|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Powiedzcie dziewczyny czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne zażywania tabletek na włosy ??
Jeśli tak to jakie ? i po czym ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
![]() |
#3003 |
Rozeznanie
|
Ja zrezygnowałam z tabletek do włosów, brałam po 2-3 miesiące ale większość mi nie pomagała. Więc przerzuciłam się na napary, wcierki itp. Chociaż ostatnio planuję kupić tran i kwas Omega3, mooże pomoże ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3005 |
Rozeznanie
|
Tfu, miało być z omega3. Mój błąd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3006 |
Raczkowanie
|
![]()
(Powiedzcie dziewczyny czy wystąpiły u Was jakieś skutki uboczne zażywania tabletek na włosy ??
Jeśli tak to jakie ? ) Tak. Poprawiła się skóra, wygładziła ale i paznokcie wzmacniają się i szybciej rosną. Mam hybrydy więc szybciej jest odrost. Nie żałuję bo włosy wzmocnione a to najważniejsze ![]() Uwaga. Z suplementami nie wolno przesadzać ze względu na wątrobę. Edytowane przez beacik2 Czas edycji: 2015-06-21 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupowałam kiedyś cynk za 4 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3008 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Wypadające włosy
Iker u mnie cala rodzinnka jest na class a collagen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3009 |
Konto usunięte
|
Ja ze swojej strony mogę polecić Vitapil. Za każdym razem jak do niego wracam jestem mega zadowolona. Murowany wysyp baby hair
![]() A co sądzicie o L'biotica włosy i paznokcie? Brała któraś z was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3010 |
Przyczajenie
|
![]()
Co zrobić żeby włosy nie wypadały? Polecacie jakiś szampon lub odżywkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadanie włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3012 |
Przyczajenie
|
Próbowałam tej kuracji, naprawdę pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3013 |
Przyczajenie
|
Masowe wypadanie włosów
Witam, wiem ze jest masa tych postow i tematów, przeszukuje internet juz ktorys dzien i nie moge znaleźć nic konkretnego ;( wlosy wypadaja mi garsciami, lekarka polecila mi selen w tabletkach ale nie widze zadnego efektu ;( problem mam taki ze jestem zagranica i nie mam jak udac sie do lekarza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3014 |
Przyczajenie
|
Bio Silica Max - ktoś brał?
Hej dziewczyny, mam pytanko czy któraś z Was brała Bio Silica MAx? Zastanawiam się nad czymś wzmacniającym włosy i poprawiającym stan paznokci. Wczoraj spędziłam ponad godzinę na porównywaniu składów suplementów dostępnych na rynku i wygląda na to, ze ta bio silica wysuwa się na pierwsze miejsce. Ale wolę dopytać czy Wizażanki już ją stosowały i czy są zadowolone zanim kupię
![]() To jak? Działa czy nie bardzo? (wiem, że suple mi nie zastąpią zdrowego odżywania, nie chcę zastępować zdrowej diety tylko ją uzupełnić) Będę wdzięczna za Wasze opinie i podpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3015 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bio Silica Max - ktoś brał?
Masz rację, że skład jest chyba najlepszy. Ja brałam przez 3-4 miesiące. Jednak efektów spektakularnych nie zauważyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3016 |
Rozeznanie
|
A ja musze pochwalić bio silikę, niestety trzeba brać 2 tabletki dziennie i opakowanie wystarczy na 2 tygodnie ale warto. Paznokcie mega mocne, z włosami nie wiem, bo zazywam mnóstwo innych leków. Ostatnio farmaceutka sprzedała mi bio silika max 40+ bo max to lepsza i niestety skład zamiast lepszy ma o 50% uboższy.Dawkowanie korzystniejsze ale działanie mizerne. Nie dajcie się nabrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3017 |
Przyczajenie
|
Bio Silica Max wystarczy jedna tabletka dziennie. Podobno już po 3 tygodniach widać efekty. Zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3018 |
Raczkowanie
|
Ja teraz biorę, w innym wątku mi dziewczyny poleciły jak szukałam czegoś na włosy i paznokcie. Sporo dobrych opinii słyszałam, wszystko wskazuje na to, ze faktycznie mają najlepszy skład na rynku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak najlepszy skład, bo musiałby być stworzony dokładnie pod Twoje potrzeby i braki. Po prostu tam jest dużo wszystkiego i można trafić na swoje niedobory - wtedy pożądany efekt będzie. Jeśli nie masz żadnych braków nic się nie zmieni.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
Czyli co jest korzystniejsze bio silica czy bio silica max?
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że moja wypowiedź powyżej odpowiedziała na to pytanie. Najlepsze jest przyjmowanie tego czego Ci brakuje.
