|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inglot
Cytat:
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
Tak, można złożyć kasetkę z 4 róży cenowo jest tak, że kasetka sama kosztuje 16 zł, a wkład 10 zł zwykły, 14 zł amc.
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie, tym razem zadam kilka pytan dotyczacych pedzli:
1. Mam dylemat czy wybrac 29po czy 28 po - ten drugi wyglada mi na szerszy i stabilniejszy, ale wlosie jest to samo, wiec to tylko kwestia rozmiaru, ktory powinnam dopasowac do wielkosci swojej powieki? 2. Takie samo pytanie dotyczy 4ss i 6 ss - ktory lepszy? 3. Czy jesli wykonuje makijaz tylko na sobie, to warto inwestowac w profesjonalny pedzel do podkladu 21t? wiem - higieniczniej, ale czy dokladniej i lepiej? Odrazu powiem, ze pedzle sa tylko dla mnie, nie zajmuje sie profesjonalnie makijazem, a jedynie eksperymentuje na sobie.
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie mni też to zastanwia ale te szminki w paletkach są mało popularne. Co prawda jedna Wizażanka je opisywała (ale też mówiła, że rzadko je używa i tylko kilka razy testowała je). Nie chce kupić jeśli będą nie fajne a co do szminek z Inglota (innych) nie mam przekonania :/
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
hej
moim zdaniem, te dwa pędzle warto mieć uważam, że są to jedne z lepszych pędzli inglota do cieni i służą do różnych czynności...*28po- jest dosyć duży, gęsty, ale dosyć płaski (w przeciwieństwie do 6ss), używam go do nałożenia cienia na całą powiekę, cienia pod brwi, dzięki temu pędzelkowi można uzyskać naturalny efekt i dyskretnie rozetrzeć cienie, *29po- dosyć płaski i mały pędzelek, który przy braku 28po nadaję się do nałożenia cienia na całą powiekę, osobiście używam go do rozcierania cienia (też w załamaniu powieki), jest bardziej precyzyjny niż 28po, ale trzeba się nim "naciupać" co czasem może dać niepożądany efekt i zepsuć nasz makijaż, *6ss- mięciutki, dosyć długi pędzelek, z miękkiego włosia, używam go do zdejmowania nadmiaru cienia, złagodzenia intensywności kolorów, stosuję go także do rozświetlacza, *4ss- dużo większy odpowiednik 6ss, moim zdaniem nie nadaję się do makijażu powiek, jest za duży, a znowu do nakładania różu zbyt cienki, nie mam na niego jakiegoś super pomysłu ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- a odnośnie pędzla 21t to zależy jakiego używasz podkładu... jeśli jest bardzo płynny to myślę, że warto kupić pędzel, ponieważ dzięki niemu nałożysz cienką warstwę i uzyskasz naturalny efekt, natomiast jeśli używasz cięższego podkładu typu revlon, dermablend pędzel 21t się nie sprawdzi... pozdrawiam ;*
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
o jezu to jest wiekszy niz ten ogromny 6ss?
Dla mnie on jest WIELKI :d
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Pe_ - dziekuje Ci za odpowiedz
Teraz sie przygladam tym pedzelkom w ulotce inglota i zastanawiam sie, bo do nakladania mam juz 9s i 11s, nimi robie dokladnie te czynnosci, ktore opisalas odnosnie 28 i 29po, wiec zastanawiam sie, czy jest sens wydawac dodatkowe pieniazki. Zdecyduje sie w takim razie na pewno na 6ss do mojego zbioru Co do podkladu to mam jeden w kamieniu, a drugi w plynie, ale dosc gesty (dior icone), wiec poki go nie zuzyje to z pedzlem rowniez sie wstrzymam.
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłabym 28po, bo ostatnio robię proste szybkie make upy ;-)
możesz jeszcze zobaczyć 10s ja go ostatnio polubiłam i nakładam nim cień w załamaniu ale to taki troszkę bajer
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, u mnie sprawa wyglada tak, ze w poprzednim salonie nie mieli wszystkich pedzli, a tam sie zaopatrywalam pierwszy raz, nie bylo ani 28 ani 29 po, wiec wzielam 9 i 11s, a teraz mnie one kusza strasznie, bo bardziej mi odpowiada ich wlosie
10s tez mi sie podoba, musze go na zywo zobaczyc. Kusi mnie jeszcze straszliwie 27tg, kolezanka z salonu strasznie go zachwala, ale mam 15bjf i 3p, wiec znow nie wiem czy nie bede powielac. Ale ostatnio na YT widzialam, ze dziewczyny nim podklad nakladaja
|
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
27tg fajnie nakłada się podkład, daje bardzo naturalny efekt
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na panie z salonu nie licze bo na poczatku mojej przygody takiej bardziej "na powaznie" z makijazem wybrałam sie po "rozcieracz" i panie wcisnely mi 80HP
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Super, to juz wiem na co zdecyduje sie w pierwszej kolejnosci. Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc
Ewwwa - mozemy podac sobie rece, mialam dokladnie taka sama sytuacje i tez dostalam 80hp i tez zaopatrze sie w 6ss do rozcierania.
