|  2009-11-16, 21:48 | #2371 | 
| Crazy turtle lady | 

Dot.: Inglot

http://www.zeberka.pl/art.php?id=6268 widziały to ? Jak kiedys spotkam p. Inglota to mu nawtykam na temat salonikow inglo w Polsce  cena za puder,roz i 3 cienie...34 dolce..,. 
				__________________ | 
|     | 
|  2009-11-16, 21:50 | #2372 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wroclaw 
				 | 

Cytat: 
 P.S. Cerze mycie szmponem pedzli nie zaszkodzi, szmpon zazwyczaj jest delikatniejszy niz zele do ciala i niektore do twarzy. Jedynie co moze zaszkodzic cerze to nie mycia pedzli. Edytowane przez edyt Czas edycji: 2009-11-16 o 21:55 | |
|     | 
|  2009-11-16, 21:55 | #2373 | |
| Ona przychodzi nocą ;) Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Cytat: 
  Przyznaję, że pędzle do cieni traktuję bardziej po macoszemu, niż te do twarzy. Powieki raczej mi nie podrażni - chodzi bardziej o wypłukanie koloru. Poza tym po każdym użyciu bardzo dokładnie wycieram i strzepuję pędzel. Ale do twarzy... to już poważniejsza sprawa i trzeba o to dbać  Dziękuję za odpowiedź   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     | 
|  2009-11-16, 22:01 | #2374 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

|  2009-11-16, 22:08 | #2375 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Dokładnie 14zł, dzisiaj kupiłam 2 butelkę  Ja zwykle używam jak chce właśnie oczyszcić pędzle do oczu z cieni i czasem do tych do twarzy  A na grubsze mycie używam dziecięcego szamponu   
				__________________ insta: agatalac | 
|     | 
|  2009-11-16, 22:12 | #2376 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Wiecie co wkurza mnie to, bo gdyby nie my, polacy, a własciwie polki to p. Inglot nie miałby sklepu w NY, a okazuje sie ze Oni tam maja wszystko lepiej niz my WRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!! !!! 
|  2009-11-16, 22:12 | #2377 | 
| Zakorzenienie | 

Ja sie przyznam, ze pędzle myje szamponem do wlosow. Przeciez pędzle to tak naprawde wlosy   Zawsze je dokladnie plucze i pozostawiam do samodzielnego wyschniecia   | 
|     | 
|  2009-11-16, 23:03 | #2378 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2009-11-17, 03:06 | #2379 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 

__________________ by Katii   | |
|     | 
|  2009-11-17, 10:29 | #2380 | ||
				 | 

Cytat: 
  , piatke z cieniami... Osobiscie widzialam dziesiatki na cienie. Okraglych piatek na magnes jeszcze nie ale pewnie niedlugo tez wejda. Poprostu w NY nie maja starych zapasow i wszystkie nowosci sa od razu. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat: 
 Teraz maly ot, podobno wraz z podwyzka cen spadla jakosc lakierow i to bardzo. Jesli tak dalej pojdzie z podwyzkami i spadkiem jakosci to inglot moze sie przeliczyc. | ||
|     | 
|  2009-11-17, 10:42 | #2381 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Tam, gdzie rosną poziomki... 
				 | 

Cytat: 
  , i jeszcze portfel świeci pustkami  Dużo tam było tych paletek? Bo nie wiem, czy mam coś kombinować i pędzić tam dzisiaj, czy poczekać ze spokojem do weekendu... | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-11-17, 10:45 | #2382 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

co do lakierów to kupiłam 331 - kolorem byłam zachwycona ale - pierwsza warstwa to same smugi, pędzelek robi wrażenie zbyt wąskiego i ciężko się nim maluje. W promocji za 18zł plus parę groszy przesyłki mogę mieć OPI lakier więc inglotowi w tej kwestii podziękuję    | 
|     | 
|  2009-11-17, 13:38 | #2383 | |
| Crazy turtle lady | 

