![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair
Jeśli włosy Ci się przetłuszczają to na pewno nie Absolut. Intense też jest raczej do suchych. Nie wiem co Ci dorzdzić. Najlepiej byłoby gdybyś poszła do salonu Loreala i poprosiła o dobór odpowiedniego zestawu. Ja kiedy coś kupuję, to fryzjerka ogląda moje włosy i sprawdza czy na pewno dobrze wybrałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
![]()
Chyba tak zrobie, "mój" salon jest dystrybutorem L'oreal wiec napewno mi cos doradzą ;') Dzieki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Hej,
Czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się który produkt l'oreala najbardziej by mi pomógł. Włosy myję co 2 dzien gdyż dość szybko przetłuszczają mi się przy głowie. Jednak po umyciu są sianowate i zniszczone, rozdwojone końcówki... Przyznaję, prostuję włosy po każdym myciu. Ale co tu wybrać, jeśli połowa włosów się przetłuszcza a połowa jest sucha i zniszczona.. A może tą serie liss extreme dla tych którzy prostują włosy. Już sama nie wiem... POMÓŻCIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Marynia na Twoim miejscu zafundowałabym sobie którąś maskę regenerującą i nakładała ją tylko na te suche partie włosów. No i mleczko ochronne do prostownicy hot style (to czarne) - świetne jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Maryniu, szampon dobiera się do skóry głowy, a odzywkę czy maskę do stanu włosów. Powinnaś więc myć głowę szamponem do włosów przetłuszczających się, a odzywke do włosów suchych i zniszczonych, nie zakładając jej zbyt blisko skóry, tylko mniej więcej od połowy włosów, zaczynając od miejsca, w którym zbiera się włosy jakby się chciało kucyka zrobić.
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Ok. Dziękuje za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Czy odżywka czy maska Absolut repair jest rzeczywiście dużo lepsza od gliss kura czy innych, które można kupić w rossmanie? Bo nie wiem czy warto dawać tyle kasy na to wszystko. Ale oczywiście jeżeli to mi cos pomoże i poprawi wygląd włosów to dam na pewno! Byle pomogło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Kwestia gustu, co jest lepsze. Może zacznij od tańszej opcji i przekonaj sie, czy wystarczy Ci Gliss Kur. Bo jednak L'Oreal Professional to o wiele droższa opcja...
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie róóźnica jest taka jak pomiędzy niebem a ziemią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Właśnie umałam włosy. Teraz juz prawie wyschły i mam straszne siano oprócz tych przy głowie. Trzymałam na nich oliwe z oliwek ponad 2h ale to tez nic nie dało. Ja juz nie wiem co robić. Połowa osób mówi że gliss kur jest dobry połowa, że okropny. O L'oreal połowa mówi że nic nie dało...
Już nie mam pojęcia co zrobic. chyba najlepiej ściąć te włosy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ścięcie Cię nie przeraża, to na pewno najlepiej ściąć. Ale trzeba liczyć się tym, że jak używasz prostownicy, to po jakimś czasie problem i tak wróci. Więc jeśli zdecydujesz się na ścięcie, pomyśl też o odstawieniu prostownicy albo chociaż o zaopatrzeniu się w jakiś porządny preperat ochronny.
