L'oreal Prof Absolut Repair - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-10, 10:15   #91
beliczek
Zakorzenienie

Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair

http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=870

To ta odżywka. O ile komuś nie przeszkadza ten melonowo-bananowy zapach maski intense to bedzie zachwycony tym spray'em. polecam go
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-10, 18:57   #92
anciaahk
kosmitka

Ja używam odzywki Matrix Sleek.Look, nawilża i prostuje, fajny efekt, włoski takie cięższe. Jestem z niej zadowolona, ale boję się, że nie będzie dobra dla Ciebie skoro włosy mocno Ci się przetłuszczają ... Stosowana jest do włosów szorstkich, które wygładza, włosy są po niej mięciutkie. No i pięknie pachnie .... ))
Ale myślę, że jeśli się ją dobrze spłucze, to może nie będzie obciążać włosków. Ale lepiej poczytaj jeszcze inne opinie .
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-10, 18:59   #93
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez beliczek
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=870

To ta odżywka. O ile komuś nie przeszkadza ten melonowo-bananowy zapach maski intense to bedzie zachwycony tym spray'em. polecam go
Ale to nie jest seria Intense Repair
Stary 2005-11-10, 19:10   #94
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Ale to nie jest seria Intense Repair
Fryzjerka mówiła mi, że ta odżywka zawiera podobne skąłdniki co maska Intense tlyko, że w zminiejszonej dawce. Może neonkę28 zapytajmy jak to jest? Kasiu, pomóz...
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-11, 11:38   #95
Midi
Zakorzenienie

A możecie mi powiedzieć, jak jest z wydajnością poszczególnych kosmetyków z serii Absolut Repair? Na ile czasu starcza Wam ten mniejszy zestaw (szampon 250 ml, odżywka 150 ml i maska 200 ml)? I czy 150 ml odżywki starcza do końca szamponu, cze lepiej od razu odżywkż zamówić większą? Ja mam prawie zawsze taki problem, że mi się odżywka kończy, a szampon jeszcze zostaje...
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:51   #96
effulla
Zakorzenienie

Zamówiłam szampon
Stary 2005-11-14, 17:51   #97
Hela_Bertz
Rozeznanie

Ok, przyszła maska Absolut Repair - jeszcze nie używałam, ale na dzięń dobry mogę powiedzieć:

- ma o wiel gęstszą komsystencję niż Intense - wląściwie przypomina bardzo gęsty krem - masło

- ma słabiej wyczuwalny zapach niż Intense

- zapach rzeczywiście to L`eau par Kenzo
Hela_Bertz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-14, 18:03   #98
neonka28
Zakorzenienie

Beliczku,oj wydaje mi się że absolut rapair ma silniejsza dawke witamin i wygladzaczy i nawilzaczy itd.Napewno ewenementem na skale produktów prof.fryzjerskich jest produkt serum w tubeczce. Produkt ten wnika bezposrednio w rdzen włosa a nie tylko w osłonke włosa jak inne odżywki tzn.że regeneruje od środka.Rzadkość!!!!

Co do wydajności tych kosmetyków to uważam że gestość szamponu i wydajność odżywki oraz maski napewno zadowoli kazda użytkowniczke.Prosze tylko pamietac aby za dużo nie nakładac maseczek i nie za często-mogą włosy się obciążyć!!!!A co do zapachu..no cóż moim zdaniem wszystkie produkty Loreal pachna niesamowicie:Vitamino color-jabłko z wiśnią,perm energy-bergamotka,intensive-moim zdaniem bananem a np.gum do wlosow (preparat do modelowania który trzeba "rozklaskac" nad włosami klientki)pachnie kokosowo,clay-pachnie anyzkiem,a najbardziej niespoy=tykany zapach to szamponu post color-po koloryzacji nazywany przeze mnie technicznym-pachnie kwiatami i landrynkami.Kazda klientka uspokaja się w trakcie mycia tym szamponem.Okey nie rozpisuje sie ..mniamusnego używania i lśniacych włosków Wam życze-BUZKA!!!!
neonka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 20:02   #99
anciaahk
kosmitka

Smile Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair

Cytat:
Napisane przez neonka28
Napewno ewenementem na skale produktów prof.fryzjerskich jest produkt serum w tubeczce. Produkt ten wnika bezposrednio w rdzen włosa a nie tylko w osłonke włosa jak inne odżywki tzn.że regeneruje od środka.Rzadkość!!!!
A co to jest to rerum w tubce? Z l'oreal absolut ? Nie widziałam .
Stary 2005-11-14, 20:44   #100
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny dzisiaj użyłam pierwszy raz maski absolut repair i jestem w szoku włoski rozczesały sie bez problemu ( wczesniej miałam z tym duży problem ) są lśniące , mięciutkie i takie fajne jest super też chciałabym wiedzieć co to za serum w tubce pozdrawiam
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 20:47   #101
neonka28
Zakorzenienie

Gizelko,wklejam link do serum o którym wspomniałam:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72160702

Co do Twoich włosków i problemow..trudno tak doradzic ale napewno poleciłabym ci szampon vitamino color.Są dwa rodzaje do wł.cienkich i normalnych.Nie wiem też w jakiej kolorystyce sa Twoje włosy??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-14, 21:16   #102
anciaahk
kosmitka