Cytat: 
  Pewnie za jakis czas zamknie sie saloniki i bedziemy robily zbiorowe zamowienia z zagranicy   
				__________________ | |
|     | 
|  2009-11-17, 16:11 | #2384 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale co do zmowien przez internet to bylabym bardzo za. Np. skladanie zamowienia na paletki cieni itp przez net zrobic. Dla osob ktore nie maja inglota w miescie, albo wysepki z ogreniczonym asortymentem byloby jak znalazl. | |
|     | 
|  2009-11-17, 20:18 | #2385 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
 Mnie też to wkurza. Widać jak facet jest wdzięczny swoim polskim klientkom. Wystarczy spojrzeć na polską stronę internetową Inglota. 
				__________________     Ciężki jest los współczesnej kobiety. Musi ubierać się jak chłopak,  wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń. | |
|     | 
|  2009-11-19, 20:41 | #2386 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Tam, gdzie rosną poziomki... 
				 | 

Kupiłam paletkę promocyjną      | 
|     | 
|  2009-11-20, 09:09 | #2387 | ||
| Zakorzenienie | 

Wrzuc ja na watek "Swatche kosmetykow Inglot"   Edyt, przyznaje dawno nie byłam w Inglocie. Dawno= sierpien, bo wtedy byłam ostatni raz w Polsce, a w grudiu znowu bede  Jezeli sa juz te palety magnesowe to sie ciesze, ale zastanaiam sie czy w "moim" salonie tez beda, bo Oni tam zawsze maja troche mniej niz inni  . Gdzie jest ta Twoja 5? Mozesz mi podac link? Poogladałabym sobie  , plosie   
|  2009-11-20, 11:49 | #2388 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ja właśnie przedwczoraj zajrzałam do Inglota w ZT, żeby się po prostu rozejrzeć, zobaczyć nowości- bo całkiem długo tam nie zagladałam. No i jak zawsze wychodziłam stamtąd zrelaksowana od samego patrzenia   - to akurat wtedy strasznie mnie wkurzyli.  Było tam oprócz pań inglotowych dwóch facetów- 1 to chyba jakiś makijażysta, a 2-gi zachowywał się jak buc normalnie- b. natrętny, protekcjonalny i na siłę tłumaczył mi zasadę freedomów, mimo że odpowiedziałam miło, że mam już kilka paletek (nie mówiąc o tym, że co chwila musiałam wyjmować przez niego słuchawki z uszu  ) No i ciągłe patrzenie na ręce, stanie obok- nie no naprawdę rozczarowała mnie ta wizyta, nawet nic nie kupiłam z tego zaszczucia  A normalnie panie z tego salonu były miłe i nienachalne. Ale dzisiaj mój kochany pan mąż zabiera mnie do innego salonu, może tam sobie zrobię zakupy na spokojnie. W Złotych widziałam też te paletki magnesowe- całkiem ciekawy patent tylko trzeba się do tego przeciągania/sciągania wieczka przyzwyczaić. Kusi mnie trochę paletka na 4 róże. Te długie paletki na cienie kwadratowe albo pomadki też wyglądają profesjonalnie. No i widziałam jeszcze takie quady. Ceny cieni do paletek poszły w górę chyba, bo kosztują 8 zł każdy kształt, a chyba wcześniej kółka były po 7 zł. Nie wiem, po ile te nowe magnesowe kasetki, bo pan mi rezolutnie odpowiedział- ale samych kasetek nie sprzedajemy  Widziałam jeszcze te nowe podkłady- sticki i musy. Nieżle się ten inglot rozwija, mam nadzieję, że w konsekwencji się stąd nie zwinie   | 
|     | 
|  2009-11-20, 21:12 | #2389 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Opole 
				 | 

enkore ostatnio pokazywal te paletki z salonu w usa   wzbudzily duze zainteresowanie   | 
|     | 
|  2009-11-20, 21:34 | #2390 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Cytat: 
  . No ale zdecydowałąm się, kolory wybrałam, zapłaciłam i poleciałam na autobus. No i sobie paletkę otwieram a tam - brak aplikatora (nie mówiąc już o tym że cienie były włożone nie tak jak chciałam ale mniejsza z tym). Czytałam już tutaj, że często się to zdarza, rozumiem żeby nie dawali do pojedynczych cieni, ale do paletki jeśli w niej jest nawet specjalne miejsce??  Powinno to być standartem. Nie mówiąc już o tym, ze najpierw chwilkę stałam czekając aż rzeczona Pani mnie zauważy, to w tym czasie jak tylko przechodziła jakaś taka "odstawiona pięćdziesiątka" (torba Prada, futro, złoto), to odrazu podleciała... W obsługę lepsza powinni zainwestować bo jak widzę tu co się czasem dzieje to skandal  
				__________________ http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2009-11-20 o 21:41 | |
|     | 
|  2009-11-20, 23:47 | #2391 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Neverwhere 
				 | 