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2010-10-31 o 22:37 |
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
80hp jest bardzo specyficzny niektórym może faktycznie służyć do rozcierania, dla mnie jest zbyt twardy i robi dziury... ale tak jak mówię każdy może mieć inne zastosowanie dla danego pędzla...
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec zdecyduje sie chyba na ten 6ss
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Raczkowanie
|
ja go polecam
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
A który pędzel do różu/ bronzera poleciłybyście mi?
18BJF wydaje mi się strasznie duuuuży a nie chciałabym mieć zaróżowionej połowy twarzy ![]() Myślę nad skośnym 3 P i nad 24SS
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory zawsze uzywalam pedzli nieskosnych - takich kulek Hmm ale w sumie super wydaje sie 24ss Ciezki wybor
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Do rozu to zdecydowanie 3p, mam 15 bjf i jest mniej precyzyjny niz 3p. 15bjf moim zdaniem jest za gruby i za szeroki, nadaje sie bardziej do podkladu w kompakcie albo pudru sypkiego. Takie jest moje zdanie.
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
az ja nabrałam ochoty na 3 P
a który jest lepszy do eyelinera: ten prosty czy zagięty? choc nie wyobrazam sobie malowania tym zagietym ale kiedys w ogole nie umialam robic kresek eyelinerem, wiec na pewno i to pojmę.
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi powiedzieć, czy Inglot ma paletki do brwi? Bo tych z Essence ze świecą szukać. Poza tym, orientujecie się w jakiej cenie jest paskowy bronzer?
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
No wiec jednak 3p wygrał
![]() Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Super, a wiesz może w jakiej cenie?
|
|
#3866 |
|
Crazy turtle lady
|
INGLOT CENNIK
![]() ![]() ![]() Pudry, róże, korektory: Pudry prasowane kaseta 2sz - 44zl-54zl (AMC puder 1szt 19zl, puder 1 szt. 14zl - Róże do policzków kasetka 4szt - 56 -68zl (AMC 1szt 13zl, zwykły 10zl) - Korektory do twarzy kaseta 5szt - 54zl (1szt 8zl) Cienie do powiek: - kasetki magnetycczne z kwadratowymi wkładami: K10szt 96zl (1szt cienia 8zl) K6szt 61zl K5szt 54zl K4szt 45zl K2szt 28zl - kasetki magnetyczne okrągłe wkłady: K10szt 86zl (1szt cienia po 7zl) K5szt 49zl - Kasetki na wkłady "paluszki" te długie 8szt 77zl (1szt cienia do dokupienia 15zl) 14szt 122zl 30szt 254zl - Kasetki na wkłady okrągłe z lusterkiem "pro" 3szt 29zl (wkład do dokupienia 10zl) 5szt 45zl Same kasetki magnetyczne puste: - duża prostokątna - 20zl, przy zakupie z cieniami kosztuje 14zl - mała prostokątna - 15zl, przy zakupie z cieniami 10zl Pomadki do ust kasetka 10szt - 86zl (1szt uzupelnienie 7zl) 5szt - 49zl Cień do brwi kasetka 5szt - 49zl (1szt do dokupienia 7zl) Wosk do brwi kasetka 5szt - 49zl (1szt 7zl) Posty dziękczynne należą się TYRIS Ceny są spisane ze stoiska Inglotowego, wiec nie zadawajcie pytań w stylu "czy na pewno" - jak chcecie wiedzieć na 100000 % to najlepiej się samemu zapytać
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszyscy ciągle pytają o te ceny!A ja mam głupie pytanie, ale może ktoś odpowie - czy do kasetki z różami można kupić dowolny róż (na logike wydaje mi się, że oczywiście tak, ale strona Inglota jakoś mnie zmyliła ) i czy w kasetce moge mieszać róże zwykłe z AMC ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3868 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ishi, jesteś boska.
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
39 zl,
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Dla mnie on jest WIELKI :d
Zapraszam 

) i czy w kasetce moge mieszać róże zwykłe z AMC ?