![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przewodnik po ... -> IKEA
Fakt nie pomyślałam ze faktura płytek może mieć znaczenie - my mamy zwykłe gładkie płytki i bez problemu się trzyma i półka i duże ręczniki kąpielowe
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Witam chciałabym zakupić białe meble do pokoju a dokładnie hemnes i tutaj moje pytania.
1. Czy mebelki sa wytrzymałe nie jakaś tandeta na rok? 2. Czy żółknieją ?
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Moja mama ma Hemnesa, z tym że czarnobrązowego, ale ma te meble chyba z cztery lata i są jak nowe. Jedyne co dobrze wiedzieć przed to to, że one są z miękkiego drewna, tzn.nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć, ale jak masz np.stolik i piszesz coś mocno długopisem to może zostać ślad. Ja mam z tej serii w sypialni stoliki nocne w białej bejcy od roku, na razie też są jak nówki, ale fakt że uważam, żeby np. nie obić odkurzaczem. Nie widzę natomiast żeby zmieniały kolor.
Viki1988 - ja mam i haczyki, i półkę pod prysznic na te przyssawki od grudnia, jeden haczyk się zbuntował, jak wisiały na nim ręcznik i szlafrok, ale półka trzyma szampon, żel, piling, żel do golenia, jakieś tubki z pilingiem do stóp i plastikowe badziewie i nic się nie dzieje. Możesz ją zdjąć z haczyków bez odklejenia od ściany żeby ją umyć, co dla mnie jest fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
BAN stały
|
ja mam meble z ikea albo z agata meble a z promocjami to bywa różnie trzeba po prostu często odwiedzać sklep i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
mam Hemnesa 2,5 roku i na pewno nie żółknieją - mam komode i bardzo ja lubię: jest wysoka i pojemna i jak wyznawczyni Ikei nie nudzi mi się jej wygląd/design.
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś może wystawić opinię:
1.Krzesło STOCKHOLM 399zł 2.Stół IKEA PS 2014 299zł 3.Łóżko FJELLSE 179zł 4.Oświetlenie, szyna sufitowa BAVE 199zł ?? Proszę o opinię ![]() wielkie dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
mOLDerator
|
Zauważ tylko, że są teraz z Hemnesa dwa rodzaje białych mebli- białe (to te które mają śliską powłokę- mam komodę w sypialni) i biała bejca (to te, które dają prześwit drewna- według mnie ładniejsze, mam witrynę). Komodę mam chyba dwa lata i nic się nie dzieje, witrynę od niedawna, więc ciężko zaopiniować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Chyba jednak kupię te mebelki. Jestem w nich zakochana po uszy. Rozglądałam się po innych meblowych i raczej nic fajnego nie znalazłam ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Konto usunięte
|
Hemnesa w białej bejcy mam rok, stoją w pomieszczeniu gdzie pali się papierosy i gdzie ostre słońce ma do nich dostęp kilka godzin dziennie. I są takie ładne jak na samym początku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
mOLDerator
|
Dobrze wiedzieć, bo właśnie myślałam, że są mniej wytrzymałe niż te białe. U nas co prawda nikt nigdy w domu nie palił, ale w słonecznym miejscu też stoi nasza witryna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dwa pytania:
czy istnieje możliwość dokupienia do tej lampy : samego klosza papierowego? Na stronie nie widzę ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80099667/ W ferworze walki remontowej, panowie ciepnęli tą półeczką w kąt, w efekcie strzaskali mi szufladkę - myślicie, że będzie się dało kupić? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60202104/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Nowy katalog, co myślicie?
![]() http://onlinecatalog.ikea-usa.com/US/en/IKEA_Catalog/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |
DOMator
|
Cytat:
Może to dlatego, że ostatnio jestem w Ikei dość często i niemal wszystko dokładnie obejrzałam, wiec niewiele mnie zaskakuje. Aczkolwiek na paru rzeczach zatrzymałam wzrok. Poczekam na polską edycję i zmiany na stronie. Łatwiej ogarnąć wszystko wyszukując wg kategorii produktów na stronie. Przynajmniej ja tak szukam, więc szybko zauważam nowości i zmiany.