Cytat: 

__________________ "To, że zwierzę jest duże, nie oznacza, że nie potrzebuje czułości. Jakkolwiek duży Tygrys się wydaje, potrzebuje tyle czułości, ile Maleństwo." | |
|     | 
|  2009-11-21, 00:13 | #2392 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: Trójmiasto 
				 |  Dot.: Inglot 

Tylko do dużych kasetek są aplikatory gratis   I to nie jest widzimisię sprzedawczyń, tylko firma przysyła wyliczone ilości tego ;/ albo i nie przysyła... | 
|     | 
|  2009-11-21, 01:06 | #2393 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Neverwhere 
				 | 

widocznie nie ma porozumienia w tej firmie   u nas w mieście do każdej kasetki jest 5 aplikatorów gratis i przysyłają tyle ile się zamówi [jeśli posiadają] nie wiem jak jest gdzie indziej   
				__________________ "To, że zwierzę jest duże, nie oznacza, że nie potrzebuje czułości. Jakkolwiek duży Tygrys się wydaje, potrzebuje tyle czułości, ile Maleństwo." | 
|     | 
|  2009-11-21, 01:57 | #2394 | ||
| Zakorzenienie | 

Hmmm dziwne, ja tez jestem wrecz zasypywana aplikatorkami (do kazdego najmniejszego cienia). Juz mowie ze mi maja ich nie dawac bo i tak uzywam pedzli, a mimo to czesto w siateczce znajduje    
|  2009-11-21, 09:11 | #2395 | ||
				 | 

Cytat: 
 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1828 Dziesiatka wyglada idzentycznie tylko ma dwa rzedy piatek. Wydaje mi sie ze sprzedawczynie mowily cos o tym ze dziesiatki z cieniami kosztuja 100pln  Ale srednio sluchalam, bo wtedy wlasnie kupowalam paletki promocyjne. Cytat: 
 | ||
|     | 
|  2009-11-21, 10:24 | #2396 | ||
| Zakorzenienie | 

Edyt to juz wiem czemu nie widziałam Twojej pieknej   paletki- to było w sierpniu, a ja wtedy bylam w Polsce (a tam nie mam podłaczenia do internetu), no i w kazdym razie w tym czasie w "moim" Inglocie nie było tych paletek. Mam nadzieje ze juz teraz na swieta beda.... tylko czy ja jeszcze potrzebuje jakis cieni do powiek?   
|  2009-11-21, 12:15 | #2397 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Opole 
				 | 

ja na 5 kasetek tylko 2 razy dostalam aplikatorki (i to na wyspie a w salonie nie dostalam) W sumie mogliby dac chociaz po 2 do 5tki:/ Wiecej sie nie miesci i tak. | 
|     | 
|  2009-11-21, 17:22 | #2398 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

no to pięknie- ja wczoraj byłam na zwiadach w innym salonie i mi pani powiedziała, że piątka kółkowa w magnesowej kasetce kosztuje 49, a kwadratowa 54 (bo kwadraty mają większą gramaturę- chociaż nie wiem, jaki to ma sens, bo cena pojedynczego cienia jest taka sama 8 zeta). Więc sobie pomyślałam, że już wolę normalną pro 5, bo ma lusterko   4 róże w magnsowej to podobno 68. Jeżeli jest taki rozstrzał cenowy w różnych miejscach, to bardzo źle   | 
|     | 
|  2009-11-21, 18:05 | #2399 | |
| Crazy turtle lady | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2009-11-22, 17:13 | #2400 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Oj to ja musze napisac, ze u mnie dziewczyny w Inglocie sa bardzo mile i zawsze fachowo radza. Nie sa natretne, ani nic z tych rzeczy. Ale aplikatorow do zadnych cieni nie dostalam  Nie ubolewam, bo i tak uzywam pedzelkow, no ale fakt jest fakt. Jak odzyskam aparat to wkleje na swatchach swoje nowosci   
				__________________ Lubię siłę czerni, i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Zapraszam
 Zapraszam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)