Co do odżywek trzeba spróbować. Każdemu pasuje coś innego. I też trzeba liczyć się z tym, że efekty nie muszą być natychmiastowe. Czasami trzeba na nie długo czekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaskoczyłaś mnie, dla mnie to naprawdę dobra odzywka, zauwazyłam to dopiero jak ją odstawiłam.....i nic jej nie dorównało, może kerastase są lepsze, ale nawet rekonstrukcja joico nie jest wg mnie tak spektakularna jak absolut, i tez pamiętajcie że absolut repair daje dobre efekty przy regularnym stosowaniu, efekty sa widoczne stopniowo, ale są ![]() Jesli masz włosy tylko suche to sięgaj po odżywki nawilżające, polecam 4 etap z rekonstrukcji Joico. Nawilża super. Jednak na moje spalone wręcz włoski, jest za słaba i czuć to już jak ją spłukiwałam, natomiast maska absolut zmiękcza włos i od razu po spłukaniu czuć że jest wyraźnie lepszy. Jesli mam porównywać co jest lepsze od czego to Absolut maska wygrywa z odzywką dolączoną do farby excellence, przy absolucie tamta wcale nie działa. Także jak ktoś ma poważny problem z włosami, to radze szybko zainwestować w miarę mozliwości w coś profesjonalnego..... Uważajcie też na allegro, ostatnio kupiłam farby majiblond przeterminowane o 3 lata, sprawa została zgłoszona do allegro i Loreala, jednak takie same aukcje mogą być z odzywkami, a potem oceniacie produkt że jest niedobry i nie działa, a może to nie produkt jest zły, ale jest podróbką albo po dacie ważn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
daisydee moze sprobuj maske gloria z wyciagiem z szyszek chmielu....recenzje na KWC...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
daisydee- moja "przygoda" z maską Absoluta wyglądała dokładnie jak u Ciebie. Włosy po jej uzyciu były KOSZMARNE - szorskie, poplatane, jak guma...conajmniej jakbym zrobiła sobie trwałą. Próbowałam jej uzyć na kilka roznych sposobów i zawsze efekt był ten sam. Nie wie co z naszymi włosami nie tak. A jeszcze bardziej sie zdziwilam gdy kupiłam ODZYWKE absoluta i ta znowu działała na moje włosy świetnie...dziwne no ale cóż
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
ja uzywalam do tej pory Absolut Repair - szampon i Vitamino Color - maska wedlug zalecen fryzjerki, co by nie obciazac zbyt mocno wlosow.
wyslalam mame, zeby mi dokupila(po dwoch miesiacach), fryzjerka mnie pamietala i powiedziala, ze juz powinnam zmienic zestaw i zaproponowala szampon Age Densiforce z omega6, dla starzejacych sie wlosow, mama nie rozumiala o co chodzi z tymi starzejacymi sie wlosami, fryzjerka wytlumaczyla, ze to nie o wiek chodzi, tylko o to, ze czesto uzywam rozjasniacza, wiec wlosy potrzebuja odnowy, a ten szampon to swietny produkt. W opisie szmponu mowia, ze dodaje wlosom widocznej gestosci, sprezystosci i lekkosci. Mam nadzieje, ze dobrze zrobilam go kupujac.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Marika_lol, wrzucisz w wolnej chwili skład do wątku?
Jestem ciekawa cóż takiego wsadzili do tego szamponu i jak wypada jego porównanie z Absolutem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Mam jednak jedno ale.......maska absolut nie wpływa dobrze na blond kolory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
'Estelle' oto i owy sklad:
AQUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO BETAINE, LAURETH-5 CARBOXYLIC ACID, COCAMIDE MIPA, SODIUM CHLORIDE, ISOSTEARYL NEOPENTANOATE, POLYQUATERNIUM - 10, PTG - 5 - CTETHY - 20, SODIUM BENZOATE, AMODIMETHICONE, SODIUM NETHYLPARBEN, TEG - 55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE, SALICYLIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLPARABEN, METHYL COCOATE, SAFFLOWER GLUCOSIDE, COUMARIN, SODIUM COATE, PARFUM/FRAGRANCE. Szamponu ogolnie jeszcze nie testowalam, to w najblizszych dniach, oczywiscie zdam relacje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
|
Wielkie dzięki Marika_lol
