L'oreal Prof Absolut Repair - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-21, 16:25   #181
modny fryzjer
SPAMER
Nieopłacona reklama

Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair

Cytat:
Napisane przez nafie
wyciagam watek do gory bo wlasnie zamierzam kupic odzywke do splukiwania z serii L'oreal Absolut Repair.
Chcialabym spytac dziewczyny, ktore juz od jakiegos czasu jej uzywaja, jak sie sprawdza
bardzo prosze o rade, bo chcialabym kupic duza pojemnosc.. za niemala cene :/ moje wlosy lamia sie , sa bardzo rozdwojone na calej dlugosci.. no po prostu tragedia = zapewne to wszystko wina prostowania choc uzywam szamponu i balsamu regeneracyjnego Gliss Kur , mleczka Hot Liss i jedwabiu Farouka.
Prosze Was o pomoc, kazda ktora probowala - bardzo prosze niech sie wypowie
sciskam Was mocno !!!
Witam Maska absolut to naprawdę Hit w salonach fryzjerskich. Ja kupiłem ją na allegro - polecam osobę o niku ... Polecam z czystym sumieniem. Jesli twoje włosy wymagają dużego nawilżenia polecam jednak maskę z serii liss-extreme.

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2006-03-24 o 13:07
modny fryzjer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 16:27   #182
modny fryzjer
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Matrix jest o klasę niższy od L'oreala, więc zdecydowanie polecam absoluta. Mam porównanie bo mam odżywkę Matrixa a szampon L'oreala. Kilkakrotnie korzystałam z profesjonalnych produktów l'oreala i nigdy się nie zawiodłam.
Pozdrawiam!
Witam . masz rację w 100%. Matrix to najniższa półka w koncernie loreal. Kosmetyki loreal są o niebo lepsze , ale nieco droższe.
Stary 2006-03-21, 16:30   #183
modny fryzjer
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez moriam
kupilam od znajomej fryzjerki-to ona mi go polecila .
Jesli chcesz kupić na allegro to zdceydowanie polecam osobę o niku ... Jest to sprawdzona osoba na allegro przez wielu allegrowiczów - ja też u niej kupywałem i było wszystko OK !!!

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2006-03-24 o 13:06
Stary 2006-03-21, 17:08   #184
*majka*
Zakorzenienie

cos mi tu reklama pachnie
Stary 2006-03-21, 17:30   #185
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez *majka*
cos mi tu reklama pachnie
Mi również... ale poczekajmy na dalsze posty.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-22, 15:35   #186
Lalitka
Raczkowanie

Czyli z tego wynika że Inebrya jest REWELACYJNA!!!

Ps mam pytanie? Jak odżywka obciąża włosy to znaczy że są oklapnięte? Czyli te kobietki które chcą mieć włosy proste bedą zadowolone? smioeszne pytanie ale już nie wiem ?
Lalitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-04, 08:37   #187
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

dziewczyny a może któraś z Was kupowała u użytkownika
jacekflaszeczka http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2821943

obserwuje tez aukcje polecanych przez Was, ale jeszcze się zastanawiam u kogo kupić:
fryzpol: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3636322
Goldwell-prof: http://www.allegro.pl/show_user_auct...127320&p=2&p=0

na ile starcza Wam ten duży szampon, przy półdługich włosach i codziennym używaniu? tyle sie o tych maseczkach, odżywkach i szamponach naczytałam tu, na KWC jest mało opinii o nich
widze na forum jest więcej info
tak dumam i dumam jeszcze, zastanwiam się czy nie lepiej byłoby kupić:
szampon Absolut Repair
odżywkę Absolut Repair
a maskę Intense Reapair

skoro czytając ten wątek wiele z was pisze że Absolut Repair raczej regeneruje, a Intense dobrze nawilża więc takie połączenie byłoby ciekawe chyba
jak myślicie?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2006-05-04 o 12:07
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-04, 18:24   #188
anciaahk
kosmitka

Kupowałam u fryzpol i goldwell - prof. Wszystko było ok. Używam szamponu absoluta od listopada, wcześniej miałam włosy mocno rozjaśnione - to przyznaję, że sporo im pomógł, przestały być sianowate, stały się o wiele zdrowsze. Teraz od prawie 2 miesięcy mam wlosy brązowe - i tu już żadnych rewelacji nie widzę. Chociaż muszę przyznać, że używam absoluta na zmianę z pantene do brązów, więc może w tym tkwi błąd. No i mam inne odżywkę i maskę (odzywkę sleek.look, a maskę lechera). Nie wiem, czy nie lepsza jednak jest seria intense...

