![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wiele kosztuje DECOUPAGE
Witam serdecznie
![]() ja mam pytanie co do tego Wikolu, w sumie pisałyście o tym rok temu, ale może ktoś mnie poratuje, próbowałam wczoraj tak robić jak pisałyście i nic mi nie wyszło ![]() ![]() na moim pisze VICOL SUPER i jest w czerwonej tubce. Proszę napiszcie mi jakiego Wy Vicolu używałyście |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Świetna lista zakupów dla początkujących na 1ej stronce
![]() Z góry dzięki za odp!! ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jeśli kupię na razie 2 farbki akrylowe do decoupage, klej uniwersalny ( może taki być? czy musi być ten specjalny?), lakier akrylowy( również zamierzam kupić w castoramie, bo myślę, że wyjdzie taniej), kilka serwetek i pędzle to wystarczy? Właśnie jakie pędzle najlepiej? Z góry Wam dziękuję za odpowiedź
![]() ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
przeczytalam wskazowki do listy zakupow, jak na razie mam tylko bialy akryl
![]() Potrzebuje dowiedziec sie jakim klejem przykleic serwetki do metali pokrytych akrylem (metal po naklejaniu bedzie czesciowo wyginany, choc wygiac mozna tez przed nalozeniem jesli nie da rady). Mozecie doradzic gdzie w jednym miejscu znajde klej taki jak mi potrzeba, lakier i serwetki (koniecznie w male wzorki)? Co do serwetek to wszystko co widze to duze motywy
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta wypowiedź bardzo mnie podbydowała-zestawy dla początkujących mają mnóstwo elementów których i tak raczej bym nie używała... Chcę zrobić białe pudełeczko z motywem, jeśli rozumiem wystarczy biała farba akrylowa z budowlanego (czas na wyschnięcie) na to serwetka przyklejona na białko i lakier do włosów??? Zgadza się??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Osiołek z zakątka :)
|
Lakier do włosów nic Ci nie zabezpieczy, nie nadaje się jako wykończenie prac dekupage. Farba z budowlanego jak najbardziej, serwetka na białko też może być chociaż efektu zadowalającego raczej białkiem nie osiągniesz. Natomiast lakier do włosów będzie się po prostu lepił, nic nie zabezpieczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo lubię Vidaron ( dawna Śnieżka)- lakier akrylowy bezbarwny do drewna, 750 ml kosztuje mniej niż 20 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.