Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-16, 19:16   #3211
Wizazanka492
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A ja myslalam ze masz zwykla odzywke w tubce Mnie ona obciaza tylko jak jej dam za duzo (od nasady i sporo nałoże) a tak to jest ok. Po niej i po szamponie z tej serii mam puszyste wlosy (odbite od glowy) ale to w głownej mierze (albo całkowitej) zasługa szamponu, wiec może powinnas go wyprobowac albo jakiegos innego dodajacego objetosci A ten Twój seboradnin to do jakich wlosow jest?
Moj jest do przetluszczajacych sie i jest naprawde ok. Teraz juz mi sie konczy i musze kupic 2 Po nim i lotionie z tej serii wlosy sa bardzo puszyste To jest moj najlepszy szampon jakiego uzywalam
Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 08:22   #3212
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka492 Pokaż wiadomość
Maseczka tak jak mowilam 1 raz uzylam i troszke mnie zawiodla Włosy sa po niej obciazone, a ja lubie puszyste. Chcialabym jakos wzmocnic moje wlosy, bo sa cieniutkie, ale te odzywki powoduja ze na drugie dzien mam przetluszczone wlosy, tak samo bylo po waxie
mam tak samo po drogeryjnych maseczkach i odzywkach...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 14:31   #3213
aluapome
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie dotyczące olejku rycynowego. A mianowicie jak go stosować? Czy nakładać go jedynie na końcówki włosów a później spłukiwać? Czy może na całą długość włosów? Pytam, ponieważ słyszałam, że dobrze działa na włosy oraz rzęsy. Proszę o wskazówki.
Z góry dziękuje. ; )))
aluapome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 14:39   #3214
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluapome Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie dotyczące olejku rycynowego. A mianowicie jak go stosować? Czy nakładać go jedynie na końcówki włosów a później spłukiwać? Czy może na całą długość włosów? Pytam, ponieważ słyszałam, że dobrze działa na włosy oraz rzęsy. Proszę o wskazówki.
Z góry dziękuje. ; )))
Ja wmasowuje olejek głównie w skórę głowy, choc rozcieram go też na całej długości włosów. Pozostawiam tak na noc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 14:46   #3215
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Z góry dziękuje. ; )))
Niektóre dziewczyny dają go na skórę głowy i włosy, inne tylko na włosy. Jedne na 2 godziny, drugie na całą noc. Jedne nakładają sam olejek, inne mieszają go z żółtkiem i/lub cytryną i/lub naftą itd.
Musisz sama wypróbować jaki sposób tobie podpasuje najlepiej
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 15:13   #3216
aluapome
Przyczajenie

Dziękuje bardzo.
Postaram się wypróbować go na różne sposoby. ; )))
Stary 2007-09-17, 20:04   #3217
Gosiurek
Wtajemniczenie

Olejek rycynowy dobrze jest wcześniej odrobine podgrzać (ja wylewam na spodek i trzymam chwilę na parze) bo nieporównywalnie lepiej się nakłada,ostatnio stosuję razem z olejkiem kokosowym ale jak na razie znaczącej różnicy nie widzę (zaznaczam że taką mieszankę zastosowałam dopiero 2 razy). W każdym razie nakładam na godzinkę,dwie na włoski bez wcierania w skórę,bo mnie podrażnia.
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 20:11   #3218
adulka.p
Zakorzenienie

ja buteleczke z olejkiem rycynowym podgrzewam w taki sposob, ze strumien cieplej wody<z kranu> kieruje na bok i dol buteleczki chwilka i olejek robi sie cieply i bardziej plynny, dzikei czemu latwiej go aplikowac na wloski

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 22:17   #3219
aluapome
Przyczajenie

A mam jeszcze takie pytanie: Ile razy w tygodniu go stosować? Można codziennie? Bo jak na razie kupiłam mała buteleczkę, więc jeśli należy używać codziennie to chyba będę musiał dokupić. ; ))
Stary 2007-09-18, 07:40   #3220
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
A mam jeszcze takie pytanie: Ile razy w tygodniu go stosować? Można codziennie? Bo jak na razie kupiłam mała buteleczkę, więc jeśli należy używać codziennie to chyba będę musiał dokupić. ; ))
raz w tygodniu chyba w zupełności wystarczy...
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 16:59   #3221
Wizazanka492
Zadomowienie

Hej mam pytanie.
Jaki mam teraz kupic szampon do moich cieniutkich i szybko przetluszczajaycyh sie, opadajacych wlosow?
Od 2 miesiecy myje w Seboradinie i nie wiem czy mam kupic 2 butelke? Czy zmienic na inny? ale na jaki? jutro chce jakis kupic ale nie wiem jaki...Myslalam nad Pregeine, ale on nie wiem czy bedzie taki dobry jak Seboradin 9bo Seboradin jest leczacy) .
Dziewczynki blagam o wszystkie mozliwe rady...
Stary 2007-09-18, 17:10   #3222
aluapome
Przyczajenie

Jeśli zauważyłaś, że Seboradin Ci pomoga to raczej nie powinnaś z niego rezygnować i kupić jeszcze jedną butelkę.
A co do Pregaine to jest on przeznaczony do delikatnych włosów. Ale dobry efekt uzyskuje się dopiero po kilku myciach. Więc moim zdaniem powinnas zostać przy tym co masz.
Zobaczmy jeszcze co odpiszą inne dziewczyny, pewnie doradzą Ci coś skutecznego. ; )))
Stary 2007-09-18, 18:58   #3223
Selebrim 1992
Raczkowanie

GG do Selebrim 1992

Mam pytanie(kolejne) co jest lepsze dla włosów czesanie szczorką czy grzebieniem?

Selebrim 1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 20:06   #3224
Gosiurek
Wtajemniczenie

Według mnie grzebień z szerokimi zębami.Jeszcze o olejku,ma działanie drażniące skórę głowy,dzięki któremu poprawia ukrwienie a przez to odżywienie i wzrost włosa.Niestety u niektórych osób działanie to może nasilać wypadanie włosków.Jeśli nie zauważy się takiego dzialania,to myślę że można używac codziennie
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 20:19   #3225
mikrojustyna
Raczkowanie

GG do mikrojustyna

Przed myciem włosów używam nafty z biopierwiastkami którą wcieram we włosy 10min wcześniej . Czy myślicie, że mogłabym dolać do niej olejku rycynowego i tę mieszankę wcierać we włosy?
mikrojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 08:01   #3226
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mam pytanie.
Jaki mam teraz kupic szampon do moich cieniutkich i szybko przetluszczajaycyh sie, opadajacych wlosow?
Od 2 miesiecy myje w Seboradinie i nie wiem czy mam kupic 2 butelke? Czy zmienic na inny? ale na jaki? jutro chce jakis kupic ale nie wiem jaki...Myslalam nad Pregeine, ale on nie wiem czy bedzie taki dobry jak Seboradin 9bo Seboradin jest leczacy) .
Kup Seboradin, jesli wiesz ze Twoje wlosy nieprzyzwyczajaja sie szybko do jednego szamponu. Ja nigdy nie moge kupic 2 butelek pod rzad bo w moim przypadku szampon jest nieskuteczny po dluższym stosowaniu (słabiej oczyszcza), nawet czasami pod koniec butelki przestaje dzialac jak powinnien Ja teraz używam tego http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19973 mimo ze ma takie kiepskie oceny to mi sie narazie podoba. Coprawda nie daje jakis powalajacych rezultatów ale dobrze oczyscza i dodaje objetosci (nawet po waxie wlosy w miare normalnie wygladaja, a nie jak jakies przylizane straki). Co do wypadania i wzmocnienia to narazie za wiele powiedziec nie moge bo uzywamdopiero od 3dni Potem wypróbuje tego http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20216 tylko obawiam sie ze jesli sa to szampony przeznaczone do przetłuszczajacych sie wlosow to oprócz skóry wysuszaja tez wlosy Ja tak mam z herbal esences po ktorym wlosy sa troche suche

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Według mnie grzebień z szerokimi zębami.Jeszcze o olejku,ma działanie drażniące skórę głowy,dzięki któremu poprawia ukrwienie a przez to odżywienie i wzrost włosa.Niestety u niektórych osób działanie to może nasilać wypadanie włosków.Jeśli nie zauważy się takiego dzialania,to myślę że można używac codziennie
A skoro podrażnia to nie pobudza gruczołów i nie przyczynia sie do szybszego przetluszczania?:rolleyes :

Cytat:
Napisane przez mikrojustyna Pokaż wiadomość
Przed myciem włosów używam nafty z biopierwiastkami którą wcieram we włosy 10min wcześniej . Czy myślicie, że mogłabym dolać do niej olejku rycynowego i tę mieszankę wcierać we włosy?
tylko ze olejek trzeba potrzymac chyba troche dluzej ok.30 min wiec nie wiem czy trzymanie tak dlugo nafty nie zaszkodzi
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 08:11   #3227
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem mozesz
Cytat:
Napisane przez Selebrim 1992 Pokaż wiadomość
Mam pytanie(kolejne) co jest lepsze dla włosów czesanie szczorką czy grzebieniem?
ja czesze sie szczotka, latwiej mi nia rozczesac wlosy i nie szarpie sie z nimi tak jak to bylo podczas uzywania grzebiania.
Cytat:
Hej mam pytanie.
ja bym kupila seboradin o ile zauwazalas po nim roznice na plus we wlosach.
Stary 2007-09-19, 12:04   #3228
karla_92
Zakorzenienie

A co tak naprawde daje ta nafta? Do jakich wlosow jest polecana i w jakim celu? Dziwi mnie to ze wiekszos z Was stosuje ją do suchych i zniszczonych wlosow, bo mnie sie zawsze wydawało ze nafta jeszcze bardzije wysusza, skoro jest polecana m.in do przetłuszczajacych sie wlosów i z łupieżem jako preparat zmniejszajacy łojotok itd Nie wiem moze sie myle, a jesli tak to prosze oświeccie mnie
Stary 2007-09-19, 12:26   #3229
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
A co tak naprawde daje ta nafta? Do jakich wlosow jest polecana i w jakim celu? Dziwi mnie to ze wiekszos z Was stosuje ją do suchych i zniszczonych wlosow, bo mnie sie zawsze wydawało ze nafta jeszcze bardzije wysusza, skoro jest polecana m.in do przetłuszczajacych sie wlosów i z łupieżem jako preparat zmniejszajacy łojotok itd Nie wiem moze sie myle, a jesli tak to prosze oświeccie mnie
hmm... ja uzywam nafty czasami i przede wszystkim na polysk. nie zauwazylam dzialania ani przeciwprzetluszczajacego ani nawilzajacego. ale moze ktos nas poinformuje jak to jest naprawde
Stary 2007-09-19, 12:35   #3230
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
hmm... ja uzywam nafty czasami i przede wszystkim na polysk. nie zauwazylam dzialania ani przeciwprzetluszczajacego ani nawilzajacego. ale moze ktos nas poinformuje jak to jest naprawde
Byłabym wdzieczna A używasz tylko na skore czy na całe wlosy? I ten połysk jest rzeczywiscie widoczny? I jaka masz nafte z jakimi dodatkami (biopierwiastkim, o.rycynowy itp)?
Stary 2007-09-19, 12:51   #3231
elianka
Zakorzenienie

ja też używam nafty od niedawna... mam wersję z pokrzywą. Połysk jes oszałamiający. Do tego włosy sa mięciutkie....
Stary 2007-09-19, 12:53   #3232
mikrojustyna
Raczkowanie

GG do mikrojustyna

Efektu przeciwłupieżowego nie zauważyłam, ale nawilżanie jak najbardziej . Końcówki włosów miałam strasznie suche, istne miotełki) i po pewnym czasie gdy zaczełam stosować naftę kondycja ich o niebo się poprawiła. Co prawda nie posklejały się , ale po ścięciu nie rozdwajały się i wcale.
A blask daje taki, że aż bije po oczach.
Stary 2007-09-19, 13:17   #3233
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
ja też używam nafty od niedawna... mam wersję z pokrzywą. Połysk jes oszałamiający. Do tego włosy sa mięciutkie....
Cytat:
Efektu przeciwłupieżowego nie zauważyłam, ale nawilżanie jak najbardziej . Końcówki włosów miałam strasznie suche, istne miotełki) i po pewnym czasie gdy zaczełam stosować naftę kondycja ich o niebo się poprawiła. Co prawda nie posklejały się , ale po ścięciu nie rozdwajały się i wcale.
A blask daje taki, że aż bije po oczach.
Ooo to trzeba sprobowac zwlaszcza ze fortuny na to nie wydam A nie wiecie jaka nafta jest najlepsza tzn jaka firma i z jakimi "ekstraktami" do wlosow przetłuszczajacych sie i jednoczesnie znisczonych? Mikrojustyna jaka dokladniej masz i z jakiej firmy? Elianka a nakładasz na całe wlosy czy tylko skore i czy ta nafta nie obciaza bo troszke sie tego boje bo mam cienkie wlosy