![]() Widzę jakoweś nieznane mi składniki ![]() ![]() I czekam oczywiście na relację z użytkowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, tzn ja mam złote włosy, takikolor lubę,nie mam popielu, ale po uzywaniu tej maski kolor się przyciemnił, wygląda to tak jakby były tłuste, sa ciemniejszei jakoś brzydko żółte. Możeu Ciebie bedzie inaczej, ja dopiero po dokłądnym myciu i nałożeniu jedynie lekkiej odżywki Joico odzyskałam kolor. Może ta maska zbyt obciążyła moj włos, zbyt go natłusciła.......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ja ma rozjaśniane włoski i nie zauważyłam aby seria Absolut w jakikolwiek sposób wpływała na ich kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja również chciałabym sie zaopatrzyć w parę produktów z loreala ale kompletnie nie wiem w jaka serie ![]() ![]() Moje włosy przetłuszczają sie u nasady, a rozdwajają na końcach. Wydaje mi sie, ze nie są bardzo zniszczone, ale od linii uszu jakby wysuszone, matowe. Do tego są cienkie, ale jest ich dużo i puszą mi sie strasznie. Co trzy-cztery dni myje i susze cale włosy, często tez prostuje. Chciałabym je zapuścić i zależy mi na ochronie ale nie wiem czy absolut nie będzie za mocny i czy nie zaszkodzi zamiast pomoc.Myślałam nad szamponem do włosów cienkich i odzywka albo maska z absoluta. Do tego na pewno mleczko hot liss ![]() 1. Czy dobrym rozwiązaniem byłoby stosowanie serum na końcówki ? Dodam, ze używam biosilka i nie wiem czy stosowanie tych dwóch rzeczy nie mija sie z celem ![]() 2. Ktoś wyżej pisał, ze po dwóch miesiącach fryzjerka kazała zmienić zestaw, a gdzie indziej znowu doczytałam sie, ze raczej powinno sie trzymać tych samych kosmetyków. Ja myślałam o tej dużych butlach na allegro, wiec ja to w końcu jest ![]() 3. Dla jakich włosów przeznaczona jest seria age desinforce ? Moze coś z tej serii ? 4.Lepiej kupić maskę czy odżywkę ? Bo niedawno zaopatrzyłam sie w Waxa i teraz nie wiem, czy stosować maskę na zmianę czy po prostu kupić odzywkę? Dodam jeszcze, ze farbuje moje klaki co jakiś czas, ale zamierzam już wracać do naturalnego kolorku ![]() Zapytam sie jeszcze fryzjerki bo moje włosy to naprawdę dziwny twór i trudno je opisać, ale chciałabym znać wasza opinie ![]() Czasem wydaje mi sie, ze sa zniszczone ale np. moja mama mówi, ze trochę przesadzam i chyba ma racje. Fakt, nie są jakieś styrane i sianowate, nawet całkiem niezłe w dotyku ale strasznie matowe i wiecznie napuszone no i te końcówki... nie chciałabym, żeby przez źle dobrane kosmetyki ich stan moich włosków sie pogorszył i pieniędzy tez w błoto wyrzucić nie chce ![]() ![]() Wiem, ze namieszałam ale strasznie dozo przemyśleń mi sie nagromadziło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Hej, miałam szampon i maskę Absolut Repair (używałam serii przez jakiś miesiąc-półtorej, także mam jakiś ogląd) więc się chętnie podzielę spostrzeżeniami.
Jest to kuracja BARDZO obciążająca włosy. Można je po prostu przekarmić. Maskę najlepiej nakładać tylko na zniszczone końcówki. Mając włosy raczej suche, cienkie i rozjaśniane potrafiłam mieć tłuste strąki po kilkunastu godzinach po użyciu. Szampon podobnie, gęsty i bardzo "słuszny", ogólnie wrażenie jest dziwne: efekt odżywienia powinien być rewelacyjny, a był kiepski. Tzn włosy po umyciu nie były może aż tak piórkowate i gumowate (tak, miałam bardzo zniszczone włosy ![]() Jak dla mnie Absolut Repair jak i Intense Repair to kosmetyki zbyt kremiste i oblepiające, za to nie odżywiające włosa. Znów: działanie zewnętrzne i obciążające. Jest to jednak zbyt niska półka kosmetyków działających "jednostronnie", tzn taka jest moja teoria po wielu próbach różnych kosmetyków. Etapy powinny być takie: szampon ma oczyścić włos i przygotować na odżywkę, która faktycznie ODŻYWIA i NAWILŻA (ew. rekonstruuje), a nie oblepia i obciąża. Maska raz w tygodniu, dla potrzebujących: codziennie na końcówki. Po wysuszeniu serum na końcówki i np grzywkę. Właśnie tak pielęgnuję swoje włosy, ale tak dobrałam kosmetyki, że włosy wcale nie są obciążone, tylko odżywione, wytrzymują spokojnie 2 dni między myciem, są sprężyste i zdrowe. Mimo rozjaśniania wyczynowego ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
No wiec dziecinki me, jestem po uzyciu L'Oreal Age Densiforce i co Wam powiem? Powiem, ze to najlepszy zestaw jaki do tej pory stosowalam!!!!!!!!!!!!!! Normalnie w szoku jestem.
Rzeczywiscie wlosow jakby wiecej, ale nie ma mowy o tym, zeby przyklapniete byly, wrecz przeciwnie, takie sa puszyste i lekkie. Malo tego polysk mam jakbym conajmniej tydzien nafte na wlosach trzymala ![]() ![]() Wlosy mam ogolem zniszczone po wielokrotnym rozjasnianiu, ale teraz sa miekkie jak nie wiem co!!!!!!!!!!!!!!!Glaskam sie i glaskam, az sie Tz dziwnie patrzy ![]() Powiem tak, Absolut jako ozdoba lazienki teraz moze sobie stac, ja znalazlam swe cudo. szczerze Wam polecam jesli macie zniszczone wlosy, a nie chcecie ich obciazac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
A jaką maseczkę do tego szamponu stosujesz? Nadal Lumino? Czy do kompletu z szamponem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
uzylam maseczki Age Densiforce, mialam zamiar Absoluta albo Vitamino, ale zdecydowalam sie na to samo i mysle, ze na dobre wyszlo, dzis wlosy nadal puszyste, ale nie sa roztrzepane ani ulizane, najlepszy zestaw jakiego uzywalam, az nie chce mi sie teraz stosowac innych, ale musze zuzyc to co mi zostalo z Absoluta, ale to jak Age sie skonczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Przyłaczam się do wątku
![]() ![]() Zastanawia mnie jedna sprawa...myślicie, że istnieją podrobki kosmetyków profesionalnych do włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
|
Wydaje mi się, że po części za różnice w cenie odpowiedzialne są wszelkie koszty stałe ponoszone przez hurtownie i wynikająca z tego dodatkowa marża.
Osoba zajmująca się sprzedażą tylko przez Internet generalnie nie musi płacić za lokal na hurtownię, prąd, ogrzewanie, wynagrodzenia pracowników [jeśli prowadzi to sama lub z pomocą rodziny], etc., przez co koszt ostateczny jest znacznie niższy. Owszem, zajdą się i tacy, którzy połakomią się na sprzedaż podróbek, ale raczej na dłuższą metę to nie przejdzie - chociażby dzięki takim wątkom, jak ten o oszustach na Alle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Tobą Estelle... zawsze koszty sprzedaży internetowej są o wiele tańsze niż utrzymanie pracowników i lokalu...
Chociaż po przeczytaniu pewnego artykułu...szukam podstępu już wszędzie ![]() Swoją drogą mam dobre zdanie na temat kosmetyków L'Oreal...czego np nie moge powiedzieć o Welli SP...zatem czuję, że się nie rozczaruję tym Absolut'em... ![]() Widzę, że część już z was wtajemniczona w forum...a ja nie mogę wkleić Avatarka...będe wdzięczna za pomoc...bo wklejam w miejsce edytuj avatar w profilu i zawiesza mi się stronka, nie wiem czy może być to spowodowane przeciążeniem serwerów wizaz.pl ... bo od 15 min przy tym grzebie i nic ... a rozmiar i wszytsko z avatarkiem jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
|
Sprawdź, czy avatar, który chcesz załączyć odpowiada wymogom wizażu, czyli odpowiedni rozmiar [chyba max. 100x100 px] i waga [o ile pamiętam do 20 KB].
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.