Question Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair

Cytat:
Napisane przez neonka28
Gizelko,wklejam link do serum o którym wspomniałam:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72160702

Co do Twoich włosków i problemow..trudno tak doradzic ale napewno poleciłabym ci szampon vitamino color.Są dwa rodzaje do wł.cienkich i normalnych.Nie wiem też w jakiej kolorystyce sa Twoje włosy??
Neonko to chyba jest do mnie odpowiedź? Bo napisałaś Gizelko a tu nie wypowiadała się Gizelka... Chyba, że to jakaś przenośnia?
Nic nie słyszałam o tym serum, tzn. widziałam ten produkt, ale nie myślałam, że to serum! I to o takich rewelacyjnych właściowościach! Do jakiech włosków jest polecany?
A pytanie o włoski jest do mnie ?
Stary 2005-11-15, 13:40   #103
NeskaCaffe_
Raczkowanie

Juz chyba od miesiaca zastanawiam sie nad maseczka Absoluta to 50zl:O jakby nie patrzec a przejechalam sie juz na mleczku absoluta:-(nie wiem dlaczego sklejal i obciazal mi bardzo włosy:/ Mam pytanko do dziewczyn ktore uzywały absoluta i sa w nim "obeznane";-) po jakim czasie widac efekty??I czy do moich włosków sie on nadaje??I ile razy w tyg trzeba stosowac ta maseczke.Zalaczam zdjecie moich kudełków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0002.JPG (76,9 KB, 219 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0006.JPG (83,1 KB, 214 załadowań)
NeskaCaffe_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-15, 17:24   #104
neonka28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Neonko to chyba jest do mnie odpowiedź? Bo napisałaś Gizelko a tu nie wypowiadała się Gizelka... Chyba, że to jakaś przenośnia?
Nic nie słyszałam o tym serum, tzn. widziałam ten produkt, ale nie myślałam, że to serum! I to o takich rewelacyjnych właściowościach! Do jakiech włosków jest polecany?
A pytanie o włoski jest do mnie ?
Dla Ciebie i Gizelki(pisała do mnie na PW)
Stary 2005-11-15, 21:14   #105
Midi
Zakorzenienie

Neonko, w sprawie wydajności to mi bardziej chodziło o to, czy jednego opakowania odżywki 150 ml starczy do końca szamponu 250 ml? Muszę używać po każdym myciu, włosy mam ciut dłuższe niż do podbródka (czyli mniej więcej do połowy szyi). No i nie wiem, czy zamówić te 150 ml odżywki, czy od razu 500, ale 500 to znów chyba będzie za dużo...
Stary 2005-11-15, 21:22   #106
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez NeskaCaffe_
Juz chyba od miesiaca zastanawiam sie nad maseczka Absoluta to 50zl:O jakby nie patrzec a przejechalam sie juz na mleczku absoluta:-(nie wiem dlaczego sklejal i obciazal mi bardzo włosy:/ Mam pytanko do dziewczyn ktore uzywały absoluta i sa w nim "obeznane";-) po jakim czasie widac efekty??I czy do moich włosków sie on nadaje??I ile razy w tyg trzeba stosowac ta maseczke.Zalaczam zdjecie moich kudełków
Neska, masz piękne włosy. Aż mi się wierzyć nie chce, że musisz używać tak silnej, regenerującej serii jak Absolut ? ....
Stary 2005-11-15, 21:33   #107
NeskaCaffe_
Raczkowanie

Zdrowe są one ale tyłko do połowy dłuzgości;/ale reszta to nie bardzo...nie chce obcinać bo zapuszczam tak wiec chce je regenerwoac a to a ztak silna jest ta maseczka??
Stary 2005-11-15, 21:47   #108
anciaahk
kosmitka

Takie tu były opinie na forum, że jest to seria mocno regenerująca. Może na zniszczone końcówki lepsze było by serum?
Stary 2005-11-16, 07:19   #109
emma3
Przyczajenie

Dziewczyny, czy mozecie mi podac adres fryzpolu? nie potrafię ich odnalezc w sieci
emma3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-16, 08:15   #110
majag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NeskaCaffe_
PIĘKNE WŁOSY - czy używasz jakiegoś nabłyszczacza lub olejku?????????
majag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-16, 09:53   #111
NeskaCaffe_
Raczkowanie