Nie znam dokładnych składów tych 2óch suplementów, po nazwie wnioskuję tylko, że w Silice Max wszystkiego (albo części) składników jest więcej. Ale czy to takie dobre? Jeśli nie masz braków, lub jeśli akurat przyjmujesz w normalnym jedzeniu któryś ze składników, którego dawka w Silice jest końska - możesz sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. Nie lubię suplementów, które zawierają wielokrotność dziennych norm witamin i minerałów. Przecież coś się z tym musi dziać, organizm musi się nadmiaru jakoś pozbyć. Jeśli nie ma się galopujących niedoborów popartych badaniami i wyraźnego zalecenia od lekarza - nie tykam.
![]() |
#3022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałam suplementować magnez, gdy piłam rano kawę (jedna filiżanka) i miewałam skurcze, które powodowały kilkudniowe zakwasy i problemy z wstawaniem z łóżka o poranku. Od czasu do czasu suplementuję żelazo, bo po prosu mój organizm nie radzi sobie z jego wchłanianiem z pożywienia.
![]() |
![]() |
#3024 |
Przyczajenie
|
No raczej jeśli nam niczego nie brakuje, to nie mamy problemów ze skórą, włosami i paznokciami
![]() Ja jeszcze w życiu nie słyszałam, żeby komuś się stała krzywda od przyjmowania "urodowych" suplementów. Trzeba to tylko robić z głową. Jeśli widzisz, że dajmy na to właśnie ta Bio Silica Max ma najwyższą dawkę skrzypu polnego, to po prostu już nie przyjmujesz go w innych postaciach. I tak dalej. Bardzo proste. A odpowiadając na pytanie czy lepsza Bio Silica czy Bio Silica Max - max musisz łykać tylko jedną tabletkę zamiast dwóch tak jak tu dziewczyny wcześniej pisały. I jeszcze nie słyszałam, żeby jakiś preparat zawierał wielokrotność dziennego zalecanego spożycia. Maksimum to 100%, nigdy więcej. A i tak to 100% dotyczy przeważnie składników, których na co dzień tak łatwo nie znajdziesz w zwykłej diecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
A stosowałyście może takie tabletki Quinoral lub Oenobiol Anti- Chute? obie mają bardzo dobre opinie i nie wiem na które się zdecydować a różnica w cenie jest dość spora....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo wiele ziół (i nie tylko) wpływa na gospodarkę hormonalną. Można rozbujać gospodarkę, a można nawet zafundować sobie ciążę. Negatywne skutki? Proszę Cię bardzo: wspomniany tutaj skrzyp lub pokrzywa piękne wypłukują witaminę B2 powodując bolesne zajady. To nie jest bardzo niebezpieczne, wystarczy odstawić i wzamian zrobić kilkudniową kurację witaminą B, ale po co? Nie lepiej przyjmować skrzyp czy tam pokrzywę w mniejszych ilościach? To, że coś teraz nie powoduje negatywnych skutków nie znaczy, że nie wywoła ich za jakiś czas. Dużo niepotrzebnych witamin jest np wydalane z moczem, ale to za to oznacza, że obciążasz nerki. Długofalowo możesz za ileś tam lat odczuć tego skutki. Co do kilkakrotnych norm, proponuję poszukać suplementy biotyny. Zdarzają się dawki 1000% dziennego zapotrzebowania, popularne bardzo na zagranicznych (chyba amerykańskich) blogach/vlogach. Suplementacja to temat rzeka i żeby ją stosować trzeba zdobyć trochę wiedzy, a wiele dziewczyn nadal potrafi powielać składniki (słusznie o tym wspomniałaś).
![]() |
![]() |
#3027 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Widzę, że w jednym na pewno się zgadzamy w 100% - w tym, żeby suplementować mądrze i świadomie. Czytać skład i nie powielać w innych preparatach. Niektóre dziewczyny rzucają się na te wszystkie polepszacze, miksują, biorą po 5 na raz i zamiast pomóc organizmowi tylko sobie robią krzywdę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie o to chodzi, środki zawierające duże dawki (albo nawet te poprawne) + stosowanie kilku rzeczy na raz, np: suplement + kuracja drożdżami/siemieniem/skrzypokrzywą - jest błędna, ale wiele dziewczyn na początku rzuca się na wszystko jednocześnie. Takie kuracje to nie zabawa i tak, trochę wiedzy i świadomość co jak działa i co zawiera jest niezbędne ![]()
![]() |
![]() |
#3029 |
Raczkowanie
|
Dziwczyny mogę połączyć Biotebal 5 i revalid ? pytanie to już padało z tego co widze, ale nie było jednoznacznej odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3030 |
Przyczajenie
|
anettka9988 niby w składzie się jakoś tam nic mocno nie powtarza, tylko pytanie po co aż tak końska dawka? Już sam Biotebal jest właśnie jednym z przykładów tych preparatów o których mówimy, które gruuuubo przekraczają normę spożycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.