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-05, 06:34   #189
bluegirl
Zakorzenienie

to takie połączenie
szampon Absolut Repair
odżywkę Absolut Repair
a maskę Intense Reapair

powinno być chyba całkiem dobre trochę regeneracji i nawilżenia

Stary 2006-05-17, 09:24   #190
bluegirl
Zakorzenienie

zapraszam do oceniania i wpisywania recenzji na KWC tym produktom, tyle opinii o nich jest na forum, a niestety jeśli chodzi o KWC to tam jest ich tak mało

Stary 2006-05-27, 12:53   #191
201606300930
Konto usunięte

Hej Mam troche zniszczone włosy i juz nie daje sobie z nimi rady, niby ladnie blyszcza i z daleka normalnie wygladaja ale z bliska bardzo rozdwojone koncowki obcinam je ale wygladaja jakby całe włosy były rozdwojone a przeciez wszystkich nie obetne

Dlatego chce uzbierac kase i kupic profesjonalne kosmetyki zastanawiam sie nad Absolut Repair... głownie zależy mi na odbudowaniu włosów i żeby tych końcowek rozdwojonych tyle nie było i zeby włoski ladnie blyszczały a moze jakies inne polecacie (najlepiej wlasnie L'oreal Profesionel )
dziekuje za odp
201606300930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 16:03   #192
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl
dziewczyny a może któraś z Was kupowała u użytkownika
jacekflaszeczka http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2821943

obserwuje tez aukcje polecanych przez Was, ale jeszcze się zastanawiam u kogo kupić:
fryzpol: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3636322
Goldwell-prof: http://www.allegro.pl/show_user_auct...127320&p=2&p=0

na ile starcza Wam ten duży szampon, przy półdługich włosach i codziennym używaniu? tyle sie o tych maseczkach, odżywkach i szamponach naczytałam tu, na KWC jest mało opinii o nich
widze na forum jest więcej info
tak dumam i dumam jeszcze, zastanwiam się czy nie lepiej byłoby kupić:
szampon Absolut Repair
odżywkę Absolut Repair
a maskę Intense Reapair

skoro czytając ten wątek wiele z was pisze że Absolut Repair raczej regeneruje, a Intense dobrze nawilża więc takie połączenie byłoby ciekawe chyba
jak myślicie?
Ja chciałam dziś kupic u tego flaszeczki, ale się rozmyśliłam, bo ma sporo negatywów. Kupiłam u L'OREAL-PL (same pozytywy) maskę absolute repair 200ml. Mam nadzieję, że pomoże moim zniszczonym rozjaśnianiem włosom, bo witaminy nie niestety nie działają. Ale z tego, co przeczytałam w tym wątku, to efekty są, więc w podziedzialek lecę na poczte wpłacic pieniądze i czekam na paczkę
Stary 2006-05-27, 16:48   #193
Angel@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinQa
Hej Mam troche zniszczone włosy i juz nie daje sobie z nimi rady, niby ladnie blyszcza i z daleka normalnie wygladaja ale z bliska bardzo rozdwojone koncowki obcinam je ale wygladaja jakby całe włosy były rozdwojone a przeciez wszystkich nie obetne