Adres z przedmiotami FRYZPOLA: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3636322

dzieki dziewczyny, ale one naprawde wcale nie sa takie pikne od ucha :-(
Mysle, ze chyba nie zaszkodzi jak nałoze tego Absoluta np tylko na te zniszczone włoski....bo katuje je roznymi odzywkami ciagle i cigale nowymi...efekty sa jakies, ale nie wiem czy nie lepiej uzyc jednej a lepszej odzywki i potem juz je tylko pielegnowac.To co one orzezyły to o dziwo ze wogole nie wypadły;-): rozjasnione przez fryzjerke do białosci (koszmar) i potem jeszcze 2 mies prostowania zeby zakryc ich zniszczenie:-( juz nigdy nie bede taka głupia.ZERo rozjasniaczy i prostownicy.Nie uzywam olejku: staraj sie suszyc włoski tak aby zamknąć łuske włosa i psiakm je gliss kurem w sprayu
Stary 2005-11-16, 09:57   #112
neonka28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi
Neonko, w sprawie wydajności to mi bardziej chodziło o to, czy jednego opakowania odżywki 150 ml starczy do końca szamponu 250 ml? Muszę używać po każdym myciu, włosy mam ciut dłuższe niż do podbródka (czyli mniej więcej do połowy szyi). No i nie wiem, czy zamówić te 150 ml odżywki, czy od razu 500, ale 500 to znów chyba będzie za dużo...
Kup mniejsza pojemność.Przecież szampon też jest wspaniały.Ale 500ml bardziej się opłaca
Stary 2005-11-16, 11:28   #113
Midi
Zakorzenienie

Dzieki
Stary 2005-11-18, 08:32   #114
Pestka1
Przyczajenie

A ja jestem zadowolona średnio. Mam szampon intensiv i odżywkę do cienkich farbowanych-efekt dla mnei wcal nie fajny. Włosy sie elektryzują, sa bardzo sypkie-aż za . Sama juz nie wiem. Bardziej byłam zadowolona z szamponu Avon do farobwanych, odżywki Glis Kurr do farbowanych i serum krystaliczne go Rene .
Ale co dalej?Taka duza butla szamponu!
Może cos mi poradzicie?
Pestka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-18, 10:38   #115
EDAK
Raczkowanie

no niestety tak to jest z tymi wielkimi pojemnościami :-(
ja kupiłam ogromną butlę Proffessionela do włosów przetłuszczających się - Sebo Control. Dostałam od niego uczulenia, swędziała mnie koszmarnie głowa :-( a sam szampon wcale nie jest fajny, włosy przetłuszczają się tak jak się przetłuszczały i do tego plączą niemiłosiernie :-(
kupiłam tez małą butelkę Liss Extreme, no i dobrze, że małą, bo troszką za bardzo "przylizuje" moje cieniutkie włoski. Ale duet Sebo Contol + Liss Extreme nie wypadają tak źle, ale to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej, niestety ;-)

poszukuję więc nadal - czegoś co nie za bardzo obciąży włosy, ale też nie będą po nim fruwać, sypać się i elektryzować. Na zmniejszenie przetłuszczania nie liczę :-( i aby nawilżało włosy oraz regenerowało postrzępienie od połowy włosów. Potrzebuję takiego cudu duetu szampon + odżywka

Co Wy na to?
EDAK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-18, 10:43   #116
EDAK
Raczkowanie

Pestka, a może by tak mała wymianka
ja Ci 250 ml Sebo Control, a TY mi 250 ml Intensive do spróbowania
Stary 2005-11-18, 10:51   #117
Pestka1
Przyczajenie

Nie ma problemu-tylko troche namieszałam ja mam Absoluta. Mozesz mi cos napisac o Sebo Control?
A zamienie sie chętnie.Trzeba próbowac i jakso sie wspierac.Gdzie mieszkasz?Ja w Gdańsku.
pozdrawiam
ach-moje gg:2475390
Stary 2005-11-18, 10:58   #118
EDAK
Raczkowanie

jak masz Absoluta to jeszcze lepiej!!!! bo ja się zastanawiałm nad zakupem, ale nie wiem czy przy moich marnych włosinach nie będą jeszcze bardziej przyklapane. Ale jak na wymianę, to spóbowac można. Jestem w pracy i nie mam tu gg, ale po połuniu w domu się odezwę.
Sebo mogę Ci wysłać w butelce po Liss Extreme, bo właśnie skończył mi sie ten szampon, butelki jeszcze nie wyrzuciłam, to przeleję będzie 250 ml i jak chcesz to mogę Ci "zrobić" próbeczkę maski Rigenol - moim zdaniem jest świetna, ale tylko na początku stosowania, później włosy się do niej, jakby przyzwyczajają i nie ma już takiego super efektu.
Stary 2005-11-18, 11:02   #119
effulla
Zakorzenienie

Post Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair

Po pierwszym myciu szamponem widzialam wyraźną zmianę... włosy stały się delikatniejsze, bardziej puszyste... ale tym samy zaczęły sie elektryzować...
Zapach L'oreal Prof Absolut Repair jest przyjemny... Mam nadzieję, że szampon jest taki dobry jak sie zapowiada i jest warty swojej ceny...
Stary 2005-11-18, 11:03   #120
Pestka1
Przyczajenie

ja niestety jestem na gg tylko do 15.
Słuchja ja poszukam w domu jakas butelke 250 ml-chyba po Avonie-moze być?
Maske tez bardzo chętnei wypróbuje.Ja używam raz w tygodniu Wax-a ale czy ja wiem jakie te efekty mizerne.
A dziśte włsoy to juz w ogóle katastrofa-wąłsnei je spięlam klamra i chociaż sie nei elektryzują.
Jestem bardzo rozczarowana-pieniadze wydała ma efekt kiepski.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości