|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Jeżeli nie masz indywidualnych przeciwwskazań spokojnie możesz brać wszystko na raz. Ja łykam biotynę, skrzyp podwójną dawkę i mega krzem. Wcieram jantar, zastanawiam się nad ampułkami z placentą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam to i to. Ale stwierdziłam, że skoro będę głowę psikac lotionem z Vitapilu, to od razu wezmę do tego tabletki tej samej firmy. Jak skończę 2 msc kuracje, to zobaczę, jak mają się do tego efekty. Jeśli będą niezadowalajace, to przerzuce się na revenal
![]() Wpływ na Vitapil miało też to, że bliska mi osoba stosuje ta kurację i jest bardzo zadowolona z efektów. Chcę sprawdzić, bo może akurat i mnie pomoże ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam już w zestawie z tabletkami za 50 zł
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz biorę biotynę Puritan's w oleju (podobno lepiej przyswajalna) 5 mg, Mega Krzem w tej samej dawce i skrzyp polskiej firmy w ilości również 1000 mg i mam wypryski. Zastanawiam się co mi zaszkodziło ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Na marginesie: po tym Mega Krzemie paznokcie mam jak sztuczne ![]() I jeszcze jedno pytanie: co sądzicie o włączeniu oleju lnianego bądź wiesiołka do diety by upłynnić ten łój, może to wyeliminuje pryszcze. Czy radzicie z czegoś zrezygnować? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Dalyscie mi do myślenia. Biorę biotynę i plecy mam wysypane. A mega krzem gdzie kupie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Apteki, Super-Pharm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Biorę dwie tabletki dziennie więc opakowanie mam na miesiąc. Czy wpłynął na kondycję włosów to nie wiem ale moja siostra spierała się ze mną, że paznokcie mam sztuczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Czy na wypadanie włosów na tle hormonalnym pomogą choć trochę jakieś tabletki? Warto w ogóle brać? Ma ktoś może doświadczenie w tym temacie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Przyczajenie
|
Ja na wypadanie włosów na tle hormonalnym kupiłam dziś w aptece: Bio-silica max, Doppel herz aktiv na prostatę forte (nie było sterko, a że już mi się kończy opakowanie - wzięłam zamiennik, niestety zawartość palmy jest w nim 2-krotnie niższa), siemię lniane i dodatkowo Żelazek (żelazo z wit.C).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem. Włosy gubiłam jak kot sierść na wiosnę. Odżywki, mazidła, domowe sposoby itd. bez większej poprawy. Ale trafiłam na podobny temat na innym forum i polecali tam suplement xxx Skład miał bardzo bogaty, pokusiłem się i wypróbowałam. Specyfik okazał się strzałem w dziesiątkę, tak odzywił mi włosy ze szok, praktycznie nie wypadają już a z wyglądu kolosalna różnica.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-04-03 o 12:00 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgłosiłam Twoja reklame ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-04-03 o 12:00 Powód: reklama w cytacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten skład naprawdę wspirea kondycję włosów, nie zrobisz sobie krzywdy? - - - - - - - Ja biorę Revalid po przerwie, 2 tygodnie ale narazie zero efektu. Zobaczymy ![]() Myślę czy by nie pić SKRZYPOPOKRZYWY - czy wiecie czy z torebek to ten sam efekt czy lepiej kupić w liściach i zaparzać? jak tak, to gotować to czy zalać wodą wystarczy? woda ile ma mieć stopni? brałyście może beauty vitalsss? Anwen o tym piszę, że ogromny porost włosów był dzięki niemu a pirwszo słyszę o tym produkcie i nie mogę znaleźć gdzie go kupić... to KIEDYŚ było w Biedronce i już jest niedostępne? http://www.anwen.pl/2013/05/podsumow...y-wosy-na.html
![]() |
![]() |
#3166 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
O beauty vitalsss się nie wypowiem, bo nigdy tych tabletek nie brałam. Edytowane przez nikki2676 Czas edycji: 2017-04-04 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
BAN stały
|
W moim przypadku (wypadanie włosów związane z silnym stresem) pomógł mix składający się z:
- cynku (dawka 10mg) - biotyny (wystarczy zwykła biotyna marki no-name, bo jest o połowę tańsza od Biotebalu) - oleju z wiesiołka (dobry i tani jest polski Gal) - ampułek Vichy dercos |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś może zażywał Bamboo Extract firmy Swanson ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Przyczajenie
|
Pomocy za nie długo nie będę miała włosów
Kochani mam niedoczynność tarczycy i strasznie mi włosy wypadają , które farbuje . Niestety za niedługo nie będę miała włosów czy któraś z Was może mi poradzić jakie tabletki mogę brać czy też odżywki które naprawdę pomogą . Będę Wam dozgonnie wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Rozeznanie
|
]
Ja używałam ![]() ![]() Edytowane przez maiia Czas edycji: 2017-06-13 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Przyczajenie
|
Kochani, wiadomym jest, że preparaty z biotyną są najbardziej skuteczne, jeśli chodzi o wzrost włosów i ich ładny wygląd. Ja stosowałam do tej pory xxx w saszetkach, który słodzony jest stewią, zawiera żelatynę i aż 5 mg biotyny. Po rozpuszczeniu pyszny pomarańczowy napój, polecam
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-06-20 o 09:43 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
Pamiętajcie tylko dziewczyny, że bez odpowiedniej diety suplementy nic nie dadzą. Przy osłabionych włosach szczególnie trzeba zadbać o żelazo, witaminy A i B, cynk, magnez i aminokwasy siarkowe oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Nasz jadłospis warto uzupełnić o warzywa ciemnozielone i strączkowe, mięso drobiowe, ryby, jaja, owoce (również suszone) ciemne pieczywo i orzechy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj źródła bo pierwszo słyszę by biotyna była NAJBARDZIEJ skuteczna ale może coś mnie ominęło ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#3174 |
Rozeznanie
|
Zaczęły wypadać mi włosy i myślę o Revalidzie, bo czytałam sporo postów do tyłu i jest tu chyba najbardzej zachwalany.
Zastanawia mnie jednak czy Revalid pomoże też na np. paznokcie? Czy Na skórę i paznokcie kupić osobne tabletki ?
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() revalid jets super, no i to lek a ni esuplement. polecam wcierkę z kozieradki też ![]() albo wcierkę z seboradin lotion czerwony - mi kiedys super pomogl na wpadanie i porost wlosow ![]()
![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak na szybko bo jestem w drodze do galerii, chciałabym kupić w aptece coś skutecznego na włosy, tak aby je odżywić, żeby były bardziej odżywione, co polecacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
A ja zażywam Merz specjal niemiecki świętym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
biorę skrzyp vit, nie wiem czy będzie dobry?
Wybierz mężczyznę, który będzie niszczył twoją szminkę, a nie tusz do rzęs. Zawsze trzeba działać, źle czy dobrze, okaże się później, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania, czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Raczkowanie
|
Łykałam Revalid przez 3 miesiące (czerwiec, lipiec sierpień). Mam sobie teraz zrobić przerwę trwającą 1 miesiąc i potem znów zacząć łykać produkt przez kolejne 3 miesiące. Niestety wypadanie wzmaga się u mnie w okresie sierpień-listopad, boję się, że jak teraz (tj. we wrześniu) nie będę łykać leku to znowu dojdzie do zwiększenia wypadani (tak u mnie bywa). Brać Revalid dalej i nie robić przerwy? A może go czymś zastąpić?
Jak to jest z tymi przerwami w braniu suplementów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy za nie długo nie będę miała włosów
Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy i zauważyłam, ze włosy mi sie poprawiły po zmianie diety. Jem więcej mięsa i warzyw, ograniczam węglowodany i unikam glutenu i nabiału. Żelazo poszło w górę bez suplementacji i myśle ze to zasługa mięsa. A włosy mniej wypadają przez żelazo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.