![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zel ibd
Witam,
nie wiem czy to dobre miejsce na moj post, ale mam pewien problem.. rowniez pracuje na produktach ibd, tzn dopiero zaczynam ![]() Otoz uczono mnie, ze nakladajac kolejne warstwy zelu, powinno sie isc coraz blizej skorek, tzn kazda nastepna warsta powinna pokrywac te poprzednia, no i tak tez robie, oczywiscie skorek nie zalewam ![]() Na koniec daje intense seal i wszystko ladnie pieknie wyglada ![]() ![]() Stad pytanie czy musi tak byc, czy robie cos nie tak? Przegladam te forum i widzialam juz sporo odrostow i niektore z nich wygladaly naprawde dobrze, wrecz idealnie, bez zadnych podpowietrzen i odchodzenia zelu, a nie jak jakies obdrapane paznokcie ![]() Czy ktos cos poradzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Piszac "ladny odrost" mialam na mysli cos takiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi sie,ze albo za malo masy(żelu) jest przy skorkach albo sealem niechcący malujesz po płytce co powoduje zapowietrzenie a co za tym idzie odpryskiwanie żelu.
Dziwnie uczyli Cie na kursie.Mnie uczyli wszystkie warstwy klasc rownomiernie potem ewentualnie nadmiar spilować .
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odp
![]() nastepnym razem poloze wszystkie warstwy rowno i zobaczymy co z tego wyjdzie, bo teraz to faktyczie ten seal minimalnie wychodzil na naturalna plytke i moze stad te odpryskiwanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
![]()
ja używam trójfazówki z IBD i jestem zadowolona bardzo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny napiszcie coś o żelu IBD z linii Xtreme french blusch.Poszukuje jakiegoś mlecznego różu i wlasnie zastanawiam sie nad tym.Proszę o opinie o nim
![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Ja go mam. Niewiele się różni od zwykłego builder pink. Jak dla mnie zbyt przezroczysty. Wymieszałam go w osobnym pojemniczku z odrobiną białego i wyszedł bardziej mleczny. Podobno Xtreme pink ma kolor mięsa na paznokciu i wychodzi okropnie, ale ten blush nie wyglada najgorzej. Jak dorwe aparat to pstrykne kilka fotek tego żelu. Narazie nie dysponuję fotkami efektu końcowego na paznokciach.
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
sorki dziewczyny,wiem ze to nie na temat,ale nie wiem gdzie zamiescic to pytanko
co myslicie o frezarkach? jakie sa najlepsze(ile watt,obroty itd.) gdzie je zakupic(allegro mam obawy,kupuje na allegro,nigdy nic mi sie przytrafilo,ale slyszalam wiele zlego)chce ja zakupic bo ulatwia szybsza prace dziekuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
wyszukiwarka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Dzięki Obla.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
![]() Więc tak: Fotka 3 - jedna warstwa Fotka 4 - dwie warstwy Fotka 5 - jedna warstwa inne światło. Fotka 6 - dwie warstwy inne światło Fotka 7 - jedna warstwa z domieszką białego Fotka 8 -dwie warstwy z domieszką białego FOtka 9 - dwie warstwy z domieszką białego -inne światło Fotka 10 - Oba bez flesha Fotka 11 - Oba z fleshem Fotki robione na szybko, ale kolor zbliżony. Za to dobrze widać warianty krycia tego żelu ![]() ![]() Niestety póki co nie dysponuję fotkami na naturalnych paznokciach.
Edytowane przez ...:::oblabobla:::... Czas edycji: 2008-10-29 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
![]()
Edytowane przez ...:::oblabobla:::... Czas edycji: 2008-10-29 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Serdecznie dziekuję Obla.Faktycznie nie zbyt jest on mleczny ale z bialym wygląda calkiem fajnie.Tylko czy jak dodalas ten bialy to żel nie bedzie odchodził?Odpryskiwał?Bo ja kiedyś pomieszalam cleara z SF z bialym Nail Selection i kurka wodna odlazil od poznokcia. Być moze to wina tego,ze pomieszalam różne firmy...
Piękne masz paznokcie - widac,ze zdrowe i zadbane. ![]()
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Na 1000% nie będzie, pod warunkiem, że zmieszasz go z Builder white`m albo Xtreme white z IBD. Żelki z IBD można mieszać (kolorystycznie), więc na pewno nic się nie stanie. Za mieszanie z innymi firmami nie ręczę, bo wiadomo, że każda firma ma własną recepturę żelu i moga się dziać na paznokciach różne cuda ![]()
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Więc wszystko jasne.Raz jeszcze wielkie dzięki i
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny,robilam kurs na IBD w EF u wspanialej Ani. Z tego co mi wiadomo,Bonder jest niezbedny.Na temat Primer'a nic nie slyszalam...Trzeba tylko odsaczyc pedzelek z Bonderem,aby nie bylo go za duzo,nastepnie "wmasowac" kolistymi ruchami w naturalke oraz tipsa(!),a nadmiar usunac przyciskajac wacikiem w strone wolnego brzegu i oczywiscie utwardzic w lampce przez 1min.Nic wtedy sie absolutnie nie zapowietrzy,bo po prostu nie ma co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Dot.: żele IBD
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
bonder nie jest niezbędny, można zamiast niego użyć primera. Wiem bo stosuję, powiedziała mi o tym moja instruktorka i tak pisze na opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny kupilam zel IBD na kosmetikon.pl 14ml ,odkrecam a tam zaledwie polowa !!!? tak to ma wygladac???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Basia24 tak to w ibd wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Dokladnie...ja tez bylam zdziwiona, jak otworzylam pudeleczko...ale przeciez bylo oryginalnie zamkniete (zgrzane folia), wiec uznalam, ze tak po prostu musi byc (dobrze, ze tez to potwierdzacie)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Dot.: IBD głównie na naturalne paznokcie
witam. czyli naturalne paznokcie mogę bez problemu zażelować IBD builder gel strong? a czy mogę jeszcze na naturalne paznokcie położyć kamuflaż cover blush SPN, french xtreme IBD i żel nabłyszczający z eurofashion
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
jesli firma ibd i spn sie nie "gryzą" to możesz tak zrobić. Pamietaj tylko o dokładnym zażelowaniu wolnego brzegu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Kobitki, a a może ktoś proównanie bieli między ibd xtreme white a spn white builder?
Na tym 2 lubię pracować, bo dużo babeczek chce frenche na formie, jednak ta biel nie jest do końca tak biała, jakbym chciała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak z spn, bo akurat tego nie mam,ale moim subiektywnym zdaniem porownujac do innych "whitów"to ten z ibd nie bardzo odbiega bielą;P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.