![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dotyczace serii Garpen - meble wypoczynkowe zewnetrzne.
Czy te sekcje z ktorych mozna zmontowac sobie sofe sa sprzedawane zmontowane czy do montazu? Bo nie ma wymiarow paczki - tylko samych foteli. ![]()
![]() |
#1816 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawsze można sprawdzić w instrukcji montażu jak to wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedz!
Musze zobaczyc czy mi wejda do samochodu! ![]() Instrukcje ogladalam - bylo tylko jak laczyc sekcje ze soba. ![]() Ciekawe dlaczego nie sa do samodzielnego zmontowania jak prawie wszystkie pozostale meble w tym sklepie? ![]()
![]() |
#1818 |
Konto usunięte
|
Właśnie było tylko jak łączyć, czyli mebel jest już w całości. Bo inaczej byłoby jak go złożyć.
Pewnie dlatego, że są to stalowe rurki spawane na amen i naciągnięta na nie siatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się. Gdybym miała co to chyba wolałabym inwestować w Falster (szara wersja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie drogie w normalnej cenie.
Ja sie Garpenem zainteresowalam bo jest wlasnie w wielkiej obnizce cen w jednej z rzymskich Ikei. ![]() Nawet bysmy probowali je wcisnac do samochodu bo 20 euro to wedlug mnie cena ok - ale poduszki do siedzenia (powiedzmy sobie szczerze - niezbedne w tym modelu) kosztowaly normalnie czyli ponad 30 euro! ![]() Moze na koniec sezonu wreszcie cos kupie na balkon. ![]()
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
Czy kanapy czasami sa w promocyjnych cenach?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Same kanapy chyba nie, przynajmniej nie pamiętam, ale jak była promocja na materace -15%, to odejmowało też od sof rozkładanych. Często są promocje na pokrycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Promocja była w tym roku w okolicach luty-marzec, nie wiem, czy są częściej niż raz w roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was ma biurko Micke? Chodzi mi o to małe, tylko z jedną szufladką pod blatem. Na początku nie planowałam zakupu biurka, ale w tym roku potrzebuję zorganizować sobie jakiś kąt do pracy i chciałabym, aby biurko było jak najmniejsze. I druga sprawa: czy Micke pasować będzie do komody Malm?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety bardzo szybko zaczęło mi przeszkadzać że jest tak małe - nie pracuje się zbyt komfortowo, własciwie poza laptopem nic więcej nie mieści ![]() Świetna jest za to ta szufladka - mała, a jak zwykle Ikea: mega pojemna! świetne miejsce na dokumenty i pierdołki typu 'łatwo zgubić'
![]() |
![]() |
#1829 |
Konto usunięte
|
Ja miałam, w sumie nadal mam, już dwa lata. Trochę zżółkło od papierosów, uszkodziłam je skalpelem, i przyrdzewiłam tę metalową nogę, bo nie zauważyłam, że kapie mi kaloryfer. Jeśli nie palisz, nie przyjdzie ci do głowy ciąć czegoś bez podkładki i nie masz zamiaru zalewać go wodą to powinno być ok
![]() Przeżyło przeprowadzkę, nie kiwa się, nic się nie poluzowało. Mieszczę na nim płaski monitor (ale z okrągłą nóżką), dwa głośniki, pełnowymiarową klawiaturę multimedialną, podkładkę do myszki i myszkę (optyczne nie działają na tym blacie, konieczna podkładka). Zostaje mi jeszcze jakieś 16x50cm miejsca przed klawiaturą. I tak jak Dezire, szybko przestało mi wystarczać i ponieważ teraz mam więcej miejsca a biurko zniszczone to pójdzie na śmietnik lub dla chętnego. Ja mam pytanie o kran Hjuvik. Czy ktoś ma? Jak się sprawuje u was? Mi cieknie na potęgę, chcę reklamować, ale nie boję się, że one wszystkie takie "fajne". Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-08-01 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_Judith_ nie palę, nie będę cięła i postaram się niczego nie zalać ![]() Dziękuję za odpowiedzi, chyba się na nie zdecyduję. Edytowane przez daydreaming_ Czas edycji: 2014-08-01 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.