i moze stad te odpryskiwanie
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
ja używam trójfazówki z IBD i jestem zadowolona bardzo
|
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny napiszcie coś o żelu IBD z linii Xtreme french blusch.Poszukuje jakiegoś mlecznego różu i wlasnie zastanawiam sie nad tym.Proszę o opinie o nim
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go mam. Niewiele się różni od zwykłego builder pink. Jak dla mnie zbyt przezroczysty. Wymieszałam go w osobnym pojemniczku z odrobiną białego i wyszedł bardziej mleczny. Podobno Xtreme pink ma kolor mięsa na paznokciu i wychodzi okropnie, ale ten blush nie wyglada najgorzej. Jak dorwe aparat to pstrykne kilka fotek tego żelu. Narazie nie dysponuję fotkami efektu końcowego na paznokciach.
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
sorki dziewczyny,wiem ze to nie na temat,ale nie wiem gdzie zamiescic to pytanko
co myslicie o frezarkach? jakie sa najlepsze(ile watt,obroty itd.) gdzie je zakupic(allegro mam obawy,kupuje na allegro,nigdy nic mi sie przytrafilo,ale slyszalam wiele zlego)chce ja zakupic bo ulatwia szybsza prace dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
wyszukiwarka
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Obla.
)
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Więc tak: Fotka 3 - jedna warstwa Fotka 4 - dwie warstwy Fotka 5 - jedna warstwa inne światło. Fotka 6 - dwie warstwy inne światło Fotka 7 - jedna warstwa z domieszką białego Fotka 8 -dwie warstwy z domieszką białego FOtka 9 - dwie warstwy z domieszką białego -inne światło Fotka 10 - Oba bez flesha Fotka 11 - Oba z fleshem Fotki robione na szybko, ale kolor zbliżony. Za to dobrze widać warianty krycia tego żelu Mam nadzieję, że pomogłam ![]() Niestety póki co nie dysponuję fotkami na naturalnych paznokciach.
Edytowane przez ...:::oblabobla:::... Czas edycji: 2008-10-29 o 21:27 |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez ...:::oblabobla:::... Czas edycji: 2008-10-29 o 21:27 |
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Serdecznie dziekuję Obla.Faktycznie nie zbyt jest on mleczny ale z bialym wygląda calkiem fajnie.Tylko czy jak dodalas ten bialy to żel nie bedzie odchodził?Odpryskiwał?Bo ja kiedyś pomieszalam cleara z SF z bialym Nail Selection i kurka wodna odlazil od poznokcia. Być moze to wina tego,ze pomieszalam różne firmy...
Piękne masz paznokcie - widac,ze zdrowe i zadbane.
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cieszę się, że podobają Ci się moje paznokietki ![]() Na 1000% nie będzie, pod warunkiem, że zmieszasz go z Builder white`m albo Xtreme white z IBD. Żelki z IBD można mieszać (kolorystycznie), więc na pewno nic się nie stanie. Za mieszanie z innymi firmami nie ręczę, bo wiadomo, że każda firma ma własną recepturę żelu i moga się dziać na paznokciach różne cuda
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Więc wszystko jasne.Raz jeszcze wielkie dzięki i
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny,robilam kurs na IBD w EF u wspanialej Ani. Z tego co mi wiadomo,Bonder jest niezbedny.Na temat Primer'a nic nie slyszalam...Trzeba tylko odsaczyc pedzelek z Bonderem,aby nie bylo go za duzo,nastepnie "wmasowac" kolistymi ruchami w naturalke oraz tipsa(!),a nadmiar usunac przyciskajac wacikiem w strone wolnego brzegu i oczywiscie utwardzic w lampce przez 1min.Nic wtedy sie absolutnie nie zapowietrzy,bo po prostu nie ma co
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: żele IBD
Cytat:
Dlatego ja uzywam Intense Seal i efekt jest rewelacyjny.Prawdziwe "lustereczka".Trzeba tylko nabrac wprawy przy jego nakladaniu,poniewaz gdy bedzie go za duzo,zwazy sie i paznokiec nie bedzie rowny w dotyku.Jednakze Intense swieci mocno w ultrafiolecie co nie pasuje wszystkim klientkom...Polecam takze zel wykonczeniowy EzFlow-Finish It!-jest SUPER!!!
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
bonder nie jest niezbędny, można zamiast niego użyć primera. Wiem bo stosuję, powiedziała mi o tym moja instruktorka i tak pisze na opakowaniu
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny kupilam zel IBD na kosmetikon.pl 14ml ,odkrecam a tam zaledwie polowa !!!? tak to ma wygladac???
co o tym myslicie? kant? pierwszy raz to kupilam i no...nie jestem zachwycona...
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Basia24 tak to w ibd wygląda
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Dokladnie...ja tez bylam zdziwiona, jak otworzylam pudeleczko...ale przeciez bylo oryginalnie zamkniete (zgrzane folia), wiec uznalam, ze tak po prostu musi byc (dobrze, ze tez to potwierdzacie)
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: IBD głównie na naturalne paznokcie
witam. czyli naturalne paznokcie mogę bez problemu zażelować IBD builder gel strong? a czy mogę jeszcze na naturalne paznokcie położyć kamuflaż cover blush SPN, french xtreme IBD i żel nabłyszczający z eurofashion
czy muszę kupić jeszcze zestaw żeli silikonowych??
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
jesli firma ibd i spn sie nie "gryzą" to możesz tak zrobić. Pamietaj tylko o dokładnym zażelowaniu wolnego brzegu
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie mogą być przydatne przy tym przecieraniu. Nie próbowałam ich jeszcze, ale kto wie..... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
|
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Kobitki, a a może ktoś proównanie bieli między ibd xtreme white a spn white builder?
Na tym 2 lubię pracować, bo dużo babeczek chce frenche na formie, jednak ta biel nie jest do końca tak biała, jakbym chciała |
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak z spn, bo akurat tego nie mam,ale moim subiektywnym zdaniem porownujac do innych "whitów"to ten z ibd nie bardzo odbiega bielą;P
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

wiem, ze to dobra firma, wszyscy ja zachwalaja, ale nie do konca mi wszytsko pasuje. 

co o tym myslicie? kant? pierwszy raz to kupilam i no...nie jestem zachwycona...