Dlatego chce uzbierac kase i kupic profesjonalne kosmetyki zastanawiam sie nad Absolut Repair... głownie zależy mi na odbudowaniu włosów i żeby tych końcowek rozdwojonych tyle nie było i zeby włoski ladnie blyszczały a moze jakies inne polecacie (najlepiej wlasnie L'oreal Profesionel )
dziekuje za odp
Jeśli chodzi o rozdwojone końcówki to jest tylko jedna metoda - obcięcie ich. Żadne, nawet najlepsze kosmetyki nie posklejeją Ci końcóweczek (a szkoda że tak się nie da).
Absolut Repair jest do włosów bardzo suchych i bardzo zniszczonych - jeśli Twoje włosy nie są w aż tak złym stanie to raczej nie polecam bo włoski będą zabardzo obciążone. Na mniej zniszczone włosy Loreal Professionnel ma podobną serię kosmetyków - Intense Repair. Jeśli będziesz kupowała te produkty w salonie to fryzjer napewno obejrzy Twoje włosy i doradzi którą serię lepiej wybrać. Ja stosowałam i jedną i drugą serię a ostatnio odkryłam cudowny spray Power Color Care (wzmocnienie i odbudowa włosów). Jest wygodniejszy w użyciu niż maski a efekty bardziej mi się podobają
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 18:31   #194
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja chciałam dziś kupic u tego flaszeczki, ale się rozmyśliłam, bo ma sporo negatywów. Kupiłam u L'OREAL-PL (same pozytywy) maskę absolute repair 200ml. Mam nadzieję, że pomoże moim zniszczonym rozjaśnianiem włosom, bo witaminy nie niestety nie działają. Ale z tego, co przeczytałam w tym wątku, to efekty są, więc w podziedzialek lecę na poczte wpłacic pieniądze i czekam na paczkę
Sprawdziłam na allegro, ma mnóstwo nowości L'oreal i chyba największy wybór tych kosmetyków. Mam ochotę na szampon do brązów:
http://www.allegro.pl/item104672885_...ko_u_mnie.html
jak byłm blondynką, to używałam serii do blondów i była rewelacyjna. Ale mam cały czas absolut szampon, chyba już z 8 miesięcy, używam co prawda trochę na przemian z szamponem pantene, ale wykończyć jakoś go nie mogę.
A niestety obciąża trochę włosy, muszę dosyć często je myć.

Stary 2006-05-27, 22:28   #195
201606300930
Konto usunięte

Angel@ dziekuje za odpowiedz jeszcze sie zastanowie nad tymi kosmetykami a moze do farbowanych bylyby dobre :P sama juz nie wiem
Stary 2006-05-28, 08:28   #196
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
ja w razie zakupów planowałam własnie u jacekflaszeczka kupić, ale widzę że coraz więcej negatywów, juz nie chodzi mi o ekspresową przesyłkę, ale o przesłanie tego co się zamawia, w dobrym stanie, a tu negatywy że nie przysłane wszystkie kosmetyki, czy nie taka pojemność, uszkodzone, a szkoda bo ma ciekawe przystepne ceny, do tego te duże pojemnosci na których mi zalezy,
bo jednak L'oreal-pl nie ma tych ogromnych butli

zapraszam do oceniania tych produktów na KWC bo nadal mało mają ocen

Stary 2006-05-28, 08:57   #197
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl
ja w razie zakupów planowałam własnie u jacekflaszeczka kupić, ale widzę że coraz więcej negatywów, juz nie chodzi mi o ekspresową przesyłkę, ale o przesłanie tego co się zamawia, w dobrym stanie, a tu negatywy że nie przysłane wszystkie kosmetyki, czy nie taka pojemność, uszkodzone, a szkoda bo ma ciekawe przystepne ceny, do tego te duże pojemnosci na których mi zalezy,
bo jednak L'oreal-pl nie ma tych ogromnych butli

zapraszam do oceniania tych produktów na KWC bo nadal mało mają ocen
No, to fakt, ja chciałam najpierw maskę 500ml, ale potem stwierdziłam, że taka wielka nie jest mi narazie potrzebna i wzięłam tę 200ml, dlatego ucieszyło mnie, że u Loreal-Pl są małe opakowania, bo ten flaszeczka jest jakiś niepewny.
Stary 2006-05-28, 10:25   #198
beliczek
Zakorzenienie

Nie polecam flaszeczki.
Ostatnio robiłam u niego zakupy zimą. Wpłaciłam pieniądze na konto i cieprliwie czekałam. Flaszeczka chyba cos tam kombinował, nie wiem... paczkę dostałam po dwóch tygodniach. Flaszeczka nie odpowiadał na maile, dopiero kontakt telefoniczny coś poskutkował. A po tym wszystkim do dziś mi nie wystawił komentarza, mimo ponaglań i tego, że ze swojej strony zrobiłam wszystko jak najuczciwiej.
Wiem, że ma tysiące paczke dziennie (jak to sam powiedział) ale skoro siępodejmuje działalności na allegro to powienien się liczyć z dużym obrotem, z pewnymi obowiązkami. W każdym razie ma o jednego klienta mniej, a ja kupuję dużo kosmetyków do włosów
Jeśli chodzi o L'oreal to teraz zaopatruję się u Goldwell-prof albo LOREAL-PL. Kerastase polecam u AhatkaS. ci allegrowicze są mili, odpowadają na maile, szybko wysyłają przesyłkę, wystawiają komentarze bez ponagleń i nie mają manii wielkości, na jaką cierpi flaszeczka. Nie znosze kiedy ktoś wyświadcza wielką łaskę sprzedając mi coś.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 10:48   #199
vesenka
Zakorzenienie

A ja jestem z Absoluta bardzo zadowolona. Mam szampon i maskę. Kupiłam, bo szukałam czegoś co pomoże doprowadzić moje włoski do ładu po tym, jak zamiast ładnego baleyage w odcieniach ciepłych blondów, zobaczylam na glowie niewiadomo co w odcieniu jajecznicy, włosy na mokro ciągnęły się jak guma, a po wyschnięciu wyglądały jak snopek siana, sztywnego i łamiącego się. Ble.... Po ponad miesiącu używania szamponu i maski (używam jej co każde mycie) wyglądam jak człowiek. Włosom do ideału nadal daleko, ale już się tak nie ciągną i nie łamią, są po prostu przesuszone, ale za to miękkie. Wiem, że nie istnieje żaden cud kosmetyczny, który spowoduje, że włosy, na których za długo za długo przetrzymano rozjaśniacz staną się nagle zdrowe i śliczne, ale ta seria potrafi naprawdę dużo Chcę kupić jeszcze odżywkę z tej serii, bo po masce włosy są jednak bardzo sypkie, ale za to prześlicznie pachną
A tak na marginesie...fryzjerka zachowywała się jakby o taki właśnie efekt nam obu chodziło (pewnie...całe życie marzyłam o przypalonej jajecznicy na głowie )
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 11:00   #200
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Nie polecam flaszeczki.
Ostatnio robiłam u niego zakupy zimą. Wpłaciłam pieniądze na konto i cieprliwie czekałam. Flaszeczka chyba cos tam kombinował, nie wiem... paczkę dostałam po dwóch tygodniach. Flaszeczka nie odpowiadał na maile, dopiero kontakt telefoniczny coś poskutkował. A po tym wszystkim do dziś mi nie wystawił komentarza, mimo ponaglań i tego, że ze swojej strony zrobiłam wszystko jak najuczciwiej.
Wiem, że ma tysiące paczke dziennie (jak to sam powiedział) ale skoro siępodejmuje działalności na allegro to powienien się liczyć z dużym obrotem, z pewnymi obowiązkami. W każdym razie ma o jednego klienta mniej, a ja kupuję dużo kosmetyków do włosów
Jeśli chodzi o L'oreal to teraz zaopatruję się u Goldwell-prof albo LOREAL-PL. Kerastase polecam u AhatkaS. ci allegrowicze są mili, odpowadają na maile, szybko wysyłają przesyłkę, wystawiają komentarze bez ponagleń i nie mają manii wielkości, na jaką cierpi flaszeczka. Nie znosze kiedy ktoś wyświadcza wielką łaskę sprzedając mi coś.
To słusznie ten flaszeczka coś wydawał mi się podejrzany Bez sensu, jeśli ma taki problem z rzetelnym wysyłaniem paczek, to niech nie sprzedaje. Dla porównania - w farby zaopatruję się u sprzedawcy, który też ma dużo transakcji, a ani jednego negatywa, bo jest bardzo uczciwy - ostatnio zamówiłam u niego litrowy utleniacz i niestety paczka uległa uszkodzeniu i połowa wylała się. Ale sprzedawca na własny koszt wysłał mi drugą butelkę, mimo iż nie wysłałam mu zdjęć uszkodzonej paczki, tylko po prostu opisałam sytuację mailowo. Nie było żadnego problemu.
Stary 2006-05-28, 11:03   #201
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
To słusznie ten flaszeczka coś wydawał mi się podejrzany Bez sensu, jeśli ma taki problem z rzetelnym wysyłaniem paczek, to niech nie sprzedaje. Dla porównania - w farby zaopatruję się u sprzedawcy, który też ma dużo transakcji, a ani jednego negatywa, bo jest bardzo uczciwy - ostatnio zamówiłam u niego litrowy utleniacz i niestety paczka uległa uszkodzeniu i połowa wylała się. Ale sprzedawca na własny koszt wysłał mi drugą butelkę, mimo iż nie wysłałam mu zdjęć uszkodzonej paczki, tylko po prostu opisałam sytuację mailowo. Nie było żadnego problemu.
Loviso, możesz napisć co to za allegrowicz? Dobrych sprzedawców z allegro nigdy za wiele.
Stary 2006-05-28, 11:06   #202
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Loviso, możesz napisć co to za allegrowicz? Dobrych sprzedawców z allegro nigdy za wiele.
Jasne To alc-sal. Zamawiałam u niego w sumie trzy razy rózne ilości farb i za każdym razm wszystko było ok, dodatkowo można go zapytać o poradę w sprawie koloru, bo dosyć dobrze się orientuje.
Stary 2006-05-28, 11:45   #203
lutiana
Zadomowienie