A ma może ktoś takie nafty? Anna z wit A+E: http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=5230 i Anna z olejkiem rycynowym (ta nawet widzialam w aptece;p) http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=5230
Stary 2007-09-19, 14:46   #3234
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Byłabym wdzieczna A używasz tylko na skore czy na całe wlosy? I ten połysk jest rzeczywiscie widoczny? I jaka masz nafte z jakimi dodatkami (biopierwiastkim, o.rycynowy itp)?
uzywam na skore i tak do polowy wlosow. na konce nie. polysk jest widoczny zwlaszcza po nafcie z pokrzywa. teraz mam z wyciagiem z czarnej rzepy ale gorzej sie splukuje, bardziej czuc no i efekt jest gorszy niz poprzednio. kiedys mialam jeszcze z jakimis witaminami, olejem rycynowym ale efekt srednii zawsze mam z firmy anna.
Stary 2007-09-19, 14:55   #3235
mikrojustyna
Raczkowanie

GG do mikrojustyna

Teraz mam naftę z biopierwiastkami (nie wiem czy wszystkie nafty mają taki "paliwowy" zapach [chociaż taki lubię ] , który zresztą po umyciu zanika) oczywiście anny.
Wcześniej miałam chyba z witaminami A+E, (też z Anny)ale nie wiem która z nich jest lepsza.
Stary 2007-09-19, 15:06   #3236
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
uzywam na skore i tak do polowy wlosow. na konce nie. polysk jest widoczny zwlaszcza po nafcie z pokrzywa. teraz mam z wyciagiem z czarnej rzepy ale gorzej sie splukuje, bardziej czuc no i efekt jest gorszy niz poprzednio. kiedys mialam jeszcze z jakimis witaminami, olejem rycynowym ale efekt srednii zawsze mam z firmy anna.
Cytat:
Teraz mam naftę z biopierwiastkami (nie wiem czy wszystkie nafty mają taki "paliwowy" zapach [chociaż taki lubię ] , który zresztą po umyciu zanika) oczywiście anny.
Wcześniej miałam chyba z witaminami A+E, (też z Anny)ale nie wiem która z nich jest lepsza.
A miała któras z was z drożdzami?Wydaje mi sie że jest najbardziej uniwersalna: Nafta kosmetyczna z drożdżami posiada witaminy z grupy "B", które są jednym z głównych naturalnych budulców włosa. Stosowana na włosy powoduje, że są one lśniące, puszyste i zdrowie, ponieważ witaminy grupy "B" łatwo wnikają do wnętrza włosa i cebulek nadając włosom mocy, blasku, miękkości i gładkości. Do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów.

A łatwo sie zmywa tą nafte? Ile razy trzeba umyc wlosy i czy nie obciaża?
Stary 2007-09-19, 17:13   #3237
Wizazanka492
Zadomowienie

Karla_92 a gdzie moge kupic ten szampon z joanny z drozdzy??
Stary 2007-09-19, 17:34   #3238
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
A miała któras z was z drożdzami?Wydaje mi sie że jest najbardziej uniwersalna: Nafta kosmetyczna z drożdżami posiada witaminy z grupy "B", które są jednym z głównych naturalnych budulców włosa. Stosowana na włosy powoduje, że są one lśniące, puszyste i zdrowie, ponieważ witaminy grupy "B" łatwo wnikają do wnętrza włosa i cebulek nadając włosom mocy, blasku, miękkości i gładkości. Do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów.

A łatwo sie zmywa tą nafte? Ile razy trzeba umyc wlosy i czy nie obciaża?
oj ja nigdy takowej nie uzywalam nafte ogolnie nie zmywa sie trudno ja myje 2 razy szamponem i po sprawie. oczywiscie dokladnie masuje i potrzeba duzo piany. jak dorbze zmyjesz to nic nie obciaza, ale jak troszke zostanie to tlusty placek na glowie murowany (wiem bo kilkakrotnie na czubku glowy nie zmylam)
Stary 2007-09-19, 19:10   #3239
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Karla_92 a gdzie moge kupic ten szampon z joanny z drozdzy??
Obydwa są w realu i odzywki też

Cytat:
oj ja nigdy takowej nie uzywalam nafte ogolnie nie zmywa sie trudno ja myje 2 razy szamponem i po sprawie. oczywiscie dokladnie masuje i potrzeba duzo piany. jak dorbze zmyjesz to nic nie obciaza, ale jak troszke zostanie to tlusty placek na glowie murowany (wiem bo kilkakrotnie na czubku glowy nie zmylam)
To sie fajnie zapowiada A olejek kokosowy i rycynowy ile razy zmywasz? Bo ja musze az 3 i nie wiem czy to tylko tak u mnie moze go za dużo daje
Stary 2007-09-19, 19:25   #3240
Maybebaby
Raczkowanie

Jak używałam nafte na skórę głowy, to była strasznie sucha:/
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości