L'oreal Prof Absolut Repair - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-28, 19:24   #211
Lovisa
Zakorzenienie

Dot.: L'oreal Prof Absolut Repair

Ja już się dopisałam, ocene kosmetyku na KWC dodam, a jakże, jak przetestuję, rzecz jasna
Stary 2006-09-01, 12:05   #212
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ile kosztuje np maska Absolut Repair w salonie,u fryzjera?np pojemność 75ml i 200ml?
czy to prawda,że te maski są bardzo wydajne,gęste?
tripka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-06, 19:13   #213
szancjer
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie........czy to mozliwe, ze przez to ,ze stosowalam maske AR codziennie!! zaczelo wypadac mi wiecej włosow?? Wczesniej mi nie wypadaly, a co dziwne to leca mi przewaznie tylko z pejsów!!! mam na głowie "małpe" wiec nakladałam ta maske tylko na pejsy, no i na włoski z tylu,a wiadomo ze przy skroniach wloski sa slabsze i ciensze. czy to moze byc przyczyna???zabardzo je obciazylam? Włosy farbuje na czarno,nie sa one AZ tak zniszczone, czasami je prostuje prostownica. Cos czuje ze przesadzilam z ta maska(( Co wg. was moge teraz zrobic? moze zamowic odzywke do wlosow farbowanych a nie zniszczonych?
szancjer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-06, 20:56   #214
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

maske stosuje sie raz w tygodniu... max dwa razy, więc może po prostu przedobrzyłaś
Stary 2006-10-06, 20:58   #215
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile kosztuje np maska Absolut Repair w salonie,u fryzjera?np pojemność 75ml i 200ml?
czy to prawda,że te maski są bardzo wydajne,gęste?
tak to prawda że jest wydajna i bardzo gęsta...
moja 500ml starczyła na około 3-4 miesiące stusując raz w tygodniu
Stary 2006-10-07, 10:28   #216
ewelinka_111
Zadomowienie

ja już od jakiegoś czasu się zbieram żeby kupic sobie szamponik absolut repair,ale ciąge nie mogę się zdecydować na pojemność, zastanawiam się czy na początek kupic mniejszą buteleczkę, czy od razu większą, w sumie nigdy nie wiadomo jak zareagują włosy,a to jednak nie jest najtańszy szampon

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-07, 13:27   #217
Mariti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modny fryzjer Pokaż wiadomość
Witam . masz rację w 100%. Matrix to najniższa półka w koncernie loreal. Kosmetyki loreal są o niebo lepsze , ale nieco droższe.

Ja także mam porównanie stosuje kosmetyki Loreal professionel oraz Matrix ( z tego co wiem , nie jest to z koncernu Loreala, a Loreal tylko prowadzi dystrybucję)Obie serie sa dobre- moim zdaniem nowy Matrix biolage szampon wzmacjanący jest podobny w działaniu do Absoluta( nie jest jedynie tak wydajny , ale ciut tańszy- na to samo wychodzi)

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-08, 10:23   #218
Angel@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariti Pokaż wiadomość
Ja także mam porównanie stosuje kosmetyki Loreal professionel oraz Matrix ( z tego co wiem , nie jest to z koncernu Loreala, a Loreal tylko prowadzi dystrybucję)Obie serie sa dobre- moim zdaniem nowy Matrix biolage szampon wzmacjanący jest podobny w działaniu do Absoluta( nie jest jedynie tak wydajny , ale ciut tańszy- na to samo wychodzi)
Popieram. Szampon wzmacniający z Matrix Biolage jest bardzo podobny w działaniu do Absolut Repair (moim zdaniem jest nawet troszeczkę lepszy) a kosztuje mniej
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-08, 14:07   #219
mysiamysia
Wtajemniczenie

no widze wątek o mojej ulubionej serii specyfikow do wlosow... Mam odzywke i szampon Absolut repair (szampon 1500 ml i odzywka 750 ml -polecam poniewaz wieksze sie oplaca) Mialam rozjasniane wlosy,zaczely robic sie cieniutenkie i co najgorsze po kazdym myciu i czesaniu wypadaly i wyrywaly sie ,bylam zalamana juz...Jednak po 2 miesiacach uzywania po kazdym czesaniu i myciu wychodzi mi zaledwie kilka wlosow ,normalnie bylam zszokowana...polecam odzywke i szampon wszystkim Stosowalam juz wiele reklamowanych ale nic nie dawaly..zwykly pic na wode,dopiero te mi pomogly.Teraz szukam czegos zeby nawilzyc koncowki bo są za suche,jednak nie wiem co kupic..bede szukala.

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-11, 12:01   #220
andziullla
Przyczajenie

GG do andziullla

Absolut? Absolutnie najlepszy jaki miałam (mam). Moja przygoda z profesjonalnymi kosmetykami do włosów zaczęła się ponad rok temu. Zaczęłam od sp welli i w porównaniu z l'orealem nie ma ona najmniejszych szans (a jest sporo droższa). Szampon jest bardzo gęsty i wydajny. Wspaniale się pieni... Rewelacja! Maska jest dość intensywna, jeśli włosy nie są naprawdę baaaaardzo zniszczone. Jeśli nie to nie warto jej używać częściej niż raz w tygodniu bo obciązy włosy. Małe maski z loreala starczają na ok pół roku
andziullla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 21:21   #221
tripka
Wtajemniczenie

A jaką konsystencję ma odżywka Absoluta? i jakie włoski są po niej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-25, 13:59   #222
boniulka
Zadomowienie

GG do boniulka

Triko-pozwole sobie odowiedzieć na Twoje pytanie otóż odżywka ma inna konsystencję niż szampon jest bardziej rzadka i taka mniej zbita bo konsystencja szamponu srawia wrazenie jędrnej.Odżywkę z reguły stosuję podczas drugiego mycia włosów kiedy szapon jeszcze nie jest dobrze spłukany nakładam odżywkę i masuję włoski po czym spłukuję.Efekt jest taki,że włosy są śliskie i gładkie.Identyczny efekt jest po trzymaniu odżywki 30 minut na włoskach,ale wtedy może dziala dogłębnie a nie powierzchownie Maski nie miałam bo bałam się przeciążenia włosów a kiedy mam wiecej czasu robie kompres z odżywki.
Pozdrawiam
Stary 2006-12-14, 12:18   #223
szoopcia
Wtajemniczenie

to mozna tylko u fryzjera kupic??? napiszcie bo ciekawa jestem bo w ang. sklepach nie spotkalam jeszcze albo moze nie widzialam tego...

fєєlιиgѕ сαи gяοω вυт тћєу сαи gο αωαу тοο...

dοит тяυѕт иο gυу kєєр ιт "јυѕт fяιєиdѕ"...

szoopcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-14, 13:12   #224
RudaMaja
Raczkowanie

Szopcia w zadnym sklepie tego nie znajdziesz, jedynie w salonach w ktorych uzywaja prodoktow Loreala. Musisz zweocic uwage na okna wystawowe zakladow fryzjerskich ja wasnie w ten sposob calkiem przypadkowo natknelam sie Absoluta ktorego znam jeszcze z Polski z salonu Jean Luis David. Ja u siebie w Preston znalazlam ale mimo wszystko kupuje na Ebay.Pozdrawiam
Stary 2006-12-14, 14:11   #225
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boniulka Pokaż wiadomość
Triko-pozwole sobie odowiedzieć na Twoje pytanie otóż odżywka ma inna konsystencję niż szampon jest bardziej rzadka i taka mniej zbita bo konsystencja szamponu srawia wrazenie jędrnej.Odżywkę z reguły stosuję podczas drugiego mycia włosów kiedy szapon jeszcze nie jest dobrze spłukany nakładam odżywkę i masuję włoski po czym spłukuję.Efekt jest taki,że włosy są śliskie i gładkie.Identyczny efekt jest po trzymaniu odżywki 30 minut na włoskach,ale wtedy może dziala dogłębnie a nie powierzchownie Maski nie miałam bo bałam się przeciążenia włosów a kiedy mam wiecej czasu robie kompres z odżywki.
Pozdrawiam
boniulko dziękuję za odp
hmmm czyli ta odżywka raczej nie należy do wydajnych,skoro ma raczej rzadszą konsystencję?
Stary 2006-12-19, 17:24   #226
szoopcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudaMaja Pokaż wiadomość
Szopcia w zadnym sklepie tego nie znajdziesz, jedynie w salonach w ktorych uzywaja prodoktow Loreala. Musisz zweocic uwage na okna wystawowe zakladow fryzjerskich ja wasnie w ten sposob calkiem przypadkowo natknelam sie Absoluta ktorego znam jeszcze z Polski z salonu Jean Luis David. Ja u siebie w Preston znalazlam ale mimo wszystko kupuje na Ebay.Pozdrawiam
hej znalazlam na stronie www chyba tylko kupie narazie odzywke...moge zamowic ja tam cena 7.23 funt...plus przesylka do 2.65 funty a do polski tez mozna zamawiac ale kosztuje przesylka ponad 6 funtow...;/ ehehe troszku to drogie a ja dalej nie wiem czy to jest naprawde dobre

Stary 2006-12-19, 17:26   #227
szoopcia
Wtajemniczenie

tu podaje linka jakby ktos chcial sobie mzoe przez www zamowic czy tez tylko ogladnac http://www.lookfantastic.com/cgi-bin...f/Catalog/1858

Stary 2006-12-31, 11:40   #228
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Chciałabym kupić ampułki Absolut Repair jako dodatek do szamponu i maski Intense Repair. Mam włosy przesuszone, ale jeszcze nie bardzo zniszczone. Napewno jednak przyda im się (a wręcz jest konieczna) regeneracja i intensywne nawilżenie.
Myślicie, że taki zestaw będzie dobry (jeśli oprócz tego co 2-3 mycia będę stosować szampon Pantene do włosów rudych)?
Stary 2007-03-05, 14:08   #229
SweetCzarnulka
Raczkowanie

to są ampułki absolut repair? jak myślicie, jaka seria, absolut czy intense repair będzie lepsza do moich włosów (wielokrotnie rozjaśniane, farbowane, teraz po trwałej, bardzo sianowate, suche, ale rozdwojone w sumie minimalnie (końcówki podcięte))??
SweetCzarnulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-05, 14:27   #230
*majka*
Zakorzenienie

Seria absolut jest silniejsza od intense,wiec skoro masz zniszczone wlosy licznymi zabiegami,to sprobuj absolut repair.Na pewno nie zaszkodzi
Stary 2007-03-05, 15:57   #231
SweetCzarnulka
Raczkowanie

spróbuje, na początek kupię sobie maske i mleczko. szamponów mam zapas na chyba rok, więc na razie się wstrzymam. mam nadzieję, że pomogą mi te kosmetyki, bo niektórzy piszą że efekt jest słaby albo wręcz niewidoczny

tutaj opisałam moje problemy z włosami:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=3852623

aha czy to mleczko obciążając włosy sprawi, że moje cienkie pocieniowane kosmyki nie będą wywijać się na wszystkie strony świata, tylko trochę "przyklapną"? jeśli tak to super
SweetCzarnulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 18:09   #232
misia_bella
Zakorzenienie

dziewczyny jestem strasznie napalona na AR i mam pytanie do dziewczyn które kupują go na allegro: Jakiego sprzedawce polecacie?
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 14:38   #233
kld
Raczkowanie

zakopatrzyłam się w całą serie AR, tj. szampon, odzywke, maseczke i mleczko. Mam włosy rozjaśnione, a na dodatek katuje je prostownicą także musze je dopieszczać . Do szamponu, odżywk i maski nie mam zastrzeżeń, spisują się ok. Mleczko stosje od niedawna tak mnw od połowy włosów bo najbardziej przesuszone mam końcówki. Nie obciąza włosów wogóle, ale narazie wielkiej poprawy nie widzę, mam nadzieje ze z czasem.
Zastanawiam się jeszcze nad ampułkami, warto? taka ampułka jest na jeden raz? i co jaki czas to należy stosować i jak długo trzymać?
kld jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-08, 18:18   #234
AgataM86
Rozeznanie

Hej, jestescie bardziej efektywne od reklamy stworzonej przez sztab specjalistow! Tez mam zamiar przetestowac to cudo, ale podlacze sie do pytania Szancjer: czy nie sprawia, ze wypadaja wlosy, jesli te sa "za zdrowe"? Kiedys uzywalam szamponu Vichy na porost wlosow i jedyny efekt byl taki, ze mi zaczely wypadac. Moze to dlatego, ze za bardzo je odzywilam? Boje sie, ze z AR bedzie to samo...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg absolut-repair-loreal-professionnel.jpg (21,0 KB, 21 załadowań)
AgataM86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-08, 18:57   #235
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem strasznie napalona na AR i mam pytanie do dziewczyn które kupują go na allegro: Jakiego sprzedawce polecacie?
ja kupowałam od sprzedawcy fryzpol i było wszystko wporządku. Dodam jeszcze, że zachwyciła mnie ta odżywka tylko, że jest droga i niewydajna najbardziej podoba mi się w niej to, że pomaga rozplątać mi włosy i nie obciąża ich wcale...A to był mój odwieczny problem.. własnie mi się kończy eh i znowu trzeba będzie zacisnąć pasa aby ją zakupić:P
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 11:10   #236
Safira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izuu Pokaż wiadomość
ja kupowałam od sprzedawcy fryzpol i było wszystko wporządku. Dodam jeszcze, że zachwyciła mnie ta odżywka tylko, że jest droga i niewydajna najbardziej podoba mi się w niej to, że pomaga rozplątać mi włosy i nie obciąża ich wcale...A to był mój odwieczny problem.. własnie mi się kończy eh i znowu trzeba będzie zacisnąć pasa aby ją zakupić:P
Ja właśnie zakupiłam od FryzPola

Safira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-26, 11:31   #237
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Bardzo dobra seria Polecam szczególnie maskę (wiem, że jest wiele negatywnych opinii na jej temat, ale mi akurat pasuje) i odżywkę (świetna!!!).

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-26, 11:41   #238
evangeline
Zakorzenienie

Mam w planach zakup (przynajmniej ) odżywki i mleczka z tej serii. Mam pytanie do posiadaczek mleczka- czy dyscyplinuje "niesforne" końcówki i wygładza włosy?

Pozdrawiam

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 21:32   #239
Nicola22
Przyczajenie

GG do Nicola22

ja kupiłam w tym tygodniu szampon i ampułkę. Jeszcze nie miałam przyjemnosci sprawdzić ale mam nadzieje, ze mnie nie zawiedzie bo mam bardzo suche kłaczki az mi ich szkoda. Oczywiście dam swoją recenzje czy mi się sprawdziła czy nie.
Stary 2007-08-10, 14:14   #240
Angel@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
Mam pytanie do posiadaczek mleczka- czy dyscyplinuje "niesforne" końcówki i wygładza włosy?
O ile wszystkie produkty z tej serii mi pasują to mleczko nie. Nie wygładza włosków zbyt fajnie - wolę jakieś serum na końcówki. I mam wrażenie, że włosy są po nim jakieś twarde
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości