|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile wydajesz miesięcznie na ubrania??
U mnie miesięcznie to ok. 100 zł
![]() Ale to wiadomo, raz przez 30 dni nic nowego w szafie, a jak się rozszaleję, to kasa znika z portfela jak szalona )
|
|
#92 |
|
Szara Eminencja
|
Wole nie myśleć.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
kurcze... ja wydaję teraz około 400 zł miesięcznie na ciuchy, chociaż trudno mi policzyć bo nie są to wydatki planowane tylko np. zobaczę w sklepie coś łądnego i kupuję
czasami zdarza się więcej, jeśli mam jakiś większy zakup typu buty lub płaszcz... ![]() ostanio nie mam w ogóle czasu na zakupy które tak bardzo lubię i kupuję na allegro, za bardzo małe pieniądze, jednak to też jest zgubne ![]() wcześniej, zanim zaczęłam pracę w obecnej firmie, wydawałam dużo mniej, przeważnie spokojnie mieściłam się w 100-200 zł miesięcznie, łącznie z płaszczami itp. jednak moja obecna praca wymaga ode mnie nienagannego wizerunku i nie mogę chodzić codziennie w tym samym kostiumie więc większość kasy idzie na rzeczy, które właściwie mogę założyć tylko do pracy... później jeśli mam wybrać się na imprezę, to nadal stoję bezwiednie nad szafą... ![]()
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Na to pytanie mogę odpowiedzieć bardzo precyzyjnie. Notowałam sobie wszystko przez cały miniony rok i po uśrednieniu na 1 miesiąc wyszło 259zł. Były to ubrania, buty, bielizna, biżuteria, dodatki.
Kupuję falami, czasem kilka mies. nie chce mi się nawet po sklepach chodzić a mam takie okresy, że kupuję po kilka rzeczy na raz. Notowałam sobie, bo sama byłam ciekawa. Z wyniku jestem zadowolona, uważam, ze to rzsądna kwota, stanowi około 1/10 moich miesięcznych zarobków netto, więc nie żyję ponad stan ![]() A kupuję raczej dobre jakościowo rzeczy, nie uznaję butów, torebek ze sztucznej skóry, nie uznaję również zbytnich szaleństw, buty za 700zł to dla mnie absurd, najdroższe w życiu kupiłam za 350. Dużo kupuję w sh. |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma reguły... Jestem na utrzymaniu rodziców, więc nie szaleję. Zazwyczaj kupuję ubrania hurtowo i wtedy wydaję 200-300zł. Lubię second handy i wyprzedaże. Ogólnie kroci w sklepie nie zostawiam.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę się nie zastanawiać... :[
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że będzie trochę mniej, ale przez te wakacje się rozszalałam to i zniknęło. Obecnie zbieram na prawko więc powstrzymuję się (z lepszym lub gorszym skutkiem ) w wydawaniu kasy.
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie, duzo zakupow ciuszkowych robie w sh nie szaleje zbytnio, wieksze wydartki to wlasnie buty i czasem kurtka/plaszcz
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
ja jednego miesiąca moge wydać 500 zł , drugiego 70 zł ,trzeciego 150.. a czasem w miesiącu nic nie kupię z ciuchów. Np w listopadzie nie kupiłam nic ,a w grudniu wydałam prawie 600zł...
ale od listopada tez oszczedzam i mam nadzieje ze na ciuchy bede wydawac coraz mniej , bo niestety mam tak , że szybko mi się nudzą i to tylko kasa wyrzucona w błoto bo po paru mies.już nie chodze w tym ;p Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-01-03 o 16:20 |
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Trudne pytanie
Czasem nic nie kupuje bo nie mam potrzeby. A czasem w okresie zimowym kupię kozaki za 500zł, które posłużą mi kilka lat więc ciężko to policzyć. Ale ogólnie kwoty 100zł nie przekraczam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

które tak bardzo lubię
później jeśli mam wybrać się na imprezę, to nadal stoję bezwiednie nad szafą... 
Myślałam, że będzie trochę mniej, ale przez te wakacje się rozszalałam to i zniknęło. Obecnie zbieram na prawko więc powstrzymuję się (z lepszym lub gorszym skutkiem
) w wydawaniu kasy.