Ja ostatnio kupilam kilka rzeczy u tego flaszeczki i wszystko przyszlo bez problemow, coc faktycznie z kilkudniowym opoznieniem no i mialam stresa przez te dni, bo faktycznie cos wydal mi sie ten allegrowicz podejrzany Faktem jest jednak ze towar otrzymalam i byl ok
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 11:51   #204
Angel@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinQa
Angel@ dziekuje za odpowiedz jeszcze sie zastanowie nad tymi kosmetykami a moze do farbowanych bylyby dobre :P sama juz nie wiem
Do farbowanych to spray power color będzie idealny. Moje włoski bardzo po nim odżyły. Naprwdę godny polecenia: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10885
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 12:05   #205
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutiana
Ja ostatnio kupilam kilka rzeczy u tego flaszeczki i wszystko przyszlo bez problemow, coc faktycznie z kilkudniowym opoznieniem no i mialam stresa przez te dni, bo faktycznie cos wydal mi sie ten allegrowicz podejrzany Faktem jest jednak ze towar otrzymalam i byl ok
Fakt, towar OK ale...ale po co się stresować, tracić kasę na telefony. Tym bardziej, ze flaszeczka nie jest specjalnie konkurencyjny jeśli chodzi oceny i nie wysyłą gratiś powyżej 150zł, tak jak to robią niektórzy allegrowicze. Zawsze te 7zł mniej, tym bardziej, że ja najczęsciej robię duuże zakupy.
Stary 2006-05-28, 12:08   #206
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

a jaki ma kolor szampon Absoluta?

mój jest taki perłowy jasny żółty (bardzo jasny, taki pastelowy)

zawsze jak kupuje na allegro to mam obawy
Stary 2006-05-28, 13:27   #207
201606300930
Konto usunięte

dziekuje Angel@
Stary 2006-05-28, 14:20   #208
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Dolly
a jaki ma kolor szampon Absoluta?

mój jest taki perłowy jasny żółty (bardzo jasny, taki pastelowy)

zawsze jak kupuje na allegro to mam obawy
Mój też jest taki jasnożółty, perłowy. Ładnie pachnie i jest dosyć gęsty. Przy moich włosach wymaga dwukrotnego mycia, ponieważ za pierwszym razem się słabo pieni.
Na długo wam wystarcza duża butla?? Ja mam już chyba 7-8 miesięcy, a myję przynajmniej co drugi dzień, co prawda ostatnio na zmianę z pantene... Szczerze mówiąc nie jestem pewna, czy tak długie stosowanie jednego szamponu jest dobre dla włosów?? Wydaje mi się, że ostatnio sa zbyt obciążone, muszę je myć zdecydowanie częściej i częściej tak niezbyt przyjemnie pachną. Nie wiem, czy to wina absoluta czy innych kosmetyków.

Stary 2006-05-28, 17:05   #209
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

ja mam dwa szampony po 1500ml... absoluta i vitamino color
używam ich z mamą i starczają nam na około 8-9 miesięcy. Ja mam włosy do łopatek a mama krótkie
Stary 2006-05-28, 18:43   #210
bluegirl
Zakorzenienie

dziewczyny jak macie jakiś polecanych sprzadawców
można ich polecic tez w tym wątku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=allegro
wątek o polecanych sprzedawcach allegro kosmetyków do włosów myśle że przydatny
oczywiście z uporem maniaka bede też prosić o dodawanie ocen na KWC kosmetykom do włosów bo ta kategoria w KWC kuleje bardzo

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości